Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Pije urodzinowego Moeta mojego M. Otworzylismy przed czasem ale co tam
Moj M wyjatkowo sie otworzyl i bardzo rozmowny jest
Wasze zdrowko:*Flowwer, Bajkaaa, KateHawke, Bocianiątko, malka, Lunaris, KateKum, Emiilka, Sarna84, Maja84 lubią tę wiadomość
19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Flowwer wrote:Bajkaaa widzieć cię tutaj to miód na moje serce!! Serce wygrało ?!
Nie wiem jeszcze co będzie tak jak pisałam ostatnio ja chcę tylko spokoju w życiu i zobaczymy co z tego będzie miejmy nadzieję że teraz w tą pochmurna jesień będzie u mnie świecić słońce
Czrna 81 wrote:Bajkaaa miło Cię widzieć Jak tam w nowej pracy? Choć kurcze, teraz już nie jest aż taka nowa -
Flowwer wrote:Właśnie wchodzi na usg Barbarka trzymamy kciuki za serduszko ♡
Flowwer kciukam i czekam na relację po USG
Meśka, zatem Wasze zdrówko!
Bajkaaa, cudownie że wróciłaś. I Maja84 również!Bajkaaa, Meśka, Maja84 lubią tę wiadomość
-
Ja 23 idę na tą biopsję a moja kochana przyjaciółka ma pierwszą wizytę u Paligi i rozpoczyna 5 procedurę do IVF!! Będziemy się wspierać!!
Anna Stesia, Bocianiątko, staraczka1111, Emiilka, Sarna84, Maja84 lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Kto wie może Ann też wróci
Ale tu emocje !!Bocianiątko, KateHawke lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Anna Stesia wrote:Odświeżałam właśnie BBF jak wariatka od 20:00
Anna Stesia, malka, Bocianiątko, KateHawke, Bajkaaa, summer86, Kaczorka, Lunaris, Madżka89, blue00, staraczka1111, nowa na dzielni, KateKum, Lejka, Emiilka, Sarna84, Jedna_z_Wielu, Maja84, E_w_c_i_a, lamka, madzia8lenka, Karma88 lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Cudowne wieści Popłakałam się. Trzymam kciuki za bety!!
malka, Anna Stesia lubią tę wiadomość
staramy się już ponad 2 lata - udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
A ja byłam wczoraj z koleżanką u lekarza. Prywatnie. 1,5 godziny czekania. Weszła, ja wchodzę na forum żeby nadrobić was a ona za 2 minuty wyszła... Okazalo się że powiedziała mu o trombofilii, mthfr, 2 poronieniach i że chciałaby się dowiedzieć jakie badania ma wykonać, jal się przygotować,itp żeby nie było powtórki. A on jej na to: "To proszę przyjść jak będzie Pani w ciąży." koleżanka pyta co z lekami,witaminami. "Brać kwas foliowy". Ale ona ma Mthfr. "To metylowany". A co z resztą witamin z grupy B? "Nic". Kurtyna w dół...
-
Cóż za przepiękny dzień dzisiaj!!! Oby więcej tu takich!
summer86, Anna Stesia, KateHawke, Sarna84, Maja84, madzia8lenka lubią tę wiadomość
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Summer i Małka trzymam kciuki za Wasze silne fasolki
Blue dobrze że jest to za Tobą. Tulę bardzo mocno!
Agniecha też mam wielką nadzieję że im się udało!
Lamka jak się trzymasz?
Ja jak trafiłam do szpitala w nocy lekarz mnie zbadał i wysłał do łóżka, potem w przeciągu kilku godzin miałam robione 3 razy usg dowcipne przez trzech różnych lekarzy przy asyście studentów, położnych i całego mijanego świata. Upokarzające to wręcz. Badanie ginekologiczne też przez różnych lekarzy. Do dziś nie wiem nawet który lekarz robił mi zabieg, który był moim "prowadzącym" ani jak wyglądał lekarz którego mam podbitego na wypisie...! Z perspektywy nie wiem jak przeżyłam te cztery długie (wtedy kosmicznie długie) dni.... A z drugiej strony tak mnie to znieczuliło, że teraz nie mam żadnych oporów czy stresów przy badaniach... -
KateHawke wrote:A ja byłam wczoraj z koleżanką u lekarza. Prywatnie. 1,5 godziny czekania. Weszła, ja wchodzę na forum żeby nadrobić was a ona za 2 minuty wyszła... Okazalo się że powiedziała mu o trombofilii, mthfr, 2 poronieniach i że chciałaby się dowiedzieć jakie badania ma wykonać, jal się przygotować,itp żeby nie było powtórki. A on jej na to: "To proszę przyjść jak będzie Pani w ciąży." koleżanka pyta co z lekami,witaminami. "Brać kwas foliowy". Ale ona ma Mthfr. "To metylowany". A co z resztą witamin z grupy B? "Nic". Kurtyna w dół...
Że co?!?!?! -
pilik wrote:Summer i Małka trzymam kciuki za Wasze silne fasolki
Blue dobrze że jest to za Tobą. Tulę bardzo mocno!
Agniecha też mam wielką nadzieję że im się udało!
Lamka jak się trzymasz?
Ja jak trafiłam do szpitala w nocy lekarz mnie zbadał i wysłał do łóżka, potem w przeciągu kilku godzin miałam robione 3 razy usg dowcipne przez trzech różnych lekarzy przy asyście studentów, położnych i całego mijanego świata. Upokarzające to wręcz. Badanie ginekologiczne też przez różnych lekarzy. Do dziś nie wiem nawet który lekarz robił mi zabieg, który był moim "prowadzącym" ani jak wyglądał lekarz którego mam podbitego na wypisie...! Z perspektywy nie wiem jak przeżyłam te cztery długie (wtedy kosmicznie długie) dni.... A z drugiej strony tak mnie to znieczuliło, że teraz nie mam żadnych oporów czy stresów przy badaniach...
Wiesz, ja wszystko rozumiem, że szpital rządzi się swoimi prawami, że studenci muszą mieć się gdzie uczyć itd. Ale jakieś minimum delikatności w tak trudnej chwili chyba by wypadało zachować. No ale czego ja wymagam, kiedy czytam, ze czasami w polskich szpitalach roniące kładzie sie z tymi, które bedą rodziły... Współczuję Ci, że musiałaś przez to przejść.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 22:00
-
KateHawke wrote:Mi koparka do samej ziemi opadła...
Jesli kupisz buty i one okażą się lipne, możesz je zwrócić. Jesli pójdziesz na wizytę lekarską, która jest kompletną porażką, zwrot sie nie należy. I jeszcze to skandaliczne opóźnienieLunaris lubi tę wiadomość
-
Niestety sporo jest takich lekarzy
Ogólnie tu na forum jest więcej wiedzy niż ma spora część ginekologów.. może z badaniem i USG byśmy sobie nie poradziły, chociaż z drugiej strony gdyby nam ktoś pokazał jak się USG robi to i to byśmy same ogarniały
Dziewczyny jutro oczywiście lecę na betę, ale w piątek wyjeżdżam i wracam dopiero w niedzielę (tam na pewno laboratorium nie będzie ). Lepiej powtórkę zrobić w piątek po 24 h czy zaczekać do poniedziałku i wtedy będzie odstęp 4 dni?