X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kiedy sierpień przychodzi, każda po owu w ciążę zachodzi 🤰
Odpowiedz

Kiedy sierpień przychodzi, każda po owu w ciążę zachodzi 🤰

Oceń ten wątek:
  • Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinko kochana pisalam na fb dziewczyna 😘 przepraszam ze Wam tutaj nie dalam znać ale co wchodze stronek tyle do nadrobienia 😍😘 i musze miec chwile by siasc ppczytac a pozniej pisze co u mnie 😘❤️
    Tak trzeci synus 😘❤️
    Malo mnie bo tez pogoda felerna u mnie i trzeba lobuziakom czas jakos zoorganizowac a pozniej praca, teraz mam nadzieję że juz bedzie mniej wszystkiego bo na mojej glowie wzzystko, m tez pracuje od rana do nocy a ja pozniej padam i spie do oporu az chlopcy wstaja 😉ps musze teraz nadrobic spanko bo bdakowalo mi go teraz obaj juz przesypiaja nocki a od lutego znow nie pospie, tak conajmniej 1.5 roku ❤️😘 caluje Was mocno ❤️ ze względu juyro rozpoczynajacego sie 14 tygodnia i 2 trymestru moc wirusow 🤰🧟‍♀️🧟🧟‍♀️🧟🧟‍♀️🧟🧟‍♂️🧟‍♂️🧟‍♂️🧟‍♂️🧟‍♀️🧟 Posylam z calych sil ❤️❤️❤️🤰
    Ps maj to najwspanialszy miesiac takze dziewczynki zarazam Was!!!

Natka1993, ef36, Mlodamezatka, Kittinka 3.0, Sasanka55., PaniKsięgowa, Milka85, Pati96 lubią tę wiadomość

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
    🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔
  • Natka1993 Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magddullina2 wrote:
    Kittinko kochana pisalam na fb dziewczyna 😘 przepraszam ze Wam tutaj nie dalam znać ale co wchodze stronek tyle do nadrobienia 😍😘 i musze miec chwile by siasc ppczytac a pozniej pisze co u mnie 😘❤️
    Tak trzeci synus 😘❤️
    Malo mnie bo tez pogoda felerna u mnie i trzeba lobuziakom czas jakos zoorganizowac a pozniej praca, teraz mam nadzieję że juz bedzie mniej wszystkiego bo na mojej glowie wzzystko, m tez pracuje od rana do nocy a ja pozniej padam i spie do oporu az chlopcy wstaja 😉ps musze teraz nadrobic spanko bo bdakowalo mi go teraz obaj juz przesypiaja nocki a od lutego znow nie pospie, tak conajmniej 1.5 roku ❤️😘 caluje Was mocno ❤️ ze względu juyro rozpoczynajacego sie 14 tygodnia i 2 trymestru moc wirusow 🤰🧟‍♀️🧟🧟‍♀️🧟🧟‍♀️🧟🧟‍♂️🧟‍♂️🧟‍♂️🧟‍♂️🧟‍♀️🧟 Posylam z calych sil ❤️❤️❤️🤰
    Ps maj to najwspanialszy miesiac takze dziewczynki zarazam Was!!!

Wirusy się przydadzą. ❤️

♀ - 27l.
    Ognisko endometriozy ❌, w trakcie wyrównania TSH - 💊 E25. Niepękające pęcherzyki. 😥
    Suplementacja:
    ➡️ Wit. D, Wit. C, Omega 3-6-9, inozytol.
    👨 - 26l.
    Suplementacja:
    ➡️ Cynk, Wit. C, Omega 3, Wit. D.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szoneczko, jak sytuacja u Ciebie? :*

Kittinko :*

Kittinka 3.0 lubi tę wiadomość

• miska122 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo proszę o jakieś 2 kreseczki na poprawę humoru, chyba jeszcze nikt w sierpniu ich tu nie wrzucał (jeśli nie zauważyłam to ogromnie przepraszam). Widzę, że 2 dziewczyny miały dzisiaj testować, Szona jak sytuacja u Ciebie?
    Ja zaraz lecę na krzywą, bo podejrzewam IO (zasypiam po każdym posiłku). Trzymajcie kciuki żebym nie zwymiotowała po glukozie i żebym znowu nie słuchała jakie to mam okropne żyły, z których ciężko pobrać krew 🙄
    Miłego dnia dla wszystkich 🥰

Sasanka55., Natka1993, Mlodamezatka lubią tę wiadomość

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:
    Dziewczyny bardzo proszę o jakieś 2 kreseczki na poprawę humoru, chyba jeszcze nikt w sierpniu ich tu nie wrzucał (jeśli nie zauważyłam to ogromnie przepraszam). Widzę, że 2 dziewczyny miały dzisiaj testować, Szona jak sytuacja u Ciebie?
    Ja zaraz lecę na krzywą, bo podejrzewam IO (zasypiam po każdym posiłku). Trzymajcie kciuki żebym nie zwymiotowała po glukozie i żebym znowu nie słuchała jakie to mam okropne żyły, z których ciężko pobrać krew 🙄

Trzymam mocno kciuki za wyniki i za to, by glukoza weszla jak dobre wino. Ta o smaku cytrynowym smakuje zdecydowanie lepiej, troche jak musujaca witc1000 :) Powodzenia i przylaczam sie do apelu o 2 kreski :)

miska122 lubi tę wiadomość

• MalaMi Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia trzymam kciuki za twoja wizyte w piatek tylko powiedz o ktorej zeby obiad jakis ugotowac

• miska122 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    Trzymam mocno kciuki za wyniki i za to, by glukoza weszla jak dobre wino. Ta o smaku cytrynowym smakuje zdecydowanie lepiej, troche jak musujaca witc1000 :) Powodzenia i przylaczam sie do apelu o 2 kreski :)

To idealnie, bo właśnie taką kupiłam 🙈☺️

Sasanka55. lubi tę wiadomość

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • MalaMi Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinko dziekuje za mile slowa. Tak mam ogromna nadzieje ze odnajdziemy siebie. Nie jest latwo bo sa sytuacje w ktorym sie klocimy ale staram sie klasc wieczorem nie odwrocona do niego dupa bo cos mi nie pasuje. Ja bym chciala byc kiedys tesciowa nie wtracajaca sie w nic poprostu z boku wspierac dzieci a nie wlazic im na glowe.

Kittinka 3.0, agge lubią tę wiadomość

• ef36 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:

&&& za dzisiejsze badania.

Ja poproszę o kciuki, aby dzisiejszy owulak wyszedł negatywny. Niech moja owu grzecznie czeka do piątku.

1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska, to powinno byc git, bez wymiotow :) ✊✊

Ef ✊✊ mysle, ze po wczorajszym tescie owu ma jeszcze czas i nie odwiedzi Cie wczesniej niz jutro :) U mnie od takiego testu pewnie co najmniej ze 3 dni by musialy minac do pozytywu. Jak ogolnie samopoczucie?

ef36 lubi tę wiadomość

• Milka85 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie teściowych... gdy wyprowadziłam się od męża i synuś nagadał mamusi, że to jej wina, chciała załagodzić sytuacje i chyba mnie przeprosić (tzn. on ją zmusił). Jej słowa: "co złego to nie my" 🤣 Dziękuję, nie do widzenia, przeprosiny nie zostały przyjęte, rozwód odbył się kilka miesięcy później 😁

agge lubi tę wiadomość

Pierwsza procedura IVF Salve Medica
    02.07.2021 - start stymulacji:
    12.07.2021 - punkcja, hiperstymulacja
    Uzyskaliśmy 4 ❄️ 2x4AA, 2x4BB
    03.08, 24.08, 14.09.2021 - szczepienia limfocytami
    06.10.2021 - allo mlr 58,9%
    🍍 transfer 20.12 2021, blastka 4AA - ciąża poroniona 😢
    17.01.2022 - doszczepienie w APC
    07.04.2022 - histero- stan zapalny
    🍍 transfer 16.05.2022, blastka 4AA - nieudany 😢
    01.06.2022 - allo mlr 46,8%
    🍍 transfer 18.06.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
    🍍 transfer 07.12.2022, blastka 4BB - nieudany 😢

Druga procedura IVF

01.2022 💔 8 tc 😢
    04.2021 💔 💔 5 tc, 8 tc 😢
    09.2020 💔 9 tc 😢

01.2018 rozpoczęcie starań
    Mutacja genu anxa 5 haplotyp M2, Kir bx - brak 5 implantacyjnych, cytokiny: wysokie il2, niskie il10 (odrzucanie zarodka), komórki NK 22%, nk maciczne wielokrotnie przekroczone normy, mutacja PAI-1, mthfr a1298c, wysoka homocysteina, PCOS - brak owulacji, zespół LUF, zapalenie endometrium, problemy ze wzrostem endometrium.
  • Red555 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny, miłego dnia :)
    U mnie zaczynają się lekkie bóle już powoli, chociaż komputerek cyklu pokazuje owu na 17dc a tutaj pokazuje mi wcześniej. Już sama nie wiem o co o tym myśleć

f2w3rjjg126tkf9t.png
  • MalaMi Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka85 wrote:
    W temacie teściowych... gdy wyprowadziłam się od męża i synuś nagadał mamusi, że to jej wina, chciała załagodzić sytuacje i chyba mnie przeprosić (tzn. on ją zmusił). Jej słowa: "co złego to nie my" 🤣 Dziękuję, nie do widzenia, przeprosiny nie zostały przyjęte, rozwód odbył się kilka miesięcy później 😁
    Milka ladnie Ci zalazla za skore ze az do wyprowadzki doprowadzila

• MalaMi Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red555 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny, miłego dnia :)
    U mnie zaczynają się lekkie bóle już powoli, chociaż komputerek cyklu pokazuje owu na 17dc a tutaj pokazuje mi wcześniej. Już sama nie wiem o co o tym myśleć
    Moze nasikaj na jakiegos owulaka bedziesz wiedziala na czym stoisz?

• MalaMi Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 niech owulacja jeszcze poczeka na ten wlasciwy moment👍

• Niercierpliwa v2.0 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam z labo na krzywej. 40 minut czekania w kolejce... chyba przy następnej okazji się zachowam jak roszczeniowa kobieta w ciąży:P
    Ef odganiamy Ovu!!

ef36 lubi tę wiadomość

12.03.2020 II ♡
    H1rnp1.png
  • Frelciaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMi wrote:
    Frelcia trzymam kciuki za twoja wizyte w piatek tylko powiedz o ktorej zeby obiad jakis ugotowac

Haha w myślach trzymaj :D jakoś o 16 powinnam wejść. Kolejna wizyta to już będą prenatalne i do ich czasu chyba osiwieje..

Mój Mężu jedzie sobie w sobotę do Chorwacji. Będę sama. Kto mnie odwiedzi?🙈 smutno mi będzie

👩🏻‍🦰 29l.
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
    💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
    🔺ryzyko celiakii - dieta bg
    - 5 transfer poronienie w 8tc. :(
    👨🏽33l.
    🔺HBA 58%
    🔹reszta parametrów w normie

🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩‍❤️‍👨
    16.06- 6 transfer blaski 4BB <3
    22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
    24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
    16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
    25.07.20- 2 cm Kluseczka <3 tętno 167/min
    18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
    ZdiDp1.png
    Litania do św Józefa 🙏🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niercierpliwa v2.0 wrote:
    Pozdrawiam z labo na krzywej. 40 minut czekania w kolejce... chyba przy następnej okazji się zachowam jak roszczeniowa kobieta w ciąży:P
    Ef odganiamy Ovu!!

Nie jak roszczeniowa kobieta w ciazy, a po prostu jak kobieta w ciazy :) Ja w swojej pierwszej ciazy 2 razy podczas krwawien (mialam krwiaka, choc nie on byl przyczyna poronienia) zapytalam ludzi w Diagnostyce (ktora jest obklejona plakatami mowiacymi o tym, ze ciezarna ma pierwszenstwo), czy moga mnie przepuscic, bo zle sie czuje. Raz uslyszalam "to jedz do szpitala, jak sie zle w ciazy czujesz", a drugi raz "bez przesady, nie ma takiej kolejki, bys nie mogla poczekac". Ludzie to ch*je. Teraz ja nim bede.

Kciuki za idealne wyniki ✊✊

Kittinka 3.0, Suszarka lubią tę wiadomość

• Pauliśka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niercierpliwa v2.0 wrote:
    Ef odganiamy Ovu!!
    O Jezu, jak ja się cieszę, że mam to już za sobą 🙈 powodzenia i kciuki za prawidłowe wyniki! 😘

8p3os65gp79cy9ly.png
  • MalaMi Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelciaa wrote:
    Haha w myślach trzymaj :D jakoś o 16 powinnam wejść. Kolejna wizyta to już będą prenatalne i do ich czasu chyba osiwieje..

Mój Mężu jedzie sobie w sobotę do Chorwacji. Będę sama. Kto mnie odwiedzi?🙈 smutno mi będzie
    Frelcia a to luz godzina 16 to juz po obiedzie. Chorwacja ale mu super. A gdzie mieszkasz?

‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ