Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej.
Dziewczyny złamałam się jestem po pierwszej wizycie w klinice i po odebraniu wyników nasienia, jest dramat morfologia 0 % - oligoasthenotertozoospermia. Dr odrazu wzięła pod uwagę inseminację, mam zrobić wszystkie badania, potem sonohsg i umawiać się na zabieg. Naprawdę tak szybko? Nic nie da się jeszcze powalczyć? Dodam, że u mnie nie zauważyła nic niepokojącego, oowulacje mam, a to sono tak na wszelki wypadek. Co robić? Doradzcie? Jakoś sumplementowac M.? -
A ja mam pozwolenie od lekarza na stymulacje do crio pytanie czy sie zdecyduje
staraczka1111, Flowwer, Czrna 81 lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Ja dziś Poszłam po receptę do ośrodka zdrowia na Euthyrox 25. Czekałam 2,5 h w kolejce bo musiałam iść do lekarza po tą receptę. Wpisała mi ją po czym przyjechałam do domu patrzę na receptę a tam Euthyrox 200 i co teraz? Bo mnie zaraz coś strzeli.
-
CzeresniowaMama wrote:Hej.
Dziewczyny złamałam się jestem po pierwszej wizycie w klinice i po odebraniu wyników nasienia, jest dramat morfologia 0 % - oligoasthenotertozoospermia. Dr odrazu wzięła pod uwagę inseminację, mam zrobić wszystkie badania, potem sonohsg i umawiać się na zabieg. Naprawdę tak szybko? Nic nie da się jeszcze powalczyć? Dodam, że u mnie nie zauważyła nic niepokojącego, oowulacje mam, a to sono tak na wszelki wypadek. Co robić? Doradzcie? Jakoś sumplementowac M.?
To teraz zrób badanie fragmentacji DNA nasienia i test HBA ( 2 razy musi oddać nasienie za jednym razem nie robić tych dwóch badań) bo morfologia może być 0 ale pojedyńcze plemniki ok. Jeśli DNA wyjdzie na granicy to spieszyć się z IVF.
Wizyta u androloga wskazana bo musi wykluczyć żylaki powrózka nasiennego.
Trzeba działać !!
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Yoselyn82 wrote:A ja mam pozwolenie od lekarza na stymulacje do crio pytanie czy sie zdecyduje
Ile masz czasu ?
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Summer pięknie gratuluje super bety !!! w piątek już będzie piękny pęcherzyk u mamusi
Bocianiatko jutro test już będzie ciemniejszy,ZOBACZYSZ !!! Lepiej leć na bete i urocz e ciocie wynikiem
Pik też piękna kreseczka :*
summer86 lubi tę wiadomość
-
Summer gratulacje!!! Piękna beta
Yosel super że masz pozwolenie! Mimo przeciwności wszystko zmierza w dobrym kierunku.
CzereśniowaMama tak jak mówi Flower koniecznie trzeba iść do androloga żeby wykluczyć żylaki. A jakie ma inne parametry? Ile plemniczków w ejakulacie?
Polecam poczytać na dziale Męskie Sprawy. Tam dziewczyny piszą o suplach.summer86 lubi tę wiadomość
-
Flowwer wrote:Ile masz czasu ?
Dziś mam 2dc więc najpóźniej jutro powinnam zacząć brac lekiMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyKateHawke wrote:Summer gratulacje!!! Piękna beta
Yosel super że masz pozwolenie! Mimo przeciwności wszystko zmierza w dobrym kierunku.
CzereśniowaMama tak jak mówi Flower koniecznie trzeba iść do androloga żeby wykluczyć żylaki. A jakie ma inne parametry? Ile plemniczków w ejakulacie?
Polecam poczytać na dziale Męskie Sprawy. Tam dziewczyny piszą o suplach. -
CzeresniowaMama wrote:W ejakulacie ma 23,07 mln, ruchliwych 6,83 mln, w klasyfikacji 98% ma wady główki. Nie wiem co robić, normalnie jakbym dostała w łeb, przecież mamy córkę l, jak to możliwe.
Mógł mieć te 5 lat temu morfologie 1-2% ale u mężczyzn też morfologia spada. Wystarczy jeden dobry plemnik.
Są dziewczyny które mają dwójkę dzieci a póżniej okazuje się morf 0% i często to wina żylaków.
Na poprawę możesz podawać COQ10, wit C 1000, wit E 1000( na receptę), selen, cynk, D3.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
staraczka1111 wrote:Ja dziś Poszłam po receptę do ośrodka zdrowia na Euthyrox 25. Czekałam 2,5 h w kolejce bo musiałam iść do lekarza po tą receptę. Wpisała mi ją po czym przyjechałam do domu patrzę na receptę a tam Euthyrox 200 i co teraz? Bo mnie zaraz coś strzeli.
recepta musi iść do poprawki
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Wyobrażacie sobie, że wizyta u moja ginekologa jak byłam w czerwcu kosztowała 140 zł, a teraz 230.... no szlak by to trafił. Mam ochotę pierd****ąć tych lekarzy...
Izape_91 lubi tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Karolina90 wrote:Wyobrażacie sobie, że wizyta u moja ginekologa jak byłam w czerwcu kosztowała 140 zł, a teraz 230.... no szlak by to trafił. Mam ochotę pierd****ąć tych lekarzy...
Takiej ceny jeszcze nie widzialam. Co to za guru ze tak kasuje?19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Karolina90 wrote:Wyobrażacie sobie, że wizyta u moja ginekologa jak byłam w czerwcu kosztowała 140 zł, a teraz 230.... no szlak by to trafił. Mam ochotę pierd****ąć tych lekarzy...
Nawet ja tyle w klinice nie płacę a do guru chodzę !A co to za lekarz ?
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:recepta musi iść do poprawki
Sabinkak lubi tę wiadomość
-
Meśka wrote:Takiej ceny jeszcze nie widzialam. Co to za guru ze tak kasuje?
No właśnie weszłam na stronę Invicty, bo chciałam wrócić pod koniec miesiąca, ale takie ceny... że chyba musze się mocno zastanowić nas tym..
I ponadto mam dziś takie przemyślenia, że ta IUI to nic nie daje, ja jestem po dwóch i nic. Summer też po dwóch a zaskoczyło na naturalsie
Zastanawiam się czy nie odpuścić IUI i chodzić tylko na monitoringi👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️