Kiedy sierpień przychodzi, każda po owu w ciążę zachodzi 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
MalaMi kurka no nieciekawie... Hmm sama mieszkam z tesciami i wiem jak jest cale szczescie dla mnie i mojej tesciowej ze ona peacuje calymi dniami.... Dogadujemy sie bo trzeba jakos ale czasem i widly mam ochote zabrac z garażu... Cale moje szczęście i dzięki Bogu moj m zawsze staje po mojej stronie...
MonikA_89!, Pati96 lubią tę wiadomość
👩👦👦
👣2014
👣2016
🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔 -
Magdullina koniecznie powiedz wkrótce szefowej o ciąży, musisz kochana dbać o siebie bardzo!
Ja z teściową mam kontakty w porządku, ale to dlatego chyba, że kontakt jest jedynie okazjonalny i nie ma okazji za bardzo komentować, ani wtrącać, ale wiem, że gdybyśmy mieszkali razem to sytuacja nie byłaby taka kolorowa...także dziewczyny mieszkające z niewspaniałymi teściowymi, jesteście mega dzielne
Ja już po badaniach połówkowych, dziękuję za wszystkie kciuki
Z synkiem wszystko dobrze, jedyne co to ma poszerzone jakieś kanaliki w prawej nerce, ale dr powiedziała, że to częste u chłopców i narazie nie ma powodów do zmartwień. Poza tym mam zakaz słodyczy, bo sobie pofolgowałam i mały nie jest mały tylko niezły klopsik i ma duży brzuch haha...waży 430g, ma ok 25cm.Magddullina2, Suszarka, MalaMi, Mlodamezatka, Okularnica_:), Rucola, eemmiilliiaa, Magdalena29, Sasanka55., *Agape*, MonikA_89!, Simons_cat, Red555, Kittinka 3.0, Milka85, moni05, Pati96, agge lubią tę wiadomość
Starania od 04.2018.
Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
AMH 4,4.
03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
07.2019- HyCosy- oba drożne.
02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt-
-
Suszarka wrote:Ja badałam ale dałam sobie spokój, bo właśnie się nakrecalam...a zdarzało się że robiła się twarda i nisko kilka godzin przed okresem. Zresztą 5dpo to nawet jeszcze nie doszło do implantacji, za wcześnie na jakiekolwiek objawy.
-
Dziewczyny, ja juz nic nie rozumiem
Test owu w sobote byl pozytywny, a temperatura dalej mi nie skoczyla do standardowej dla mnie w II fazie. wczoraj wieczorem szyjka macicy byla miekka i chyba wysoko. niepotrafie stwierdzic otwarcia badz zamkniecia.
Czyli ze owu jeszczcze nie bylo?
Brzuch mnie pobolewa ale tak bardziej jak przed okresem niz jak na owu. Sluzu nigdy nie potrafilam znalesc. Zawsze wydawal mi sie metny i lepki, teraz takze.
Wkurza mnie juz ten cykl. Moj chlop ma juz dosc i sie nie dziwie.
Starania od - luty 2018
czerwiec 2019 -9t [*]
luty 2020 - 4t [*]
kwiecien 2021 - 16t [*]
IVF-
16.11.2021 transfer 4aa, hcg<5
zamrozone: 4aa,4aa,4aa,4ab+3ab
grudzien 2021 - naturals i II kreski
1.07.2022 - 30tc - Eliza
luty (6+1 - bicie serduszka) marzec 2023 zarodek zniknal - 9t [*]
czerwiec 2023 - II kreski -
Madżi88 wrote:Cześć dziewuszki.. Poproszę i termin na 15.sierpnia..😉 Owulacja była 31.lipca (test owulacyjny w czwartek pozytywny a w nocy bardzo bolał brzuch😋) czy są dziewczyny które badają szyjkę? Jeśli po owulacji jest nadal wysoko i rozpulchniona ale zamknięta to można liczyć na sukces..🤨.. Śluz po owulacji wodnisty 😅 no i mężczyzna mówi że jestem tam strasznie miekka😮.. To nasz 1cs po tabletkach.. 😃Starania od - luty 2018
czerwiec 2019 -9t [*]
luty 2020 - 4t [*]
kwiecien 2021 - 16t [*]
IVF-
16.11.2021 transfer 4aa, hcg<5
zamrozone: 4aa,4aa,4aa,4ab+3ab
grudzien 2021 - naturals i II kreski
1.07.2022 - 30tc - Eliza
luty (6+1 - bicie serduszka) marzec 2023 zarodek zniknal - 9t [*]
czerwiec 2023 - II kreski -
Naganna wrote:A mierzysz temperarure? moze nie bylo jeszcze owu u ciebie?
Szyjka po miesiączce nisko i twarda potem była miękka i wysoko i w srode zalalo mnie śluzem jak białko kurze tak było do piątku a w piątek szyjka wysoko miękka ale zamknęła się.. Od piątku szyjka nadal wysoko miękko ale wydłużyła się i jest całkowicie zamknięta.. Do tego mam delikatne takie skurcze w podbrzuszu no i śluz wodnisty dziś lekko zaczął byc kremowy.. -
nick nieaktualnyMalaMi wrote:Oooo Rucola gratuluje twinsow. Jak sie czujesz? Gdzie zamierzasz rodzic? O ile pamietam jestes z podkarpacia?
Sasanko z mezem chodzimy na terapie małżeńska. Musimy odnalezc to co nas kiedys polaczylo. Chyba w sumie moge smialo powiedziec ze moje relacje z tesciowa ktore nie sa poprawne duzo odbily sie na relacjam z mezem. Narazie starania odkladam na bok. Ale z wami tu zostane. Jesli moge?.
MalaMi, wierze, ze terapia Wam pomoze, a Wy szybko przypomnicie sobie, za co sie kochacie. Powrot do staran bedzie pieknym uhonorowaniem Waszej pracy nad zwiazkiem, a dzidzius prezentem Mysle, ze wiem, o czym piszesz odnosnie tesciowej i bardzo Ci wspolczuje. U mnie ta babka jest praktycznie jedynym powodem klotni (pomijajac bzdury typu porozrzucane skarpety). Zupelnie mnie nie szanuje. Zycze Ci, by Twoja tesciowa zrozumiala swoje bledy -
nick nieaktualnyChyba pobilam swoj wlasny rekord testowania- albo mialam owu 6 dni temu albo 2 No ale Norda trzeba bylo puscic w ruch. No kreski to tam nie ma 😅
@ za 11 dni, wiec moze wiadro testow w tym cyklu starczy
Edit: jeszcze lepiej, poszlam do toalety, zobaczylam sporo sluzu i poczulam niepokoj, ze mi ciazowy czop sluzowy wypadl.
Edit2: a, na bank jestem w ciazy, bo tak czujeWiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2020, 12:58
Rucola, Magdalena29, *Agape*, Lilou, Sielankaaa, Simons_cat, Kittinka 3.0, moni05, Pati96, Kaśik lubią tę wiadomość
-
Sasanka55. wrote:MalaMi, wierze, ze terapia Wam pomoze, a Wy szybko przypomnicie sobie, za co sie kochacie. Powrot do staran bedzie pieknym uhonorowaniem Waszej pracy nad zwiazkiem, a dzidzius prezentem Mysle, ze wiem, o czym piszesz odnosnie tesciowej i bardzo Ci wspolczuje. U mnie ta babka jest praktycznie jedynym powodem klotni (pomijajac bzdury typu porozrzucane skarpety). Zupelnie mnie nie szanuje. Zycze Ci, by Twoja tesciowa zrozumiala swoje bledy
szona, agge lubią tę wiadomość
-
Magddullina2 wrote:MalaMi kurka no nieciekawie... Hmm sama mieszkam z tesciami i wiem jak jest cale szczescie dla mnie i mojej tesciowej ze ona peacuje calymi dniami.... Dogadujemy sie bo trzeba jakos ale czasem i widly mam ochote zabrac z garażu... Cale moje szczęście i dzięki Bogu moj m zawsze staje po mojej stronie...
Magddullina2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalaMi wrote:Sasanka dziekuje za mile slowa. U mnie tez sa klotnie tylko o tesciowa. Nie powinnysmy mieszkac razem. Naruszyla wiele razy moja prywatnosc. Moze jak odnajdziemy w sobie dawne uczucie to napewno stad befe chciala sie wyprowadzic
Z calego serca zycze Ci, by przestala wtracac sie w Wasze zycie, a Wy, zebyscie mogli szybko sie wyprowadzic. Moj maz mawia, ze najlepiej mieszkac na tyle daleko od tesciowej, by nie mogla przyjsc w odwiedziny w kapciach. Ja pokusze sie o ulepszenie tego stwierdzenia- najlepiej mieszkac na tyle daleko, by nie byla w stanie dojechac samochodem.Magddullina2, Suszarka, MonikA_89!, Pati96 lubią tę wiadomość
-
Lilou wrote:Moniko, ja też wywołuje dupkiem @.
Co do swojego następnego cyklu nie jestem pewna, nawet nie wiem czy ovu będzie.
Ale Twój to już pewniak! Trzymam kciuki!
Szonko, no tak. Czyli @ nie przyszła znowu tak szybko jak ostatnio? Pokaż tego bobka co.
Jest już za rogiem. Obiecałam, że zaspamuję ovu swoimi testami, gdy będą bez wątpienia ciążowe a nie oszukańcze także jeszcze takich nie mam na stanie 😅
-
MalaMi wrote:Sasanka dziekuje za mile slowa. U mnie tez sa klotnie tylko o tesciowa. Nie powinnysmy mieszkac razem. Naruszyla wiele razy moja prywatnosc. Moze jak odnajdziemy w sobie dawne uczucie to napewno stad befe chciala sie wyprowadzic
Kibicuje całym sercem! -
Suszarko dziękuję, jest coraz lepiej. Wiadomo, ze są gorsze momenty, ale ogólnie czuję się zdecydowanie lepiej....
Fiore no to Twój synek to kawał Bąbla już Tymi kanalikami to nie ma się co przejmować, zastanawiam się, po co lekarze w ogóle o tym wspominaja.... jak wychodziłam ze szpitala z synkiem, to miał robione standardowe usg główki i lekarka cos tam gadała do siebie pod nosem "tu jakieś delikatne poszerzenie, ale w granicach normy, tu była jakaś torbielka, ale się wchłania...." i tak gadała a ja myślałam, że zawału dostanę. zastanawiam się po co, skoro to nieistotne....
Magdullina kiedy Ty masz prenatalne?Suszarka, Magddullina2 lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola wrote:Suszarko dziękuję, jest coraz lepiej. Wiadomo, ze są gorsze momenty, ale ogólnie czuję się zdecydowanie lepiej....
Fiore no to Twój synek to kawał Bąbla już Tymi kanalikami to nie ma się co przejmować, zastanawiam się, po co lekarze w ogóle o tym wspominaja.... jak wychodziłam ze szpitala z synkiem, to miał robione standardowe usg główki i lekarka cos tam gadała do siebie pod nosem "tu jakieś delikatne poszerzenie, ale w granicach normy, tu była jakaś torbielka, ale się wchłania...." i tak gadała a ja myślałam, że zawału dostanę. zastanawiam się po co, skoro to nieistotne....
Magdullina kiedy Ty masz prenatalne?
Mialam juz 3.08 dziękuje za pamiec 😘❤️ Wszystko z Antosiem ok 🙃🤔😉😘 rosnie sobie pieknie ❤️Sasanka55., Simons_cat, Rucola, Milka85, Pati96, agge lubią tę wiadomość
👩👦👦
👣2014
👣2016
MalaMi wrote:Madzia a powiedz nie wtraca sie w wychowanie twoich dzieci? Super ze pracuje calymi dniami przynajmniej malo ja widzisz. Moja niestety juz na emeryturze. Ale pewnoe gdybym miala dziecko to siedzialaby mi calymi dniami na glowie. Wiem jaka jest w stosunku do dzieci mojego meza brata zona mowi ze traktuje jej synka jak swoje dziecko
Wtraca, wtraca... Tylko ze ja udaje ze ja słucham i ona już o tym wie takze czesto jak zaczyna a ja zmieniam temat lub robie swoje to sie furcy i ucisza... Bo i tak wie ze jej nie slucham 😉
Jak cos np robi nie po mojemu to o tym wiem bo chlopcy wszystko mi mowia... A i tak juz maja swoje zdanie wiec mowia co im pasuje a co nie 😘👩👦👦
👣2014
👣2016
Strasznie z doskoku juz tu bywam. Malo czasu na wszystko
Fiore super, ze na badaniach wszystko dobrze, to samo Magdulina ❤️❤️ Rucola ciesze sie, ze powolutku coraz lepiej z Twoim samopoczuciem ❤️
MalaMi mam nadzieje, ze terapia pomoze, trzymam mocno kciuki, zeby znow sie miedzy wami poukladalo, a na zgode pojawil sie maly babel 👶🏻❤️
Frelciu (lub pozostale dziewczyny, ktore braly monokoncentrat) powiesz prosze od ktorego dnia powinno sie zaczac brac? I jak dlugo? Mialam to gdzies zapisane ale mi sie zagubilo U mnie dzis 4 dzien po podaniu ovitrelle wiec pewnie zaraz trzeba bedzie zaczac brac. Czeka gotowy 🤭😁Fiore lubi tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
nick nieaktualnyszona wrote:Jest już za rogiem. Obiecałam, że zaspamuję ovu swoimi testami, gdy będą bez wątpienia ciążowe a nie oszukańcze także jeszcze takich nie mam na stanie 😅
Oby byla za rogiem, ale gdzies w Nowej Zelandii. Czekamy, czekamy, ale nie na nia ✊✊Magddullina2, Lilou, Suszarka, szona lubią tę wiadomość