Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień 2019-testowanie.
Odpowiedz

Kwiecień 2019-testowanie.

Oceń ten wątek:
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Ten bocian do ciebie leciał, dlatego tak nisko :P

    Dobrze, ze przeżył :P
    Ale już wie teraz, ze z nią to nie przelewki i trzeba szybko dostarczyć przesyłkę :P

    szona, Pati96, Iseko, MonikA_89!, agge, moni05, Ania_85_, Sasanka55, aeiouy lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • szona Autorytet
    Postów: 7228 16292

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:

    Szona, może to był ten Twoj, musiał zwrócić Twoją uwagę :D:D:D

    Psychol! :D

    Magduullina, agge, Ania_85_, Sasanka55, aeiouy lubią tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet
    Postów: 7228 16292

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak zbaczając z tematu - w Augustowie cudowna wiosna nad jeziorem, liście na drzewach powoli się pokazują, genialne powietrze! CHCE SIĘ ŻYĆ! 😍

    Wysyłam Wam dużo radosci i mocy na dziś!

    Ale wracam już do Bia, czujnie obserwując niebo nad sobą 😅 coby znów nie otrzeć się o zbrodnię.

    Irvine90, Iseko, Magduullina, MonikA_89!, Ania_85_, Sasanka55, aeiouy, moyeu lubią tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5527 8432

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona - mialas taka okazje, zeby zlapac bociana i tego nie zorbilas?? No wiesz co :D

    agge, szona lubią tę wiadomość

    hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1411 2357

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona on teraz się będzie tak Ciebie bal że od razu Ci trojaczki przyniesie😂

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2019, 08:34

    MonikA_89!, szona, Ania_85_, Sasanka55, aeiouy, nuśka91 lubią tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Brak ochrony zarodka
    ❗ mutacja PAI hetero

    🤵
    ❗Morfologia 3%
    ❗Koncentracja 9,6mln/ml
    ❗HBA 72%
    ❗Ruch postępowy 30%
    ✔ Fragmentacja 9,7

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌

    💉Szczepienia limfocytami męża - 12.10✔, 2.11✔, 23.11.2021✔
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Niecierpliwa, odnośnie Twoich wyników tarczycowych, bo widzę, że umieściłaś je sobie w stopce:

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2750159010fa.png

    "najlepiej gdy FT3 i FT4 są na poziomie powyżej 50%, a różnica procentowa między FT3 i FT4 jest jak najmniejsza i nie przekracza 30%"

    U Ciebie FT4 jest za niskie i jest spora różnica procentowa FT3 do FT4.

    Może już ktoś o tym pisał, ale nie zauważyłam.


    Dzięki Maria, ja się kompletnie na tym nie znam, patrzę na normy- zgadzają się więc temat zostawiam. Czyli wybrać się do endokrynologa ? Nie wiem co te wyniki mogą oznaczać, a według Ciebie ?

    Bo robiłam inne badania: morfologię, jonogram, kreatininę, mocznik, crp, glukozę, ALAT,ASAT, żelazo, mocz i wszystko jest w normie.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona mnie tak bocki dwa razy przyniosly szczescie tak nisko przelatujac nad autem ;) a tymczasem moje chlopaki z nowego okna patrza jak kowaliki zbieraja roznosci na gniazdo :)

    szona, moni05, Sasanka55, aeiouy, nuśka91 lubią tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Dobrze, ze przeżył :P
    Ale już wie teraz, ze z nią to nie przelewki i trzeba szybko dostarczyć przesyłkę :P
    Chyba, że to bocian samobójca 😂😂😂😂

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 12:22

    szona, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa a u mnie żadnego bociana! :/ więc nici z rodzenia na święta. No nic. Przecież zawsze chciałam rodzic w maju

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syllwia ja oglądam na necie. Sasanka wrzuciła link :)

    syllwia91, Sasanka55 lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona- mi moze nie bociany, ale kaczki tak przeleciały. Niestety jednego potracilam. Nie zdazylam zahamowac. Strasznie to przezylam,bo to parka byla. A akurat wznosily sie do lotu i byly za nisko. Niestety za pozno to zauwazylam. Kaczka poleciała, a kaczor dostal kawalkiem szyby.

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Salome Autorytet
    Postów: 2659 3940

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 13:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Dzięki Maria, ja się kompletnie na tym nie znam, patrzę na normy- zgadzają się więc temat zostawiam. Czyli wybrać się do endokrynologa ? Nie wiem co te wyniki mogą oznaczać, a według Ciebie ?

    Bo robiłam inne badania: morfologię, jonogram, kreatininę, mocznik, crp, glukozę, ALAT,ASAT, żelazo, mocz i wszystko jest w normie.

    A masz jakieś objawy niepokojące? Lekarze upierają się, że TSH jest najważniejsze, Ty masz je piękne. A tak naprawdę liczy się też konwersja ft3 do ft4. Ale ja Ci wiele o tym nie powiem, bo sama się jakoś nie znam. Jak znajdziesz mądrego endo, to Ci wszystko wyjaśni.

    Starania od 10.2018

    👩 zero ciąż
    AMH 1,6
    Hashimoto
    HSG, histeroskopia, laparoskopia - wszystko ok
    hormony w normie (insulina też)
    PAI-4 G homo, MTHFR hetero
    homocysteina ok
    lekko obniżone białko C i białko S
    panel antyfosfolipidowy, antykoagulant tocznia ok
    KIRy Bx, wszystkie implantacyjne
    NK 24%
    cytokiny - wysokie TNF alfa, interferon gamma
    kariotyp ok

    👦
    podstawowe wyniki nasienia w normie, duża liczba plemników (ponad 600mln)
    HBA 96%
    DFI 27%
    mioxsys 0,3
    kariotyp ok

    FET nr 1: 5.1.1 - 10.2020 :(
    FET nr 2: 3.2.2 - 03.2021 :(

    Brak jednoznacznej przyczyny niepowodzeń.

  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 13:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Normalnie na moich oczach pan bociek zrobił pani boćkowej jajko... teraz tylko czekać aż je zniesie. Czuje się jak matka chrzestna tych bocianiątek :)
    Małgoń Ty szczęściaro :DDD
    ja widziałam ostatnio cały klucz bocianów jak wracałam ze szpitala :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 13:19

    agge, szona, Sasanka55, nuśka91 lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • szona Autorytet
    Postów: 7228 16292

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 13:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Szona on teraz się będzie tak Ciebie bal że od razu Ci trojaczki przyniesie😂

    To jednak trzeba było go przejechać 😅

    Iseko, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 13:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    A masz jakieś objawy niepokojące? Lekarze upierają się, że TSH jest najważniejsze, Ty masz je piękne. A tak naprawdę liczy się też konwersja ft3 do ft4. Ale ja Ci wiele o tym nie powiem, bo sama się jakoś nie znam. Jak znajdziesz mądrego endo, to Ci wszystko wyjaśni.

    Wszystko jest u mnie ok:)

    Więc nie będę na razie szukać :):) zobaczymy jak szybko uda mi się zajść w zdrową ciążę :)

    Salome lubi tę wiadomość

  • szona Autorytet
    Postów: 7228 16292

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra! Umówiłam się na usg 17.04 - to będzie 9 dzień cyklu, jeśli oczywiście @ przyjdzie tak jak powinien. Jeśli coś się poprzesuwa, będę kombinowała. Pierwszy raz ogarnę monitoring. Zobaczymy co tam w tych jajkach piszczy ;)

    agge, Malgonia, Iseko, aeiouy, nuśka91 lubią tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Kuźwa a u mnie żadnego bociana! :/ więc nici z rodzenia na święta. No nic. Przecież zawsze chciałam rodzic w maju

    Ja jestem z maja, więc potwierdzam, miesiąc piękny 😁 ale zajść też w maju można ✊

    Magduullina, syllwia91, Sasanka55, aeiouy lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni ja tez z maja.. Ale dziewczynki mam pytanie bo juz schiz do mnie przemawia nigdy wczesniej mnie to nie spotkalo dzis 17 dc a u mnie od wczoraj plamienie jakby sie @ zaczynala? :( co jest kur** ? :( od piatku kuly jajniki a teraz tak dziwnie kluje brzych i szyjka , szyjka wysoko i tak wszystko napuchniete w srodku :( nie mam jak jechac do gina ... Po raz pierwszy widze cos takiego u siebie

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 14:27

    moni05 lubi tę wiadomość

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem majowa dziewczyna :)

    Magdulina może to owulacyjne?
    Ty nie miałaś usg przypadkiem ostatnio? U mnie za którymś razem pojawiła się krew po usg, bo jak mi poruszyła lekarka wszystko sondą (baaardzo długo mnie męczyła wtedy) to coś musiała poruszyć (od tamtej pory niemal nie czuję jajników).

    Magduullina, moni05, aeiouy lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1411 2357

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    A masz jakieś objawy niepokojące? Lekarze upierają się, że TSH jest najważniejsze, Ty masz je piękne. A tak naprawdę liczy się też konwersja ft3 do ft4. Ale ja Ci wiele o tym nie powiem, bo sama się jakoś nie znam. Jak znajdziesz mądrego endo, to Ci wszystko wyjaśni.
    A mój lekarz twierdzi zeTSH jest nieważne i każe mi robić zawsze ft3i ft4 ;)

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Brak ochrony zarodka
    ❗ mutacja PAI hetero

    🤵
    ❗Morfologia 3%
    ❗Koncentracja 9,6mln/ml
    ❗HBA 72%
    ❗Ruch postępowy 30%
    ✔ Fragmentacja 9,7

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌

    💉Szczepienia limfocytami męża - 12.10✔, 2.11✔, 23.11.2021✔
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ