Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Bajkaaa wrote:No a u mnie lipa trochę dziś mam 15dc i endo tylko 6mm i jeden pęcherzyk który może dominować ma tylko 11mm także albo będzie bardzo pozna owu albo jej brak w tym cyklu także chyba listopad nie dla mnie
Bajka a kiedy masz zwykle owulke ?
Endo możesz zawsze podrasować, ja w tym cyklu męczę słonecznik, kupiłam aż kilogram i pochłaniam go stopniowono i morele suszone, ale też buraczki - zwłaszcza sok z nich.
Winko już sobie odpuściłam, oprócz tego wczorajszego wybryku, gdzie trochę przesadziłam, ale serduszka były zdecydowanie lepsze, nawet nie wiedziałam kiedy em odleciał haha to mi się praktycznie wcale nie zdarza czyli musiało być dobrze.
Nie wiem o co chodzi chyba z moją tarczycą ? Po wypiciu kawy strasznie mnie dusi, jakby tarczyca mi puchła? rosła? takie mam odczucie paskudne jakby mnie coś dusiło w gardle.... Ale co ma kawa do tarczycy ?Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualnyBunia gratuluję
Mnie dziewczyny złapał ból gardła tragedia czuje się fatalnie a nie chce brać chemi i nie wiem co zrobić. Mam jakaś herbatke z biedronki na gardło ale nie wiele pomaga..
.buuu pomocyWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 19:20
-
nick nieaktualny
-
Bajkaaa wrote:Przed poronieniem miałam koło 14-15dc ale po, mam koło 18-19dc, trudno przynajmniej nie będę się nakręcac pod koniec cyklu
Życzę Ci żebyś się pozytywnie zaskoczyła
Ja pochłaniam właśnie dzienną porcję witaminek, czyli sok z rzodkiewki, natki pietruszki, grejpfruta, gruszki, jabłek i marchewki, no i gdzie fasola miałaby lepiej niż u mnie ? Takie pyszności...
Ja czuję, że się za bardzo nakręcam w tym cyklu przez to głupie HSG, ale przynajmniej @ przyjdzie wcześniej, bo owulka szybciej.
Dobra, już Wam nie smęceStarania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Bunia super! Teraz będzie dobrze
a prg ja miałam teraz w prawidłowej ciazy 14-19 (sprawdzałam 3 razy na samym początku) i najpierw brałam Duphaston 2x1 (przy wyniku 19), pozniej 3x1 (wynik spadł do 14) i po 12tyg odstawiłam. Ale progesteron ponoć ma swoje "wyrzuty" w ciagu doby i akurat mogłaś trafić na spadek, także luzik
Czrna 81 lubi tę wiadomość
-
Agniechaaaa wrote:Lekko piekące sutki i podobno cyce urosły ja tego bie widzę a atak to cisza
-
nick nieaktualny
-
Izape_91 wrote:
Nie wiem o co chodzi chyba z moją tarczycą ? Po wypiciu kawy strasznie mnie dusi, jakby tarczyca mi puchła? rosła? takie mam odczucie paskudne jakby mnie coś dusiło w gardle.... Ale co ma kawa do tarczycy ?
To nie tarczyca, nie reaguje z pokarmami w taki sposób ;p Może zmieniłaś kawę, albo jakieś mleko roślinne? Coś innego co spowodowało jakiś odczyn alergiczny powodujący opuchnięcie śluzówki gardła.
-
Izolda90 wrote:To nie tarczyca, nie reaguje z pokarmami w taki sposób ;p Może zmieniłaś kawę, albo jakieś mleko roślinne? Coś innego co spowodowało jakiś odczyn alergiczny powodujący opuchnięcie śluzówki gardła.
Haha no tak myslałam : P Myślałam, że chodzi o mleko do kawy właśnie, ale to nie o to chodzi, bo kawę dzisiaj piłam bez mleka, i rodzaj kawy nie ma znaczenia, chociaż może przy sypanej pojawia się to częściej, a w domu i pracy piję różne rodzaje.Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Dziewczyny, ale się nakręcam.... Jutro rano testuję sikańcem, jeśli miałam owu po pozytywnym teście, z 5 dni po spodziewanej owu był zajedobry prog. No i tak się jaram, że najchętniej to już bym chciała iść spać ;p Jutro będzie dopiero 11 dpo ale w sb idę na wesele i chciałabym wiedzieć na czym stoję ;p
Tak wiem, że z krwi byłoby wiarygodniejsze... ale jakoś tak negatywny test daje jeszcze cień nadzieji dopóki nie ma @.... któraś też woli jednak sikańca zrobić najpierw zamiast iść od razu na krew?Flowwer lubi tę wiadomość
-
Izolda90 wrote:Dziewczyny, ale się nakręcam.... Jutro rano testuję sikańcem, jeśli miałam owu po pozytywnym teście, z 5 dni po spodziewanej owu był zajedobry prog. No i tak się jaram, że najchętniej to już bym chciała iść spać ;p Jutro będzie dopiero 11 dpo ale w sb idę na wesele i chciałabym wiedzieć na czym stoję ;p
Tak wiem, że z krwi byłoby wiarygodniejsze... ale jakoś tak negatywny test daje jeszcze cień nadzieji dopóki nie ma @.... któraś też woli jednak sikańca zrobić najpierw zamiast iść od razu na krew?
ja wolę sikańce : P jak nie zobaczę drugiej kreski na teście to nigdy bety nie zrobie pierwszej.Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Jestem po seansie filmu GEOSTORM i musze przyznac ze mi sie bardzo podobal
Polecam
Izape_91 to ja pierw beta a potem sikaniecnigdy na odwrót
Bunia gratuluje. niech beta ladnie dalej rosnieWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 20:20
Melevis lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Izolda90 wrote:Dziewczyny, ale się nakręcam.... Jutro rano testuję sikańcem, jeśli miałam owu po pozytywnym teście, z 5 dni po spodziewanej owu był zajedobry prog. No i tak się jaram, że najchętniej to już bym chciała iść spać ;p Jutro będzie dopiero 11 dpo ale w sb idę na wesele i chciałabym wiedzieć na czym stoję ;p
Tak wiem, że z krwi byłoby wiarygodniejsze... ale jakoś tak negatywny test daje jeszcze cień nadzieji dopóki nie ma @.... któraś też woli jednak sikańca zrobić najpierw zamiast iść od razu na krew?
Chyba też wolę sikanca najpierw. Dwie kreski zobaczyć jako pierwsze
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Bunia super !!
Bajkaaa nie przejmuj się endo - ja w tym cyklu miałam w 17 dc 3,8 endo a jestem w ciąży ( zjadłam mnóstwo migdałów i piłam winko) chociaż moja p. Doktor powiedziała ze chyba je złe zmierzył ten od usg
Ja jutro idę na ponowna betę - martwię się, ale staram się myśleć pozytywnie
Dostałam dopiero dziś wynik z progesteronu z wczoraj może ktoś zerkając czy ok? Biorę Duphaston 4x, ale w dniu badania brałam 2x bo jeszcze nie wiedziałam ze jestem w ciąży (chociaż podobno Duphaston nie wpływa na wynik krwi€
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b378a1515dd1.png
https://naforum.zapodaj.net/b378a1515dd1.png.htmlFlowwer, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
To trzymajcie kciuki za jutro, żeby chociaż cień cienia było widać to wtedy pójdę na betę
a jak nie, to w sobotę powtórka
Izape_91, KateHawke lubią tę wiadomość
-
Lena progesteron bardzo ładny
duphaston nie ma wpływu na wynik badania.
A co mnie bardzo dziwi mój lekarz się upiera że luteina też nie ma wplywu na wynik... Ale ja nie jestem przekonana.
Bunia super przyrost! Tym razem będzie dobrze
Izape ja w tym cyklu też zaczęłam stosować ovarin. Nie wiem czy tak szybko zadziałał ale pierwszy raz miałam prawdziwy płodny sluz. Jak białko jaja. DokładnieWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 20:29
Izape_91, Bunia86 lubią tę wiadomość