Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień 2019-testowanie.
Odpowiedz

Kwiecień 2019-testowanie.

Oceń ten wątek:
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2209 3221

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 11:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    A ja się przed chwilą tak wystraszyłam... Wydawało mi się, że mam jakieś plamienie, ale już sama nie wiem... troszkę na majtkach takiego ciemniejszego, a jak się podtarłam to już bardziej żółty kolor. I na razie nic więcej.
    Będę obserwować i jak się rozkręci, to jadę na ip...
    Ale mam nadzieję, że to tylko fałszywy alarm :/

    Kurczę, kochana mam nadzieję, że to tylko fałszywy alarm. Masz rację, jak się pojawi coś jedź na ip ,lepiej dmuchać na zimne. Trzymam kciuki. ;*

    agge lubi tę wiadomość

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50
  • Maria87 Autorytet
    Postów: 2219 3309

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 11:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, dziewczyny, ale z Was kuchareczki! 😊
    U mnie w kuchni rządzi mąż, mnie gotowanie nie relaksuje... My dziś jedziemy do teściów i postanowiłam, że choć tam coś zrobię - hummus i pasztet z soczewicy. Ale najchętniej w ogóle bym nie jechała nigdzie, bo czuję się okropnie... Od środy siedzę w domu na L4, kaszlę, kicham, produkuję tonę smarków. Noc nieprzespana, a jeszcze obudziłam się z bólem głowy, który wciąż mnie trzyma i nie mam na nic sił... Tak chwaliłam ostatnio swoją odporność, a tu proszę... Za to mój mąż mówi: "Widzisz, tak się martwiłaś, że jesteś zbyt odporna, że twój organizm nawet plemniki niszczy. Chyba jednak nie taka odporna" :)
    No i cóż jeszcze mogę napisać... 8 dzień ciąży! Tak sobie wkręciłam tę ciążę w tym cyklu po posłuchaniu "Potęgi podświadomości", że już nawet wiem, kiedy się podzielę informacją o ciąży z innymi hehe. Czekam więc na 5 lipca, bo minie wtedy 12 tydzień i na pewno będę już po USG 😀
    Najważniejsze, to WIERZYĆ, ŻE SIĘ UDA!!!

    Izape_91, Pati96, szona, aeiouy, Niecierpliwa..., Nikodemka lubią tę wiadomość

    Rozpoczęcie procedury IVF po 16-stu cyklach starań naturalnych.

    24.05.2020 - start długi protokół. 21.06.2020 punkcja - pobrano 13 kumulusów, w tym 10 dojrzałych komórek, 6 zapłodniono, 6 zarodków w 3 dobie, 2 x ❄️ - 5.1.1 i 3.2.2

    6.02.2020 - start krótki protokół, stymulacja przerwana (tylko 5 pęcherzyków)

    Macierzyństwo Kraków

    👎 Hashimoto (Euthyrox 88)
    👉 AMH 1,48
    👉 ANA słabo dodatnie
    👎 MTHFR_677C-T hetero, MTHFR_1298A-C hetero, PAI-1 4G homo
    👎 wysoka homocysteina
    👎 anty-TG, anty-TPO
    👍 KIR Bx
    👎 NK 24%
    👍 histeroskopia + scratching + sonoHSG
    👍 Ujemne: p/c przeciwplemnikowe i przeciw antygenom jajnika, antykoagulant toczniowy.

    🧔 całkowita liczba 565 mln (było 355 mln), morfologia 3% (bez zmian), ruch postępowy 48%, ruch całkowity 56%, HBA 94%, fragmentacja DNA 28% (było 32%), USG ok, brak bakterii.

    instagram
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5007 11616

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 11:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka i Pati mocne kciuki!!!

    Agge mam nadzieję, że nic złego się nie dzieje tylko Ci się śluz skumulowal!

    Dziewczyny smka robicie!! A ja już od poniedziałku jestem bez kawy, w mojej szafce leży krówka i jej nie zjadłam chyba od 2 tygodni. Silna wola! Ogólnie muszę odstawić słodkie, przynajmniej na 3 miesiące, żeby zobaczyć czy to coś daje, w sensie diety.

    U Was też taka piękna pogoda??

    Pati96 lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Maria87 Autorytet
    Postów: 2219 3309

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 11:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge, mam nadzieję, że to nic poważnego!

    Rozpoczęcie procedury IVF po 16-stu cyklach starań naturalnych.

    24.05.2020 - start długi protokół. 21.06.2020 punkcja - pobrano 13 kumulusów, w tym 10 dojrzałych komórek, 6 zapłodniono, 6 zarodków w 3 dobie, 2 x ❄️ - 5.1.1 i 3.2.2

    6.02.2020 - start krótki protokół, stymulacja przerwana (tylko 5 pęcherzyków)

    Macierzyństwo Kraków

    👎 Hashimoto (Euthyrox 88)
    👉 AMH 1,48
    👉 ANA słabo dodatnie
    👎 MTHFR_677C-T hetero, MTHFR_1298A-C hetero, PAI-1 4G homo
    👎 wysoka homocysteina
    👎 anty-TG, anty-TPO
    👍 KIR Bx
    👎 NK 24%
    👍 histeroskopia + scratching + sonoHSG
    👍 Ujemne: p/c przeciwplemnikowe i przeciw antygenom jajnika, antykoagulant toczniowy.

    🧔 całkowita liczba 565 mln (było 355 mln), morfologia 3% (bez zmian), ruch postępowy 48%, ruch całkowity 56%, HBA 94%, fragmentacja DNA 28% (było 32%), USG ok, brak bakterii.

    instagram
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 11:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolecialam cala i zdrowa. Mysle ze z pasazerem, bo dalej mam nudnosci (na zczescie po jedzeniu mijaja). Goraco tu jak w piekle ;)
    Jak sie rozejrze to sam znac jak wrazenia.

    Pati96, Maria87, MonikA_89!, szona, Szczesliwa_mamusia, Irvine90, agge, Magduullina, APrzybylska, moni05, Malinaa90, aeiouy, ElfiaKsiężniczka, Izape_91, eemmiilliiaa, syllwia91, Niecierpliwa..., OO83, nuśka91, Agamk, Madziandzia, Ochmanka, moyeu, Ania_85_, Olga_89 lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • szona Autorytet
    Postów: 5625 13243

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 11:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine90 wrote:
    Może się szykują powolutku do owu? :) ja chyba też zaczęłam co jakiś czas czuć jajniki zaraz po @, śluz też się dziwnie zachowywał, tak, że sama już nie wiedziałam kiedy ta owu. Biegałam na monitoringi, bo objawy mi w ogóle nie współgrały, temperatura też dziwne skoki...

    To niech to będzie u mnie przedsmak takiego zakończenia jak u Ciebie :)

    Irvine90 lubi tę wiadomość

    15 cs po cb. (22 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • szona Autorytet
    Postów: 5625 13243

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 12:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    A ja się przed chwilą tak wystraszyłam... Wydawało mi się, że mam jakieś plamienie, ale już sama nie wiem... troszkę na majtkach takiego ciemniejszego, a jak się podtarłam to już bardziej żółty kolor. I na razie nic więcej.
    Będę obserwować i jak się rozkręci, to jadę na ip...
    Ale mam nadzieję, że to tylko fałszywy alarm :/

    Ale nie masz żadnego bolu, prawda? To na pewno fałszywy alarm, spokojnie.

    15 cs po cb. (22 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7319 10351

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 12:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, to zamiast parmeńskiej daj jakaś inną, albo bez szynki i więcej sera. Też będzie smacznie :)

    Ja często na imprezę robię pyzy faszerowane. Małą łyżeczką wyrażam środek, w dziurkę daję trochę keczupu, ser, pomidory suszone, oliwki (co kto woli) na to wciskam ta wydrążoną część, jako czapeczkę i do piekarnika. Jak się zrumienią to są gotowe. Wszyscy się zajadają, bo to jest idealny dodatek np do mięs :)

    Niecierpliwa, testowanie w rocznicę powiadasz. Ta data musi być szczęśliwa! Poprostu MUSI!!!!!

    Pati, Nikodemka, kciuki za wasze wizyty! ✊✊✊

    Agge, obserwuj i jak coś to nie wahaj się i jedź na IP. Lepiej jak usłyszysz, że nic się nie dzieje złego, niż masz się zamartwiać całe święta

    Małgonia, czekamy na relacje 😍

    Jestem po podglądzie. Na razie są 2 jajeczka w lewym i 4 w prawym jajniku, takie około 10mm. Są jeszcze jakieś małe, które może ruszą. Kolejny podgląd w środę rano i wtedy się dowiem czy punkcja pt/sb czy dopiero w poniedziałek. Mam nadzieję, że uda się wcześniej :)

    szona, Pati96, Irvine90, moni05, 5ylwian, aeiouy, ElfiaKsiężniczka, Iseko, Niecierpliwa..., Nikodemka, Ochmanka lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • szona Autorytet
    Postów: 5625 13243

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 12:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Nikodemka i Pati mocne kciuki!!!

    Agge mam nadzieję, że nic złego się nie dzieje tylko Ci się śluz skumulowal!

    Dziewczyny smka robicie!! A ja już od poniedziałku jestem bez kawy, w mojej szafce leży krówka i jej nie zjadłam chyba od 2 tygodni. Silna wola! Ogólnie muszę odstawić słodkie, przynajmniej na 3 miesiące, żeby zobaczyć czy to coś daje, w sensie diety.

    U Was też taka piękna pogoda??

    Też :) jest genialnie.
    Ja zaczęłam jesc wedle tej diety od Chodakowskiej i powiem szczerze: najedzona jestem ciągle, niektóre przepisy mnie szokują banalnością, a później smakiem (np nie przepadam za płatkami owsianymi, ale nigdy nie pomyslalam, żeby je uprażyć, dodać kakao, miód i łyżeczkę masla i w takiej postaci wrzucić do jogurtu 😳 przeeeepyszne). Zaraz będę wcinać placki bananowe. Zaznaczyłam sobie w tej diecie, ze na każde danie mogę przeznaczyć 10-15 min i faktycznie w 40 min mam przygotowane posiłki na cały dzień 😳 Także pomimo ogólnego sceptycyzmu przyznaje - trzymam się w ryzach i na razie jest spoko :)

    Ale wiadomo jaka dieta będzie w Swieta :D 🐷

    MonikA_89!, moni05, Malinaa90, aeiouy, Magduullina, Izape_91, moyeu lubią tę wiadomość

    15 cs po cb. (22 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • szona Autorytet
    Postów: 5625 13243

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 12:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Dolecialam cala i zdrowa. Mysle ze z pasazerem, bo dalej mam nudnosci (na zczescie po jedzeniu mijaja). Goraco tu jak w piekle ;)
    Jak sie rozejrze to sam znac jak wrazenia.

    To super :) czekamy na zdjęcia!

    15 cs po cb. (22 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 12:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, Nikodemka- mocne kciuki.
    Pari- musi byc zarodek. Przesylam dobre myśli. Denerwuje sie razem z Tobą.

    Malgonia- cudownie,ze cali i zdrowi jestescie. Czekamy na piekne zdjecia. Nacieszymy oczy :-)

    Pati96 lubi tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 12:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, krwawię... jestem w drodze do szpitala.

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7319 10351

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 12:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Dziewczyny, krwawię... jestem w drodze do szpitala.
    Oby to był niegroźny krwiak!! Trzymaj się!!!

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • aeiouy Autorytet
    Postów: 793 1717

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 12:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Mam dokładnie tak samo. Nic mnie tak nie uspokaja jak gotowanie. Najlepsze, że ja nieszczególnie lubie to później jesc :D np. ciast praktycznie nie ruszam - ale z wielką frajdą wypiekam dla innych ;)

    Szona - to masz jak ja! Tez za ciastami nie przepadam, ale lubie je piec dla innych.
    A czym dluzszy czas przygotowania danej potrawy - tym wiekszy relaks i lepsza terapia dla mnie :)

    szona lubi tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020 (cb)
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane (juz 8 szczepien, czekam na 9.) -> allo mlr 22%
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2209 3221

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 12:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Dziewczyny, krwawię... jestem w drodze do szpitala.

    O matko.Trzymaj się kochana. Trzymam kciuki bardzo mocno. ;*

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50
  • APrzybylska Autorytet
    Postów: 1883 2969

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 12:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, Nikodemka jestem i trzymam kciuki najmocniej jak się da 😚✊♥️

    Agge trzymaj się! Daj znać co powiedzą.

    Szczesliwa_mamusia małe cudeńko 😍

    Izape nowy cykl - nowy awatarek 😘

    Malgonia udanego wypoczynku, oszczędzaj się. Ja w ciąży z Zuzią w 8t byłam w Zakopanem.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 12:26

    Pati96, Szczesliwa_mamusia, Izape_91 lubią tę wiadomość

    14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • JaSzczurek Autorytet
    Postów: 2605 2690

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 12:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Moni, albo wsadź tą szynkę do piekarnika przed użyciem i spiecz ją trochę, pewnie nadal będzie dobra i przede wszystkim bezpieczna ;)


    @agge, bardzo krwawisz? Bardzo niefajnie się dzień rozpoczął, trzymam kciuki, żeby skończyło się tylko na strachu. Krwawienia są niepokojące, ale się zdarzają nawet w całkowicie zdrowych ciążach, więc proszę postaraj się za bardzo nie stresować zanim lekarz Cię nie obejrzy. Kropek na pewno ma się doskonale tylko wgryzł się w jakieś naczynko.

    moni05 lubi tę wiadomość

    w57vflw150daid8s.png
    3/07 jest ❤ 5cs (kp)
    qb3c9vvjma9lllrs.png
    19/07 (42+0/42+3) 3625g 50 cm <3
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4031 6184

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 12:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge ✊🏻✊🏻✊🏻❤️

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 12:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge trzymam kciuki by bylo ok wszystko!
    A ja wymiekam swieta a dziecko zas chore ja od nowa katar .... Spojowki zlapal kurde .. Ja juz normalnie nie wydalam oby goraczka sie nie przyplatala..

  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1211 1164

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 12:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Dziewczyny, krwawię... jestem w drodze do szpitala.
    O kurcze :( moze to od wymiotow jakies naczynko sie naderwalo. Daj znac koniecznie,sciskam 🤗

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego