Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Bajkaaa wrote:No a u mnie lipa trochę dziś mam 15dc i endo tylko 6mm i jeden pęcherzyk który może dominować ma tylko 11mm także albo będzie bardzo pozna owu albo jej brak w tym cyklu także chyba listopad nie dla mnie
Bajka a kiedy masz zwykle owulke ?
Endo możesz zawsze podrasować, ja w tym cyklu męczę słonecznik, kupiłam aż kilogram i pochłaniam go stopniowo no i morele suszone, ale też buraczki - zwłaszcza sok z nich.
Winko już sobie odpuściłam, oprócz tego wczorajszego wybryku, gdzie trochę przesadziłam, ale serduszka były zdecydowanie lepsze, nawet nie wiedziałam kiedy em odleciał hah a to mi się praktycznie wcale nie zdarza czyli musiało być dobrze.
Nie wiem o co chodzi chyba z moją tarczycą ? Po wypiciu kawy strasznie mnie dusi, jakby tarczyca mi puchła? rosła? takie mam odczucie paskudne jakby mnie coś dusiło w gardle.... Ale co ma kawa do tarczycy ?Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualnyBunia gratuluję
Mnie dziewczyny złapał ból gardła tragedia czuje się fatalnie a nie chce brać chemi i nie wiem co zrobić. Mam jakaś herbatke z biedronki na gardło ale nie wiele pomaga..
.buuu pomocyWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 19:20
-
nick nieaktualny
-
Bajkaaa wrote:Przed poronieniem miałam koło 14-15dc ale po, mam koło 18-19dc, trudno przynajmniej nie będę się nakręcac pod koniec cyklu
Życzę Ci żebyś się pozytywnie zaskoczyła
Ja pochłaniam właśnie dzienną porcję witaminek, czyli sok z rzodkiewki, natki pietruszki, grejpfruta, gruszki, jabłek i marchewki, no i gdzie fasola miałaby lepiej niż u mnie ? Takie pyszności...
Ja czuję, że się za bardzo nakręcam w tym cyklu przez to głupie HSG, ale przynajmniej @ przyjdzie wcześniej, bo owulka szybciej.
Dobra, już Wam nie smęceStarania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Bunia super! Teraz będzie dobrze a prg ja miałam teraz w prawidłowej ciazy 14-19 (sprawdzałam 3 razy na samym początku) i najpierw brałam Duphaston 2x1 (przy wyniku 19), pozniej 3x1 (wynik spadł do 14) i po 12tyg odstawiłam. Ale progesteron ponoć ma swoje "wyrzuty" w ciagu doby i akurat mogłaś trafić na spadek, także luzik
Czrna 81 lubi tę wiadomość
-
Agniechaaaa wrote:Lekko piekące sutki i podobno cyce urosły ja tego bie widzę a atak to cisza
-
nick nieaktualny
-
Izape_91 wrote:
Nie wiem o co chodzi chyba z moją tarczycą ? Po wypiciu kawy strasznie mnie dusi, jakby tarczyca mi puchła? rosła? takie mam odczucie paskudne jakby mnie coś dusiło w gardle.... Ale co ma kawa do tarczycy ?
To nie tarczyca, nie reaguje z pokarmami w taki sposób ;p Może zmieniłaś kawę, albo jakieś mleko roślinne? Coś innego co spowodowało jakiś odczyn alergiczny powodujący opuchnięcie śluzówki gardła.
-
Izolda90 wrote:To nie tarczyca, nie reaguje z pokarmami w taki sposób ;p Może zmieniłaś kawę, albo jakieś mleko roślinne? Coś innego co spowodowało jakiś odczyn alergiczny powodujący opuchnięcie śluzówki gardła.
Haha no tak myslałam : P Myślałam, że chodzi o mleko do kawy właśnie, ale to nie o to chodzi, bo kawę dzisiaj piłam bez mleka, i rodzaj kawy nie ma znaczenia, chociaż może przy sypanej pojawia się to częściej, a w domu i pracy piję różne rodzaje.Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Dziewczyny, ale się nakręcam.... Jutro rano testuję sikańcem, jeśli miałam owu po pozytywnym teście, z 5 dni po spodziewanej owu był zajedobry prog. No i tak się jaram, że najchętniej to już bym chciała iść spać ;p Jutro będzie dopiero 11 dpo ale w sb idę na wesele i chciałabym wiedzieć na czym stoję ;p
Tak wiem, że z krwi byłoby wiarygodniejsze... ale jakoś tak negatywny test daje jeszcze cień nadzieji dopóki nie ma @.... któraś też woli jednak sikańca zrobić najpierw zamiast iść od razu na krew?Flowwer lubi tę wiadomość
-
Izolda90 wrote:Dziewczyny, ale się nakręcam.... Jutro rano testuję sikańcem, jeśli miałam owu po pozytywnym teście, z 5 dni po spodziewanej owu był zajedobry prog. No i tak się jaram, że najchętniej to już bym chciała iść spać ;p Jutro będzie dopiero 11 dpo ale w sb idę na wesele i chciałabym wiedzieć na czym stoję ;p
Tak wiem, że z krwi byłoby wiarygodniejsze... ale jakoś tak negatywny test daje jeszcze cień nadzieji dopóki nie ma @.... któraś też woli jednak sikańca zrobić najpierw zamiast iść od razu na krew?
ja wolę sikańce : P jak nie zobaczę drugiej kreski na teście to nigdy bety nie zrobie pierwszej.Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Jestem po seansie filmu GEOSTORM i musze przyznac ze mi sie bardzo podobal
Polecam
Izape_91 to ja pierw beta a potem sikaniec nigdy na odwrót
Bunia gratuluje. niech beta ladnie dalej rosnieWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 20:20
Melevis lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Izolda90 wrote:Dziewczyny, ale się nakręcam.... Jutro rano testuję sikańcem, jeśli miałam owu po pozytywnym teście, z 5 dni po spodziewanej owu był zajedobry prog. No i tak się jaram, że najchętniej to już bym chciała iść spać ;p Jutro będzie dopiero 11 dpo ale w sb idę na wesele i chciałabym wiedzieć na czym stoję ;p
Tak wiem, że z krwi byłoby wiarygodniejsze... ale jakoś tak negatywny test daje jeszcze cień nadzieji dopóki nie ma @.... któraś też woli jednak sikańca zrobić najpierw zamiast iść od razu na krew?
Chyba też wolę sikanca najpierw. Dwie kreski zobaczyć jako pierwsze
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Bunia super !!
Bajkaaa nie przejmuj się endo - ja w tym cyklu miałam w 17 dc 3,8 endo a jestem w ciąży ( zjadłam mnóstwo migdałów i piłam winko) chociaż moja p. Doktor powiedziała ze chyba je złe zmierzył ten od usg
Ja jutro idę na ponowna betę - martwię się, ale staram się myśleć pozytywnie
Dostałam dopiero dziś wynik z progesteronu z wczoraj może ktoś zerkając czy ok? Biorę Duphaston 4x, ale w dniu badania brałam 2x bo jeszcze nie wiedziałam ze jestem w ciąży (chociaż podobno Duphaston nie wpływa na wynik krwi€
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b378a1515dd1.png
https://naforum.zapodaj.net/b378a1515dd1.png.htmlFlowwer, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
To trzymajcie kciuki za jutro, żeby chociaż cień cienia było widać to wtedy pójdę na betę a jak nie, to w sobotę powtórka
Izape_91, KateHawke lubią tę wiadomość
-
Lena progesteron bardzo ładny duphaston nie ma wpływu na wynik badania.
A co mnie bardzo dziwi mój lekarz się upiera że luteina też nie ma wplywu na wynik... Ale ja nie jestem przekonana.
Bunia super przyrost! Tym razem będzie dobrze
Izape ja w tym cyklu też zaczęłam stosować ovarin. Nie wiem czy tak szybko zadziałał ale pierwszy raz miałam prawdziwy płodny sluz. Jak białko jaja. DokładnieWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 20:29
Izape_91, Bunia86 lubią tę wiadomość