Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień 2019-testowanie.
Odpowiedz

Kwiecień 2019-testowanie.

Oceń ten wątek:
  • szona Autorytet
    Postów: 5620 13242

    Wysłany: 7 kwietnia 2019, 13:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że odpowiedź padała już wiele razy - czy biorąc duphaston mogę dostać okres, czy dopiero gdy go odstawię? Dziś 7 dzień, zostały 3 - zastanawiam się na co się nastawiać ;)

    15 cs po cb. (22 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 7 kwietnia 2019, 13:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Wiem, że odpowiedź padała już wiele razy - czy biorąc duphaston mogę dostać okres, czy dopiero gdy go odstawię? Dziś 7 dzień, zostały 3 - zastanawiam się na co się nastawiać ;)
    Raczej dostaje się dopiero po odstawieniu, chociaż zdarzają się i wyjątki, niektóre dziewczyny dostają nawet podczas brania, ale to już chyba rzadko.

    szona lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 7 kwietnia 2019, 13:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostawalam okresu nawet podczas brania luteiny ;)

    szona lubi tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3834 6272

    Wysłany: 7 kwietnia 2019, 13:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Wiem, że odpowiedź padała już wiele razy - czy biorąc duphaston mogę dostać okres, czy dopiero gdy go odstawię? Dziś 7 dzień, zostały 3 - zastanawiam się na co się nastawiać ;)
    Raczej pi odstawieniu, ja zazwyczaj 3 dni po odstawieniu. W ulotce jest napisane ze krwawienie moze przyjść nawet do dwóch tygodni... Bedziesz testować jak skończyła brać dupka? Masz jeszcze jakieś skutki uboczne oprócz zmęczenia?

    Obdnp2.png

    TQckp1.png

    Starania od czerwca 2018
    niskie AMH 😢 (POF)
    ON:
    Morfologia 5%,

    Marzec - CLO - BYŁY OWULACJE 😊
    Leczenie start
    04.04.2019 - Artvimed Kraków
    28.05. Decyzja o AZ
    Maj - lipiec kompletowanie badań
    29.10 przygotowaniem do transferu ☺
    15.11.2019 transfer ❄ 4.1.1. 7dpt i 10 dpt <0,1😢
    03.01.2020 histeroskopia diagnostyczna - mikropolipy w macicy, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego. 🎉
    10.02.2020. FET ❄4.1.1
    6dpt II
    7dpt beta 32,77mIU/ml
    10dpt 154,20 mIU/ml
    14 dpt 1153,00 mIU/ml
    25dpt MAMY ❤️
    22.04.2020 prenatalne - dziewczynka 👧
    15.06.2020 prenatalne 100% dziewczynka 👸
    Krwawienie i hospitalizacja, (krwiak)


    Zostań ze mną... ❤️🙏

    Zostały nam ❄❄

    ⚠️MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne
    ⚠️hiperinsulinemia
    💊acard 75, metyle, metforimina
  • szona Autorytet
    Postów: 5620 13242

    Wysłany: 7 kwietnia 2019, 13:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Raczej pi odstawieniu, ja zazwyczaj 3 dni po odstawieniu. W ulotce jest napisane ze krwawienie moze przyjść nawet do dwóch tygodni... Bedziesz testować jak skończyła brać dupka? Masz jeszcze jakieś skutki uboczne oprócz zmęczenia?

    Zmęczenie minęło - jestem senna, ale już nie tak, jak podczas pierwszych dwóch dni brania. Pamiętam, że podczas pierwszego cyklu z dupkiem miałam cycki jak Pamela, ból krzyża i wciąż bym spała. Teraz piersi czasami zakłują - ale tak fest, raz jedna, raz druga, ale nie są nabrzmiałe, ani bolesne, ani "ciężkie". Od wczoraj jednak cały czas czuję jakby "skurcz" na okres. Taki trwający non stop. Już parę razy sprawdzałam czy plamię - stąd też pytanie czy ten okres może przybyć przed skończeniem z lekami, bo objawowo jest tuż za rogiem...

    15 cs po cb. (22 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5007 11614

    Wysłany: 7 kwietnia 2019, 13:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam norda a tam biało :o no i znowu się wkur***m! Nawet bladej kreski. Ratuje mnie poranny sik i myśl, że beta za mała na takie sikanie popołudniami.

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3834 6272

    Wysłany: 7 kwietnia 2019, 13:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape, przecież testy sie rano robi 😝

    agge, Sasanka55, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    Obdnp2.png

    TQckp1.png

    Starania od czerwca 2018
    niskie AMH 😢 (POF)
    ON:
    Morfologia 5%,

    Marzec - CLO - BYŁY OWULACJE 😊
    Leczenie start
    04.04.2019 - Artvimed Kraków
    28.05. Decyzja o AZ
    Maj - lipiec kompletowanie badań
    29.10 przygotowaniem do transferu ☺
    15.11.2019 transfer ❄ 4.1.1. 7dpt i 10 dpt <0,1😢
    03.01.2020 histeroskopia diagnostyczna - mikropolipy w macicy, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego. 🎉
    10.02.2020. FET ❄4.1.1
    6dpt II
    7dpt beta 32,77mIU/ml
    10dpt 154,20 mIU/ml
    14 dpt 1153,00 mIU/ml
    25dpt MAMY ❤️
    22.04.2020 prenatalne - dziewczynka 👧
    15.06.2020 prenatalne 100% dziewczynka 👸
    Krwawienie i hospitalizacja, (krwiak)


    Zostań ze mną... ❤️🙏

    Zostały nam ❄❄

    ⚠️MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne
    ⚠️hiperinsulinemia
    💊acard 75, metyle, metforimina
  • szona Autorytet
    Postów: 5620 13242

    Wysłany: 7 kwietnia 2019, 14:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Zrobiłam norda a tam biało :o no i znowu się wkur***m! Nawet bladej kreski. Ratuje mnie poranny sik i myśl, że beta za mała na takie sikanie popołudniami.

    Bo pewnie tak jest :)
    A i Nordy potrafią oszukiwać. Spokojnie - myślę, że rano wyjdzie ładna kreska :)

    Sasanka55, Magduullina lubią tę wiadomość

    15 cs po cb. (22 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2209 3221

    Wysłany: 7 kwietnia 2019, 14:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 ,narazie biorę dupka 3x1 i jutro jak pójdę po receptę zobaczę, co mi lekarz powie jak mam brać.

    nuśka91 lubi tę wiadomość

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3834 6272

    Wysłany: 7 kwietnia 2019, 14:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Zmęczenie minęło - jestem senna, ale już nie tak, jak podczas pierwszych dwóch dni brania. Pamiętam, że podczas pierwszego cyklu z dupkiem miałam cycki jak Pamela, ból krzyża i wciąż bym spała. Teraz piersi czasami zakłują - ale tak fest, raz jedna, raz druga, ale nie są nabrzmiałe, ani bolesne, ani "ciężkie". Od wczoraj jednak cały czas czuję jakby "skurcz" na okres. Taki trwający non stop. Już parę razy sprawdzałam czy plamię - stąd też pytanie czy ten okres może przybyć przed skończeniem z lekami, bo objawowo jest tuż za rogiem...
    Moje dwa pierwsze cykle z dupkiem to był wysyp takich okropnych, bolesnych pryszczy na szyi i tez nabrzmiale piersi. Szczegolnie drugi cykl, wtedy mi sie tez okropne rozstępy na piersiach zrobiły 😣
    Trzeci cykl to były mdłości. Czwarty cykl nie miałam żadnych skutków ubocznych. No a teraz bolały mnie piersi, teraz bolą tylko sutki i mdłości. No i mnie wysypalo strasznie, ale to w ogóle przez cały cykl jestem teraz wypryszczoba, jakbym miała znów 15 lat

    Obdnp2.png

    TQckp1.png

    Starania od czerwca 2018
    niskie AMH 😢 (POF)
    ON:
    Morfologia 5%,

    Marzec - CLO - BYŁY OWULACJE 😊
    Leczenie start
    04.04.2019 - Artvimed Kraków
    28.05. Decyzja o AZ
    Maj - lipiec kompletowanie badań
    29.10 przygotowaniem do transferu ☺
    15.11.2019 transfer ❄ 4.1.1. 7dpt i 10 dpt <0,1😢
    03.01.2020 histeroskopia diagnostyczna - mikropolipy w macicy, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego. 🎉
    10.02.2020. FET ❄4.1.1
    6dpt II
    7dpt beta 32,77mIU/ml
    10dpt 154,20 mIU/ml
    14 dpt 1153,00 mIU/ml
    25dpt MAMY ❤️
    22.04.2020 prenatalne - dziewczynka 👧
    15.06.2020 prenatalne 100% dziewczynka 👸
    Krwawienie i hospitalizacja, (krwiak)


    Zostań ze mną... ❤️🙏

    Zostały nam ❄❄

    ⚠️MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne
    ⚠️hiperinsulinemia
    💊acard 75, metyle, metforimina
  • szona Autorytet
    Postów: 5620 13242

    Wysłany: 7 kwietnia 2019, 14:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati96 wrote:
    nuśka91 ,narazie biorę dupka 3x1 i jutro jak pójdę po receptę zobaczę, co mi lekarz powie jak mam brać.

    Plamienie ustało?

    15 cs po cb. (22 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 7 kwietnia 2019, 14:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza a Ty nie miałaś testować ze mną w środę? :P Nie rób teraz testów, jak z porannego sika miałaś bladziocha to teraz może być tylko słabszy. Poczekaj chociaż do rana :) No wiesz, żebym ja Ciebie musiała z takich rzeczy upominać :P:P

    Malinaa90 lubi tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 7 kwietnia 2019, 14:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia, a można wiedzieć skąd jesteś? :)

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2209 3221

    Wysłany: 7 kwietnia 2019, 14:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Plamienie ustało?

    Niestety jeszcze nie ustalo. Cały czas mam takie samo plamienie. Nawet się nie zmniejszyło. ;(

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 7 kwietnia 2019, 14:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati96 wrote:
    Niestety jeszcze nie ustalo. Cały czas mam takie samo plamienie. Nawet się nie zmniejszyło. ;(
    Jutro masz wizytę, tak?

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 7 kwietnia 2019, 14:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza spokojnie. To bardzo wczesnie. U mnie 10dpo bylo bielusko, a dzien pozniej beta 40 wiec musialo juz byc choc z 10.
    Spokojnie (choc wiem ze latwo sie mowi). Kreseczka jest rozowa wiec cos musi sie dziac.

    Szona nie odstawiaj dupka. To nie jest tak, ze mozna sobie hormony brac jak sie chce. Wiem ze jak cykl jest stracony to czlowiek chce jak najszybciej nastepny, ale dlugosc wszystkich faz ma jakis sens.
    A i u mnie @ przychodzila podczas brania dupka.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2209 3221

    Wysłany: 7 kwietnia 2019, 14:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Jutro masz wizytę, tak?

    Wizyty nie mam. Kazał mi tylko podejść po receptę na duphaston. Wizytę mam dopiero na 25.04 ,ale cos mi gadał, że chyba będę miała wcześniej przyjść. Na wypisie ze szpitala jest napisane kontrola za 7 dni.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2019, 14:27

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 7 kwietnia 2019, 14:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91- gratuluje. Jaki zepsuty test,to piekna różowa kreska :-) będziesz szalec dziewczyno z szyciem dla maluszka.
    Piękny ten kwiecień:-)
    A tak wczesnie nie robi się testow popoludniu. Idz jutro na betę. Skoro rano wyszła krecga,w krwi na pewno jest wiecej bhcg

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2019, 14:26

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 7 kwietnia 2019, 14:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati- a nie masz przypadkiem jakiegos krwiaka,że tak plamisz?

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • szona Autorytet
    Postów: 5620 13242

    Wysłany: 7 kwietnia 2019, 14:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Iza spokojnie. To bardzo wczesnie. U mnie 10dpo bylo bielusko, a dzien pozniej beta 40 wiec musialo juz byc choc z 10.
    Spokojnie (choc wiem ze latwo sie mowi). Kreseczka jest rozowa wiec cos musi sie dziac.

    Szona nie odstawiaj dupka. To nie jest tak, ze mozna sobie hormony brac jak sie chce. Wiem ze jak cykl jest stracony to czlowiek chce jak najszybciej nastepny, ale dlugosc wszystkich faz ma jakis sens.
    A i u mnie @ przychodzila podczas brania dupka.

    Nie nie, nie biorę już tego pod uwagę. Miałam taką myśl po odebraniu wyników, ale i dzięki Wam tutaj i wiadomościom z Internetu wiem, że wynik estradiolu 117 ok. 7 dpo może świadczyć o owulacji, więc jem duphaston do końca. Pytałam głównie dlatego, że czuję ból i zastanawiałam się, czy pomimo tego, że biorę progesteron, okres jak ten lord może sobie przyjść kiedy chce.

    Edit: a co się robi, gdy przyjdzie @ podczas brania dupka? Chyba i tak jedzie się do końca - czy nie?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2019, 14:29

    15 cs po cb. (22 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego