X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
Odpowiedz

Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    nie mam siniakow jak wbijam w fałdkę pod kątem 45 stopni, i nie boli wtedy

45 powiadasz? Ja kircze wbijam pod kątem prostym.. póki co 11 zastrzyków i 2 siniole ;) może pora na zmianę techniki

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    45 powiadasz? Ja kircze wbijam pod kątem prostym.. póki co 11 zastrzyków i 2 siniole ;) może pora na zmianę techniki
    tez tak wbijalam i brzuch był fioletowy. Teraz coraz trudniej złapać fałdkę bo mam juz balonik. Jedyna metoda gdzie potem nie boli

• pilik Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna właśnie ni tak dzisiaj zrobiła i rzeczywiście bolało mniej i śladu nie ma. I nie łapała fałdki tylko po prostu pyk po ukosie. Muszę tak spróbować...
    Summer ja na 11 zastrzyków 5 sinioli, z czego dwa takie duże brzydkie rozlane jakby. Ale dość szybko się goją na szczęście te lżejsze...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie dziś też wieczór pod kątem 45 stopni :) zobaczymy:)

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy wy ten zastrzyk tak powoli czy raczej szybko wpuszczacie?

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    A czy wy ten zastrzyk tak powoli czy raczej szybko wpuszczacie?
    robie powoli zeby niecszczypalo. Krew mi sie cofa do kroplowki :D cos zepsułam

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaManna wrote:
    Hej dziewczyny!

dawno mnie u was nie było, a tu tyle się dzieje!

Staraczka, zielona, agniechaaa, summer86 - serdeczne gratulacje! W końcu nadszedł czas na weteranki. Dajecie ludziom dużo nadziei!
    Niedługo nikt nie będzie o mnie pamiętał na forum, bo tylko ja zostanę tu z pustym brzuszkiem.

Kaczorka - pamiętam Twoją historię, jak razem z nami dzielnie walczyłaś. Będziesz super mamą!

A ja czekam jeszcze miesiąc i idę prosić lekarzy o laparoskopię, żeby w końcu dowiedzieć się, co mi jest.

O nie moja droga, nasze nasze fasolkowe czarodziejki nie wypuszczą Cię stąd z pustym brzuszkiem : ) także nie licz na to !
    Najważniejsze, że jest jakiś plan i krok do przodu !

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    robie powoli zeby niecszczypalo. Krew mi sie cofa do kroplowki :D cos zepsułam
    co Ty tam wyprawiasz ! : O

w ogóle przerażacie mnie, w życiu bym się nie dziabnęła sama igłaa,, brrrrr..... mam nadzieję, że nigdy mnie to nie czeka, bo to byłby dopiero hoorrrorr

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:

w ogóle przerażacie mnie, w życiu bym się nie dziabnęła sama igłaa,, brrrrr..... mam nadzieję, że nigdy mnie to nie czeka, bo to byłby dopiero hoorrrorr

ja w domu sama sobie podpinam kroplowke, zdejmuje kroplowke, wyjmuje wenflon itp :D żadna filozofia ;D no jedynie nie moge sama zalozyc sobie wenflonu, wiec robi to kolezanka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 18:59

Izape_91 lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:

dreptalam do wc i chyba za nisko mialam worek. Teraz dopiero zaczyna boleć, powiedzieli że wypuszcza mnie dopiero jak nie bedzie bólu i krwawienia

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    dreptalam do wc i chyba za nisko mialam worek. Teraz dopiero zaczyna boleć, powiedzieli że wypuszcza mnie dopiero jak nie bedzie bólu i krwawienia
    Jak się idzie do wc kroplowkę trzeba zacisnąć ;)

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jakieś smutki dopadły kochane... myślałam ze jak tylko zajdę w ciąże to będzie euforia, a ja nie potrafię się cieszyć bo się zamartwiam czy wszystko będzie dobrze. Mam nadzieję, doczekam tego usg i później jakoś zluzuje jak usłyszę moje serduszko <3

Izape_91, Czrna 81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Mnie jakieś smutki dopadły kochane... myślałam ze jak tylko zajdę w ciąże to będzie euforia, a ja nie potrafię się cieszyć bo się zamartwiam czy wszystko będzie dobrze. Mam nadzieję, doczekam tego usg i później jakoś zluzuje jak usłyszę moje serduszko <3
    Kochana znam to ja juz schizmie czy zarodeczki tam rosną, pocieszają mnie tylko mdłości i ból sutków bo to znaczy ze cos sie tworzy. Ale boje sie okropnie

• Paulina.G Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Nie zamartwiaj się... wiem że to ciężkie. Ale trzeba uwierzyć że wszystko będzie dobrze ❤

3i499vvjspjyuavk.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie martwcie się, tylko uwierzcie, że wszystko będzie dobrze : )

Ogarnęłam oczka lewe. Idę jak burza ! To teraz tylko przyjaciele w tle i mogę dziergać do północy : )

S3YWp2.png

• panan12 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas wrote:
    Panan powinnaś mieć chyba jeszcze jutro lub pojutrze monitoring, żeby zobaczyć jak się sprawy mają i żeby można było zadecydować od kiedy co.

Czy któraś z Was brała Puregon? Lekarz mi zapisał 50 IU dziennie od 4dc, ale zapomniał napisać do którego dnia mam brać i zgłupiałam. Dzisiaj mam 7dc i nie wiem, czy skończyć całą tą ampułkę? Jak wy to brałyście? Z góry dzięki za wskazówki. Monitoring mam 11dc.

Kurna tylko w środę święto. Jak to ogarnąć?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia dalej czekasz na wyniki?
    Izape jakbyś wiedziała że to pomoże przetrwać fasolkę to byś dała radę. Tez tego nie znoszę, ręce mi się trzęsą, ale trzeba!

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Ptysia Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak się nazywa listopadowy wątek, bo ja oczywiście znów mam problem ze znalezieniem i wlazłam do jakiś innych babek, a tam Was nie ma i odrazu stresior mi się pojawił;p

• summer86 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysia wrote:
    Dziewczyny a jak się nazywa listopadowy wątek, bo ja oczywiście znów mam problem ze znalezieniem i wlazłam do jakiś innych babek, a tam Was nie ma i odrazu stresior mi się pojawił;p

https://ovufriend.pl/forum/w-oczekiwaniu-na-testowanie/listopadowe-testowanie-czyli-przedswiateczne-prezenty,14113.html

Zapraszamy :D

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Ptysia Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochana Summer:) Listopad to miesiąc moich urodzin, może i u mnie się coś wykluje;p tym bardziej, że najprawdopodobniej podchodzę do sono hsg w końcu:)

lamka lubi tę wiadomość

‹‹ 412 413 414 415 416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ