Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień 2019-testowanie.
Odpowiedz

Kwiecień 2019-testowanie.

Oceń ten wątek:
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 31 marca 2019, 17:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga_89 wrote:
    Ja juz wiem na 100proc, transfer będę miała w piątek :) dzisiaj poszedł pierwszy zastrzyk Prolutex.. A niech go dundel świśnie! Taki bolacy dziad.. I to 2 razy dziennie mam robić.. Ehh.. Ale dam radę :) udanej niedzieli życzę dziewczyny :*
    Trzymam kciuki. Musi sie teraz udac.

    Olga_89 lubi tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 31 marca 2019, 17:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Tak tak, źle się wyraziłam - pozytyw (i pik LH) chyba w 17 dc, bo test najbardziej pozytywny 😅 Też tak myślicie? Wiem, że to problem z du*y :/ ale przy tym moim niskim progesteronie duphaston do mnie macha z szafki, a ja ciagle nie mam pewnosci, że owulacja mogła już być. Oooooo losie.
    Tak.tak. Dla mnie ten 17sty tez najciemniejszy

    szona lubi tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 marca 2019, 17:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) pisze w sumie o poradę bo albo sie nakręcam albo cos w tym co napisze jest... mam cykle co 29 dni. Od 5dc do 9dc brałam clostybergyt a 14 dnia miałam owulacje potwierdzona monitoringiem. Robiłam tez testy owulacyjny itp i wychodziły w dniach płodnych pozytywnie. Od 17dc do 19dc strasznie bolało mnie podbrzusze i prawy jajnik z którego była owulacja. Nie byłam w stanie w prostej pozycji chodzić,siadać,podnosić sie a ból promieniował az do odbytu . Tylko jak leżałam nic mnie nie bolało. W 19 dc na wkładce miałam 2-3krople czystej krwi. A od poniedziałku po pracy cały czas spałam po 2-3h byłam strasznie zmęczona. Nagle ból przeszedł jak by ręka odjął. A i czesto mam uderzenia gorąca. Wczoraj rano wstałam z potwornym bólem gardła :/ nie jestem w stanie śliny przełknąć :/ Niestety nie mierze temperatury a i obserwacja śluzu niezbyt mi wychodzi :/ 8 kwietnia powinnam dostac okres. Czy któraś z was dziewczyny miała cos podobnego ? Troche sie stresuje tymi moimi objawami :/ do swojego ginekologa mam dopiero 18 kwietnia bo jest na urlopie :/

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 31 marca 2019, 17:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro już jesteśmy na kwietniu, to ponawiam tutaj pytanie. Gdyby ktoś chciał, mam do oddania za koszt wysyłki ok 90 kapsułek niepokalanka Swanson. :) I trochę oleju z wiesiołka, ale musiałabym sprawdzić ile.

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5021 11624

    Wysłany: 31 marca 2019, 18:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Skoro już jesteśmy na kwietniu, to ponawiam tutaj pytanie. Gdyby ktoś chciał, mam do oddania za koszt wysyłki ok 90 kapsułek niepokalanka Swanson. :) I trochę oleju z wiesiołka, ale musiałabym sprawdzić ile.
    Agge ja bym może się skusila na tego niepokalanka!

    agge lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 31 marca 2019, 18:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uh, troszke Was nadrobilam i na marcu i tu...
    Ja nie wiem kiedy testuje, w ogole „wiem, ze nic nie wiem”. Jestem w 28dc, Pozytywne owulaki wychodza mi juz od ponad tygodnia i to nie dwie takie same krechy, tylko piki. Temperatura nie wzrosla, zakladam ze owulacji jeszcze nie bylo i boje sie tylko, zeby to nie byla jakas torbiel czy cos... Od jutra dzialam, musze dostac sie do lekarza i przelozyc hsg :/

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 marca 2019, 18:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile się czeka na wynik homocysteina? Prolaktyne i kwas mam a tego nadal nie..

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 31 marca 2019, 19:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Agge ja bym może się skusila na tego niepokalanka!
    Ok, to wyślij mi na priv swój adres :)

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7537 10668

    Wysłany: 31 marca 2019, 19:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga_89 wrote:
    Ja juz wiem na 100proc, transfer będę miała w piątek :) dzisiaj poszedł pierwszy zastrzyk Prolutex.. A niech go dundel świśnie! Taki bolacy dziad.. I to 2 razy dziennie mam robić.. Ehh.. Ale dam radę :) udanej niedzieli życzę dziewczyny :*
    Kochana jak już podasz zastrzyk to sobie rozmasuj to miejsce, wtedy nie będzie bolało. Ja brałam prolutex do końca 8tyg i już miałam na niego patent. Ewentualnie możesz w udo dawać, bo z tego co kojarzę to też można (ale lepiej sprawdź ulotkę)

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7537 10668

    Wysłany: 31 marca 2019, 19:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Ile się czeka na wynik homocysteina? Prolaktyne i kwas mam a tego nadal nie..
    Zwykle w 1 dzień mi robili. A od kiedy czekasz?

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Muki85 Autorytet
    Postów: 451 790

    Wysłany: 31 marca 2019, 19:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja testuje 1.04 czyli już jutro 😬 może sprawie sobie wczesny prezent urodzinowy i ujrzę 2 kreski 🤗

    Sasanka55, MonikA_89!, agge, Szczesliwa_mamusia, mam_marzenie_synek❤, DzulkaJ, szona, buba123, Nuch, syllwia91, Niecierpliwa..., madziorek86, Iseko, aeiouy, Ochmanka, Ania_85_, Magduullina lubią tę wiadomość

    wnidj48ag36qvarj.png
    4.04 beta 1210 😀
    16.12.19 Natalka ❤️👶🏻
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 31 marca 2019, 19:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muki85 wrote:
    Witam, ja testuje 1.04 czyli już jutro 😬 może sprawie sobie wczesny prezent urodzinowy i ujrzę 2 kreski 🤗
    Powodzenia :)

    Muki85 lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 marca 2019, 19:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muki85 wrote:
    Witam, ja testuje 1.04 czyli już jutro 😬 może sprawie sobie wczesny prezent urodzinowy i ujrzę 2 kreski 🤗
    Jutro rano czekam na pozytywne wieści! 😉✊

    Muki85 lubi tę wiadomość

  • szona Autorytet
    Postów: 5722 13509

    Wysłany: 31 marca 2019, 19:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Tak.tak. Dla mnie ten 17sty tez najciemniejszy

    Już wszystko jasne, teraz paski są negatywne :) Ufffff. Od jutra wjeżdża duphaston 😎

    Niecierpliwa..., MonikA_89!, Sasanka55, Irvine90, DzulkaJ, Szczesliwa_mamusia, Iseko, aeiouy, moyeu lubią tę wiadomość

    16 cs po cb. (23 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet
    Postów: 5722 13509

    Wysłany: 31 marca 2019, 19:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyta90 wrote:
    Czesc dziewczyny :) pisze w sumie o poradę bo albo sie nakręcam albo cos w tym co napisze jest... mam cykle co 29 dni. Od 5dc do 9dc brałam clostybergyt a 14 dnia miałam owulacje potwierdzona monitoringiem. Robiłam tez testy owulacyjny itp i wychodziły w dniach płodnych pozytywnie. Od 17dc do 19dc strasznie bolało mnie podbrzusze i prawy jajnik z którego była owulacja. Nie byłam w stanie w prostej pozycji chodzić,siadać,podnosić sie a ból promieniował az do odbytu . Tylko jak leżałam nic mnie nie bolało. W 19 dc na wkładce miałam 2-3krople czystej krwi. A od poniedziałku po pracy cały czas spałam po 2-3h byłam strasznie zmęczona. Nagle ból przeszedł jak by ręka odjął. A i czesto mam uderzenia gorąca. Wczoraj rano wstałam z potwornym bólem gardła :/ nie jestem w stanie śliny przełknąć :/ Niestety nie mierze temperatury a i obserwacja śluzu niezbyt mi wychodzi :/ 8 kwietnia powinnam dostac okres. Czy któraś z was dziewczyny miała cos podobnego ? Troche sie stresuje tymi moimi objawami :/ do swojego ginekologa mam dopiero 18 kwietnia bo jest na urlopie :/

    Jeśli w 19 dc miałaś te objawy, a chwilę wcześniej owulację, to to pewnie plamienie owulacyjne, a po pozostałych objawach wnioskuję, że owulacja była mocna.

    16 cs po cb. (23 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet
    Postów: 5722 13509

    Wysłany: 31 marca 2019, 20:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba zaraz wyruszę na zakupy. Kupię witaminy B, kwas foliowy (w ogóle większość metylowanych wit. B ma tez w składzie kwas foliowy - why?), l-karnityne, wit. C i koenzym q10. Ale testów ciążowych nie wrzucam do koszyka, mam jeszcze uraz po ostatnim miesiącu 😅

    agge, Sasanka55, Niecierpliwa... lubią tę wiadomość

    16 cs po cb. (23 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 marca 2019, 20:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Zwykle w 1 dzień mi robili. A od kiedy czekasz?
    Od dzisiejszego poranka
    :D

  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2211 3223

    Wysłany: 31 marca 2019, 20:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja też razem z Wami się przenoszę na kwiecień. Będę za Was trzymać kciuki. ;)

    Ja czekam na wizytę we wtorek i wtedy się okaże, czy wszystko jest dobrze .

    Niecierpliwa..., aeiouy, Ochmanka lubią tę wiadomość

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 1500
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7537 10668

    Wysłany: 31 marca 2019, 21:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Od dzisiejszego poranka
    :D
    Dzisiaj niedziela, więc pewnie mniej ludzi mają w laboratorium :P Jutro pewnie będziesz miała :)

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 marca 2019, 21:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati kciuki za wizyte. A ja mam dola. Od hsg ciagle plamie, juz powinny sie zaczynac dni plodne a tu ani widu ani slychu. Ale w sumie nawet jakby byly to przez plamienie i tak staran by nie bylo. Ciekawe ile jeszcze moga trwac. Moj entuzjazm ktory mialam zaraz po badaniu jakos odlecial. Do tego maz ciagle w pracy ostatnio. Zmienili mi miejsce i ma wiecej o obowiazkow, stresow a mniej sil. Ciagle pod gorke.

‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego