Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień 2019-testowanie.
Odpowiedz

Kwiecień 2019-testowanie.

Oceń ten wątek:
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1219 1170

    Wysłany: 28 kwietnia 2019, 22:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Dziekuje Wam za tak cieple slowa, wsparcie i zrozumienie <3 Kocham Was! Maz wrocil niedawno z kawalerskiego i jest tego samego zdania, ze powinnismy odpuscic na rzecz wakacji :) Zaraz wyciagniemy kalendarze i cos ustalimy :)

    Mavi, suuuper, widac :)

    Ja tez zaraz testuje, bo przed powrotem do pracy chce wiedziec, czy nic nie wzroslo, a na bete nie wiem, kiedy bede miala mozliwosc pojsc :/

    Edit: jest cien na Lady Max 10 (mniej czulym w praktyce niz Nord)... :( Beta jest, to gdzie to moje dziecko, no gdzie?! Los leci sobie w ch*ja!
    Sasanko jesli planujecie wakacje to odpusćcie. Przerwa dobrze Ci zrobi. Organizm sie zregeneruje bo troche ciaz mialas w ciagu 12 miesiecy. Z wakacjami wiem po sobie... w kwietniu zeszlego roku kiedy podjelismy decyzje o staraniach zwracalam uwage na nasza Teneryfe we wrzesniu. Ale maz mowil,ze najwyzej bede ciazy i bedzie pil moje drinki z all inclusive. W sierpniu miala byc tez rekrutacja do dzialu,gdzie chcialam isc ze swojego stanowiska. Zaszlam w ciaze i rekrutacja poszla sie..... ale niewazne,bo to na ciazy mi zalezalo bardziej. Mam na mysli co bylo dalej. Poronilam pierwszego Kropka 2.09,wakacje mielismy od 24.09. Lekarze roznie mowili co do zgody na wyjazd z uwagi na zagrozenie dla drugiego.w koncu moja lekarka powiedziala,ze lot mi nie zaszkodzi a obojetnie gdzie bede odpoczywac. Polecielismy,a dzien przed wylotem badalam bete i bylam na IP sprawdzic. Wiedzialam juz,ze nic z tego nie bedzie bo beta wzrosla w 48h z 2300 na 2600 i pecherzyk od 4 dni nic nie urosl... wakacje spedzilam w "masce na twarzy". Usmiech do zdjec, udawanie. Byle synek i maz nie musieli tego widziec,chociaz maz tez byl smutny. 14dni spedzonych na wyspie w oczekiwaniu na powrot i pojscie na zabieg. Nie polecam... na zdjecia do dzisiaj nie moge patrzec mimo pieknych widokow.
    Dlatego jestem zdania,ze lepiej wybrac jedno. Zwlaszcza jesli u Nas jest ryzyko niepowodzenia. Lepiej odpoczac,nabrac sil,odetchnac i a noz wtedy sie uda na wyjezdzie :)

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR = 5.17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
    *2021-badania: HOMA IR = 4.72, AMH = 0.87
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7717 10924

    Wysłany: 28 kwietnia 2019, 22:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape, oglądałam ten serial, dość mocny jest momentami :P słyszałam, że ma być kolejny sezon!

    Hope&baby, przyrosty bety miałaś prawidłowe, a na testy już nie sikaj, bo niepotrzebnie się stresujesz. Tak jak dziewczyny napisały, testów się nie porównuje, tym bardziej różnych firm :)
    Umówiłaś się już do gina na USG? Jak zobaczysz chociaż pęcherzyk, to od razu poczujesz się lepiej.

    Ef, jak tam u Ciebie?

    OO83, dziękujemy za wiruski 😘 koniecznie daj znać po wizycie co u maluszka. Mam nadzieję, będzie pięknie fikał i da się sfotografować 😊

    Sasanko, ile dni minęło od ostatniej bety? Nie jest zbyt wcześnie na powtórkę? Chociaż z drugiej strony, jeśli Ciebie to uspokoi, to może lepiej ją zrobić. W ogóle jaki metotreksat?? Wypluj to słowo! Nic takiego nie będzie potrzebne, bo bety pewnie już nie ma, a jeśli ukryły są jakieś resztki to zaraz je zdmuchnę 🌬️ Nie martw się, tylko zabierz się za planowanie urlopu! Tylko poszukaj miejscówki z wygodnym łóżkiem, bo coś czuję, że kropek zostanie zmajstrowany na tych wakacjach 😘😘😘

    Sasanka55, OO83 lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • szona Autorytet
    Postów: 5901 14093

    Wysłany: 28 kwietnia 2019, 22:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape, uwielbiam Opowieść Podręcznej! Jest już kolejny sezon?

    Simsy uwielbiałam - ja ich rozmnażałam w jacuzzi :D Ale tak samo uwielbiam GTA, w które zresztą nadal chętnie gram - a najbardziej lubię muzykę i widoki :D

    Co do wyjazdów i ciąży - ja z kolei mam podejście takie, że planuję wszystko, jakbym nie starała się o dziecko. Wyjazdy, urlopy, weekendy. Myślę, że jeśli Dzieciaczek się nam przytrafi, to jak bedzie trzeba - oleję wyjazd. Oczywiście rozsądniej podchodzę np. do niektórych kosmetyków po owulacji, do tatara i sushi ;) ale co do zasady dłuższe plany staram się pozostawiać bez zmian. Teraz np. 9 maja lecimy do Norwegii, a powinnam dostać okres 11. Teoretycznie lepiej by było, gdybyśmy się nie starali - ale yolo! Będzie co ma być.

    Agamk, malamisia, Sasanka55, moni05, Salome lubią tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 kwietnia 2019, 22:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian, dziekuje za te slowa :* Wlasnie tego wszystkiego, o czym pisalas, sie boje. Przykro mi, ze musialas przez to przechodzic :( Odpuszczam cykl, zreszta chyba nawet przymusowo, bo czuje, ze dzieje sie cos zlego, patrzac na test i krwawienie. Zupelnie nie wiem, na czym stoje

    5ylwian lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 kwietnia 2019, 22:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Izape, oglądałam ten serial, dość mocny jest momentami :P słyszałam, że ma być kolejny sezon!

    Hope&baby, przyrosty bety miałaś prawidłowe, a na testy już nie sikaj, bo niepotrzebnie się stresujesz. Tak jak dziewczyny napisały, testów się nie porównuje, tym bardziej różnych firm :)
    Umówiłaś się już do gina na USG? Jak zobaczysz chociaż pęcherzyk, to od razu poczujesz się lepiej.

    Ef, jak tam u Ciebie?

    OO83, dziękujemy za wiruski 😘 koniecznie daj znać po wizycie co u maluszka. Mam nadzieję, będzie pięknie fikał i da się sfotografować 😊

    Sasanko, ile dni minęło od ostatniej bety? Nie jest zbyt wcześnie na powtórkę? Chociaż z drugiej strony, jeśli Ciebie to uspokoi, to może lepiej ją zrobić. W ogóle jaki metotreksat?? Wypluj to słowo! Nic takiego nie będzie potrzebne, bo bety pewnie już nie ma, a jeśli ukryły są jakieś resztki to zaraz je zdmuchnę 🌬️ Nie martw się, tylko zabierz się za planowanie urlopu! Tylko poszukaj miejscówki z wygodnym łóżkiem, bo coś czuję, że kropek zostanie zmajstrowany na tych wakacjach 😘😘😘

    :* <3 dziekuje :* Ostatni raz badalam bete w zeszly wtorek i wynosila 15. Wypluwam to slowo na "m", choc zyje w takim mega zawieszeniu i niepewnosci, ze czasami nachodza mnie glupie mysli. Taaak, lozko bedzie wygodne :) Na pewno wroce z Sardynka z Sardynii :) Moja mala coreczka <3

    agge, Magduullina, MonikA_89!, Mm lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 kwietnia 2019, 22:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2019, 21:33

    szona lubi tę wiadomość

  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 28 kwietnia 2019, 22:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona, ja oglądam od początku :) jestem na 5 odcinku 1 sezonu

    szona lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 kwietnia 2019, 23:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 22:09

    Sasanka55, Magduullina lubią tę wiadomość

  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5440 8367

    Wysłany: 28 kwietnia 2019, 23:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape - tez ogladalam Opowiesc Podrecznej, ale zrobilam to w okresie mojej najwiekszej staraniowej zalamki i mimo, ze serial bardzo mi sie podobal, to wtedy jakos zle mi podzialal na glowe :)

    Pojawila sie u mnie iskierka nadziei na owulacje! Wyszedl mi pozytywny horien, co wlasciwie mi sie nie zdarza, wiec cos w tym musi byc :) Poza tym czuje burze hormonow jak przed okresem, co tez zdarza mi sie w okresie okoloowulacyjnym, wiec jestem dobrej mysli.

    Sasanka55, szona, Magduullina, Malinowa91, Malinowa91, Izape_91, Ochmanka, Pati96, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • Hope&Baby Autorytet
    Postów: 345 166

    Wysłany: 28 kwietnia 2019, 23:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie umawialam sie na usg bo beta jeszcze niska wiec nie bedzie nic widac.
    Ale prZyznam sie że pojechalismy na bete po dzisiejszym tescie. To wlasnie ta pani powiedziała ze mało rosla ale zapytalam czy powie mi przez telefon jak bedzie wynik z dzis czy jest ok bo online jutro o 7.
    I dzwoniłam wynik prawie 100 . Ale dokładnie mi nie powiedziala bo w sumie nie moze ale naprowadzila

    5ylwian, DzulkaJ, agge, Sasanka55, szona, Magduullina, Szczesliwa_mamusia, eemmiilliiaa, Malinowa91, Ochmanka, Pati96, MonikA_89!, Agamk, Tele...79, Salome lubią tę wiadomość

    02.2019- laparoskopia z elektrokauteryzacją
    03.2019- szczęśliwy cykl ❤
    05.2019- Aniołek [*]👼
    11.07.2019 powrót do walki ✊
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 06:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, Twoja beta rośnie prawidłowo 😘 zobacz sobie jak szerokie są te normy... nie jest najważniejsza jej wartość a właśnie przyrost, który u Ciebie jest książkowy. Ciesz się, bo przy dużych wartościach bety łatwiej o mdłości... baba z laboratorium jest bardzo dziwna, nie słuchaj jej. Nie bez powodu lekarze każą przychodzić na usg w 7tc na serduszko, a nawet w 8tc, bo wtedy jak ciąża jest to ja widać na 100% u KAŻDEJ z nas.

    Miłego dnia kochane ❤️
    Ja lecę spuścić z krwią kolejne przeszło 200zł 🤷🏻‍♀️

    Magduullina, agge lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • buba123 Autorytet
    Postów: 679 922

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 07:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Hope, Twoja beta rośnie prawidłowo 😘 zobacz sobie jak szerokie są te normy... nie jest najważniejsza jej wartość a właśnie przyrost, który u Ciebie jest książkowy. Ciesz się, bo przy dużych wartościach bety łatwiej o mdłości... baba z laboratorium jest bardzo dziwna, nie słuchaj jej. Nie bez powodu lekarze każą przychodzić na usg w 7tc na serduszko, a nawet w 8tc, bo wtedy jak ciąża jest to ja widać na 100% u KAŻDEJ z nas.

    Miłego dnia kochane ❤️
    Ja lecę spuścić z krwią kolejne przeszło 200zł 🤷🏻‍♀️
    Ja tez jade do laboratorium ale tylko morfologia mocz i progesteron :)

    moni05 lubi tę wiadomość

    21.06.2017 - 1 iUi udana :) - syn
    mhsvx1hp39vz818l.png
    21.01.2019- 2 iUi - udana :)
    02.02.19 - beta 67.5,
    03.02.19 - beta 138,5
    04.02.19 214,7 :)
    05.02.19 343.9
    11.02.2019 3477.8 - rośnij kropku rośnij :D
    w4sqcsqvswtczzdq.png
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 07:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny♥️
    Ja już w robocie, chciałam Wam tylko pożyczyć miłego dnia! Oby do wtorku i wolne :)

    Iseko, Pati96, agge, Magduullina, Niecierpliwa..., MonikA_89!, Sasanka55, aeiouy, moni05, szona, Malinowa91, 5ylwian, Angelika1313 lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 08:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również życzę miłego dnia :) Oby szybko zleciał :):)
    U mnie nic ciekawego temperatura nizutko, znowu mam syndrom zepsutego termometra bo mimo że kupiłam klasyczny to sa strasznie niskie tempki póki co :) ale zobaczymy :)
    11 dc dziś, mam nadzieję ze owulak ladnie sciemnieje i weekend majowy bedzie produktywny:)
    Buziaki :)

    Sasanka55, Pati96, aeiouy, Tele...79, moni05, szona, Malinowa91, Angelika1313 lubią tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7717 10924

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 08:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę do kliniki. Za godzinę punkcja! 😱

    Magduullina, Niecierpliwa..., Sasanka55, Pati96, Izape_91, Kingulla, Iseko, agge, aeiouy, OO83, Tele...79, moni05, DzulkaJ, Szczesliwa_mamusia, MamaStasia :), eemmiilliiaa, szona, Malinowa91, Irvine90, 5ylwian, Angelika1313, ElfiaKsiężniczka, JaSzczurek, Ochmanka, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 08:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Jadę do kliniki. Za godzinę punkcja! 😱
    Monika!!!! Trzymam mocne kciuki za Twoje jajeczka !!!! I bede je trzymać aż do pięknej bety :)

    Sasanka55, MonikA_89!, Magduullina, Angelika1313 lubią tę wiadomość

  • Agamk Koleżanka
    Postów: 41 44

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 08:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Jadę do kliniki. Za godzinę punkcja! 😱
    Monika, kciukasy zaciśnięte.

    MonikA_89!, Magduullina lubią tę wiadomość

    PCOS
    Hipertriglicerydemia
    Hiperinsulinemia
    Insulinooporność
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 08:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni kciuki 😘
    Do Kriobanku jedziesz? :) bo może się gdzieś spotkamy na korytarzu 😁

    MonikA_89!, moni05, Magduullina, szona, Malinowa91 lubią tę wiadomość

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 08:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika89 kciuki mocno zacisniete! Mam nadzieję że Już niedługo będziesz mamą :)

    MonikA_89!, Magduullina, szona lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 08:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już na bank po owulacji, w ogóle mąż był częściej w domu, co prawda za dużo też niedobrze ale jakoś mieliśmy na siebie ochotę co chwilę :P
    Jak się uda to super, jeśli nie to nie płaczę bo czeka mnie i egzamin i wakacje i schudnięcie ;)
    Na spokojnie sobie działamy i jest mi lepiej, bo mam plan i czystą głowę, bez ciśnienia, z miłością i nadzieją :)

    aeiouy, Pati96, Magduullina, Sasanka55, szona, Malinaa90 lubią tę wiadomość

‹‹ 254 255 256 257 258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego