X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
Odpowiedz

Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Ja też chcę! :D
    To musi do nas zajrzeć Aksamitna i posyfić bliźniaczymi wiruskami.
    Tylko, Bociuś, nie bierz wszystkich bo Ci pięcioraczki wyjdą... zostaw mi kilka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 16:52

Barbarka1984, Bocianiątko, Anna Stesia, Maja84 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez poprosze kilka wiruskow!!! :)

Barbarka1984, Bocianiątko lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka cudna beta wpadnij do mnie i poczaruj pod wykresem ;D

malka, Bocianiątko lubią tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka śliczna beta! Wierzymy w Maleństwo!

Czrna 81, malka lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia

Wysłany: 16 października 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    ja tez poprosze kilka wiruskow!!! :)
    Podzielimy się, nic się nie martw, wiesz, w końcu o dzielenie się właśnie chodzi w przypadku bliźniąt

Agniechaaaa, Bocianiątko, lamka, Maja84 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, Summer Wasze straty teraz zostaną wynagrodzone :-)

Jedna jak się dzisiaj czujesz kochana?

malka, Agniechaaaa lubią tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za wspanialy dzień!!!

Summer super beta!!!

Malka piękny przyrost!!!

Pilik ekstra krecha!!!

Bociuś jest bladzioszek i to całkiem wyraźny!!

<3 <3 <3

Ogromnie się cieszę, dołączam do tańca Flowwer, trzymam kciuki za ciemniejace krechy i czekam niecierpliwie na piątkowa wizytę Summer.
    Ale będziecie miały superskład na fioletowej!
    I czy ja dobrze zrozumiałam, że Panan tez wysikala pozytywa??

malka lubi tę wiadomość

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    No właśnie weszłam na stronę Invicty, bo chciałam wrócić pod koniec miesiąca, ale takie ceny... że chyba musze się mocno zastanowić nas tym..

I ponadto mam dziś takie przemyślenia, że ta IUI to nic nie daje, ja jestem po dwóch i nic. Summer też po dwóch a zaskoczyło na naturalsie :)
    Zastanawiam się czy nie odpuścić IUI i chodzić tylko na monitoringi :)

Karolina, u mnie wizyta 170 zł.. a to mała miejscowość :/

A co do IUI, mi ciężko się określić, bo sami mieliśmy w planach podejść jeszcze 2 razy. Ale lekarz, który mnie operował w szpitalu mówił, że IUI bez sensu jeśli nie ma problemów z nasieniem i wrogim śluzem (tego nigdy nie badałam). Twierdził, że na zachodzie się odchodzi od tej metody.
    Do mnie przy IUI przemawia najbardziej odpowiednie dobranie momentu. Na naturalsie czasem cięzko tak wtrafić.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • malka Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze marudzę, ale na prawdę się trochę zestresowałam.
    Wcześniejszy przyrost dwudniowy był 198% a teraz 125%... Wiem, ze to pewnie nic nie znaczy, ale ostatnio tez mi tak zaczęła powoli zwalniać, pierwsze przyrosty były książkowe, a później nagle zwolniło na maksa.
    Tak to jest jak się za dużo człowiek bada. Same stresy ;)

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzeresniowaMama, tulę najmocniej. Ale najważniejsze, że przyczyna wykryta teraz wiadomo z jakim wrogiem walczycie. Trzymam mocno kciuki za poprawę nasienia <3

Malka, piękna beta! Moim zdaniem przyrost jest jak najbardziej ok.

Yoselyn, zdecydowałaś już czy startujecie w tym cyklu? :)

Flowwer, piękne pazurki! Super Ci to wychodzi. Swoją drogą to musisz być super zorganizowana, praca, niezła banda zwierzaczków i jeszcze tak dbasz o siebie :) szacun! Muszę brać przykład.

Agniechaaa, skakać zabraniam :P niech tam Zające spokój mają. Jak się czujesz?

Rucola, trzymam kciuki, żeby w tym cyklu zaskoczyło! Ale wiem, że jest łatwiej gdy ma się zaplanowane dalsze kroki, dlatego dobrze że działasz z immuno.

Dziewczyny, nie będę wymieniać po nickach, bo do nocy by zeszło ;) ale z całego serducha dziękuję za kciuki i wsparcie. Z podziękowaniami za gratulacje wstrzymuję się do piatku, ale coraz bardziej zaczynam wierzyć w moją fasolkę. Jedynie ten ból po prawej stronie budzi wątpliwości, ale może to też kwestia psychiki i wmawiania sobie.
    Lekarz napisał, że beta i progesteron super no i ucieszył się. To też mi daje jakąś tam nadzieję.

malka, Czrna 81, Jedna_z_Wielu, joann, Karma88 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :-) Ja dopiero zaczynam starania (o trzeciego bobasa)....kusiło mnie żeby dziś teściora zrobić ale nie kupiłam w końcu nic...może jutro kupie, a kusi mnie strasznie

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Wiem, ze marudzę, ale na prawdę się trochę zestresowałam.
    Wcześniejszy przyrost dwudniowy był 198% a teraz 125%... Wiem, ze to pewnie nic nie znaczy, ale ostatnio tez mi tak zaczęła powoli zwalniać, pierwsze przyrosty były książkowe, a później nagle zwolniło na maksa.
    Tak to jest jak się za dużo człowiek bada. Same stresy ;)

Malka, na początku beta rośnie szybciej, pamiętaj że zaczęłaś sprawdzać kilka dni przed @ już. Poziomy masz jak najbardziej ok jak na ten dzień po owulacji i przyrost też jest w normie. Nie martw się, co to może tylko zaszkodzić.

Wpisz sobie wyniki w kalkulator beta HCG na BBF i może się uspokoisz :)

malka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przepraszam nie czytałam dzisiaj. Wieczorem nadrobie.
    Potrzebuję kopa - wracam z pracy, po drodze mam rossmana...... kupować testy? Jutro 10dpo... mega się boję rozczarowania... będziecie mnie podnosić jak będzie biało? : ( nie wiem co robić

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bociuś, pilik - już nie pamiętam czy pisałam czy nie ale kreseczki są i trzymam kciuki aby z dnia na dzień były coraz ciemniejsze :) czekam niecierpliwe na Wasze jutrzejsze testy i piękne bety <3

Kaczorka, Luśka nadal uparcie siedzi w brzuszku? Chyba za dobre warunki jej tam stworzylaś, że nie chce na drugą stronę wyjść :P Rozumiem, że po 21 już każda data jest ok? ;)

3i49mg7yu2aqel15.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Malka, na początku beta rośnie szybciej, pamiętaj że zaczęłaś sprawdzać kilka dni przed @ już. Poziomy masz jak najbardziej ok jak na ten dzień po owulacji i przyrost też jest w normie. Nie martw się, co to może tylko zaszkodzić.

Wpisz sobie wyniki w kalkulator beta HCG na BBF i może się uspokoisz :)

To już dawno jest policzone na BBF, jak tylko dostałam wynik. Wiem, że to wszystko jest w normie. Ale jakoś mnie czarne myśli naszły przez chwilę. Od teraz postanawiam, że się nie denerwuję. Chociaż pewnie nie wytrzymam i w środę powtórzę bete jeszcze raz.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już chyba nie powtarzam.. zbyt dużo nerwów to kosztuje :(
    Z drugiej strony, dwa pomiary są wystarczające czy lepiej zrobić ten trzeci?

3i49mg7yu2aqel15.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Potrzebuję kopa - wracam z pracy, po drodze mam rossmana...... kupować testy? Jutro 10dpo... mega się boję rozczarowania... będziecie mnie podnosić jak będzie biało? : ( nie wiem co robić

Phnappy, pewnie że będziemy w razie czego, ale póki co to nie myśl o gorszym scenariuszu tylko o wysikaniu dwóch różowych kreseczek ;) A testy jasne że kupuj!

3i49mg7yu2aqel15.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupuj , kupuj, jak nie kupiłam i żałuję :P

Anna Stesia, Phnappy, joann lubią tę wiadomość

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer- Twoja bete kochana widziałam!! Gratulacje!
    .
    Dwa bobotesty kupione.
    .
    Nie myślę o gorszym... cycki bolą dokładnie tak jak w ciazowym, jest mi słabo i mnie muli cały czas, ale to może byc skutek mety i nerwów. Po prostu czuje się w ciazy, trochę spodziewam się tych kresek... i wiem że jak nie wyszło to będzie płacz. Wcześniej testowałam profilaktycznie, bez objawów cyckowych. Nawet pamiętam na marcowym pisałam przed testem że bolą mnie jakbym miała zakwasy po bokach..

Bocianiątko lubi tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(

Wysłany: 16 października 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Hola, hola, czy Ty chcesz nam na jutro awarię serwerów wykrakać? Bo przecież tylko to mogłoby sprawić, że nas nie będzie, żeby się z Tobą cieszyć i zapewniać moralne wsparcie. Sikaj, sikaj!

Phnappy, Czrna 81 lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 254 255 256 257 258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ