X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
Odpowiedz

Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum wrote:
    Monia nie przejmuj się. Faceci tak mają. Zrób strajk głodowy, niech sobie chłopina radzi. A jak mu się zachce to powiedz, że Cię głowa boli, może zrozumie.

Barbarka cudowne wieści :)
    Nie będę tak jak on, ale jak już pisałyście, gdybym miała normalny okres to bym się starała o dzidziusia, a tak to nie wiadomo co to było i miałam obawy co do mojego endometrium.

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik przeczytałam to i mnie normalnie zalewa nerw :/ masakra z tą medycyną, może lepiej już chodzić do Dr Google :P

idę spac -W CIEMNOŚCI, dobranoc ;)

Anna Stesia, Sarna84, pilik lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Yosel niestety nie ta liga ...
    Flo ale że jak?
    Ja dostałam- mamy wliczone do podstawy (obecnie 2 transze w podstawie a jedna w formie dodatku) chciałabym tylko jeszcze kwitek zobaczyć z finansówki żeby wiedzieć jak to w cyferkach dokładnie wygląda. No i przez to też mnie moje L4 mniej denerwuje teraz :)

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a mnie jakiś dołek dopadł :( Nie wiem po kiego pcham paluchy nie tam gdzie trzeba no i szyjka otwarta :( po owu chyba powinna być zamknięta?
    Jeszcze dzisiaj mnie mocno bardzo brzuch boli cały dzień.. przeciwbólowe, mięta nie pomagają :( Smucę się, że nic nie wyjdzie... Listopad to będzie ciężki miesiąc dla mnie, na 28 miałam termin :( Byłam przekonana, że się uda do tego czasu... Jeszcze w pracy mam sajgon, siedzę po godzinach... ech.
    Boję się bardzo mocno rozczarowania

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • malka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi jeszcze jak z suplementami w tej sytuacji? WitD i ovarin? No bo kwas foliowy i acard wiadomo że muszę brać.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Summer lepiej w poniedziałek. Łatwo sobie przeliczysz, a po dobie podobno nie powinno się sprawdzać. Trzymam kciuki <3
    Ja raz byłam u ginekologa prywatnie mówię mu o poronieniu, o mutacji (leidena mam), dałam mu nawet takie zaświadczenie od hematologa, w których ona zaleca postępowanie przed i w ciąży. Koleś przejrzał, pyta czy w rodzinie ktoś ma, powiedziałam że na pewno siostra, a on zapytał jak się to w takim razie leczy... noszz serio?! Ja mam lekarzowi mówić?! I jeszcze żebym mu nie dała wypisu, wyników itd... do tego zrozumiał że jestem po trzecim poronieniu (pod koniec wizyty się zorientowałam i wyprostowałam), a mimo to nie zalecił NIC! Kazał tylko odczekać i przyjść do niego za pół roku.
    A raz ginekolog, jeszcze zanim zaczęłam się starać, poszłam do niej bo miałam nieregularne cyklu i tu zalecenia: "spać w ciemności, jeść orzechy i brać magnez" i koniec. Zero badań oczywiście, usg ani nic też. Tylko badanie ginekologiczne ;). Ach jakbym miała zliczyć u ilu ginekologów ja byłam, hehe.
    A jeszcze gin który mi w szpitalu robił usg był bardzo rozczarowany, że to nie pozamaciczna bo on takie lubi... to już bez komentarza...

Czy jest gdzieś ikonka "wytrzeszczyłam oczy i nie wiem, czy wrócą na miejsce". No widzisz, jak rozczarowałas lekarza, tak liczył na pozamaciczną... Niektórzy to powinni mieć ustawowy zakaz odzywania się. No i zapamiętajcie wszystkie dziewczyny z nieregularnymi cyklami - śpijcie w ciemności i jedzcie magnez :-(

pilik, Lunaris lubią tę wiadomość

• Maja84 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:
    Jeśli zrobisz tu kilkudniowy maraton to właściciele of wyślą za Tobą list gończy, bo nie zostanie im ani jedna staraczka :-D

Hahaha :) za to fioletowa będzie pękać w szwach! Co prawda wszystkie brzuszkowe mówią że tam nie tak fajnie, ale jak wszystkie tam pójdziemy i założymy swój wątek VIP to niech różową likwidują a co! :D

-Monika-, Anna Stesia, Czrna 81, Flowwer, Bocianiątko, KateHawke lubią tę wiadomość

2nn3dqk32lub7s72.png
    16cs - szczęśliwy! <3
    27.11 - beta 462 mlU/ml
    29.11 - beta 1114 mlU/ml
    01.12 - beta 2901 mlU/ml
    04.12 - beta 7617 mlU/ml
  • Lejka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    A powiedzcie mi jeszcze jak z suplementami w tej sytuacji? WitD i ovarin? No bo kwas foliowy i acard wiadomo że muszę brać.

Malka - mi mój kazał od razu odstawić ovarin jak tylko wyszło, że zaszłam w ciążę.

Ps. A nie masz jakiegoś kontaktu telefoniczngo ze swoim ginem? Na pewno od razu rozwiałby wszelkie Twoje wątpliwości i powiedział co i jak.

PS. MALKA... JESZCZE TYLKO 25 MINUT I MAMY URODZINY TWOJEGO M... :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 23:36

malka lubi tę wiadomość

19.10.2017 - nasz drugi cud <3 <3 <3
    zem3x1hpg5sqvgam.png
    5.02.2017 - poronienie w 6 tc, ale... równocześnie początek szczęśliwego cyklu...
    27.11.2015 - nasze największe szczęście <3 <3 <3
    1usaj44jdjzlowlt.png
  • Maja84 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Summer teraz czytam, że u Cie też super wieści! Ale się cieszę <3

Ja właśnie wyszłam z rosmana. Mam bobotesty, skarpeteczki i torebkę na prezent na jutrzejsze urodziny emka! Aż się cała trzęsę z emocji!!!

Ale super <3 Zazdroszczę Twojemu eMkowi takiego prezentu! Jutro będzie najszczęśliwszym solenizantem na świecie!!!! :D

2nn3dqk32lub7s72.png
    16cs - szczęśliwy! <3
    27.11 - beta 462 mlU/ml
    29.11 - beta 1114 mlU/ml
    01.12 - beta 2901 mlU/ml
    04.12 - beta 7617 mlU/ml
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zasnę chyba, co za emocje!!! Aż mi Synek zaczął w brzuchu z radosci koziołki fikac!!!

Summer, Malka <3 <3 <3 Tak się cieszę!!!
    Piękne krechy, Summer- to żaden bladzioch, a dorodna kreska skoro byl to mocz popołudniowy. Trzymam za Was Kochane kciuki, za superbety, za piękne przyrosty, za spokojne 9 mcy <3 <3 <3

A ciąża biomechaniczna rozwaliła wczorajsze witaminy dla drugiego semestru (z pozdrowieniami dla męża Karoliny) :)

Barbarka, ciesze się ogromnie z serduszka <3 <3 <3

Meśka zaciskam kciuki za Twoje jutrzejsze sikanie :*
    I juz przeżywam piątkowy transfer Agi :*

malka, Czrna 81, Karolina90, Barbarka1984, KateHawke lubią tę wiadomość

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Maja84 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Summer86, Malka! Gratulacje i podziękowania, że tu jesteście, dzielicie się swoją radością i dajecie nadzieję, że wszystko się może zdarzyć. DZIĘKUJĘ!
    I tak, też uważam, że skarpeteczki do torebki to jednak lepiej, niż torebka wetknięta do skarpeteczek, z czym tu się nie zgodzić - zapamiętajcie tę lekcję, wszystkie!

Hahahahahahahahahahaha :D PADŁAM!!!! :D

Czrna 81 lubi tę wiadomość

2nn3dqk32lub7s72.png
    16cs - szczęśliwy! <3
    27.11 - beta 462 mlU/ml
    29.11 - beta 1114 mlU/ml
    01.12 - beta 2901 mlU/ml
    04.12 - beta 7617 mlU/ml
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wybaczcie, za brak udzielania się z mojej strony, ale dołek mam straszny :/
    Brzuch strasznie daje popalić, w dodatku płakałam po obejrzeniu wiadomości - dlatego ostatnio staram się unikać. 24 latka wyrzuciła noworodka przez okno, straszne. Tyle kobiet dała (daje ) wiele by je mieć, a taka.... brak słów.
    Obawiam się, że już po nadzieji dla mnie i coś czuję, że dlugoooooo będę po "różowej" stronie ; (
    Wybaczcie także, że takie smutki, ale nastrój mam b.zly

Trzymam kciuki za testujące, pamiętam, że meśka jutro testuje <3 Również za piekne bety <3

Dobranoc Wam.
    Jeszcze raz gratuluję :*

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czwarty dzień abstynencji, robi się nerwowo. Dziś w tułalecie obyło się bez większych cierpień, leki chyba działają... Mogę iść jutro na wymaz? Czy za wcześnie?
    Bocianiątko, czy u Ciebie też napieprza ciągle ten jajnik, na którym były lepsze pęcherze? Już 5 dpo, a mój cały czas do mnie "heeejaaaa, tuuu jeeeestem" i nie daje o sobie zapomnieć. Tak to jeszcze nie miałam, więc jak zwykle boję się, że to torbiel i umrę.
    Jedna z wielu też widziałam to w wiadomościach, ale ja się też wkurzyłam, bo wydaje mi się, że w naszym kraju brakuje wiedzy, że do dziecka oddanego do adopcji jako maluszek ustawia się cała kolejka ludzi gotowych je pokochać. Może wtedy wszystkim byłoby łatwiej podejmować trudne decyzje?
    Malka ja rozumiem, że dzisiaj specjalny dzień Twojego m. i należy mu się więcej uwagi, ale pliiiiz, napisz, jak wyszło. Pewnie wczoraj cały wieczór powtarzałaś sobie "Skarpetki do torebki! Nie odwrotnie! ZAPAMIĘTAJ, ZAPAMIĘTAJ!", co?
    Meśka jednoczę się z tobą w łazience, czas wstać i się ogarnąć!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 05:43

Meśka, Czrna 81, Lejka, Maja84 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Meśka Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temp spadla. Nie testuje. Nie bedzie prezentu dla M.

Mam dosc...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 05:52

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.

Wysłany: 12 października 2017, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testuj testuj, może tylko wychłodziłaś dupę, bo Ci ktoś w nocy kołdrę ukradł. Rozwiejesz wątpliwości

Czrna 81, Lejka, Bocianiątko, Maja84, beatka_c lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Meśka Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika musialabym ją chyba za oknem trzymac

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna to posuń się w tym dołku to do Ciebie wskoczę. Pojojczymy sobie razem, potrzymamy kciuki za dziewczyny. Ja mam dzisiaj 16dc i dupa, temp stoi w miejscu. 36,35 st :-(
    Meśka kciuki za Ciebie!

Czarna81
    22 cs.

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ☹ Tulę Cię! A skoro zajdziesz w listopadzie, to dziecko urodzi się w wakacje i nie będziesz musiała mu tortu do szkoły piec, są plusy!

Meśka, KateHawke, Maja84 lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • summer86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka :(

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • malka Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka! Ściskam mocno!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 06:05

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ