Kwiecień 2019-testowanie.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMonikA_89! wrote:Nuśka, na Zakynthos też byliśmy i było cudownie. Woda niebieska jak z obrazka Fakt na wyspach jest problem ze śmieciami, bo wielu turystów przyjeżdża, no i zwykle nie ma szans na jakieś wysypisko na uboczu. Co nie zmienia faktu, że Grecy są przesympatyczni, jedzonko pycha i te widoki!!!!! 🏖️ :*
Kurcze, ja nawet z Korfu wrocilam zachwycona (podobalo mi sie bardziej niz na Krecie i Zakynthos). Bylam w Liapades i ta czesc wyspy mnie urzekla Tez zjechalismy calutka i wrazenia niesamowite, ale to byl poczatek czerwca, zero turystow, plaze zupelnie puste. Moja siostra byla we wrzesniu i miala ochote mnie zabic za takie polecenie Nie wiem, o co chodziMonikA_89! lubi tę wiadomość
-
JaSzczurek wrote:Masz detektor tętna płodu? Myślę, że warto byłoby zainwestować, może czułabyś się spokojniej mogąc w każdej chwili skontrolować dzidziusia. Co prawda pewnie jeszcze z tydzień byś musiała poczekać, ale wkrótce można już próbować łapać serducho.
-
Moni, wzięłam nad ranem tego czopka. I nie wiem czy to on tak pomógł, ale jak na razie rzygałam tylko raz mdli mnie wprawdzie, ale i tak jest lepiej i przynajmniej się nie martwię, że tymi skurczami żołądka znów wywołam plamienie.
Sasanka55, moni05, szona, Malinaa90 lubią tę wiadomość
-
Sasanka55 wrote:Kurcze, ja nawet z Korfu wrocilam zachwycona (podobalo mi sie bardziej niz na Krecie i Zakynthos). Bylam w Liapades i ta czesc wyspy mnie urzekla Tez zjechalismy calutka i wrazenia niesamowite, ale to byl poczatek czerwca, zero turystow, plaze zupelnie puste. Moja siostra byla we wrzesniu i miala ochote mnie zabic za takie polecenie Nie wiem, o co chodzi
Sasanka55 lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Właśnie wyszłam od doktorka i teraz pędzę do apteki po kolejne zastrzyki, tym razem na pęknięcie pęcherzyków plus prolutex. Co do jajek to szału nie ma, w sumie 4 dorodne po 19-20mm, jakieś mniejsze po 13mm. Może w tym cyklu poszłam w jakość a nie ilość. Łykałam DHEA i Q10 więc mam nadzieję, że coś to dało. Przez ten ból jajników myślałam, że więcej tam się dzieje, no ale co zrobić z takim amh. Biorę co jest
Jeszcze mnie pokłuli dzisiaj (w tym tygodniu już 3x robiłam badania krwi...ehhh). Trzymajcie proszę kciuki za NISKIEGO proga, żeby się udało zrobić świeży transfer 😁 W poniedziałek o 9 będę spała z rozłożonymi nogami na fotelu w klinice 😂😂 Bosko!agge, DzulkaJ, Nuch, Niecierpliwa..., nuśka91, Malinowa91, Irvine90, syllwia91, Angelika1313, moni05, APrzybylska, Szczesliwa_mamusia, Iseko, szona, Tele...79, 5ylwian, aeiouy, Ochmanka, moyeu lubią tę wiadomość
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Ja też trzymam kciuki Monia! Wszystko się uda! 😘
MonikA_89!, Sasanka55 lubią tę wiadomość
❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie
Starania od 11.2018 r. z przerwami -
nick nieaktualnyPauliska, mam zespol jelita drazliwego, bo wszystko inne zostalo wykluczone. Od 18 lat zmagam sie z biegunkami, choc wyprobowalam juz wszystkie mozliwe leki i cuda. Pomaga mi jedynie Xifaxan, ale to antybiotyk, wiec na czas staran zupelnie odpuscilam.
MonikA, ja kocham Grecje calym sercem, ale fakt faktem nigdy nie bylam w pelni sezonu, tylko zawsze na poczatku lub max w polowie czerwca. Pewnie zalezy, jak sie trafi, choc faktycznie zawsze bylo brudniej, niz np. na wychuchanej Fuercie, czy Lanzarote, bo tam nawet palmy musza rosnac od linijki Moj M. tez lubi skwar, ja nie cierpie, wiec zawsze wybieram wyspy i czerwiec, by bylo chlodniej Koteczku, odnosnie Twojej wizyty- nie patrz na ilosc, a jakosc Tym razem to nie jajka, a prawdziwe bomby zycia! :* Niech prog bedzie jak najnizszy :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 11:55
MonikA_89! lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sasanka55 wrote:Pauliska, mam zespol jelita drazliwego, bo wszystko inne zostalo wykluczone. Od 18 lat zmagam sie z biegunkami, choc wyprobowalam juz wszystkie mozliwe leki i cuda. Pomaga mi jedynie Xifaxan, ale to antybiotyk, wiec na czas staran zupelnie odpuscilam.
MonikA, ja kocham Grecje calym sercem, ale fakt faktem nigdy nie bylam w pelni sezonu, tylko zawsze na poczatku lub max w polowie czerwca. Pewnie zalezy, jak sie trafi, choc faktycznie zawsze bylo brudniej, niz np. na wychuchanej Fuercie, czy Lanzarote, bo tam nawet palmy musza rosnac od linijki Moj M. tez lubi skwar, ja nie cierpie, wiec zawsze wybieram wyspy i czerwiec, by bylo chlodniej Koteczku, odnosnie Twojej wizyty- nie patrz na ilosc, a jakosc Tym razem to nie jajka, a prawdziwe bomby zycia! :* Niech prog bedzie jak najnizszy :*
Wydałam dzisiaj 660zł w 30minut! Mam nadzieję, że dzidzia to doceni i się wgryzieSasanka55, szona lubią tę wiadomość
😭
MonikA_89! wrote:Właśnie wyszłam od doktorka i teraz pędzę do apteki po kolejne zastrzyki, tym razem na pęknięcie pęcherzyków plus prolutex. Co do jajek to szału nie ma, w sumie 4 dorodne po 19-20mm, jakieś mniejsze po 13mm. Może w tym cyklu poszłam w jakość a nie ilość. Łykałam DHEA i Q10 więc mam nadzieję, że coś to dało. Przez ten ból jajników myślałam, że więcej tam się dzieje, no ale co zrobić z takim amh. Biorę co jest
Jeszcze mnie pokłuli dzisiaj (w tym tygodniu już 3x robiłam badania krwi...ehhh). Trzymajcie proszę kciuki za NISKIEGO proga, żeby się udało zrobić świeży transfer 😁 W poniedziałek o 9 będę spała z rozłożonymi nogami na fotelu w klinice 😂😂 Bosko!
O rajusku, ale dobre wiesci!😊 co z tego, ze malo jajek, ale za to jakich! I punkcja na dniach extra, bo to kolejny krok do przodu😊 u Was w klinice podaja zarodek w 3 czy 5 dobie? To sie zapowiada majowka z przytupem😁Sasanka55, MonikA_89!, szona lubią tę wiadomość
58cs szczęśliwy ❤
Córcia👨👩👧
32 lata👫
03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
04.2019- start I procedura - 4❄
04.2019 - ET 4/5AA cb 👎
06.2019- FET (N) 2BB 👎
09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 👍
21.09 - 6dpt - II kreski❤
8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤
11.2022 start II procedura 👎
04.2023 start III procedura - 6❄
05.2023 start IV procedura - 11❄
Badanie genetyczne PGT-M pod kątem choroby jednogenowej.
12 zdrowych Słoneczek🌞
09.2023 - FET (S) 5.1.1
22.10.2023 - 8tc 👼👼
12.2023 - FET (S) 5.2.2 👎
01.2024 - FET (S) 6.2.3 👎
04.2024 - FET (S) 6.2.2 👍
“In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”. -
nick nieaktualnyMonikA_89! wrote:To my byliśmy w wysokim sezonie przełom lipca-sierpnia więc nawet po 46stopni na termometrze było 😂😂 a woda w morzu gorąca jak zupa! W mieście bym takiego upału nie zniosła, ale tam to jakoś inaczej się go odczuwa Teraz bym chciała polecieć na Korfu albo na Sycylię. Takie wyspowe klimaty bardzo mi leżą 😊😊
Wydałam dzisiaj 660zł w 30minut! Mam nadzieję, że dzidzia to doceni i się wgryzie
To ja juz nie wiem, o co chodzi z greckimi wyspami, ze jedni je kochaja, inni nienawidza
Nuska, przykro mi, ze tak zle trafilas na Korfu
MonikA, normalnie polecilabym Ci te wyspe, ale juz sie boje Jedno jest pewne- trzeba wstrzelic sie w dobry moment, bo mozna trafic na mega ulewy. Jak ja bylam, padalo 2 dni tak mocno, ze cala wyspa zostala bez pradu z zarwanymi mostami, pozapadanymi drogami, a my balismy sie nie dotrzemy na lotnisko (w ostatniej chwili puscili ruch), ale i tak tam kiedys wroce, choc w czerwcu woda byla lodowata
660 zl to duzo, ale jakas taka przyjaznie szczesliwa wydaje sie ta liczba Kolejny znak!MonikA_89! lubi tę wiadomość
-
Monika, mocno trzymam kciuki Jajka są na pewno w takim razie najwyższej możliwej jakości
Dziewczyny, a mi się dzisiaj śniło drugie poronienie... płakałam przez sen, obudziłam się jeszcze z mokrymi oczami. Niby staram się być spokojna, myśleć pozytywnie, no przecież teraz od początku jestem na lekach, co miałoby pójść nie tak?... A jednak lęku po stracie nie da się wyzbyć i zawsze gdzieś tam siedzi.MonikA_89! lubi tę wiadomość
-
Kochane wpadam na 5 min poinformować Was że u mnie pięknie rośnie, na jednym 5 na drugim 7 jajeczek. 01.05 mam punkcje, a 6 prawdopodobnie transfer jeśli wszystko się dobrze powiedzie 😊 mam tylko teraz temat do rozpracowania - pani doktuor pytała mnie o oddanie oocytow do adopcji. Ja jestem za, ale mój mąż nie bardzo. A jak wy robicie? Usiądę wieczorem n spokojnie poczytam co u kogo, bo muszę jeszcze biec do apteki, a że wszędzie laze z nawigacja to mi trochę schodzi 😋 moze jest jakaś chętna dusza z Białegostoku co mnie przygarnie pod skrzydełka 😋 muszę ty do 06.05 zostać
Irvine90, Sasanka55, Angelika1313, Szczesliwa_mamusia, Arashe, MonikA_89!, szona, syllwia91, Niecierpliwa..., moni05, nuśka91, Salome, Malinaa90, Ochmanka, OO83, moyeu lubią tę wiadomość
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 🙂
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium)
5 dpt⏸
7 dpt - beta 57,4
9 dpt - beta 134
11dpt- beta 300,44 prog. 26
15dpt - 1660 prog. 28
17 dpt - plamienie
18 dpt - 5718
21 dpt - krwawienie, bez ustalonej przyczyny 2,1 CRL - miga ❤ -
nick nieaktualnyIrvine90 wrote:Monika, mocno trzymam kciuki Jajka są na pewno w takim razie najwyższej możliwej jakości
Dziewczyny, a mi się dzisiaj śniło drugie poronienie... płakałam przez sen, obudziłam się jeszcze z mokrymi oczami. Niby staram się być spokojna, myśleć pozytywnie, no przecież teraz od początku jestem na lekach, co miałoby pójść nie tak?... A jednak lęku po stracie nie da się wyzbyć i zawsze gdzieś tam siedzi.
Koteczku, mialam juz odlozyc telefon, wziac sie za ksiazke, odczekac problemy toaletowe i w koncu wyjsc z domu, no ale jak widze takie wpisy, to nie moge nic nie napisac. Wiem, jak ciezko jest uwierzyc, ze bedzie dobrze i jak trudno zapomniec o tym, co nas spotkalo, ale spojrz na to z innej strony- w poprzedniej ciazy od poczatku mialas zle przyrosty bety, dzialo sie cos niepokojacego. Teraz jest idealnie i tak juz pozostanie, serio! Strach towarzyszy kazdej z nas, nawet jesli nie przezyla poronienia, ale to tylko nasze wymysly, obawy, leki. Pomysl, ilu rzeczy w swoim zyciu sie balas, a jednak zakonczyly sie dobrze. Bylo ich cale multum! W Tobie siedzi zupelnie nowy czlowieczek, nowe zycie, wiec miej i nowa nadzieje, nie patrz na Dzidziulka przez pryzmat styczniowej tragedii :* Teraz bedzie juz tylko dobrze. Blagam, daj przyklad panikujacej Sasance :*Irvine90, malamisia, szona, syllwia91, Malinaa90 lubią tę wiadomość
-
Sasanka55 wrote:Koteczku, mialam juz odlozyc telefon, wziac sie za ksiazke, odczekac problemy toaletowe i w koncu wyjsc z domu, no ale jak widze takie wpisy, to nie moge nic nie napisac. Wiem, jak ciezko jest uwierzyc, ze bedzie dobrze i jak trudno zapomniec o tym, co nas spotkalo, ale spojrz na to z innej strony- w poprzedniej ciazy od poczatku mialas zle przyrosty bety, dzialo sie cos niepokojacego. Teraz jest idealnie i tak juz pozostanie, serio! Strach towarzyszy kazdej z nas, nawet jesli nie przezyla poronienia, ale to tylko nasze wymysly, obawy, leki. Pomysl, ilu rzeczy w swoim zyciu sie balas, a jednak zakonczyly sie dobrze. Bylo ich cale multum! W Tobie siedzi zupelnie nowy czlowieczek, nowe zycie, wiec miej i nowa nadzieje, nie patrz na Dzidziulka przez pryzmat styczniowej tragedii :* Teraz bedzie juz tylko dobrze. Blagam, daj przyklad panikujacej Sasance :*
Masz rację, sama też staram się sobie tak wytłumaczyć. Pewnie i tak nie przestanę się bać... Ale przecież wszystko MUSI kiedyś w końcu być w porządku. Dlaczego miałabym nie wierzyć, że to już właśnie teraz?..
Bierz się za książkę, Sasaneczko, problemy toaletowe odganiam precz! Dziękuję, dziękuję i jeszcze raz dziękuję za tę odpowiedź ;* -
Moja wspaniałe 💕 przepraszam, ale nie dam rady Was nadrobić. Nie będę nawet próbować zmęczać Was moimi bzdurami, ogólnie po prostu czuję się źle.
Widziałam bobo Nuśki 👶💖 cudo!
Agge cieszę się, że jest lepiej. Mam nadzieję, że jednak w tej ciąży mdłości puszczą. A plamienia znikną.
Monika, jestem zdecydowanie na tak aby w tym cyklu była jakość! 🧚♀️ Czarujemy poniedziałek.
Arashe piękny sen. Ef ♥️♥️♥️
Malinowa nie martw się progiem, jesteś obstawiona, uwierz w kropeczka wszystko będzie dobrze 🐞💖
Irvine słyszałam, że sny tłumaczy się na odwrót. Dzidzia ma się dobrze. To jest właśnie teraz, będzie dobrze. Kiedy masz wizytę? 😚
Kingulla ale koszyczek. 6.05 zostaniesz mamą 🤰💕
Jeszcze raz przepraszam, że nie odniosę się do wszystkiego 😥 jestem beznadziejna, ale trzymam kciuki, wysyłam pozytywne myśli i życzę spełnienia marzeń każdej z Was ♥️MonikA_89!, Irvine90, nuśka91, Iseko, Madziandzia lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]