Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny ❤️
Dostalam wlasnie telefon z kliniki mojego doktorka i odwolali mi jutrzejsza wizyte jest mi cholernie przykro bo mialam nadzieje, ze ruszymy z czyms dalej ustalimy chociaz plan dzialania.
Niech juz ten koronawirus spieprza stad bo mam juz tego serdecznie dosyc. Tak wiele z nas wstrzymach przez to.13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
nick nieaktualnyLaBellePerle wrote:boże, jakbym mojego widziała...
Oj jak on mnie wkurza w tym cyklu... Jeszcze nie chcę mu gadać za czym chodzę, bo zaraz będzie jojczył, że po co wydawać pieniądze, trzeba na okres czekać, albo że znowu nic nie wyjdzie i będę płakała. Męczydupa...
Kto sika jutro ze mną? -
Mlodamezatka wrote:Hej dziewczyny ❤️
Dostalam wlasnie telefon z kliniki mojego doktorka i odwolali mi jutrzejsza wizyte jest mi cholernie przykro bo mialam nadzieje, ze ruszymy z czyms dalej ustalimy chociaz plan dzialania.
Niech juz ten koronawirus spieprza stad bo mam juz tego serdecznie dosyc. Tak wiele z nas wstrzymach przez to. -
Madziandzia wrote:Oj jak on mnie wkurza w tym cyklu... Jeszcze nie chcę mu gadać za czym chodzę, bo zaraz będzie jojczył, że po co wydawać pieniądze, trzeba na okres czekać, albo że znowu nic nie wyjdzie i będę płakała. Męczydupa...
Kto sika jutro ze mną?
Takze oddaje swoje różowości z testu Tobie ❤️ Niech podwojna moc kreseczek da pozytywa!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2020, 09:49
Madziandzia lubi tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
Starania od 07.2019
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
O rety! Ta krecha tak daje po oczach, że nie ma mowy o pomyłce 😍
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
W kontekście wzmocnienia nasienia - znalazłam jakiś artykuł, że kwas foliowy i cynk nie wpływają na to nasienie jakoś szczególnie. Ciekawe.
https://zdrowie.wprost.pl/dziecko/ciaza/10289292/cynk-i-kwas-foliowy-nie-zwiekszaja-meskiej-plodnosci.html
Co w sumie najlepiej wpływa na ruch plemników? Mój obecnie bierze glutation, l-argininę, wit. C,D i E, NAC. -
olik321 wrote:Bardzo mi przykro... nam już tez kilka razy odwołali wizyty.. można się wściec
Co do badan meza rozumiem ze u was sytuacja jest ciezsza. Strasznie mi przykro. Walczycie suplementacja teraz? Robiliscie juz powtorki badan jakies? Trzymam mocno kciuki zeby leczenie emka dalo efekt ❤️
Dzisiaj ta korona mnie zmiotla z nog dopiero. Okrutnie przykre to jest ze tyle z nas teraz w zawieszeniu. Mam nadzieje ze szybko wszystko wroci do normy. Przykro mi za kazda staraczke, ktora teraz musi siedziec i czekac po prostu zamiast dzialac na mnie to dziala strasznie deprymujaco13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
Starania od 07.2019
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
szona wrote:W kontekście wzmocnienia nasienia - znalazłam jakiś artykuł, że kwas foliowy i cynk nie wpływają na to nasienie jakoś szczególnie. Ciekawe.
https://zdrowie.wprost.pl/dziecko/ciaza/10289292/cynk-i-kwas-foliowy-nie-zwiekszaja-meskiej-plodnosci.html
Co w sumie najlepiej wpływa na ruch plemników? Mój obecnie bierze glutation, l-argininę, wit. C,D i E, NAC.
A ile NAC bierze Twoj szona?13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
Starania od 07.2019
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
Mlodamezatka wrote:Olik wlasnie mialam Ci odpisywac.
Co do badan meza rozumiem ze u was sytuacja jest ciezsza. Strasznie mi przykro. Walczycie suplementacja teraz? Robiliscie juz powtorki badan jakies? Trzymam mocno kciuki zeby leczenie emka dalo efekt ❤️
kolejne badania mielismy mieć robione na koniec marca, ale przez wirus ciągle są odwoływany, jak też wizyta u androloga w Wawie -
Sasanka55. wrote:No chyba ciaza biochemiczna, wczesnie wylapana. Jak Ty sie czujesz?
Trzymam kciuki, żeby beta szybko spadła.
Sandra_20. W obu ciążach bolał mnie brzuch dzień przed spodziewaną @. To normalne.
Strasznie gruba krecha! Ja długo takiej nie miałam 😉 Gratuluję 🙂
LaBellePerle wrote:a myślicie, że to zależy od wysokości ciąży? Wydaje mi się, że w młodszej ciąży ta beta jest wyższa, bo chyba od któregoś tygodnia stoi w miejscu a nawet maleje? U mnie po poronieniach już dwa tygodnie po były wszystkie testy negatywne...
Ladinola wrote:Kurcze ten acard to nieźle działa, myłam sobie dzisiaj zęby i dziwnie sobie szczoteczka elektryczna przejechałam po dziąśle, że ranka się zrobiła, tak leciała krew, że szok! Co nigdy tak nie miałam. 😲
Rucola wrote:Annie 1981 bardzo mocno trzymam kciuki, aby ten cykl był szczęsliwy. Karmisz piersią w dalszym ciągu?
Sasanka55. lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Mlodamezatka wrote:A to ciekawe. 🤔 to zastanawimy sie nad tym selenem i cynkiem bo i tak bedzie juz bral duzo tych supli. Ale glutatiom jeszcze chyba musze skombinowac do tego zestawu.
A ile NAC bierze Twoj szona?
Kupiłam to polecane przez Rucolę - 600 mg.
Mlodamezatka, Rucola lubią tę wiadomość
-
szona wrote:Co w sumie najlepiej wpływa na ruch plemników? Mój obecnie bierze glutation, l-argininę, wit. C,D i E, NAC.
U mnie dziś właśnie OF wyznaczył owulke 3 dni temu, więc jestem 3dpo 🤗 Jeszcze jakieś 10 dni do testowania, może szybciej, zobaczymy 🙂
Rucola lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
nick nieaktualnylorinka9191 wrote:Sasanko, przykro mi
Dziewczyny, przykro mi, że odwołują Wam wizyty... Mam nadzieję, że ten cholerny wirus szybko się skończy i będzie można normalnie funkcjonować!
Lorinko, a Ty bylas w labo? Przepraszam, jesli przegapilam, ale od kilku dni mam sajgon w pracylorinka9191 lubi tę wiadomość
-
Mlodamezatka wrote:
Judit przykro, że małpa przyszła. Ale pomyśl sobie tak, że przynajmniej masz ładną fl. W klinice na pewno ruszycie do przodu. Trzymam za to mocno kciuki. Myślisz, że inseminacja nie pomogłaby? Ja też mam w sumie mieszane uczucia co do iui ale jest też wiele par, którym to pomogło. Ale jak nie jestescie przekonani to szkoda kasy. Lepiej od razu włożyć w coś innego.
Wydaje mi się że to byłaby strata kasy. Badania które wykonaliśmy nie wskazują, że byłby jakiś problem w tej kwestii. Nasienie ok, śluz nie jest wrogi, brak przeciwciał przeciw plemnikom. Na zobaczymy może lekarz będzie miał jakieś dobre argumenty. Idę jutro razem z mężem na wizytę i nie wiem czemu ale mam cykora.ultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2 -
Judit będę trzymać mocno kciuki za jutrzejszą wizytę, super, że nie jest odwołana.
My mieliśmy 3x IUI i w sumie od początku miałam mieszane uczucie, chociaż była iskierka nadzieji, że a nóż się uda, skoro raz pykło naturalnie. Z perspektywy czasu nie żałuję, że spróbowaliśmy, chociaż skuteczność wiadomo, że praktycznie taka sama jak naturalne starania. No i kasy wiadomo też poszło sporo to się nie ma co oszukiwać...Judit, szona lubią tę wiadomość
Starania od 04.2018.
Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
AMH 4,4.
03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
07.2019- HyCosy- oba drożne.
02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt-
-
Dzięki Fiore 😘
No właśnie ta skuteczność inseminacji mnie zniechęca. Mamy uskładane na invitro na pakiet gdzie za dwie pełne próby się płaci a trzecia niby jest gratis. Do tego dojdą jeszcze koszta za leki, badania i jakieś dodatkowe procedury o których nie wiem. To mnie też zniechęca do inseminacji -musiałabym skorzystać z tych odłożony chyba środków dla jakiś 5 lub 10 % szans.
Tuż po ślubie wyprowadziliśmy się z miasta które ma dofinansowanie do invitro więc musimy za całość zapłacić sami. Co śmieszne mieszkamy tuż przy tym mieście.. Tak mnie to wkurza gryzie i gnębi, że szok. Jakbym wiedziała to jakoś bym została tam nadal zameldowana. Pracuje tam więc składki zawsze mogłabym tam odprowadzać i byłoby git.
Ale wracając do tematu nie wykluczam, może mnie namówią na inseminacje. Zobaczymy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2020, 10:58
ultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2 -
Ja też team hotel paradise 🤣 mąż nie może znieść tego, że to oglądam, ale cóż zrobić. Wyciągnęłam się 🤣
Judit, wy już zdecydowaliscie na Angeliusa? Widziałam że się tam na watku udzielasz. Moja ginekolog też mi ich doradzala i właśnie dr M.P. Jeśli mogę zapytać to mieszkasz bardziej na wschodzie czy zachodzie Kato?
Sasanko, ja dzisiaj byłam w jedynym czynnym punkcie duagnostyki w moim powiecie. Całe szczęście byłam pierwsza, i cały czas było sporo ludzi.Sasanka55., Pauliśka, szona, Fiore lubią tę wiadomość