Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień 2019-testowanie.
Odpowiedz

Kwiecień 2019-testowanie.

Oceń ten wątek:
  • szona Autorytet
    Postów: 5738 13513

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 13:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa, bardzo się cieszę :)

    Kingulla, Ty też napisz jak Wasza wyprawa

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 13:35

    Malinowa91 lubi tę wiadomość

    17 cs po cb. (24 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 13:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge- mam nadzieje, ze nic powaznego. Zagladam tu ciagle,czekam z niecierpliwością na wiadomosc

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • szona Autorytet
    Postów: 5738 13513

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 13:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też :/

    17 cs po cb. (24 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 13:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit wrote:
    Hej, czyja któraś z Was ogarnia troche problemy tarczycowe i potrafi coś powiedzieć o tym wyniku?Od 5lat biore euthyrox, badalam kiedys antytpo ale nigdy antytg a teraz postanowiłam zbadać I jest ono barfzo wysokie przy dobrym wyniku tsh:
    Tsh 1,028 (0,350-4,940)
    Ft3 2,70 (1,88-3,18)
    Ft4 1,28 (0,7-1,48)
    antyTPO 1,23(0-5,61)
    antyTG 189,93 (0-4,11)....
    Od poczatku leczenia była mowa o tym, że mam za mała tarczyce I stad wysokie tsh.Ten wynik antyTg jest strasznie wysokI, wiecie co to moze oznaczac ?

    One nie są strasznie wysokie, ale wynik jest nieprawidłowy. Może, ale ze względu na ich wysokość, nie musi (dotyczy to wynikow poniżej tysięcy) oznaczać chorobę autoimunologiczna np hashimoto. Powinnaś pojsc do endo na usg tarczycy który oceni sytuacje na tej podstawie.

  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 14:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge, ja między wieszaniem gaci a myciem garów i gotowaniem ogórkowej wciąż odświeżam i czekam na wieści... :(
    Kurczę, nie znam Was tak jak piszecie, a się normalnie martwię o Was jak o dobre koleżanki.

    Malinowa, cudownie! ❤️

    szona, Malinowa91 lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Judit Autorytet
    Postów: 1217 1221

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 14:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 11:34

    ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie
    została ❄ 4AA

    endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7667 10890

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 14:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit wrote:
    Hej, czyja któraś z Was ogarnia troche problemy tarczycowe i potrafi coś powiedzieć o tym wyniku?Od 5lat biore euthyrox, badalam kiedys antytpo ale nigdy antytg a teraz postanowiłam zbadać I jest ono barfzo wysokie przy dobrym wyniku tsh:
    Tsh 1,028 (0,350-4,940)
    Ft3 2,70 (1,88-3,18)
    Ft4 1,28 (0,7-1,48)
    antyTPO 1,23(0-5,61)
    antyTG 189,93 (0-4,11)....
    Od poczatku leczenia była mowa o tym, że mam za mała tarczyce I stad wysokie tsh.Ten wynik antyTg jest strasznie wysokI, wiecie co to moze oznaczac ?
    Miałaś robione USG tarczycy? U mnie są podwyższone aTPO i bardzo nieznacznie powyżej normy aTG a mam guzek na tarczycy. Mój endokrynolog twierdzi, że układ immunologiczny chce zwalczyć ten guzek i dlatego są podwyższone przeciwciała. Robiłam biopsję, a że nie wyszło nic groźnego, to tylko cp pół roku robię USG (wiem od 2 lat), żeby sprawdzić czy ten guzek nie rośnie.
    Myślę, że endokrynolog może zlecić Ci dodatkowe badania krwi i USG. To nie są jakieś kosmiczne wielkości, więc nie martw się na zapas :*

    Co do wpływu na płodność, to przeciwciała tarczycowe lubią iść w parze przeciwciałami przeciw antygenom jajnika. Badałaś je może? Warto sprawdzić, bo jeśli są, to mogą utrudniać zajście w ciążę

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 14:07

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 14:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge, trzymam zaciśnięte kciuki oby wszystko było dobrze.
    Pamiętaj że to ja wykorzystałam limit pecha na ten miesiąc, więc musi być dobrze.

    Dzięki dziewczyny za wsparcie, ale w tej sytuacji nic nie da się zrobić...
    Przede mną święta w szpitalu, na razie jeszcze z drobną nadzieją że obędzie się bez zabiegu. Potem załatwianie pogrzebu i kombinowanie jak opóźnić powrót do pracy (skrócony macierzyński?). Dziś się dowiedziałam że moja szefowa nie omieszkała poinformować najwiekszej plotkary w firmie, więc wszyscy już o sytuacji wiedzą. Nie mam ochoty patrzeć na tych ludzi...

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 14:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit wrote:
    Nie mam powiększonej tarczycy.Usg miałam ostatnio rok temu I było ok(robie ej co rok).Przyczyną niedoczynności podobno jest jej mniejszy rozmiar.
    Tego antytg nikt mi nie zlecał, po prostu jak co 2 miesiace chciałam badać tsh no i stwierdziłam,że robie wszystko.Czy to antytg ma jakiś wpływ na płodność?Może to przyczyba niepowodzeń.
    Jodu nikt mi nie przepisał, na przestrzeni tych 4lat.
    Lekarz zawsze zlecal tsh, ft3,4 oraz antytpo.Nikt nigdy nie był zainteresowany antyTG a tu taki wynik wysoki.
    Moze miec wplyw. Ale nie musi. Keidy.masz teraz wizyte u endokrynologa? Powtórzyłabym to usg. Jak mówisz, ze co roku robisz,a rok temu bylo,to warto powtorzyc. Tsh i reszte masz dobre,bo bierzesz leki. A przeciwciala zyja swoim zycie.. nie zmniejszaja sie od euthyroksu,czy letroxu :-) tutaj mozna je zmniejszyc za pomoca suementacji. Najlepiej jalbys miala dobrze ogarnietego endo

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 14:11

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1213 1165

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 14:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge czekamy wszystkie...

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR = 5.17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
    *2021-badania: HOMA IR = 4.72, AMH = 0.87
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 14:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    Agge, trzymam zaciśnięte kciuki oby wszystko było dobrze.
    Pamiętaj że to ja wykorzystałam limit pecha na ten miesiąc, więc musi być dobrze.

    Dzięki dziewczyny za wsparcie, ale w tej sytuacji nic nie da się zrobić...
    Przede mną święta w szpitalu, na razie jeszcze z drobną nadzieją że obędzie się bez zabiegu. Potem załatwianie pogrzebu i kombinowanie jak opóźnić powrót do pracy (skrócony macierzyński?). Dziś się dowiedziałam że moja szefowa nie omieszkała poinformować najwiekszej plotkary w firmie, więc wszyscy już o sytuacji wiedzą. Nie mam ochoty patrzeć na tych ludzi...

    Ef, przepraszam, ze w takiej sytuacji, ale w urzędowych sprawach mogę ciut pomoc. Jeśli robiłaś badania genetyczne, które określiły płeć dziecka i zamierzacie je pochować, co oczywiste, to wystarczy, ze w Urzędzie Stanu Cywilnego zgłosisz urodzenie, nadasz imię i wtedy masz prawo do „urlopu” macierzyńskiego w wymiarze bodajże 8 tygodni...
    Przesyłam Ci uściski. ❤️✊🏻

    ef36, szona lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Judit Autorytet
    Postów: 1217 1221

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 14:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 11:34

    ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie
    została ❄ 4AA

    endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 14:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Ef, przepraszam, ze w takiej sytuacji, ale w urzędowych sprawach mogę ciut pomoc. Jeśli robiłaś badania genetyczne, które określiły płeć dziecka i zamierzacie je pochować, co oczywiste, to wystarczy, ze w Urzędzie Stanu Cywilnego zgłosisz urodzenie, nadasz imię i wtedy masz prawo do „urlopu” macierzyńskiego w wymiarze bodajże 8 tygodni...
    Przesyłam Ci uściski. ❤️✊🏻

    Mamy wynik harmony: chłopiec. Myślisz że wystarczy?

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 14:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    Agge, trzymam zaciśnięte kciuki oby wszystko było dobrze.
    Pamiętaj że to ja wykorzystałam limit pecha na ten miesiąc, więc musi być dobrze.

    Dzięki dziewczyny za wsparcie, ale w tej sytuacji nic nie da się zrobić...
    Przede mną święta w szpitalu, na razie jeszcze z drobną nadzieją że obędzie się bez zabiegu. Potem załatwianie pogrzebu i kombinowanie jak opóźnić powrót do pracy (skrócony macierzyński?). Dziś się dowiedziałam że moja szefowa nie omieszkała poinformować najwiekszej plotkary w firmie, więc wszyscy już o sytuacji wiedzą. Nie mam ochoty patrzeć na tych ludzi...
    Przykro mi bardzo 😥😥😥

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 14:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w domu już. Dziękuję za kciuki.
    Dzidziuś ok, serduszko bije, to najważniejsze.
    Prawdopodobnie mam krwiaka, lekarz nie był pewny, ale tak to wygląda.

    Odmówiłam przyjęcia na oddział, nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale nie wyobrażam sobie spędzić świąt bez mojego dziecka... Dostałam leki i leżę w domu. W szpitalu i tak nic więcej by nie zrobili, w tamtej ciąży jak krwawilam to też tylko leki dostałam.
    Jeśli krwawienie nie przejdzie, to oczywiście pojadę i zostanę... Ale mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby.

    5ylwian, ef36, Ewelina29, moni05, Pati96, MonikA_89!, Justa29, Irvine90, Szczesliwa_mamusia, malamisia, Malinaa90, Malinowa91, szona, nuśka91, makowa, Magduullina, Ochmanka lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • szona Autorytet
    Postów: 5738 13513

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 14:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Jestem w domu już. Dziękuję za kciuki.
    Dzidziuś ok, serduszko bije, to najważniejsze.
    Prawdopodobnie mam krwiaka, lekarz nie był pewny, ale tak to wygląda.

    Odmówiłam przyjęcia na oddział, nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale nie wyobrażam sobie spędzić świąt bez mojego dziecka... Dostałam leki i leżę w domu. W szpitalu i tak nic więcej by nie zrobili, w tamtej ciąży jak krwawilam to też tylko leki dostałam.
    Jeśli krwawienie nie przejdzie, to oczywiście pojadę i zostanę... Ale mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby.

    Dobrze, że tak szybko skontrolowałaś. Odpoczywaj :*

    17 cs po cb. (24 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 14:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Przykro mi bardzo 😥😥😥

    Nie myśl o smutkach, odpoczywaj i dbaj o swojego malucha ✊✊✊

    Nie pierwszy raz życie mi dokopało, wiem że za jakiś czas wstane, otrzepie tyłek i spróbuje jeszcze raz.

    Ochmanka lubi tę wiadomość

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1213 1165

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 14:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Jestem w domu już. Dziękuję za kciuki.
    Dzidziuś ok, serduszko bije, to najważniejsze.
    Prawdopodobnie mam krwiaka, lekarz nie był pewny, ale tak to wygląda.

    Odmówiłam przyjęcia na oddział, nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale nie wyobrażam sobie spędzić świąt bez mojego dziecka... Dostałam leki i leżę w domu. W szpitalu i tak nic więcej by nie zrobili, w tamtej ciąży jak krwawilam to też tylko leki dostałam.
    Jeśli krwawienie nie przejdzie, to oczywiście pojadę i zostanę... Ale mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby.
    Dzieki Bogu kochana :* odpoczywaj i sie nie denerwuj :*

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR = 5.17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
    *2021-badania: HOMA IR = 4.72, AMH = 0.87
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5022 11627

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 14:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ef bardzo mi przykro, ludzie potrafią być podli.... Nie wracaj do pracy możliwie długo jak możesz.
    Wiem, że się podniesiesz i będziesz walczyć dalej. Tule Cie bardzo mocno. Kobiety są bardzo silne i wiele zniosa, żeby w końcu przytulić własne dziecko...

    Agge, łez i odpoczywaj, w domu napewno dojdziesz szybciej do siebie niż w szpitalu. Przykro mi, że musisz się stresować...

    Jupii, a ja zaraz lecę do domu! Byle do 15,30

    agge, MonikA_89!, aeiouy, ef36 lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2212 3225

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 14:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Jestem w domu już. Dziękuję za kciuki.
    Dzidziuś ok, serduszko bije, to najważniejsze.
    Prawdopodobnie mam krwiaka, lekarz nie był pewny, ale tak to wygląda.

    Odmówiłam przyjęcia na oddział, nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale nie wyobrażam sobie spędzić świąt bez mojego dziecka... Dostałam leki i leżę w domu. W szpitalu i tak nic więcej by nie zrobili, w tamtej ciąży jak krwawilam to też tylko leki dostałam.
    Jeśli krwawienie nie przejdzie, to oczywiście pojadę i zostanę... Ale mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby.

    Super, że z dzidzia wszystko w porządku. Leż i odpoczywaj kochana. ;)

    agge lubi tę wiadomość

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 1500
‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego