Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień 2019-testowanie.
Odpowiedz

Kwiecień 2019-testowanie.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 22:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona nie pomogę bo też się nie znam na tym w ogóle. Mi mówiła już kilka raz że lewego jajnika nie widzi... A generalnie kiepsko tam w ogóle szukać bo boli jak diabli. Mam też zdjęcia z tamtego cyklu ze niby nie było owulacji i mam z teraz tylko ze jak dla mnie i teraz i w tamtym cyklu wygląda to tak samo... Przed owu widać jedba piękna plamę dużą a po kilka różnego kształtu plamek i ona coś mówiła że to wglebienie?... :/ i to świadczy o przebytej owulacji no dobra ale miesiąc temu nie było owulacji niby a tak samo to wyglądalo jak dla mnie hahaha

  • szona Autorytet
    Postów: 6365 15094

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 22:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie co ma być. Jeśli owulacji nie było (a tak myślę), zbierzemy siły na maj.

    syllwia91 lubi tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 22:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 21:51

    agge, Malgonia, aeiouy, Iseko, szona, DzulkaJ, Sasanka55, Tele...79, Niecierpliwa..., Magduullina, Ania_85_ lubią tę wiadomość

  • Iseko Autorytet
    Postów: 1407 2355

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 22:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuch wrote:
    U mnie dokładnie tak samo! Będziemy miały dzieci z tego samego dnia :D
    I ja też! :p

    Malgonia, Nuch, szona, aeiouy, Sasanka55, Tele...79, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗PAI hetero
    ❗Wrogi śluz? 🤔

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia
    ❗Długi czas upłynnienia? 🤔

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 22:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie wysyp grudniowych dzieciaczkow :-)

    Malgonia, Nuch, szona, aeiouy, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 22:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedziemy sie trzymac za raczki na porodowce ;)

    Nuch, agge, moni05, aeiouy, Iseko, Sasanka55 lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 22:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę że prawie w jednym czasie będziemy testować. Ja dziś 14dc. Miesiączka ma być 17. 04

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 23:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zamówiłam testy owu na allegro co by było na czym testować...

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 23:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matulu.... ile stron 😮😂

    Gratuluję kolejnych pozytywów 💗 i tych pięknych kropeczek 😉😊

    Nie odniosę się konkretnie do osoby (wybaczcie nie pamietam) ale do tematu amnio. Ja miałam dwa razy. I żadnego poronienia, z tego co kojarzę wykonuje się do 16 tc. . czym dziecko mniejsze tym latwiej. Moja córka prawie uderzyła rączką w igłe podczas badania. Nie jest to jakieś mega inwazyjne, ktoś kto nie miał może sobie za dużo wyobrażać. Caly zabieg trwa maks 3 minuty.

    moni05, Sasanka55, JaSzczurek lubią tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 23:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    A ja nigdy skrzepow nie miałam, a bolesne okropnie zawsze miałam miesiączki 😂
    Ja zawsze musiałam brać Ibuprom pierwszego dnia, bo miałam właśnie takie silne skurcze i skrzepy. Odkąd biorę Acard to ani skrzepów, ani bólu :D Co prawda leje się strumieniem na początku, ale coś za coś :P

    Co do wymiotów, to lekarka mi kiedyś poleciła przy grypie żołądkowej nalać coca colę do szklanki, odczekać 20-30 min, aż się wygazuje i powoli wypić. Pomagało, ale od tego czasu nie tykam coli, bo mi się źle kojarzy 😂😂😂

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 23:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Powiedzcie mi jeszcze - jesteście na pewno bardziej obcykane w kwestii monitoringu - pęcherzyki potrafią wchłonąć się do zera? Tak, że nie ma po nich śladu na dalszym etapie cyklu?
    Może się wchłonąć, a może się też zmniejszyć :P Czasem jak dojrzewa ich więcej, a potem jeden zaczyna dominować, to pozostałe ustępują mu miejsca i się kurczą. Tak jakby nie mogły się ścigać, który szybciej pęknie :P Zawsze to większe szanse na ciążę :D

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 23:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam_marzenie_synek❤ wrote:
    Nie odniosę się konkretnie do osoby (wybaczcie nie pamietam) ale do tematu amnio. Ja miałam dwa razy. I żadnego poronienia, z tego co kojarzę wykonuje się do 16 tc. . czym dziecko mniejsze tym latwiej. Moja córka prawie uderzyła rączką w igłe podczas badania. Nie jest to jakieś mega inwazyjne, ktoś kto nie miał może sobie za dużo wyobrażać. Caly zabieg trwa maks 3 minuty.

    Dziękuję za Twoją odpowiedź :) amino wykonuje się OD 16tc. Do 16 nie ma wystarczajaco dużo płynu owodniowego ;) nie ma granicy "do", bo z tego, co wiem bywają i skrajne przypadki.
    Nie jestem przekonana do stwierdzenia, że nie jest to mega inwazyjne. Gdyby nie było to byłoby rutyną, lekarze nie ocenialiby ryzyka, a w moim przypadku nie debatowali co jest ważniejsze...
    Wiadomo, że na pewno wyobrażam sobie za dużo i samo badanie nie jest straszne. Zresztą nie boję się badania, tylko skutków jakie może przynieść dla dziecka, a z tym różnie. Cieszę się, że tak dobrze to znieśliście 😊 trzymam kciuki żeby za trzecim razem nie było trzeba. ✊

    ef36 lubi tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 23:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Dziękuję za Twoją odpowiedź :) amino wykonuje się OD 16tc. Do 16 nie ma wystarczajaco dużo płynu owodniowego ;) nie ma granicy "do", bo z tego, co wiem bywają i skrajne przypadki.
    Nie jestem przekonana do stwierdzenia, że nie jest to mega inwazyjne. Gdyby nie było to byłoby rutyną, lekarze nie ocenialiby ryzyka, a w moim przypadku nie debatowali co jest ważniejsze...
    Wiadomo, że na pewno wyobrażam sobie za dużo i samo badanie nie jest straszne. Zresztą nie boję się badania, tylko skutków jakie może przynieść dla dziecka, a z tym różnie. Cieszę się, że tak dobrze to znieśliście 😊 trzymam kciuki żeby za trzecim razem nie było trzeba. ✊


    O ile się nie mylę między 14-20 . Pierwsza amnio miałam robiona 10 lat temu ... po roku kolejna w drugiej ciąży. W trzeciej już zrezygnowałam z tego badania. Kojarzę, że lekarz kazał się zastanowić czy robię bo.to badanie ma ograniczenia czasowe. I owszem są przypadki gdzie jest wykonywana po 20 tc. Po samym badaniu (nie wiem jak obecnie) byłam monitorowana i ja i mała przez 3-4 godziny no i oczywiście rezygnacja z wysiłków itp. Jeżeli chodzi o 'inwazyjnosc' może źle to ujęlam. Mój błąd.

  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 00:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, trudno mi coś napisać, bo sama nie wiem, co bym zrobiła... Życzyłabym Ci, abyś nie musiała dokonywać wyboru, ale to już chyba pewne, że będziesz musiała. Obyś znalazła wsparcie i pomoc u lekarzy, niech rzetelnie ocenią za i przeciw. Ale i tak czuję, że te wszystkie stresy i wątpliwości są zbędne, a za jakiś czas będziemy tylko to wspominać ciesząc się z Twojego zdrowego malucha :)

    Agge, współczuję :/ Nie potrafię sobie tego wyobrazić, takiego nasilenia. U mnie mdłości były upierdliwe, całodniowe, ale w skali od 1 do 10 dałabym im 5. No i najważniejsze, przeszły... Mimo negatywnych doświadczeń trzymam kciuki, aby tym razem odpuściły Ci wcześniej, niż w dniu porodu :*

    moni05, agge lubią tę wiadomość

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 06:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jest stronka, na ktorej mozna podgladac bocki w kamerce :)


    http://www.bocianyonline.pl/kamery.html

    Milego dnia 🍦

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 06:58

    szona, Irvine90, Malgonia, Nuch, aeiouy, Izape_91, agge, Szczesliwa_mamusia, Tele...79, Malinaa90, mam_marzenie_synek❤, Nikodemka, OO83, 5ylwian lubią tę wiadomość

  • moyeu Autorytet
    Postów: 1292 2149

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 06:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety biel na nordzie, 14dpo :( no nic, będę testować 30.04 😎

    29lat 🍍 47cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, Hiperinsulinemia, Insulinooporność
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage 1750xr
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota zmutowana
    ❌ Obniżone wolne białko S

    🥚AMH
    Wrzesień 2020 0,72
    Kwiecień 2021 0,42

    7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
    💉IVF💊
    Kwiecień 2021 Invimed Warszawa dr K.
    Kwiecień 21 - długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I
    7dpt ⏸ 9dpt 16,11 mIU/ml 11 dpt 36,23 mIU/ml (przyrost 131%) 13 dpt 29,59 mIU/ml - CB 😭
  • buba123 Autorytet
    Postów: 679 922

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 06:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/443b8f055b1b.jpg czesc ciocię :) jestem juz całkiem spora/spory ale nadal nie wiadomo czy jest chłopcem czy dziewczynką :) .. Po wczorajszym usg wszystko ok. Tylko kurde cala noc nie spalam bo strasznie mnie zęby bola :(

    Sasanka55, moni05, ElfiaKsiężniczka, Malinowa91, szona, Pati96, Iseko, Irvine90, Niecierpliwa..., syllwia91, Malgonia, Nuch, OO83, aeiouy, moyeu, eemmiilliiaa, agge, MonikA_89!, Szczesliwa_mamusia, Tele...79, DzulkaJ, mam_marzenie_synek❤, nuśka91, MamaStasia :), Magduullina, 5ylwian, Ochmanka, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    21.06.2017 - 1 iUi udana :) - syn
    mhsvx1hp39vz818l.png
    21.01.2019- 2 iUi - udana :)
    02.02.19 - beta 67.5,
    03.02.19 - beta 138,5
    04.02.19 214,7 :)
    05.02.19 343.9
    11.02.2019 3477.8 - rośnij kropku rośnij :D
    w4sqcsqvswtczzdq.png
  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1591 3045

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 07:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z Wami w kwietniowym watku!
    Uwielbiam patrzeć na zdjecia Waszych maluszkow, brzuszkow i testow z tlustymi krechami! Cieszy mnie to bardzo!
    Buba slodziaczek malusi😁
    5ylwian i Pauliska przykro mi, ze,spotkalo Was takie nieszczescie, ale nic nie dzieje sie bez przyczyny!
    Trzymam za Was kciuki i kibicuje 😊
    Ktora z Was sie pierwsza rozpakowuje?🤩

    buba123, aeiouy, 5ylwian lubią tę wiadomość

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    29lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start ivf
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
  • Meggs Autorytet
    Postów: 3945 5917

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 07:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwian nie wiem czy dziewczyny Ci juz polecały ale ja na Twoim miejscu zainwestowalabym 330 zl i wykonała badanie na pakiet mutacji na trombofilie wrodzona. Ty jesteś juz nie po jednym poronieniu, może sie okazać że do utrzymania ciaży bedzie potrzebna heparyna. Ja np robiłam cały koagulogram i wyniki były idealne, ale co z tego jak ciąża mi poleciała bardzo wcześnie a z mutacji wyszła trombofilia wrodzona. I heparyna obowiązkowo. Zaczęłabym od tego. Zwłaszcza że poziom kwasu foliowego już masz przekroczony. U mnie było to samo.

    agge, Beti82, 5ylwian lubią tę wiadomość

    Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • szona Autorytet
    Postów: 6365 15094

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 07:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    36,84 dziś. Jeśli temperatura rośnie bez owulacji, to jedynym wyjaśnieniem jest LUF. Chciałabym żeby @ przyszła w tym mcu bez ociągania się.

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego