Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień 2019-testowanie.
Odpowiedz

Kwiecień 2019-testowanie.

Oceń ten wątek:
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1491 1652

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 17:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati96 wrote:
    Muszę iść do szpitala że względu na to ,że mam z mężem konflikt serelogiczny. Tylko nie wiem czy iść od razu czy po świętach..
    Bardzo mi przykro :(
    Mi mowili że jeśli nic sie nie dzieje (np. nie masz temperatury, silnych bolow i krwawienia to lepiej odstawic leki i odczekac te kilka dni...

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1

    Zespoł Asherma, najwyższy czas zapomnieć o dziecku i zacząć żyć normalnie.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 17:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie pechowy ten dzisiejszy dzień....


    Nikodemko czekam na wieści od Ciebie!!!

  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 17:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati 😢😢😢

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 17:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati bardzo mi przykro

  • Mama_Zuzia Autorytet
    Postów: 2536 3957

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 17:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, brak mi słów :( tak bardzo mi przykro 😭😢

    ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1491 1652

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 18:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaa90 wrote:
    Pati współczuję, bardzo mi przykro.

    Myślę że niestety im szybciej tym lepiej dla Ciebie jeżeli lekarz powiedział że nie obejdzie się bez zabiegu, przy lyzeczkowaniu i konflikcie podają imunnoglobuliny.

    Pati, czemu nie indukcja poronienia? ja bym próbowała z lekami...
    Po lekach też podają immunoglobuline.

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1

    Zespoł Asherma, najwyższy czas zapomnieć o dziecku i zacząć żyć normalnie.
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2209 3221

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 18:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    Pati, czemu nie indukcja poronienia? ja bym próbowała z lekami...
    Po lekach też podają immunoglobuline.

    Lekarz powiedział, że w szpitalu zadecydują, czy tabletki czy lyzeczkowanie.

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7331 10401

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 18:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że najpierw podadzą tabletki, żeby szyjka się otworzyła. Wtedy łyżeczkowanie jest mniej inwazyjne. Niby mówią, że lepiej jak się uda bez zabiegu, ale z drugiej storny wszystko zależy od wielu ciąży i grubości endometrium. Im starsza ciąża, tym dłużej się krwawi :( Pozostaje też kwestia psychiki. Ja nie dałabym rady patrzeć na krew :( jak tylko zaczęło się plamienie to uprosiłam zabieg, tym bardziej, że i tak by mnie czekał...

    Pati, zdaj się na opinię lekarzy, ale miej na uwadze również swój "komfort". W szpitalu możesz też porozmawiać z psychologiem jeśli czujesz taką potrzebę.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 18:19

    malamisia lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 18:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, będę brać tego dupka tak jak mi kazał, 3x1, ale mam tylko 20 tabletek... to nie za krótko będę brać? To na tydzień starczy tylko...
    A przy krwiaku to chyba nie można tak szybko odstawiać? Co myślicie? Koleżanka ma mi dać swój w razie czego, ale myślicie że mogę dłużej brać czy faktycznie te 7 dni i koniec?

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Meggs Autorytet
    Postów: 3945 5917

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 18:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Dziewczyny, będę brać tego dupka tak jak mi kazał, 3x1, ale mam tylko 20 tabletek... to nie za krótko będę brać? To na tydzień starczy tylko...
    A przy krwiaku to chyba nie można tak szybko odstawiać? Co myślicie? Koleżanka ma mi dać swój w razie czego, ale myślicie że mogę dłużej brać czy faktycznie te 7 dni i koniec?
    Agge ja miałam małego krwiaka ostatnio. Miałam tylko jednorazowe plamienie. Tak naprawde ginka zauwazyła go na usg. I miałam brać dupka 2x1 jak nie bedzie plamień i przy plamieniach 3x1. Duzo leżec i oszczędzajacy tryb życia. Brałam do tego magnez i wit c na wzmocnienie naczyń krwionośnych. Po tyg krwiak był o połowę mniejszy, a po 2 tyg nie było już po nim śladu. Dupka mam brać nadal 2x1 do przynajmniej 12 tyg. Potem lekarka bęszie decydowac co dalej.
    Także 7 dni to na pewno za krótko, ale pewnie dali tylko tyle żebys i tak skonsultowala się ze swoim ginem. Krwiaka najlepiej kontrolować. I duzo wypoczywac , brać leki. Będzie dobrze zobaczysz 😊

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 18:47

    Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7331 10401

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 18:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Dziewczyny, będę brać tego dupka tak jak mi kazał, 3x1, ale mam tylko 20 tabletek... to nie za krótko będę brać? To na tydzień starczy tylko...
    A przy krwiaku to chyba nie można tak szybko odstawiać? Co myślicie? Koleżanka ma mi dać swój w razie czego, ale myślicie że mogę dłużej brać czy faktycznie te 7 dni i koniec?
    A lekarz nic nie mówił ile brać? Ja luteinę brałam cały czas, powoli schodząc z dawki. Miałam odstawić całkowicie w 15-16tc dopiero. Może napisz maila do swojego gina prowadzącego?

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4031 6184

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 18:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge, ja bym brała do wizyty u swojego lekarza, ewentualnie napisz do niego, bo nie można dupka tak od razu w całości odstawić raczej.

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 18:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie o to chodzi, że wizytę u swojego mam 13 maja a ten lekarz w szpitalu kazał mi iść dopiero wtedy, jeśli już krwawienia nie będzie... bo pytałam, czy mam iść wcześniej :/ dziwny lekarz.

    I tak po świętach zadzwonię do mojego i spytam, bo temu lekarzowi to nie ufam. On nawet nie był pewny, czy to krwiak. Napisał na karcie, ze przestrzeń szczelinowata 33x7mm mogąca odpowiadać krwiakowi.

    Na pewno zadzwonię do lekarza, bo te 20 tabletek wydaje mi się zdecydowanie za mało...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 18:51

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 19:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati - strasznie mi przykro... Mam nadzieje, ze dobrze sie Toba zaopiekuja, tak zebys mogla przejsc wszystko mozliwie jak najlepiej... Trzymam za Ciebie kciuki i tulę :(

    Ja juz jestem po wszystkim i pierwszy raz od dawna wracam z dobrymi wiesciami. Jajowody drozne, macica ładna, strasznie sie ciesze! :)
    Bol byl niesamowity, ale krotko trwal, wiec szybko o nim zapomne.

    Malinaa90, eemmiilliiaa, moni05, Mama_Zuzia, Szczesliwa_mamusia, Niecierpliwa..., Salome, Irvine90, Justa29, Malinowa91, MonikA_89!, aeiouy, szona, Agamk, syllwia91, Madziandzia, 5ylwian, Nuch, Ochmanka, moyeu, malamisia, Izape_91 lubią tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 19:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, Nikodemka. Super wieści :)

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nuśka91 Autorytet
    Postów: 1043 2172

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 19:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Może dziś uda mi się coś napisać...

    Agge cieszę się, że z dzidziusiem wszystko ok. Co do duphastonu to nie możesz go odstawić. Musisz iść wcześniej do swojego gina. Nie musi to być wizyta, wystarczy, że wypisze Ci receptę. I na pewno każe Ci brać conajmniej do końca I trymestru a przy odstawianiu będziesz zmniejszać ilość stopniowo.

    Moni cieszę się, że jedziesz na to spotkanie ☺️ czytałam wszystko co pisałaś o amnio i po tych argumentach ja jestem bardziej na nie. Ale zobaczysz co Ci doradzi, na pewno podejmiesz dobrą decyzję 😘

    Pati strasznie mi przykro... Życzę Ci dużo siły.

    Ef ciągle o Tobie myślę. Obyś mogła mieć jak najwięcej urlopu. Straszne jest to co Was spotkało, obyś już nigdy nie musiała tego przechodzić...

    Malgonia życzę Waszej trójce wspaniałych wakacji ☺️ czekamy na relacje. Mały Kropuś jest od początku podróżnikiem 😉

    agge, moni05, Malgonia lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 19:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 21:54

  • nuśka91 Autorytet
    Postów: 1043 2172

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 19:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Tak sobie wkręciłam tę ciążę w tym cyklu po posłuchaniu "Potęgi podświadomości", że już nawet wiem, kiedy się podzielę informacją o ciąży z innymi hehe. Czekam więc na 5 lipca, bo minie wtedy 12 tydzień i na pewno będę już po USG 😀
    Najważniejsze, to WIERZYĆ, ŻE SIĘ UDA!!!

    Ja kiedyś przeczytałam Potegę podświadomości ☺️ Było to dawno temu kiedy mój mąż był moim kolegą. I pamiętam, że sobie leżałam i mówiłam do telefonu "piszesz do mnie smsa, piszesz do mnie smsa" 😀 jaki był mój szok jak dostałam w tym momencie od niego smsa 😮😂 Tak, że działa. Tej "magii" użyłam, żeby był mój i jak widać udało się 😀

    eemmiilliiaa, Salome, aeiouy, szona, Agamk, Ania_85_ lubią tę wiadomość

  • moni05 Autorytet
    Postów: 4031 6184

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 19:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge, tez bym nie ufała :)

    Nikodemka, jak dobrze czytać takie rzeczy ✊🏻😘

    Nuśka, ja się na amino nie zdecyduje :) ale chce być pod jej opieka (o ile się dogadamy, oczywiście), bo jak czytałaś to wiesz ze diagnoza wrodzonej toxo to tez nie takie hop siup, na 100% można ja potwierdzić po 12 msc życia, nie pozwolę faszerować dziecka lekami bez sensu :) no i poza ciężarnymi zajmuje się również ich dziećmi. Przez lata. Także wiążę z Panią Docent ogromne nadzieje.

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • nuśka91 Autorytet
    Postów: 1043 2172

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 19:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkie Was ściskam i życzę wspaniałych Świat 😘 kibicuje Wam wszystkim. I tym które czekają na testowanie, tym które czekają na punkcje i wszystkim którym się udało, aby dzidziusie zdrowo rosły. Oraz tym, które mają gorszy czas, żeby w końcu wyszło dla Was słoneczko 😘😘😘

    A u mnie wszystko dobrze ☺️ czekam na pierwsze ruchy dzidziusia, ale na razie to chyba tylko flakami mi rusza 😂 za tydzień mam w końcu wizytę, pewnie będzie stres, bo nie widziałam go od miesiąca 😮

    Poza tym chciałam się Wam pochwalić, że u mnie w pracy wszystko się ułożyło lepiej niż przypuszczałam. Może pamiętacie jak pisałam o mojej sytuacji, że pracuje na czarno, bo ze względu na moją firmę musieliśmy końcem roku rozwiązać umowę a w styczniu dowiedziałam się o ciąży. No i tak sobie pracowałam bez żadnych praw, bez L4, urlopu oraz pogodzona z myślą o najniższym macierzyńskim 🙁 Ale w tym tygodniu postanowiłam namówić szefa, żebyśmy zadzwonili do księgowej i że może ona wymyśli jak moja sytuacja może się poprawić. I w sumie wyszło, że nie musiałam być wtedy zwolniona... I że najlepiej będzie jak zgłosi że była pomyłka i ta umowa nie miała być rozwiązana tylko np zmieniony wymiar czasu pracy. Szef się na to zgodził, ale powiedział, że nie chce mieć żadnych kosztów związanych ze mną, czyli mam sobie opłacić zaległe składki, 33 dni jak pójdę na l4 i mam się zrzec urlopu (tak jak było na czarno) teraz i również tego po macierzyńskim. Zgodziłam się na to wszystko jeszcze zadowolona, że będę miała normalnie płatne l4 i macierzyński a nie będę biedować. Po czym wieczorem szef zadzwonił do mnie i powiedział, że przywrócimy tą umowę ale jednak ze wszystkimi prawami dla mnie jakie mają pracownicy! 😀 że będzie tak jakbyśmy nigdy nie rozwiązali tej umowy, czyli urlop, l4 i wszystko będę mieć! 😃 Powiedział, że znamy się już bardzo długo, jesteśmy prawie jak rodzina a on chce dla mnie jak najlepiej. I bardzo się cieszę, że jednak nie zostanę na lodzie! Kurka teraz nie wiem czy Wam się będzie chciało ten elaborat czytać 😂

    agge, Szczesliwa_mamusia, moni05, eemmiilliiaa, Niecierpliwa..., Salome, MonikA_89!, aeiouy, szona, Agamk, Madziandzia, frezyjciada, 5ylwian, Tele...79, JaSzczurek, buba123, APrzybylska, Nuch, moyeu, ElfiaKsiężniczka, OO83, Ania_85_ lubią tę wiadomość

‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego