Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyStaraczkaNika wrote:To musi do nas zajrzeć Aksamitna i posyfić bliźniaczymi wiruskami.
Tylko, Bociuś, nie bierz wszystkich bo Ci pięcioraczki wyjdą... zostaw mi kilka
&#&($($^@^*-@#&Agniechaaaa, StaraczkaNika, Czrna 81, Bocianiątko, Jedna_z_Wielu, KateHawke, Anna Stesia, Barbarka1984, Meśka, Flowwer, Maja84, Karma88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, Emek właśnie doniosł resztę swoich wyników
Powedzcie, czy jest tak tragicznie jak myślę? Piszę tylko (a raczej aż )te paramerty, które są podwyższone. Czy te czynniki mogłu wpływać na poronienia? Jestem załamana
Lepkość +++
Liczba leukocytów 1,1 norma <1
Koncentracja 4,1 norma >15
Całkowita liczba w ejakulacie 14,1 norma >39
Żywotność 52 norma >58
Ruchliwość: ruch postępowy 22% - norma 32%
ruch niepostępowy 15% norma ?
Morfologia 0% (prawidłowych pleników 0%, nieprawidłowych 100%, wady główki 97%, wstawki 44%, witki 17%, krople cytoplazmatyczne 17%)
Dodatkowo badanie udzkodzenia DNA plemników:
- 39,8 plemników z uszkdzoną strukturą DNA w tym 20% z uszkodzeniamu umiarkowanymi, 19,8 z uszkodzeniami zaawansowanymi
- 48,15 % plemników z niepełną kondensacją chromatyny (prawidłowe do 15%)
Badanie ROS (kompletnie nie wiem co to )
wynik 3,26 (nieprawidłowy powyżej 2)
Czy to nie dziwne, że z takimiwynikami udało się zajść w ogóle w ciążę?
3 lata temu miał tylko złą lepkość i ruchliwość
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Flowwer wrote:Izape dziś mialaś hsg ?
Flowwer lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualnyKochane jakie tutaj super rzeczy się dzieją
Bocianiątko - prawie się popłakałam z radości! Trzymam ogromnie kciuki za bliźniaki
Pilik - cudownie
Summer - super beta
Jestem mega szczęśliwa, że tak ładnie wygląda ten miesiąc, ogromnie Wam gratuluję i trzymam kciuki za kolejne piękne, zdrowe, bijące serduszkaCzrna 81 lubi tę wiadomość
-
Aksamitna wrote:Jak najbardziej wysyłam bliźniacze wirusy. Reklamacji na nieprzespana noce, wymioty i rozstępy nie przyjmuje
&#&($($^@^*-@#&Bocianiątko lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Emiilka wrote:Dzień dobry po weekendzie!
Jak tu pięknie dzisiaj!
Bociuś, moim zdaniem kreska ciemnieje! Na jutrzejszym teście (tak, tak, wiem, że sikniesz Kochana ) będzie pewnie jeszcze ciemniejsza i tego Ci życzę
Pilik, jak na 10 dpo to krecha jak talala! Trzymam kciuki Kochana
Summer, będę czekać na Twoją dzisiejszą wypasioną betę!
Lunaris, wykurz dziada!!! Mam nadzieję, że masz internet, cobyś nie musiała robić ovu-odwyku
Izunia, już trzymam kciukaski za Twoje czwartkowe HSG Zdaj koniecznie relację, bo mnie ta przyjemność czeka w piątek
Dziewczyny, a ja od jutra pierwszy raz ruszam z Lamettą i z CLO. Pamiętam, że kiedyś rozmawiałyśmy o cyklu stymulowanym i HSG. Ja właśnie taki zaczynam na polecenie mojej gin. Miłego poniedziałku!
Napewno dam znać : ) będę sie pewnie nudziła w szpitalu. Jestem dobrej myśli i mam nadzieje, ze przeżyje ten ból.
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Aksamitna wrote:Nie jestem w stanie nadrobić, jak tam u Bocianiatka wyszło pozytywnie?
Tak, tylko lekko po czasie dlatego póki co powstrzymuje sie ze skakaniem pod sufit . Mówi ze będzie testować w środę (czy jakos) ale nie wierze, ze wytrzyma ja bym nie wytrzyma
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
malka wrote:Dziewczyny! U mnie beta 334,3! Juz się zaczynam martwić, że zwolniła. Te badania mnie wykończą!
beta super przyroslamalka lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
A kiedy Lunaris ma zabieg? Bo tez nie mogę sie dokopać, wiem tylko ze juz zaraz2019 początek - strata, 10 tc
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Aksamitna wrote:Nie jestem w stanie nadrobić, jak tam u Bocianiatka wyszło pozytywnie?
Wiec pakuje Twoje wiruski po kieszeniach żeby jutro była ładna po 5 min no i beta...
StaraczkaNika, spoko dla Ciebie tez wystarczy! Ja mam ograniczone moce przerobowe! Mała jestem i więcej niż dwójki nie zmieszczę
Phnappy, sikamy jutro!!! :*** I nie będzie żadnego podnoszenia z podłogi! Co najwyżej szczęki ze taka piękna krechaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 18:27
Phnappy lubi tę wiadomość
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Jakie wieści! Gratuluje dziewczyny!
-
Meśka wrote:Lunaris powodzenia, będe trzymac kciuki zeby wszystko dobrze poszlo :*
Boćku no zapowiada się pieknie, powtorz jutro koniecznie moze pojawia sie trzy kreski
Pilik ja tez widze gratuluje
Ja dziś zaczynam 2 dc, od jutra Clo i w poniedziałek 23.10 umówiłam sie na monitoring zobaczymy czy coś rośnie. Tak bardzo bym chciała żeby to był już ostatni cykl...
Meśka bedzie ostatni: ) trzeba w to uwierzyć : )Meśka lubi tę wiadomość
Ja sie wlasnie zorientowałam, ze w następnym cyklu nie dam rady zrobić monitoringu pomyslałam ze moze w takim razie emka przebadamy ale trochę kręci nosem. Tzn jak mu rozkaże to pójdzie ale widzę ze go ten temat stresuje i chętnie by to jeszcze trochę przecisnął. Nie wiem czy go zmusić czy dac mu jeszcze chwile2019 początek - strata, 10 tc
Bocianiątko ale super życzę Ci jutro pięknej kreseczki: )Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
nick nieaktualnyBocianiątko wrote:Kochana, i tak i nie wyszedł bladzioszek po czasie, tzn 15 min ale ładnie widoczny:) ja jeszcze schizuje ze to pozostałości ovitrelle choć na piątkowym była dużo mniej wyraźna kreseczka...
Wiec pakuje Twoje wiruski po kieszeniach żeby jutro była ładna po 5 min no i beta...
StaraczkaNika, spoko dla Ciebie tez wystarczy! Ja mam ograniczone moce przerobowe! Mała jestem i więcej niż dwójki nie zmieszczę
Phnappy, sikamy jutro!!! :*** I nie będzie żadnego podnoszenia z podłogi! Co najwyżej szczęki ze taka piękna krechaBocianiątko, KateHawke, Lejka, Anna Stesia, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Staraczka1111, moja imienniczko, byłaś u gina z tymi upławami? Wszystko oki?
(testuję moc przyzywania - mam tę mooooc! Mam tę mooooooc!)Bocianiątko lubi tę wiadomość
-
Nie wiem co mam robic, czy mam podchodzic do crio czy nie... ech.. mam metli kw glowieMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️