Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kiedy sierpień przychodzi, każda po owu w ciążę zachodzi 🤰
Odpowiedz

Kiedy sierpień przychodzi, każda po owu w ciążę zachodzi 🤰

Oceń ten wątek:
  • Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinko kochana pisalam na fb dziewczyna 😘 przepraszam ze Wam tutaj nie dalam znać ale co wchodze stronek tyle do nadrobienia 😍😘 i musze miec chwile by siasc ppczytac a pozniej pisze co u mnie 😘❤️
    Tak trzeci synus 😘❤️
    Malo mnie bo tez pogoda felerna u mnie i trzeba lobuziakom czas jakos zoorganizowac a pozniej praca, teraz mam nadzieję że juz bedzie mniej wszystkiego bo na mojej glowie wzzystko, m tez pracuje od rana do nocy a ja pozniej padam i spie do oporu az chlopcy wstaja 😉ps musze teraz nadrobic spanko bo bdakowalo mi go teraz obaj juz przesypiaja nocki a od lutego znow nie pospie, tak conajmniej 1.5 roku ❤️😘 caluje Was mocno ❤️ ze względu juyro rozpoczynajacego sie 14 tygodnia i 2 trymestru moc wirusow 🤰🧟‍♀️🧟🧟‍♀️🧟🧟‍♀️🧟🧟‍♂️🧟‍♂️🧟‍♂️🧟‍♂️🧟‍♀️🧟 Posylam z calych sil ❤️❤️❤️🤰
    Ps maj to najwspanialszy miesiac takze dziewczynki zarazam Was!!!

Natka1993, ef36, Mlodamezatka, Kittinka 3.0, Sasanka55., PaniKsięgowa, Milka85, Pati96 lubią tę wiadomość

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
    🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔
  • Natka1993 Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magddullina2 wrote:
    Kittinko kochana pisalam na fb dziewczyna 😘 przepraszam ze Wam tutaj nie dalam znać ale co wchodze stronek tyle do nadrobienia 😍😘 i musze miec chwile by siasc ppczytac a pozniej pisze co u mnie 😘❤️
    Tak trzeci synus 😘❤️
    Malo mnie bo tez pogoda felerna u mnie i trzeba lobuziakom czas jakos zoorganizowac a pozniej praca, teraz mam nadzieję że juz bedzie mniej wszystkiego bo na mojej glowie wzzystko, m tez pracuje od rana do nocy a ja pozniej padam i spie do oporu az chlopcy wstaja 😉ps musze teraz nadrobic spanko bo bdakowalo mi go teraz obaj juz przesypiaja nocki a od lutego znow nie pospie, tak conajmniej 1.5 roku ❤️😘 caluje Was mocno ❤️ ze względu juyro rozpoczynajacego sie 14 tygodnia i 2 trymestru moc wirusow 🤰🧟‍♀️🧟🧟‍♀️🧟🧟‍♀️🧟🧟‍♂️🧟‍♂️🧟‍♂️🧟‍♂️🧟‍♀️🧟 Posylam z calych sil ❤️❤️❤️🤰
    Ps maj to najwspanialszy miesiac takze dziewczynki zarazam Was!!!

Wirusy się przydadzą. ❤️

♀ - 27l.
    Ognisko endometriozy ❌, w trakcie wyrównania TSH - 💊 E25. Niepękające pęcherzyki. 😥
    Suplementacja:
    ➡️ Wit. D, Wit. C, Omega 3-6-9, inozytol.
    👨 - 26l.
    Suplementacja:
    ➡️ Cynk, Wit. C, Omega 3, Wit. D.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szoneczko, jak sytuacja u Ciebie? :*

Kittinko :*

Kittinka 3.0 lubi tę wiadomość

• miska122 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo proszę o jakieś 2 kreseczki na poprawę humoru, chyba jeszcze nikt w sierpniu ich tu nie wrzucał (jeśli nie zauważyłam to ogromnie przepraszam). Widzę, że 2 dziewczyny miały dzisiaj testować, Szona jak sytuacja u Ciebie?
    Ja zaraz lecę na krzywą, bo podejrzewam IO (zasypiam po każdym posiłku). Trzymajcie kciuki żebym nie zwymiotowała po glukozie i żebym znowu nie słuchała jakie to mam okropne żyły, z których ciężko pobrać krew 🙄
    Miłego dnia dla wszystkich 🥰

Sasanka55., Natka1993, Mlodamezatka lubią tę wiadomość

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:
    Dziewczyny bardzo proszę o jakieś 2 kreseczki na poprawę humoru, chyba jeszcze nikt w sierpniu ich tu nie wrzucał (jeśli nie zauważyłam to ogromnie przepraszam). Widzę, że 2 dziewczyny miały dzisiaj testować, Szona jak sytuacja u Ciebie?
    Ja zaraz lecę na krzywą, bo podejrzewam IO (zasypiam po każdym posiłku). Trzymajcie kciuki żebym nie zwymiotowała po glukozie i żebym znowu nie słuchała jakie to mam okropne żyły, z których ciężko pobrać krew 🙄

Trzymam mocno kciuki za wyniki i za to, by glukoza weszla jak dobre wino. Ta o smaku cytrynowym smakuje zdecydowanie lepiej, troche jak musujaca witc1000 :) Powodzenia i przylaczam sie do apelu o 2 kreski :)

miska122 lubi tę wiadomość

• MalaMi Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia trzymam kciuki za twoja wizyte w piatek tylko powiedz o ktorej zeby obiad jakis ugotowac

• miska122 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    Trzymam mocno kciuki za wyniki i za to, by glukoza weszla jak dobre wino. Ta o smaku cytrynowym smakuje zdecydowanie lepiej, troche jak musujaca witc1000 :) Powodzenia i przylaczam sie do apelu o 2 kreski :)

To idealnie, bo właśnie taką kupiłam 🙈☺️

Sasanka55. lubi tę wiadomość

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • MalaMi Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinko dziekuje za mile slowa. Tak mam ogromna nadzieje ze odnajdziemy siebie. Nie jest latwo bo sa sytuacje w ktorym sie klocimy ale staram sie klasc wieczorem nie odwrocona do niego dupa bo cos mi nie pasuje. Ja bym chciala byc kiedys tesciowa nie wtracajaca sie w nic poprostu z boku wspierac dzieci a nie wlazic im na glowe.

Kittinka 3.0, agge lubią tę wiadomość

• ef36 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:

&&& za dzisiejsze badania.

Ja poproszę o kciuki, aby dzisiejszy owulak wyszedł negatywny. Niech moja owu grzecznie czeka do piątku.

1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska, to powinno byc git, bez wymiotow :) ✊✊

Ef ✊✊ mysle, ze po wczorajszym tescie owu ma jeszcze czas i nie odwiedzi Cie wczesniej niz jutro :) U mnie od takiego testu pewnie co najmniej ze 3 dni by musialy minac do pozytywu. Jak ogolnie samopoczucie?

ef36 lubi tę wiadomość

• Milka85 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie teściowych... gdy wyprowadziłam się od męża i synuś nagadał mamusi, że to jej wina, chciała załagodzić sytuacje i chyba mnie przeprosić (tzn. on ją zmusił). Jej słowa: "co złego to nie my" 🤣 Dziękuję, nie do widzenia, przeprosiny nie zostały przyjęte, rozwód odbył się kilka miesięcy później 😁

agge lubi tę wiadomość

Pierwsza procedura IVF Salve Medica
    02.07.2021 - start stymulacji:
    12.07.2021 - punkcja, hiperstymulacja
    Uzyskaliśmy 4 ❄️ 2x4AA, 2x4BB
    03.08, 24.08, 14.09.2021 - szczepienia limfocytami
    06.10.2021 - allo mlr 58,9%
    🍍 transfer 20.12 2021, blastka 4AA - ciąża poroniona 😢
    17.01.2022 - doszczepienie w APC
    07.04.2022 - histero- stan zapalny
    🍍 transfer 16.05.2022, blastka 4AA - nieudany 😢
    01.06.2022 - allo mlr 46,8%
    🍍 transfer 18.06.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
    🍍 transfer 07.12.2022, blastka 4BB - nieudany 😢

Druga procedura IVF

01.2022 💔 8 tc 😢
    04.2021 💔 💔 5 tc, 8 tc 😢
    09.2020 💔 9 tc 😢

01.2018 rozpoczęcie starań
    Mutacja genu anxa 5 haplotyp M2, Kir bx - brak 5 implantacyjnych, cytokiny: wysokie il2, niskie il10 (odrzucanie zarodka), komórki NK 22%, nk maciczne wielokrotnie przekroczone normy, mutacja PAI-1, mthfr a1298c, wysoka homocysteina, PCOS - brak owulacji, zespół LUF, zapalenie endometrium, problemy ze wzrostem endometrium.
  • Red555 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny, miłego dnia :)
    U mnie zaczynają się lekkie bóle już powoli, chociaż komputerek cyklu pokazuje owu na 17dc a tutaj pokazuje mi wcześniej. Już sama nie wiem o co o tym myśleć

f2w3rjjg126tkf9t.png
  • MalaMi Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka85 wrote:
    W temacie teściowych... gdy wyprowadziłam się od męża i synuś nagadał mamusi, że to jej wina, chciała załagodzić sytuacje i chyba mnie przeprosić (tzn. on ją zmusił). Jej słowa: "co złego to nie my" 🤣 Dziękuję, nie do widzenia, przeprosiny nie zostały przyjęte, rozwód odbył się kilka miesięcy później 😁
    Milka ladnie Ci zalazla za skore ze az do wyprowadzki doprowadzila

• MalaMi Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red555 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny, miłego dnia :)
    U mnie zaczynają się lekkie bóle już powoli, chociaż komputerek cyklu pokazuje owu na 17dc a tutaj pokazuje mi wcześniej. Już sama nie wiem o co o tym myśleć
    Moze nasikaj na jakiegos owulaka bedziesz wiedziala na czym stoisz?

• MalaMi Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 niech owulacja jeszcze poczeka na ten wlasciwy moment👍

• Niercierpliwa v2.0 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam z labo na krzywej. 40 minut czekania w kolejce... chyba przy następnej okazji się zachowam jak roszczeniowa kobieta w ciąży:P
    Ef odganiamy Ovu!!

ef36 lubi tę wiadomość

12.03.2020 II ♡
    H1rnp1.png
  • Frelciaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMi wrote:
    Frelcia trzymam kciuki za twoja wizyte w piatek tylko powiedz o ktorej zeby obiad jakis ugotowac

Haha w myślach trzymaj :D jakoś o 16 powinnam wejść. Kolejna wizyta to już będą prenatalne i do ich czasu chyba osiwieje..

Mój Mężu jedzie sobie w sobotę do Chorwacji. Będę sama. Kto mnie odwiedzi?🙈 smutno mi będzie

👩🏻‍🦰 29l.
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
    💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
    🔺ryzyko celiakii - dieta bg
    - 5 transfer poronienie w 8tc. :(
    👨🏽33l.
    🔺HBA 58%
    🔹reszta parametrów w normie

🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩‍❤️‍👨
    16.06- 6 transfer blaski 4BB <3
    22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
    24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
    16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
    25.07.20- 2 cm Kluseczka <3 tętno 167/min
    18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
    ZdiDp1.png
    Litania do św Józefa 🙏🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niercierpliwa v2.0 wrote:
    Pozdrawiam z labo na krzywej. 40 minut czekania w kolejce... chyba przy następnej okazji się zachowam jak roszczeniowa kobieta w ciąży:P
    Ef odganiamy Ovu!!

Nie jak roszczeniowa kobieta w ciazy, a po prostu jak kobieta w ciazy :) Ja w swojej pierwszej ciazy 2 razy podczas krwawien (mialam krwiaka, choc nie on byl przyczyna poronienia) zapytalam ludzi w Diagnostyce (ktora jest obklejona plakatami mowiacymi o tym, ze ciezarna ma pierwszenstwo), czy moga mnie przepuscic, bo zle sie czuje. Raz uslyszalam "to jedz do szpitala, jak sie zle w ciazy czujesz", a drugi raz "bez przesady, nie ma takiej kolejki, bys nie mogla poczekac". Ludzie to ch*je. Teraz ja nim bede.

Kciuki za idealne wyniki ✊✊

Kittinka 3.0, Suszarka lubią tę wiadomość

• Pauliśka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niercierpliwa v2.0 wrote:
    Ef odganiamy Ovu!!
    O Jezu, jak ja się cieszę, że mam to już za sobą 🙈 powodzenia i kciuki za prawidłowe wyniki! 😘

8p3os65gp79cy9ly.png
  • MalaMi Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelciaa wrote:
    Haha w myślach trzymaj :D jakoś o 16 powinnam wejść. Kolejna wizyta to już będą prenatalne i do ich czasu chyba osiwieje..

Mój Mężu jedzie sobie w sobotę do Chorwacji. Będę sama. Kto mnie odwiedzi?🙈 smutno mi będzie
    Frelcia a to luz godzina 16 to juz po obiedzie. Chorwacja ale mu super. A gdzie mieszkasz?

‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ