X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień figla nam nie spłata, w styczniu bobas, nie ma bata!
Odpowiedz

Kwiecień figla nam nie spłata, w styczniu bobas, nie ma bata!

Oceń ten wątek:
  • Simons_cat Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2023, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaK wrote:
    Ondzia, byłoby super, czuję, że w maju nadgonimy 🙂

Niezapominajka _ przykro mi... Co do synka, mój gdy miał 18 miesięcy to była tragedia ze snem, pobudki co chwilę... To podobno regres snu i powiem Ci że u nas minęło choć nocy nie przesypia. Więc jeszcze chwila! Miska zgadzam się z Tobą! Chociaż mnie z drugiej strony bardzo czasem przytłacza ta presja na świadome rodzicielstwo itd. w ciąży czytałam tylko o RB i trochę mi to zaszkodziło i chyba trzeba jakiegoś balansu bo np. moja koleżanka też stara się bardzo świadomie wychowywać córkę i to już, dochodzi do takich sytuacji że trzeba bardzo bardzo uważać żeby nie powiedzieć tej dziewczynce czegoś "czego się teraz nie mówi" bo zaburzy jej rozwój itd. więc generalnie teraz jest bardzo presja na intensywne rodzicielstwo i myślę że to super ale mało się mówi że to mega wymagające bo trzeba dziecku czas na maksa poświęcać.
    U nas te bunty z wczoraj zakończyły się fatalnie bo tak nam się wyrywał na spacerze ze albo ja go za mocna pociąglam albo sam za mocno się wyszarpal...w kazdym razie coś się stało z rączką i skończyło się w szpitalu. Tam nas odesłali i kazali smarować altacetem bo synek nią rusza i nie jest opuchnięta no ale poplakuje nam czasem 😔 no to właśnie tak. Na szczęście ogarnęłam fizjoterapeutke na dziś to może coś podpowie. Ale wyrzuty sumienia mam ogromne. Przepraszam że tak spamuje na tym wątku ale serio czasem się zastanawiam gdzie tu miejsc na drugie dziecko 🥺
    Oezu chyba to mamy 🥴🥴🥴🥴 regres snu... 😭😭😭

Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56

age.png

Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54

age.png
    👩‍❤️‍💋‍👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.

💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
    💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023

😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
    💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%
  • Zło_snica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2023, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny❤️
    na wstępie przepraszam, że się wbijam z d…y, ale mam umysł 3 latka i nie ogarnę nic poza sobą ☹️
    Jest u nas na forum jakiś wartościowy wątek o endomendzie? Wyszła mi w laparo, obecnie jakoś próbuje to ogarnac ale ciężko mi idzie…
    Usunęli ogniska tylko jakoś nie wierze, że cokolwiek to da 🤷🏻‍♀️
    I jeszcze jedno pytanie- czy to normalne, że najbardziej ze wszystkiego po zabiegu bolą mnie płuca i przepona 🥴 nie mogę sobie miejsca znaleźć… ciężko mi się oddycha☹️

Starania od 06.2021

•AMH - 22.92 ng/ml, kto da więcej 🙈
    •MTHFR w układzie heterozygotycznym
    •4G/4G w genie PAI-1 w układzie homozygotycznym
    •KIR Bx ( nieobecne 3DS1, 2DS4 norm)
    •Komórki NK 16,43%
    • KIRy - Ok,
    •nasienie morfologia 3%, fragmentacja 17%
    • Endometrioza I st.
    … ?
    Lipiec 2023: ⏸27.07, beta 95 - 29.07, beta 290.8 - 31.07, Lipiec dał nam mały cud ❤️
    Nasz mały cud okazał się synkiem 💙💙💙 rośnij Kochanie. Bardzo na Ciebie czekamy.

21.03.2024 spełniło się nasze największe marzenie ❤️🧡💛💚💚💜

age.png

11.2024 cb
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2023, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    A tak jeszcze na marginesie, bo kiedyś o tym rozmawiałyście, ale jakoś nie miałam czasu się wbić w rozmowę.

Mój mąż, na początku starań, też miewał swoje humory, nie rozumiał mojego cierpienia, bywały kłótnie i sprzeczki. Przyznać jednak muszę, że od tego czasu wiele się w nim zmieniło i jest wspaniały. Pewnie dlatego, że zrozumiał dokładnie o co chodzi (wiele nauk zostało wtłoczonych w niego, skąd, co i dlaczego się bierze albo z jakiego powodu nie udaje), ale też dlatego, że zrozumiał, zobaczył, poczuł, jak ja cierpię... Kiedy jest czas starania się, to jest wspaniały - nie ma już jęczenia, że znowu trzeba się sztucznie zmuszać, bo owulacja!

Sam ciągnie do sypialni, wyznacza terminy, jest wtedy uroczy. Nawet zażartował teraz, kiedy przyszła @, że w maju w takim razie robimy sobie seksy co dwa dni jak tylko skończy się małpa! :P Nie odpuszcza, trwa przy mnie. Naprawdę czuję, że mam w nim ogromne wsparcie i wielką miłość.
    Nawet zapisał się sam na badania, jutro idzie. Postanowił ponownie się zbadać, bo ja miałam operację i żeby na pewno nie zmarnować mojej szansy i okienka po laparoskopii, to chce zrobić posiewy itd. No po prostu... nie mogę narzekać. Zaznaczam jednak... wymagało to czasu, współpracy i wiele przegadanych godzin. :)

Tym bardziej... dużo bardziej jest mi źle, kiedy nie mogę dać mu dziecka.

Rozumiecie? :(
    Jeny łzy napływają do oczu kiedy to czytam ..
    chciałabym ci pomoc wesprzeć ale nic to nie da

Tez nigdy nie miałam lekko z mężem ale był inny tego powód. Swojego czasu pił i było nieciekawie ..
    Ale na chwile obecna dużo sie zmieniło i on sie zmienił i mam głęboka nadzieje ze tak pozostanie

Każda z nas coś ma w swoim serduchu co je rozdziera na pół i nikt ani nic nie zdoła tego załatać

Pamiętaj ze tu wszystkie mocno trzymamy za Ciebie kciuki i sie modlimy !
    Ja może wiele sie nie udzielam ale zawsze śledzę co tam u Was 😊

Tedka lubi tę wiadomość

• Tedka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2023, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zło_snica wrote:
    Cześć Dziewczyny❤️
    na wstępie przepraszam, że się wbijam z d…y, ale mam umysł 3 latka i nie ogarnę nic poza sobą ☹️
    Jest u nas na forum jakiś wartościowy wątek o endomendzie? Wyszła mi w laparo, obecnie jakoś próbuje to ogarnac ale ciężko mi idzie…
    I jeszcze jedno pytanie- czy to normalne, że najbardziej ze wszystkiego po zabiegu bolą mnie płuca i przepona 🥴 nie mogę sobie miejsca znaleźć… ciężko mi się oddycha☹️

Miałam laparo, mogę trochę Ci pomóc.

Tak, bardzo bolą płuca, mnie w ogóle jak schodziło znieczulenie, to od góry do dołu bolało całe ciało. Przeszło. Nie martw się.

Ja jestem 3 cykl po laparo, także wierzę, że coś to da, ale póki co cisza... trzymaj się i bądź dobrej myśli.

Jak znajdziesz coś wartościowego o endomendzie, to się podziel.

Co konkretnie Ci wyszło? Sprawdzali jajowody? Gdzie miałaś ogniska?

Zło_snica lubi tę wiadomość

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2023, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zło_snica wrote:
    Cześć Dziewczyny❤️

Normalne, bo musieli Ci najpierw wpompować powietrze do jamy brzusznej tym samym mięśnie bolą (bo raczej bolą Cię mięśnie międzyżebrowe niż płuca) ☺️ ból będzie dopóki powietrze się nie wchłonie ☺️ no ale jak będzie się to długo utrzymywać to wtedy koniecznie lekarz ❤️

Tedka, Zło_snica lubią tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • Zło_snica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2023, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Miałam laparo, mogę trochę Ci pomóc.

Tak, bardzo bolą płuca, mnie w ogóle jak schodziło znieczulenie, to od góry do dołu bolało całe ciało. Przeszło. Nie martw się.

Ja jestem 3 cykl po laparo, także wierzę, że coś to da, ale póki co cisza... trzymaj się i bądź dobrej myśli.

Jak znajdziesz coś wartościowego o endomendzie, to się podziel.

Co konkretnie Ci wyszło? Sprawdzali jajowody? Gdzie miałaś ogniska?

Poturlałam się po wypis i mamy tak:
    „… otrzewna z ogniskami endometriozy w obu dołkach podjajnikowych, które skoagulowano (…)”
    Jajniki prawidłowej budowy, jajowody tez.
    Jamą macicy, szyjka, ujścia jajowodów tez ok.

W maju mam mieć wizytę kontrolną, a moj obecny lekarz jest średnio rozmowny🤷🏻‍♀️ W zasadzie to nie wiem co to dla mnie znaczy… ciekawe co mi powie

Starania od 06.2021

•Komórki NK 16,43%
    • KIRy - Ok,
    • Endometrioza I st.
    … ?
    Lipiec 2023: ⏸27.07, beta 95 - 29.07, beta 290.8 - 31.07, Lipiec dał nam mały cud ❤️

age.png

11.2024 cb
  • Zło_snica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2023, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    Normalne, bo musieli Ci najpierw wpompować powietrze do jamy brzusznej tym samym mięśnie bolą (bo raczej bolą Cię mięśnie międzyżebrowe niż płuca) ☺️ ból będzie dopóki powietrze się nie wchłonie ☺️ no ale jak będzie się to długo utrzymywać to wtedy koniecznie lekarz ❤️
    Dzięki BuBu ❤️

Starania od 06.2021

•Komórki NK 16,43%
    • KIRy - Ok,
    • Endometrioza I st.
    … ?

age.png

11.2024 cb
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2023, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zło_snica wrote:
    Poturlałam się po wypis i mamy tak:
    „… otrzewna z ogniskami endometriozy w obu dołkach podjajnikowych, które skoagulowano (…)”
    Jajniki prawidłowej budowy, jajowody tez.
    Jamą macicy, szyjka, ujścia jajowodów tez ok.

W maju mam mieć wizytę kontrolną, a moj obecny lekarz jest średnio rozmowny🤷🏻‍♀️ W zasadzie to nie wiem co to dla mnie znaczy… ciekawe co mi powie

Coś podobnego do mnie. Ja miałam na otrzewnej, w jamie macicy, jajowody i jajniki wolne od zmian.
    Określili na endometriozę 2 st.

Ale co dalej z tym, to chwilowo nie wiem. Jeszcze się tym nie zajmuję (oprócz diety - z marnym skutkiem póki co i przyjmowania Naltrexonu - ponoć powstrzymuje od nowych zmian).

Na razie ginekolog który mnie prowadzi daje mi 6 miesięcy od operacji na starania naturalne. Później zajmę się leczeniem endometriozy. Słyszałam, że skuteczne powstrzymanie od nowych zmian, to tabletki anty... ale ja ich nie chcę.

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Zło_snica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2023, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Coś podobnego do mnie. Ja miałam na otrzewnej, w jamie macicy, jajowody i jajniki wolne od zmian.
    Określili na endometriozę 2 st.

Ale co dalej z tym, to chwilowo nie wiem. Jeszcze się tym nie zajmuję (oprócz diety - z marnym skutkiem póki co i przyjmowania Naltrexonu - ponoć powstrzymuje od nowych zmian).

Na razie ginekolog który mnie prowadzi daje mi 6 miesięcy od operacji na starania naturalne. Później zajmę się leczeniem endometriozy. Słyszałam, że skuteczne powstrzymanie od nowych zmian, to tabletki anty... ale ja ich nie chcę.

Poczytałam dziś o diecie i akurat „przypadkiem” stosuje ją u siebie od dawna. Może teraz jeszcze trochę zwiększę rygor. Ale jak widzisz u mnie nie zdziałało to cudów.
    A staracie się od pierwszego cyklu po zabiegu? Wczoraj byłam taka nieprzytomna, że o nic mądrego nie zapytałam a moj Małżonek nie przekroczył progu na oddział 🤷🏻‍♀️I tak nic nie wiem…

Starania od 06.2021

•Komórki NK 16,43%
    • KIRy - Ok,
    • Endometrioza I st.
    … ?

age.png

11.2024 cb
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2023, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zło_snica wrote:
    Poczytałam dziś o diecie i akurat „przypadkiem” stosuje ją u siebie od dawna. Może teraz jeszcze trochę zwiększę rygor. Ale jak widzisz u mnie nie zdziałało to cudów.
    A staracie się od pierwszego cyklu po zabiegu? Wczoraj byłam taka nieprzytomna, że o nic mądrego nie zapytałam a moj Małżonek nie przekroczył progu na oddział 🤷🏻‍♀️I tak nic nie wiem…

Ja miałam laparo 8 dc, przed owu. W tamtym cyklu się nie staraliśmy, byłam obolała jako tako, niby można było spróbować, ale po prostu lekarz powiedział, żeby od następnego. :)

Każdy kolejny wykorzystujemy, poki co z marnym skutkiem, ale nadzieja umiera ostatnia. Znając moje szczęście endometrioza nie jest jedyną przyczyną niepowodzeń i będę w tym odsetku osób, którym po laparo się nie poszczęściło ;)

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Zielone.Słońce Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2023, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zło_snica wrote:
    Cześć Dziewczyny❤️
    Podczas laparo wprowadza się dwutlenek węgla do jdmu brzusznej żeby mieć łatwiejszy dostęp do narządów stąd mogą boleć Cię płuca. Zawsze jednak najlepiej skonsultować to z lekarzem, tym bardziej jeżeli to nie mija.
    Co masz na wypisie odnośnie endometriozy? Gdzie były ogniska? Jak duże?
    Na FB jest dużo grup odnośnie endometriozy. Ja jestem w kilku grupach ale ich nie śledzę. Na ovufriend nie znalazłam nic sensownego.

Edit. Doczytałam, że już napisałaś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2023, 14:05

4,5 roku starań
    Endometrioza, adenomioza, PCOS
    🔹06.21 1 ICSI - ❄️❄️❄️❄️ 1cb ❌
    🔹02.2023 2 ICSI - ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
    🔹 14+4tc - 103g 👶 i 104g 👶
    SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
    🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
    🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
    🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
    🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞

Witaj świecie! ✋
    34+6
    10.11.23 Leoś 2490g 💙, Filipuś 2120g💙
    age.png
  • amani_96 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2023, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja tak na chwile, podczytuje ale nie mam czasu szerzej odpowiedzieć :) Urlop mnie pochłonął..
    Tak zgłaszałam się do prowadzenia wątku, ale jeśli Celinka ma ochotę ruszyć ten wątek i obrócić w same ⏸️ To ja się kłócić nie będę i moge oddać prowadzenie wątku w jej ręce 😁 jeszcze trochę tu pobędę wiec i nadejdzie moja pora :)
    Także Celinka czekam na konkret odpowiedz i że nas dobrze pozarażasz ❤️

o każdy cykl za długo...
    obecnie mieszkamy i staramy się w De 🇩🇪
    AMH 3,5

Ona 96 r. 👱🏼‍♀️
    On 94 r. 👨🏻

01.2023 - stymulacja CLO+Duphostan.. ❌
    05.2023 - rozpoczęcie starań z pomocą medyczną
    16.08.2023 - histero-laparoskopia - 👍🏻✅

🙏🙏🙏
  • Paulina1106 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2023, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka rozumiem co masz na myśli.
    Najgorzej jak człowiek widzi, ile go w życiu omija tylko dla tego, że nie może mieć dziecka.
    Nie chodzi mi tu o fakt braku dziecka i większej rodziny tylko to, że osoby bez dzieci są społecznie wykluczane. I nie czułam tego tak mocno jak właśnie w momencie kiedy udało się zajść w ciążę.
    Wreszcie jestem „dobrą córką”. Można mnie odwiedzać, dzwonić, pytać co u mnie, pomagać. W ogóle interesować się mną. A wcześniej nie istniałam.
    To jest mega przykre, bo z jednej strony nasza sytuacja życiowa nas psychicznie dojeżdża to rodzina jeszcze nie pomaga… nie ma tego wsparcia które jest potrzebne w tak ciężkich chwilach.

Trzymam kciuki, żebyś usłyszała kiedyś słowa mamo😍 i nie ważne czy to będzie dzidziuś z OA czy z brzuszka;)

Ps. Nie myślałaś o immunologii? Nie taka ona straszna jak się wydaje;)

👩‍💼 35
    👨‍💼 39

08.2020 💔
    03.2022 7+5 Lilka 👼

MTFR hetero😿 PAI homo😿
    KIR BX nieobecny: 2DS3
    Cross match -25% ➡️ 2% 🎉
    Allo mlr- 37%➡️ 55,2🎉

14.11.2022 ⏸️ 🙏🏻
    03.08.2023 👶🏻 Izabela
    3920g, 57cm💪🏻

age.png

22.06.2024 ⏸️ 🙏🏻

preg.png
  • Zło_snica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2023, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone.Słońce wrote:
    Podczas laparo wprowadza się dwutlenek węgla do jdmu brzusznej żeby mieć łatwiejszy dostęp do narządów stąd mogą boleć Cię płuca. Zawsze jednak najlepiej skonsultować to z lekarzem, tym bardziej jeżeli to nie mija.
    Co masz na wypisie odnośnie endometriozy? Gdzie były ogniska? Jak duże?
    Na FB jest dużo grup odnośnie endometriozy. Ja jestem w kilku grupach ale ich nie śledzę. Na ovufriend nie znalazłam nic sensownego.

Edit. Doczytałam, że już napisałaś.

Dzięki Zielone❤️ Jak się czujecie?
    Tedka wrote:
    Ja miałam laparo 8 dc, przed owu. W tamtym cyklu się nie staraliśmy, byłam obolała jako tako, niby można było spróbować, ale po prostu lekarz powiedział, żeby od następnego. :)

Każdy kolejny wykorzystujemy, poki co z marnym skutkiem, ale nadzieja umiera ostatnia. Znając moje szczęście endometrioza nie jest jedyną przyczyną niepowodzeń i będę w tym odsetku osób, którym po laparo się nie poszczęściło ;)

Ja tez jestem przed owu ale nie wyobrażam sobie starać się w tym cyklu 🥴 a pytam, bo usłyszałam, że 3 cykle to powinnismy odpuścić starania 😳

Ściskam Cię, bo widzę że Ci ciężko ❤️❤️❤️ 🥺

Ondzia… życzyłam Ci z całego serduszka, żebyś nie jechała ale nie tak to miało być 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2023, 14:23

Starania od 06.2021

•Komórki NK 16,43%
    • KIRy - Ok,
    • Endometrioza I st.
    … ?

age.png

11.2024 cb
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2023, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zło_snica wrote:
    Ja tez jestem przed owu ale nie wyobrażam sobie starać się w tym cyklu 🥴 a pytam, bo usłyszałam, że 3 cykle to powinnismy odpuścić starania 😳

Ściskam Cię, bo widzę że Ci ciężko ❤️❤️❤️ 🥺

Ondzia… życzyłam Ci z całego serduszka, żebyś nie jechała ale nie tak to miało być 😔

Dziękuję <3
    Może ktoś chciał, żebyś dłuzej odpoczęła, może to ze względu na to co robili Ci w środku (choć z Twojego wypisu wynika, że nie tak dużo :)). Nam pozwolił od razu w następnym i myślę, że jeśli się ładnie zagoisz i wszystko będzie ok, cykle będą normalne to... działajcie :)

Ja powiem więcej, w tym cyklu w którym miałam operację, miałam już wtedy piękną owulację i śluz i wszystko! Jak mało kiedy :) Aż żałowałam, że muszę go odpuścić :) Następny już taki nie był. Jeśli jajniki były czyste, nieruszane, jajowody także, to (oczywiście lekarzem nie jestem, nie sugeruj się za mocno), ja bym działała. U mnie każdy cykl na miarę złota :)

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2023, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1106 wrote:
    Tedka rozumiem co masz na myśli.
    Najgorzej jak człowiek widzi, ile go w życiu omija tylko dla tego, że nie może mieć dziecka.
    Nie chodzi mi tu o fakt braku dziecka i większej rodziny tylko to, że osoby bez dzieci są społecznie wykluczane. I nie czułam tego tak mocno jak właśnie w momencie kiedy udało się zajść w ciążę.
    Wreszcie jestem „dobrą córką”. Można mnie odwiedzać, dzwonić, pytać co u mnie, pomagać. W ogóle interesować się mną. A wcześniej nie istniałam.
    To jest mega przykre, bo z jednej strony nasza sytuacja życiowa nas psychicznie dojeżdża to rodzina jeszcze nie pomaga… nie ma tego wsparcia które jest potrzebne w tak ciężkich chwilach.

Trzymam kciuki, żebyś usłyszała kiedyś słowa mamo😍 i nie ważne czy to będzie dzidziuś z OA czy z brzuszka;)

Ps. Nie myślałaś o immunologii? Nie taka ona straszna jak się wydaje;)

Ja się czuję wykluczona - trochę w rodzinie i trochę ogólnie.

W rodzinie, bo wszystkie młode dziewczyny po stronie mojego męża były lub są w ciąży, po raz 1 lub któryś. Wyobrażacie sobie spotkania rodzinne? Gromadka dzieci, ich matki i ciążowe brzuszki dookoła, a pośrodku ja... ciążooporna. Zawsze z psami. Niby wszyscy wiedzą, domyślają, tekstów żadnych nie ma, ale... i tak czuję się podle. Raz siostra męża, przy okazji jakiegoś tekstu który rzucił w jej stronę, coś o jej córce, powiedziała... ja się nie wtrącam w Twoje psy, Ty się nie wtrącaj w moje dziecko... Poczułam się obrzydliwie. Ona się nie wtrąca w nasze psy... no tak, ona ma dzieci, a my mamy psy...

W społeczeństwie... no cóż, koleżanki, sąsiadki spotykają się, prowadzą wózeczki na spacerkach, rozmawiają o pieluszkach, butelkach, przedszkolach... a ja... jeśli już gdzieś kiedyś towarzyszę, to po prostu słucham z lekkim uśmiechem, wymuszonym, na twarzy...

Serce pęka, ale dobra mina jest

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Zło_snica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2023, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Dziękuję <3
    Może ktoś chciał, żebyś dłuzej odpoczęła, może to ze względu na to co robili Ci w środku (choć z Twojego wypisu wynika, że nie tak dużo :)). Nam pozwolił od razu w następnym i myślę, że jeśli się ładnie zagoisz i wszystko będzie ok, cykle będą normalne to... działajcie :)

Ja powiem więcej, w tym cyklu w którym miałam operację, miałam już wtedy piękną owulację i śluz i wszystko! Jak mało kiedy :) Aż żałowałam, że muszę go odpuścić :) Następny już taki nie był. Jeśli jajniki były czyste, nieruszane, jajowody także, to (oczywiście lekarzem nie jestem, nie sugeruj się za mocno), ja bym działała. U mnie każdy cykl na miarę złota :)

To rada mojej salowej koleżanki 😉 wiec chciałam ją z Wami skonsultować.
    Jak znam życie i siebie to jak przestanie bolec przed owu zepniemy pośladki i coś podziałamy. Chyba, że moja druga połówka wykaże więcej rozsądku 😏

Starania od 06.2021

•Komórki NK 16,43%
    • KIRy - Ok,
    • Endometrioza I st.
    … ?

age.png

11.2024 cb

Wysłany: 25 kwietnia 2023, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złośnica, dziękuję że pytasz. Ostatnio czuję się gorzej, a dziś rano to nawet tragicznie 🤢 ale nie śmiem narzekać jakoś. Poniekąd na to się pisałam. 😊
    Mam nadzieję, że to tylko dobry znak. 😬

Co do starań po laparo to lekarz nie widział przeciwskazań do starań od razu w tym cyklu o ile będę czuć się na siłach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2023, 15:27

4,5 roku starań
    🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
    SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
    🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
    🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
    🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
    🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞

Witaj świecie! ✋
    34+6
    age.png
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2023, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jak widać, każdy inaczej ;)
    W tym samym cyklu, w następnym, po 3... ;) Bo i takie opinie, że po 3 cyklach też gdzieś czytałam w necie ;)

Także... konkluzja jedna. Czujesz się ok - działaj ;)

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:

Wysłany: 25 kwietnia 2023, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    No to jak widać, każdy inaczej ;)
    W tym samym cyklu, w następnym, po 3... ;) Bo i takie opinie, że po 3 cyklach też gdzieś czytałam w necie ;)

Także... konkluzja jedna. Czujesz się ok - działaj ;)
    Wydaje mi się, że to zależy od lekarza ( są bardziej i mniej przewrażliwieni) no i oczywiście od tego co było robione. Jednak jedna laparo nie jest równa drugiej.
    Ja się starałam w TYM cyklu i żyje. Tym bardziej chciałam wykorzystać to, że byłam po drożności więc miałam nadzieję że z moich rurek zrobili autostradę ale niestety u mnie to nie zadziałało.

4,5 roku starań
    🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
    SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
    🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
    🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
    🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
    🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞

Witaj świecie! ✋
    34+6
    age.png
‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ