X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
Odpowiedz

Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    No a u mnie lipa trochę dziś mam 15dc i endo tylko 6mm i jeden pęcherzyk który może dominować ma tylko 11mm także albo będzie bardzo pozna owu albo jej brak w tym cyklu także chyba listopad nie dla mnie

Bajka a kiedy masz zwykle owulke ?
    Endo możesz zawsze podrasować, ja w tym cyklu męczę słonecznik, kupiłam aż kilogram i pochłaniam go stopniowo :P no i morele suszone, ale też buraczki - zwłaszcza sok z nich.
    Winko już sobie odpuściłam, oprócz tego wczorajszego wybryku, gdzie trochę przesadziłam, ale serduszka były zdecydowanie lepsze, nawet nie wiedziałam kiedy em odleciał hah :P a to mi się praktycznie wcale nie zdarza czyli musiało być dobrze.

Nie wiem o co chodzi chyba z moją tarczycą ? Po wypiciu kawy strasznie mnie dusi, jakby tarczyca mi puchła? rosła? takie mam odczucie paskudne jakby mnie coś dusiło w gardle.... Ale co ma kawa do tarczycy ?

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia gratuluję :-)

Mnie dziewczyny złapał ból gardła tragedia czuje się fatalnie a nie chce brać chemi i nie wiem co zrobić. Mam jakaś herbatke z biedronki na gardło ale nie wiele pomaga..
    .buuu pomocy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 19:20

• Paulina.G Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga
    A jak się czujesz? Jak objawy ciąży?

3i499vvjspjyuavk.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed poronieniem miałam koło 14-15dc ale po, mam koło 18-19dc, trudno przynajmniej nie będę się nakręcac pod koniec cyklu :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    Aga
    A jak się czujesz? Jak objawy ciąży?
    Lekko piekące sutki i podobno cyce urosły ja tego bie widzę a atak to cisza :)

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Przed poronieniem miałam koło 14-15dc ale po, mam koło 18-19dc, trudno przynajmniej nie będę się nakręcac pod koniec cyklu :)

Życzę Ci żebyś się pozytywnie zaskoczyła :)

Ja pochłaniam właśnie dzienną porcję witaminek, czyli sok z rzodkiewki, natki pietruszki, grejpfruta, gruszki, jabłek i marchewki, no i gdzie fasola miałaby lepiej niż u mnie ? Takie pyszności...

Ja czuję, że się za bardzo nakręcam w tym cyklu przez to głupie HSG, ale przynajmniej @ przyjdzie wcześniej, bo owulka szybciej.

Dobra, już Wam nie smęce :P

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb

• Melevis Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia super! Teraz będzie dobrze :) a prg ja miałam teraz w prawidłowej ciazy 14-19 (sprawdzałam 3 razy na samym początku) i najpierw brałam Duphaston 2x1 (przy wyniku 19), pozniej 3x1 (wynik spadł do 14) i po 12tyg odstawiłam. Ale progesteron ponoć ma swoje "wyrzuty" w ciagu doby i akurat mogłaś trafić na spadek, także luzik :)

Czrna 81 lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Lekko piekące sutki i podobno cyce urosły ja tego bie widzę a atak to cisza :)
    U mnie ponoć też urosły ale też tego nie widze.. hehe. U mnie tez cisza. Dzisiaj przestał mnie brzuch boleć. Myślę, że to mogło być dlatego bo miała bym normalnie @ w te dni

3i499vvjspjyuavk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero usiadłam znów do lektury.Bunia,beta teraz będzie coraz wyższa,maleństwo gniazdko mości :) .Byłam u lekarza,potwierdziła rwę kulszową,zwolnienie do końca mca,także jeszcze posiedzę w domu.

Bunia86 lubi tę wiadomość

• Izolda90 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:

Nie wiem o co chodzi chyba z moją tarczycą ? Po wypiciu kawy strasznie mnie dusi, jakby tarczyca mi puchła? rosła? takie mam odczucie paskudne jakby mnie coś dusiło w gardle.... Ale co ma kawa do tarczycy ?

To nie tarczyca, nie reaguje z pokarmami w taki sposób ;p Może zmieniłaś kawę, albo jakieś mleko roślinne? Coś innego co spowodowało jakiś odczyn alergiczny powodujący opuchnięcie śluzówki gardła.

gannsek2imer0qlf.png
    1,5 roku starań
    02.2017 II -> w 12tc info zespół Turnera-> 17tc poronienie [*]
    27.11.2017- beta 230,60 :)
    10.2017 zielone światło dla starań
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolda90 wrote:
    To nie tarczyca, nie reaguje z pokarmami w taki sposób ;p Może zmieniłaś kawę, albo jakieś mleko roślinne? Coś innego co spowodowało jakiś odczyn alergiczny powodujący opuchnięcie śluzówki gardła.

Haha no tak myslałam : P Myślałam, że chodzi o mleko do kawy właśnie, ale to nie o to chodzi, bo kawę dzisiaj piłam bez mleka, i rodzaj kawy nie ma znaczenia, chociaż może przy sypanej pojawia się to częściej, a w domu i pracy piję różne rodzaje.

S3YWp2.png

• Meśka Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka a nie myślałaś o stymulacji ?

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Izolda90 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale się nakręcam.... Jutro rano testuję sikańcem, jeśli miałam owu po pozytywnym teście, z 5 dni po spodziewanej owu był zajedobry prog. No i tak się jaram, że najchętniej to już bym chciała iść spać ;p Jutro będzie dopiero 11 dpo ale w sb idę na wesele i chciałabym wiedzieć na czym stoję ;p

Tak wiem, że z krwi byłoby wiarygodniejsze... ale jakoś tak negatywny test daje jeszcze cień nadzieji dopóki nie ma @.... któraś też woli jednak sikańca zrobić najpierw zamiast iść od razu na krew? ;)

Flowwer lubi tę wiadomość

gannsek2imer0qlf.png
    1,5 roku starań
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolda90 wrote:
    Dziewczyny, ale się nakręcam.... Jutro rano testuję sikańcem, jeśli miałam owu po pozytywnym teście, z 5 dni po spodziewanej owu był zajedobry prog. No i tak się jaram, że najchętniej to już bym chciała iść spać ;p Jutro będzie dopiero 11 dpo ale w sb idę na wesele i chciałabym wiedzieć na czym stoję ;p

Tak wiem, że z krwi byłoby wiarygodniejsze... ale jakoś tak negatywny test daje jeszcze cień nadzieji dopóki nie ma @.... któraś też woli jednak sikańca zrobić najpierw zamiast iść od razu na krew? ;)

ja wolę sikańce : P jak nie zobaczę drugiej kreski na teście to nigdy bety nie zrobie pierwszej.

S3YWp2.png

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po seansie filmu GEOSTORM i musze przyznac ze mi sie bardzo podobal :)

Polecam :)

Izape_91 to ja pierw beta a potem sikaniec :D nigdy na odwrót :)

Bunia gratuluje. niech beta ladnie dalej rosnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 20:20

Melevis lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolda90 wrote:

Chyba też wolę sikanca najpierw. Dwie kreski zobaczyć jako pierwsze :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia super !!

Bajkaaa nie przejmuj się endo - ja w tym cyklu miałam w 17 dc 3,8 endo a jestem w ciąży ( zjadłam mnóstwo migdałów i piłam winko) chociaż moja p. Doktor powiedziała ze chyba je złe zmierzył ten od usg

Ja jutro idę na ponowna betę - martwię się, ale staram się myśleć pozytywnie

Dostałam dopiero dziś wynik z progesteronu z wczoraj może ktoś zerkając czy ok? Biorę Duphaston 4x, ale w dniu badania brałam 2x bo jeszcze nie wiedziałam ze jestem w ciąży (chociaż podobno Duphaston nie wpływa na wynik krwi€

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b378a1515dd1.png
    https://naforum.zapodaj.net/b378a1515dd1.png.html

Flowwer, Czrna 81 lubią tę wiadomość

• Izolda90 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymajcie kciuki za jutro, żeby chociaż cień cienia było widać to wtedy pójdę na betę ;) a jak nie, to w sobotę powtórka :D

Izape_91, KateHawke lubią tę wiadomość

gannsek2imer0qlf.png
    1,5 roku starań
  • malka Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena progesteron bardzo ładny :) duphaston nie ma wpływu na wynik badania.
    A co mnie bardzo dziwi mój lekarz się upiera że luteina też nie ma wplywu na wynik... Ale ja nie jestem przekonana.

Bunia super przyrost! Tym razem będzie dobrze :)

Izape ja w tym cyklu też zaczęłam stosować ovarin. Nie wiem czy tak szybko zadziałał ale pierwszy raz miałam prawdziwy płodny sluz. Jak białko jaja. Dokładnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 20:29

Izape_91, Bunia86 lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolda90 wrote:
    To trzymajcie kciuki za jutro, żeby chociaż cień cienia było widać to wtedy pójdę na betę ;) a jak nie, to w sobotę powtórka :D

Ja trzymam!

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
‹‹ 377 378 379 380 381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ