Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień 2019-testowanie.
Odpowiedz

Kwiecień 2019-testowanie.

Oceń ten wątek:
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4031 6184

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 14:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ef, musi wystarczyć. W inny sposób niż genetycznie i tak nie można płci ustalić, a tu masz potwierdzenie. Szpital powinien wystawić Ci dokument, musisz powiedzieć tylko, ze chcesz zgłosić urodzenie nieżyjącego dziecka, będą wiedzieli co i jak.

    Agge, to teraz święta na bok, odpoczywaj! Bo jak nie to Cię znajdziemy i nakopiemy do tylka. 😘 no, idę myć te gary. Ulżyło mi.

    agge, ef36, szona lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 14:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko człowiek nw chwile odlozyl telefon żeby pasche utrzeć a potem przewija gorzej niz horror.

    Agge odpoczywaj maluch jest najważniejszy :)

    Ef bardzo mi przykro , nie umiem sobie wyobrazić co przeżywasz. Na pewno ten wstrętny los sie w końcu odwróci.

    Malinowa cudownie :):)

    Monika wiem że chcialabys jak najwcześniej i za to trzymam kciuki !!!

    MonikA_89!, ef36, Malinowa91 lubią tę wiadomość

  • szona Autorytet
    Postów: 5620 13241

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 14:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    Nie myśl o smutkach, odpoczywaj i dbaj o swojego malucha ✊✊✊

    Nie pierwszy raz życie mi dokopało, wiem że za jakiś czas wstane, otrzepie tyłek i spróbuje jeszcze raz.

    Z całego serca wierzę, że los przestanie robić tak okrutne rzeczy. Wiem, że wstaniesz i wrócisz do walki. Jesteś niesamowicie silną Kobietą i życzę Ci najlepiej :*

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    15 cs po cb. (22 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7302 10342

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 14:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    Agge, trzymam zaciśnięte kciuki oby wszystko było dobrze.
    Pamiętaj że to ja wykorzystałam limit pecha na ten miesiąc, więc musi być dobrze.

    Dzięki dziewczyny za wsparcie, ale w tej sytuacji nic nie da się zrobić...
    Przede mną święta w szpitalu, na razie jeszcze z drobną nadzieją że obędzie się bez zabiegu. Potem załatwianie pogrzebu i kombinowanie jak opóźnić powrót do pracy (skrócony macierzyński?). Dziś się dowiedziałam że moja szefowa nie omieszkała poinformować najwiekszej plotkary w firmie, więc wszyscy już o sytuacji wiedzą. Nie mam ochoty patrzeć na tych ludzi...
    Słońce, trzymaj się! Ja brałam skrócony urlop macierzyński, potem miesiąc urlopu zwykłego, a potem zmieniłam pracę, bo nie byłam w stanie wrócić do starej. Jeśli potrzebujesz informacji dot organizacji pogrzebu, badań po poronieniu, itp, to śmiało napisz na priv. Postaram się pomóc, bo sama nie tak dawno przez to przechodziłam

    A szefowa, to kawał wrednej baby..... jak można robić atrakcje w firmie z czyjegoś nieszczęścia :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 14:58

    ef36 lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7302 10342

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 14:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Jestem w domu już. Dziękuję za kciuki.
    Dzidziuś ok, serduszko bije, to najważniejsze.
    Prawdopodobnie mam krwiaka, lekarz nie był pewny, ale tak to wygląda.

    Odmówiłam przyjęcia na oddział, nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale nie wyobrażam sobie spędzić świąt bez mojego dziecka... Dostałam leki i leżę w domu. W szpitalu i tak nic więcej by nie zrobili, w tamtej ciąży jak krwawilam to też tylko leki dostałam.
    Jeśli krwawienie nie przejdzie, to oczywiście pojadę i zostanę... Ale mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby.
    To leż, odpoczywaj i pozwól się rozpieszczać :* Dobrze, że to tylko krwiak. Trzymam kciuki, żeby szybko się wchłonął!!!

    agge lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 15:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duphaston dostałam 3x1, myślicie że ok dawka? Nie za mało?

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2209 3221

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 15:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Duphaston dostałam 3x1, myślicie że ok dawka? Nie za mało?

    Ja też dostałam dawkę 3x1 i biorę tak cały czas.

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50
  • aeiouy Autorytet
    Postów: 793 1717

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 15:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ef - wredna baba z tej szefowej. Spedz w domu tyle czasu ile potrzebujesz. Nie ma co sie zmuszac do niczego :* Wiesz, ze tule mocno! i jak dziewczyny pisza, wstaniesz i po tym! Los nie może być aż tak okrutny, koniec z tymi przykrymi doświadczeniami!

    Agge - ufff... odpoczywaj! A mąż miał ten zabieg już, czy lezycie we dwójke już? :)

    Malinowa - mi tez marzy sie duuuuza rodzinka:) Trzymam kciuki:)

    ef36, Malinowa91 lubią tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020 (cb)
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane (juz 8 szczepien, czekam na 9.) -> allo mlr 22%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 15:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge uf! Odpoczywaj kochana😘😘😘

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 15:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aeiouy wrote:
    Ef - wredna baba z tej szefowej. Spedz w domu tyle czasu ile potrzebujesz. Nie ma co sie zmuszac do niczego :* Wiesz, ze tule mocno! i jak dziewczyny pisza, wstaniesz i po tym! Los nie może być aż tak okrutny, koniec z tymi przykrymi doświadczeniami!

    Agge - ufff... odpoczywaj! A mąż miał ten zabieg już, czy lezycie we dwójke już? :)

    Malinowa - mi tez marzy sie duuuuza rodzinka:) Trzymam kciuki:)
    Mąż jeszcze nie miał. Po świętach ma iść znów do chirurga i może wtedy coś załatwi :)

    aeiouy lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4031 6184

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 15:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge, jeśli wcześniej nie brałaś to dawka jest ok, tak myśle :)

    enne90 lubi tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 15:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge- najwazniejsze,ze z dzidziusiem wszystko dobrze. ja w ciazy z synem,po krworoku,przy krwiaku tez bralam dupka 3xdziennie. W sumje to plamilam dobre 3tyg jeszcze. Przez pierwsze 1,5 tug caly czas. A potem to juz przy jakims wysiłku. Lezalam w sumie jakies 5dni. Potem to juz tylko bardzo oszczedny tryb zycia. Samo lezenie przy plamienii tez nie jest konieczne. Byle sie nie przemeczac.

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Judit Autorytet
    Postów: 1216 1219

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 15:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Co do wpływu na płodność, to przeciwciała tarczycowe lubią iść w parze przeciwciałami przeciw antygenom jajnika. Badałaś je może? Warto sprawdzić, bo jeśli są, to mogą utrudniać zajście w ciążę

    Dziękuję za Twoją odpowiedź:)
    Powiedz mi czy chodzilo Ci o badanie CA125?
    Jeśli nie to I jakie badanie antygenow chodzi?
    CA125 mam ok,wynik 8.


    ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    2 blastki 4aa
    świeży transfer 🙏

    endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa
    ANA 1,2 słabo dodatnie 1:160
    MTHFR_677C-T hetero, MTHFR_1298A-C hetero, PAI-1 4G hetero,
    01.2020-operacja, wycięta torbiel z zatoki douglasa, jajowody drożne


    On:morfo:3%, liczba 248 mln, koncentracja 60mln/ml, ruch postępowy 50%, hba 89%, dfi 18%

    ckaiqqmzw3i0cmc3.png
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1491 1652

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 15:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka, wylreślisz mnie z listy na pierwszej stronie forum?

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1

    Zespoł Asherma, najwyższy czas zapomnieć o dziecku i zacząć żyć normalnie.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 16:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 21:53

    agge, szona, MonikA_89! lubią tę wiadomość

  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3832 6272

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 16:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge, kochana odpoczywaj.

    Ef, cieszę się że się nie poddajesz. Wiem, ze zadne słowa nie ukoja twojego cierpienia. Kochana tule mocno. Jesteś mega silna kobietą 💪

    Pati sciskam kciuki za wizytę. Kochana, bardzo, bardzo mocno. ✊✊✊✊

    agge lubi tę wiadomość

    Obdnp2.png

    TQckp1.png

    Starania od czerwca 2018
    niskie AMH 😢 (POF)
    ON:
    Morfologia 5%,

    Marzec - CLO - BYŁY OWULACJE 😊
    Leczenie start
    04.04.2019 - Artvimed Kraków
    28.05. Decyzja o AZ
    Maj - lipiec kompletowanie badań
    29.10 przygotowaniem do transferu ☺
    15.11.2019 transfer ❄ 4.1.1. 7dpt i 10 dpt <0,1😢
    03.01.2020 histeroskopia diagnostyczna - mikropolipy w macicy, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego. 🎉
    10.02.2020. FET ❄4.1.1
    6dpt II
    7dpt beta 32,77mIU/ml
    10dpt 154,20 mIU/ml
    14 dpt 1153,00 mIU/ml
    25dpt MAMY ❤️
    22.04.2020 prenatalne - dziewczynka 👧
    15.06.2020 prenatalne 100% dziewczynka 👸
    Krwawienie i hospitalizacja, (krwiak)


    Zostań ze mną... ❤️🙏

    Zostały nam ❄❄

    ⚠️MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne
    ⚠️hiperinsulinemia
    💊acard 75, metyle, metforimina
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 16:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dziewczyny. Jesteście kochane.
    Bo ja już w aucie w drodze powrotnej płakałam, że może powinnam zostać w tym szpitalu, a wyszłam... I jeszcze na karcie ze szpitala wielkim drukiem że poinformowana zostałam o ryzyku utraty ciąży... to we mnie wbudzilo wyrzuty sumienia.

    Ale też już myślę, że dobrze zrobiłam. Leżeć i brać leki mogę równie dobrze w domu, w szpitalu i tak nic więcej nie zrobią, zwłaszcza w święta, jak mało lekarzy jest.
    Tak to przynajmniej mam córeczkę obok i spędzę z nią święta :)

    Boję się najbardziej tych wymiotow, bo to jednak wysiłek i dzisiaj przez to musiałam zacząć krwawic, coś musiało z tego wysiłku pęknąć.
    Więc teraz tak się boję kolejnych wymiotow... A od rana znów mnie to czeka. Póki co na razie spokój...

    Mówiłam dziś w ogóle lekarzowi o tych moich wymiotach, ale nie przepisał mi nic... :/
    Więc nie wiem, jak to będzie. Jeszcze przy łykaniu tych wszystkich tabletek, jak to się ma w ogóle przyjąć...
    Wczoraj rzygałam 10 razy :(

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 16:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby Wielkanoc w tym roku,
    przyszła z sukcesem u boku.
    Aby żyło się Wam zdrowo,
    prywatnie i zawodowo.
    Wielu, wielu chwil radosnych
    i cudownej, ciepłej wiosny! 🐣💛

    agge, aeiouy, szona, MonikA_89!, Iseko, Agamk, moyeu lubią tę wiadomość

  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2209 3221

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 16:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od lekarza , poronienie zatrzymane ...

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 16:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati96 wrote:
    Wróciłam od lekarza , poronienie zatrzymane ...
    Jezu :( :( tak mi przykro... :(

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego