Kwiecień 2019-testowanie.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Bocian wysłany do Poznania! Leci ze swoimi 4 kolegami, a dwa zostały ze mną 😁 teściówie już kitraja kasę na wózek, więc zapał w rodzinie na moją ciąże jeszcze większy niż był 😋
Monia chyba ty pytałaś. 27 mam wizytę w klinice ale muszę jechać już 26 bo to kilka godzin jazdy. Podejrzymy jajeczka i jak dobrze będzie szło to 30 - 1.05 maz do mnie dojedzie i robimy punkcje 🤗
To będzie mój 10 dc.
Agge ja mam wielki problem z 🤮, więc współczuję podwójnie. Mam nadzieję że moja ciąża będzie taka jak poprzednia, tylko raz w 6 mcu pogonilo mnie na modlitwy kiblowe 😋 ale podziwiam za poczucie humoru mimo takich mdłości 😋
Magduullina nie bujaj, wszystko będzie dobrze, kreseczka zrobi się tłusta i rozowiotka 😁
Malgoniu.. Czekam niecierpliwie na Twój powrót (wcale nie dlatego, że Ci zazdroszczę Wietnamu) 😋 ale bardziej na Twoja wizytę ciążowa 😁
agge, Magduullina, MonikA_89!, aeiouy, Sasanka55, Ochmanka, Malgonia, DzulkaJ lubią tę wiadomość
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 🙂
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium)
5 dpt⏸
7 dpt - beta 57,4
9 dpt - beta 134
11dpt- beta 300,44 prog. 26
15dpt - 1660 prog. 28
17 dpt - plamienie
18 dpt - 5718
21 dpt - krwawienie, bez ustalonej przyczyny 2,1 CRL - miga ❤ -
nick nieaktualnyMalinaa90 wrote:Magduullina mam nadzieję że obie będziemy mieć piękne bety.
Lepiej jest wiedzieć, ta niepewność jest najbardziej stresująca. Pewnie gdyby to była moja 1 ciaza blogoslawilabym brak dolegliwości, ale mam złe doświadczenia. Tłumacze sobie, że po prostu jestem wypoczeta i dlatego minęła mi ta sennosc.. -
Usg w porządku, krwiaka w ogóle nie ma... Mój lekarz w ogóle wyśmiał tego lekarza, który mnie w piątek badał w szpitalu. On bardziej obstawia, że to ureaplazma lub mykoplazma i kazał zrobić wymazy na to, zwłaszcza że w tamtej ciąży też krwawiłam.
Wyśmial też to, że dostałam tylko jedno opakowanie duphastonu i koniec. On mi wypisał receptę na 3 kolejne opakowania duphastonu i 3 opakowania luteiny i powiedział, że dopiero koło 16 tygodnia będziemy odstawiać.
No i na koniec wyśmiał jeszcze lek Exacyl, który dostałam też od tamtego lekarza. To lek przeciwkrwotoczny, który z krwawieniami w ciąży nie ma nic wspólnego i w dodatku podobno w ciąży nie bierze się tego... także super lekarz mnie przyjął wtedy od razu wiedziałam, że coś z nim nie tak.
Na koniec zdjęcie fasolki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/15d86cb3a5de.jpgMalinaa90, Pati96, moni05, Magduullina, ef36, MonikA_89!, aeiouy, nuśka91, Kingulla, Sasanka55, Irvine90, Ochmanka, Iseko, malamisia, szona, Malinowa91, Ania_85_, syllwia91, Olga_89, DzulkaJ, Hope&Baby, buba123, Salome, moyeu, 5ylwian, APrzybylska, JaSzczurek, madziorek86, Arashe lubią tę wiadomość
-
MonikA_89! wrote:Ef, a ile dawek tabletek dostałaś? Może po kolejnej dawce coś ruszy. Lekarze dają jeszcze szansę lekom czy każą się przygotowywać psychicznie do zabiegu? Tulę mocno! Bądź silna!
W sumie dostałam już 14 tabletek, i jeszcze dwie ostatnie przede mną. do tej pory nic się nie dzieje, więc jutro zabieg...
Pati, nie wiem czy to pocieszajace, ale jak dotąd wszystkie dziewczy z poronieniem przed 8-mym tygodniem ciąży wychodziły po jednej dawce leku (po dobie). Mam nadzieję, że u Ciebie szybko pójdzie...
Magduullina lubi tę wiadomość
1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kingulla, dziękuję za bociana 😘 a jego koledzy niech przyniosą szczęście innym staraczkom
Do wizyty coraz bliżej! Jeszcze trochę i będziemy głaskać się po brzuszkach i mówić do kropków, żeby się ładnie wgryzały 😊😊
Agge 😍😍😍 takie widoki pewnie wynagradzają całodobowe tulenie sedesu. Cały czas jednak mam nadzieję, że zaraz te mdłości miną. Mogę je od Ciebie zabrać za tydzień
Magdulina, Malina ma rację, masz dwójkę szkrabów, więc jesteś płodna! Trzymam kciuki za jutrzejszą betę! Jakby jednak (odpukać!)się nie udało w tym cyklu, to się nie załamuj. Mniej stresu, więcej z mężem i ani się obejrzysz, a będziesz w ciąży.
Ef, 14 tabletek i nic? Rety masz bardzo mocna szyjkęagge, Kingulla, Magduullina lubią tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Ef może cię pociesze, może nie.. Kiedy miałam zaśniad to nie dostałam żadnych leków na rozkurczenie szyjki tylko wszystko mechanicznie,bo liczylsie czas. Ja i moja szyjka mamy się dobrze, jest pięknie zamknięta po owulacji i pięknie otwarta w trakcie także bez obaw 🤗. Nie wiem jak będzie w ciąży, ale liczę że nic się nie zmieni 😄
😘😘😘😘😘 Dobrej nocy! Na mnie już czas 😋2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 🙂
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium)
5 dpt⏸
7 dpt - beta 57,4
9 dpt - beta 134
11dpt- beta 300,44 prog. 26
15dpt - 1660 prog. 28
17 dpt - plamienie
18 dpt - 5718
21 dpt - krwawienie, bez ustalonej przyczyny 2,1 CRL - miga ❤ -
Cześć 😘
Malinowa, MonikA i Kingulla do boju dziewczyny!
😊 mocno trzymam kciuki za Was chociaż wiem, że to tylko formalność i znajdziecie w piękne zdrowe ciąże 😘
Magduullina i Malina życzę Wam wysokich bet jutro, nie stresujcie się 😘
DzulkaJ i Hope przekazuję Wam trochę wirusków :+= & $#-_%/*"') =_&$=:%/+-&$#() =:% 😘 nie traćcie nadziei, wierzę że już niedługo będziecie mamami i skończą się stresy i nieodpowiednie teksty rodziny 😘
Ef i Pati obyście jak najkrócej musiały przez to przechodzić 😢 serce mi pęka...
Agge piękny dzidziuś, już nawet widać gdzie ma głowę, brzuszek, ręce i nogi ❤️ mi już takie wymioty na codzień minęły ale czasem jeszcze zdarzy się jakiś wypadek, np wczoraj zrobiłam parę łyków soku pomarańczowego i to był błąd... Skończyło się i na zalewie i na muszli. Jak było źle to myślałam o tym co mówią, że niby jak są wymioty to ciąża jest silna ☺️ obyś przetrwała i ładnie zaczęła przybierać na wadze mimo wszystko 😘
Makowa dobrze Cię widzieć 😊 super, że rośniecie zdrowo ☺️ u mnie w maju połówkowe, zapytam o zdjęcie 3D☺️
A u mnie wszystko ok, odwiedziliśmy najbliższą rodzinkę w święta, było fajnie ☺️ ale w sumie dobrze że już koniec, mam dosyć sałatki jarzynowej 😛agge, MonikA_89!, Malinowa91, Magduullina, DzulkaJ, Sasanka55, Iseko lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPrzepraszam, że nie odniosę się do wszystkich, ale nadrobiłam świąteczne wpisy.
Agge, cudny Maluch
Ef i Pati, jestem sercem z Wami.
Dziewczyny testujące jutro i robiące bety, trzymam kciuki!
U mnie po świętach lepszy nastrój. Tylko boję się wrócić do pracy po zwolnieniu jutro jeszcze mam dzień wolny na szczęście, ale stres już daje o sobie znać.
Ten drastyczny spadek nastroju jaki zaliczyłam w sobotę to chyba jakieś wahania hormonów w związku z poronieniem. Tak mi się wydaje. W środę sprawdzę betę, czy już spadła całkowicie.
-
Dziewczyny trzymam kciuki za bety jutro i wszelkie wizyty.
Agge, cieszę się bardzo, że wszystko dobrze ❤️
U mnie kolejny popieprzony cykl - kreska na testach LH ciemniala, dziś wyszła jakaś jaśniejsza. Nie wiem. Temperatura w dole - może do owu w ogóle nie dojdzie, albo będzie później. Jakoś mam jednak tyle rzeczy do robienia każdego dnia, że siłą rzeczy nie będę mocno przeżywała tego cyklu. Mam nadzieję
Makowa, już szukam linku z przepisem na brownie jaglane
Oto on:
http://ostra-na-slodko.pl/2016/02/09/brownie-jaglane-z-kaszy-jaglanej-dietetyczne-najlepsze-be-fit/Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 22:59
agge, Magduullina, makowa, MonikA_89! lubią tę wiadomość
-
Agge jeszcze Ci napisze co mi się przypomniało 😉 Był taki czas przed prenatalnymi, że wymiotowałam a dodatkowo miałam biegunkę ze stresu i mój szef skomentował to tak: "No i dobrze, że Ci się tak dzieje, przecież jakoś musi się zrobić miejsce w brzuchu na to dziecko" 😂
agge, MonikA_89!, Sasanka55, Iseko lubią tę wiadomość
-
Ef, 14 tabletek - to sporo juz chyba... Mi kazali spacerowac po korytarzu, i dzieki temu wszytsko lepiej sie oczyscilo. Przykro mi, ze tak to wszystko sie potoczylo. Obys jak najszybciej wyszla ze szpitala!
Pati, wiem, ze strach jest ogromny - ale nie boj sie :* sprobuj na poczatek od tabletek (mam nadzieje, ze zostanie Ci to zaproponowane).
Agge, pewnie to zdj wynagradza wszystkie bliskie spotkania z kibelkiem... Ale i tak jestes nasza super bohaterka!
Sasanko - alez mialas cisze i spokoj! Mam nadzieje, ze naladowalas baterie w takim miejscu, gdzie spedziliscie święta!
Ilez to sie bedzie dzialo w tym tygodniu!
Malinowa - kciukasy za transfer!!!!
Hope&Baby, Magdullina, Malina - beda te kreski i dobre wyniki! Beda, beda! - badzcie dobrej mysli!!
Dzulka - jestes meeega dzielna. Jeszcze chwilka, i nie beda Cie ruszac takie komentarze :*
Makowa - juz polowkowe??? kiedy to zlecialo???
Tak samo jak JaSzczurek - ("jak dlugo zyja plemniki" , tak tak - pamietam to caly czas:) ) - czy ja dobrze widze, ze zostalo Ci 10 tygodni do rozwiazania???
5ylwian - faktycznie, widac, ze odzylas, odetchnelas:) Wykorzystaj ten czas :*
Moni - wierze, ze Pani Docent Cie uspokoi. Mam nadzieje, ze ulozycie plan dzialania - a to juz duzo!
Kingulla, Monika - stymulujcie sie, zastrzykujcie i ladnie zachodzcie w ciaze :*
Iseko - jak tam czas spedzony dzis z tesciowka i bratowa? Przezylas?
Malgoniu - relaksuj sie, zwiedzaj! I wiesz jak my czekamy na to USG???
Dobrej nocy dziewczyny, padam na twarz po tych świętach, Dobrze, że juz po!agge, Magduullina, moni05, makowa, DzulkaJ, Malinowa91, MonikA_89!, Iseko, 5ylwian lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22% -
Dziewczyny widze, ze sporo sie dzialo przez Swieta
agge piekny widok!!! ja mam usg 5.05
Sylwia,az milo sie czyta jak jestes taka pelna zycia, radosna!!
Sasanko,Szona wdech nosem, wydech buzia i nie mordujcie tych tesciowych, bo pojdziecie siedziec jak za czlowieka wspolczuje wam takich tesciowych, naprawde...
Ef, Pati zycze wam duzo sily w tym wszystkim kochane :*
DzulkaJ, Malinowa91, MonikA_89!, szona, aeiouy, Iseko, ElfiaKsiężniczka, moni05, agge lubią tę wiadomość
Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
AMH 8.62
lekko Policystyczne jajniki
07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
mamy jeszcze:❄️❄️❄️
15.03.19 8dpt beta 0
Crio 05.04.19 4AA
9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
05.05--> serce wali jak dzwon mamy 11mm
07.07.19--> znamy plec chlopczyk! Gabrys -
" bo pójdziecie siedzieć jak za człowieka" haha to takie prawdziwe 🙂 chociaż ja swoją jeszcze lubię, bo nie mieszkamy razem i dzieli nas 340 km haha
MonikA_89!, szona, aeiouy, Sasanka55, agge lubią tę wiadomość
❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie
Starania od 11.2018 r. z przerwami -
Hej dziewczyny :* życzę miłego dnia ❤
Agge piękne zdjęcie. Super, że jest wszystko w porządku.
Ja się zbieram przed pracą na betę. Będę spóźniona ale cÓż. Wole mieć pewność czy cos jest czy nie...Magduullina, agge lubią tę wiadomość
02.2019- laparoskopia z elektrokauteryzacją
03.2019- szczęśliwy cykl ❤
05.2019- Aniołek [*]👼
11.07.2019 powrót do walki ✊ -
nick nieaktualny