Forum W oczekiwaniu na testowanie Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
Odpowiedz

Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 października 2017, 17:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia spokojnie, znam temat, też jestem mega wrażliwa i panikara ale bądź dobrej myśli :-*

    Dziewczyny tak mnie naszła rozkmina, jak to jest możliwe, że jakby nie było, miałam ciążę (biochemiczna) skoro mężowi nasienie się nie upłynnia wg badań?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 18:32

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 października 2017, 17:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ud nadrobiłam Was, zdechło wczoraj wi fi i dopiero włączyli.

    Aksamitna dobrze, ze jyz po <3 teraz bedzie jyz tylko dobrze <3

    Paulinka cudowne zdj :)

    Paulina.G lubi tę wiadomość

  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 30 października 2017, 17:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia, i co, i co, i co? Nie mogę się doczekać razem z Wami. Ekscytacja pomaga mi nie zamarznąć na przystanku. Skąd to zimno się wzięło, kto prosił?!

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 października 2017, 17:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem kto prosił o zimno ale w krk juz dzis sypało przez chwile :p juz myślałam ze tak długo spałam ze grudzień nadszedł :D mój m pracuje 100 km za krk w stronę Zakopanego i właśnie dzwonił ze jest biało :p

  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 30 października 2017, 17:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admirałka zamelduj się, co u Ciebie? No chyba, że masz zamiar znowu zrzucić nam bombę niespodziankę i napisać za kilka miesięcy, że już jesteś mamą?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 17:46

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Karolina90 Autorytet
    Postów: 3316 3075

    Wysłany: 30 października 2017, 17:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia trzymam kciuki! :) na pewno będzie git, więc spokojnie.

    Paulina super fotka :D

    W Wawie też trochę popruszyło, ale już jest tylko wietrznie :)

    Ja mam dziś wizytę o 19:40 :P nie byłam już prawie 4 miechy u gina :P

    Paulina.G lubi tę wiadomość

    relgpx9idcwsnjby.png

    starania od I 2016
    M: morfo 1%
    Ja: rozjechane androgeny; mutacje PAI - 1 oraz V (R2) - (acard 75 mg); anemia, hiperinsulinemia (meta 1000);
    immuno - ok
    VII 2018 - histeroskopia - ok
    X 2018 - laparo + HSG - ok
    wrzesień 2020 - ICSI
    18.09.2020- punkcja
    23.09.2020 - transfer ET 5.1.1
    Mamy 4 ❄️
    7dpt - beta 83.4, progesteron <60ng/l
    9 dpt - beta 218
    12dpt - beta 1104
    22dpt - <3
  • Bunia86 Autorytet
    Postów: 1484 2132

    Wysłany: 30 października 2017, 17:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Bunia, i co, i co, i co? Nie mogę się doczekać razem z Wami. Ekscytacja pomaga mi nie zamarznąć na przystanku. Skąd to zimno się wzięło, kto prosił?!

    Czekam, ręką mi zestawieje zaraz chyba od odświeżania.

    Aga ja zanotowałam 2 napady śniegu dziś w krk :P całe szczęście że teraz leżę pod kocykiem z ciepła herbatka :)

    ojxeej28a64grrny.png

    * Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 października 2017, 17:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    Czekam, ręką mi zestawieje zaraz chyba od odświeżania.

    Aga ja zanotowałam 2 napady śniegu dziś w krk :P całe szczęście że teraz leżę pod kocykiem z ciepła herbatka :)
    Tonpewniebjeden przespałam :D Hihi
    Trzymam kciuji i odświeżam ovu co chwileczkę

    Bunia86 lubi tę wiadomość

  • staraczka1111 Autorytet
    Postów: 1820 3237

    Wysłany: 30 października 2017, 17:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Jakie jest najlepsze endo do transferu? tzn ile mm?

    ono rosnie w 2 fazie cyklu jak sie bierze estrofen i prg?
    Ja w dniu transferu miałam endo 14. Był to u mnie 20dc bodajże. W tym cyklu miałam późno owulację.

    f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • AnnaManna Ekspertka
    Postów: 247 218

    Wysłany: 30 października 2017, 17:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

    dawno mnie u was nie było, a tu tyle się dzieje!

    Staraczka, zielona, agniechaaa, summer86 - serdeczne gratulacje! W końcu nadszedł czas na weteranki. Dajecie ludziom dużo nadziei!
    Niedługo nikt nie będzie o mnie pamiętał na forum, bo tylko ja zostanę tu z pustym brzuszkiem.

    Kaczorka - pamiętam Twoją historię, jak razem z nami dzielnie walczyłaś. Będziesz super mamą!

    A ja czekam jeszcze miesiąc i idę prosić lekarzy o laparoskopię, żeby w końcu dowiedzieć się, co mi jest.

    summer86, Agniechaaaa, Zielona1911, staraczka1111 lubią tę wiadomość

    ijpbio4pgzuzz66o.png
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 30 października 2017, 17:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    Czekam, ręką mi zestawieje zaraz chyba od odświeżania.

    Aga ja zanotowałam 2 napady śniegu dziś w krk :P całe szczęście że teraz leżę pod kocykiem z ciepła herbatka :)
    Mi też sztywnieje - z zimna!

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • summer86 Autorytet
    Postów: 8569 7932

    Wysłany: 30 października 2017, 18:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaManna wrote:
    Hej dziewczyny!

    dawno mnie u was nie było, a tu tyle się dzieje!

    Staraczka, zielona, agniechaaa, summer86 - serdeczne gratulacje! W końcu nadszedł czas na weteranki. Dajecie ludziom dużo nadziei!
    Niedługo nikt nie będzie o mnie pamiętał na forum, bo tylko ja zostanę tu z pustym brzuszkiem.

    Kaczorka - pamiętam Twoją historię, jak razem z nami dzielnie walczyłaś. Będziesz super mamą!

    A ja czekam jeszcze miesiąc i idę prosić lekarzy o laparoskopię, żeby w końcu dowiedzieć się, co mi jest.

    AnnaManna, witaj i zostań tu z nami - zapraszam na listopadowy wątek :) a laparoskopia to dobry krok. Barbarce udało się kilka miesięcy po laparo a starali się 3 lata. Trzymam kciuki!

    AnnaManna, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 października 2017, 18:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaManna wrote:
    Hej dziewczyny!

    dawno mnie u was nie było, a tu tyle się dzieje!

    Staraczka, zielona, agniechaaa, summer86 - serdeczne gratulacje! W końcu nadszedł czas na weteranki. Dajecie ludziom dużo nadziei!
    Niedługo nikt nie będzie o mnie pamiętał na forum, bo tylko ja zostanę tu z pustym brzuszkiem.

    Kaczorka - pamiętam Twoją historię, jak razem z nami dzielnie walczyłaś. Będziesz super mamą!

    A ja czekam jeszcze miesiąc i idę prosić lekarzy o laparoskopię, żeby w końcu dowiedzieć się, co mi jest.
    No czeeesc :) zostań z Nami :)

  • summer86 Autorytet
    Postów: 8569 7932

    Wysłany: 30 października 2017, 18:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, idę jutro na badanie krwi (TSH, prog, kwas foliowy, B12). Czy mogę normalnie rano zrobić zastrzyk z Clexane?

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • panan12 Autorytet
    Postów: 3008 546

    Wysłany: 30 października 2017, 18:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Jeden pęcherzyk 18 mm a dwa pęcherzyki 14 mm. I moje pytanie kiedy brać zastrzyk na pęknięcie a kiedy duphaston? Heh

    f2w3k0s3plke7odf.png
  • summer86 Autorytet
    Postów: 8569 7932

    Wysłany: 30 października 2017, 18:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panan, a lekarz Ci nie powiedział kiedy?
    Mi zawsze lekarz mówił kiedy podać zastrzyk, a duphaston brałam po potwierdzeniu pęknięcia pęcherzyków.

    Izape_91, Meśka lubią tę wiadomość

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 października 2017, 18:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Jestem po wizycie. Jeden pęcherzyk 18 mm a dwa pęcherzyki 14 mm. I moje pytanie kiedy brać zastrzyk na pęknięcie a kiedy duphaston? Heh
    to lekarz najlepiej wie kiedy. My tu nie mozemy wyrokowac o leczeniu

    summer86, Meśka lubią tę wiadomość

  • Malwas Autorytet
    Postów: 1058 1343

    Wysłany: 30 października 2017, 18:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panan powinnaś mieć chyba jeszcze jutro lub pojutrze monitoring, żeby zobaczyć jak się sprawy mają i żeby można było zadecydować od kiedy co.

    Czy któraś z Was brała Puregon? Lekarz mi zapisał 50 IU dziennie od 4dc, ale zapomniał napisać do którego dnia mam brać i zgłupiałam. Dzisiaj mam 7dc i nie wiem, czy skończyć całą tą ampułkę? Jak wy to brałyście? Z góry dzięki za wskazówki. Monitoring mam 11dc.

    3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • pilik Autorytet
    Postów: 4180 7486

    Wysłany: 30 października 2017, 18:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Dziewczyny, idę jutro na badanie krwi (TSH, prog, kwas foliowy, B12). Czy mogę normalnie rano zrobić zastrzyk z Clexane?
    Możesz normalnie :) clexane może wpłynąć tylko na morfologię i krzepnięcie, ale też nie tak bezpośrednio tylko dłuższe branie. Jak siniaki? Ja miałam trzy dni od trzech różnych położnych, a od jutra wracam do kłucia... może w końcu dojdę do wprawy...

    ds022el.png

    u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 października 2017, 18:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Możesz normalnie :) clexane może wpłynąć tylko na morfologię i krzepnięcie, ale też nie tak bezpośrednio tylko dłuższe branie. Jak siniaki? Ja miałam trzy dni od trzech różnych położnych, a od jutra wracam do kłucia... może w końcu dojdę do wprawy...
    nie mam siniakow jak wbijam w fałdkę pod kątem 45 stopni, i nie boli wtedy

‹‹ 411 412 413 414 415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ