Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać
Odpowiedz

Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać

Oceń ten wątek:
  • lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Destiny80 wrote:
    Cześć dziewczyny. Piszę, ponieważ od 6 dni nie mam okresu. Co miesiąc od lat na to czekałam. Ale tylko 3x się zatrzymał i tylko na 3 dni i niestety przychodził mimo że test pozytyw. Tym razem odczekałam 2 dni bo wiedziałam że może 30 dnia będzie. Zrobiłam najtańszy test paskowy z eBaya i biel vizira. Tak co 2 dni i negatyw dziś też. Od 4 dni bóle w dole brzucha. Właśnie 4 dni temu myślalam ze idzie bo pojawił się ból,nawet silny na tyle że apap wzięłam. Byłam bez sił totalnie i problemy z oddychaniem. Czułam czasami rano jakby coś leciało ale to był jasny śluz. Zawsze przed okresem plamienie a teraz nic. Nie pytajcie kiedy owulacja była bo mam nowy zestaw testów z ebay i na nich ciągle negatyw w tum cyklu był. Poprzednie od tego samego sprzedawcy były idealne i ovu i ciążowe. Ale od 9 dnia cyklu mega podniecenie przez 4 dni było i śluz i wszystko. Nie mogę jechać na betę bo mieszkam w IE i szpital jest dla zarażonych. Naprawdę nie wiem co jest bo czuję silny ucisk w dole. Okresowe bóle są inne. Mam problem z zasypianiem. Wczoraj delikatne mdłości. Ale test negatyw. Ileż Ja to czekałam aby nie przyszła, a zawsze jak w zegarku.

Może cykl bezowulacyjny? A może torbiel na jajniku? Mi przy torbieli okres spóźniał się 2 tygodnie...

Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba
  • lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola, bardzo mi przykro, że masz teraz tyle zmartwień, tym bardziej, z jesteś w dwupaku... Ale ja nieustannie trzymam mocno kciuki za Twojego Tatę i wierzę, że będzie wszystko dobrze! Jesteś bardzo dzielna! Przytulam 😘

Suszarko, tak bardzo chciałabym, żeby za kilka dni ta druga kreseczka była ciemniejsza, jak kontrolna! Bardzo Ci kibicuje! Kciuki zaciśnięte ✊✊✊ Zrobienie bety jutro to też bardzo dobry pomysł.

Ladinola, Suszarka lubią tę wiadomość

• raisa122 Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    nie jesteś stara, tylko doświadczona ❤️
    Korzystacie z pomocy jakiejś kliniki leczenia niepłodności?

• raisa122 Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia bylismy w dwóch ale oprócz invitro nie mieli pomysłu wiec podziękowałam, teraz próbujemy naprotechnologii, na razie 4 miechy suplementów i bez efektu. Prowadzę tez kartę obserwacji i mam się zgłosić do lekarza ale na razie zawieszone wizyty, wiec nic nowego

• ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raisa122 wrote:
    Elfia bylismy w dwóch ale oprócz invitro nie mieli pomysłu wiec podziękowałam, teraz próbujemy naprotechnologii, na razie 4 miechy suplementów i bez efektu. Prowadzę tez kartę obserwacji i mam się zgłosić do lekarza ale na razie zawieszone wizyty, wiec nic nowego
    naprotechnologia ma mniejszą skuteczność niż ivf.
    A napisz proszę coś więcej o sobie. Wyniki badań, amh.
    Morfologia 3-4% nie jest zła morfologia. Prawidłowa, badana w klinice raczej nie będzie powyżej 10%. Czy zrobiliście dodatkowe badania nasienia? Jakie suplementy bierze mąż?
    Ciężko coś powiedzieć, bo ten spadek może jednocześnie oznaczać implantacje i czyhająca za rogiem 🙈

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Tak Rucola, lekarz mi wypisał jedną tabletkę dopochwową i kurację doustną, wszystko wzięłam na początku tego cyklu :)
    Dziękuję Wam bardzo za wsparcie i dobre słowa, ja się boję cieszyć, boję się że to kolejne bobkowe oszustwo. Nie wierzę chyba że to może być prawda. Mój mąż też podchodzi z rezerwą bo mówi że boi się, że okaże się że to test oszust a ja tego psychicznie nie udźwignę. Dlatego czekam spokojnie na rozwój sytuacji i staram się mieć chłodną głowę chociaż to trudne jak cholera. Nawet jak Makino napisała że moja ciąża daje nadzieję to sobie pomyślałam WAIT, JAKA CIĄŻA? 😂
    Może pomysł z betą jutro nie jest taki wcale głupi, muszę to jeszcze przemyśleć, byłoby czarno na białym... W każdym razie super się czytało te wszystkie Wasze posty i wracam do nich po raz kolejny ciesząc się jak dziecko :)

Bo TY jesteś w ciąży nie ma innej opcji :). Dobrze kojarzę, że u twojego męża był posiew jałowy, a lekarz dał mu antybiotyk? A u Ciebie wyszło w wymazie coś? U nas w obu przypadkach niby posiew/wymaz dobry.

Ladilola, mam nadzieję, że z tatą będzie coraz lepiej. Trzymam kciuki zarówno za jego jutrzejszą operacją, jak i Twoją betę <3

Ladinola, Suszarka lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makino u Suszarki wyszła infekcja grzybicza a u emka stan zapalny prostaty o ile dobrze pamiętam :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • raisa122 Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    naprotechnologia ma mniejszą skuteczność niż ivf.
    A napisz proszę coś więcej o sobie. Wyniki badań, amh.
    Morfologia 3-4% nie jest zła morfologia. Prawidłowa, badana w klinice raczej nie będzie powyżej 10%. Czy zrobiliście dodatkowe badania nasienia? Jakie suplementy bierze mąż?
    Ciężko coś powiedzieć, bo ten spadek może jednocześnie oznaczać implantacje i czyhająca za rogiem 🙈
    Nie chcemy invitro dlatego próbujemy jeszcze z naprotechnologii, co do badań z głowy nie pamietam ale amh było ok badania nasienia różne zrobione bo maz chodził przez rok do androloga i był problem z morfologia i ruchliwością ale tez bez tragedii, w sumie to przy takich wynikachnie powinno być problemów z zajściem a jednak są... u mnie hsg wyszło ok, jedyne co moze jeszcze być to endometrioza ale oprócz boli okresowych jak chyba u większości nie ma innych objawów... liczę ze moze jeszcze coś naprotechnologii wyczyta z obserwacji cyklu... chce spróbować...

• raisa122 Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raisa122 wrote:
    Nie chcemy invitro dlatego próbujemy jeszcze z naprotechnologii, co do badań z głowy nie pamietam ale amh było ok badania nasienia różne zrobione bo maz chodził przez rok do androloga i był problem z morfologia i ruchliwością ale tez bez tragedii, w sumie to przy takich wynikachnie powinno być problemów z zajściem a jednak są... u mnie hsg wyszło ok, jedyne co moze jeszcze być to endometrioza ale oprócz boli okresowych jak chyba u większości nie ma innych objawów... liczę ze moze jeszcze coś naprotechnologii wyczyta z obserwacji cyklu... chce spróbować...
    A mąż bierze metafolin, liponexin, fertil Man plus i Omega 3

• Destiny80 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lorinka9191 wrote:
    Może cykl bezowulacyjny? A może torbiel na jajniku? Mi przy torbieli okres spóźniał się 2 tygodnie...
    Ale czy Ty miałaś bóle miesiączkowe tzn ucisk i brak sił? Mnie nie boli konkretna strona tylko tam w środku jakby kamień.

Konktretne starania od 2015
    2 wczesne straty
    2017 In Vitro -niestety bez skutku
    AMH -1
    2018 In Vitro KD klapa:(
    2019 Badanie gdzie leży problem..
    Kir AA totalny brak kirów implantacyjnych
    Komórki nk
    Mąż Hla C C1

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raisa122 wrote:
    Są problemy, których naprotechnologia nie będzie w stanie obejść, tym bardziej że staracie się już dość długo i nie wychodzi.
    Oczywiście ivf też nie jest jak magiczna różdżka rozwiązująca wszystkie problemy.
    Jakiś suple dał wam naprotechnolog?

• raisa122 Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Są problemy, których naprotechnologia nie będzie w stanie obejść, tym bardziej że staracie się już dość długo i nie wychodzi.
    Oczywiście ivf też nie jest jak magiczna różdżka rozwiązująca wszystkie problemy.
    Jakiś suple dał wam naprotechnolog?
    Ja biorę miovelie acard resweratrol letrox i femibion 1 a mąż tak jak pisałam wyżej...

• DzulkaJ Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka ❤️ takie przerwy są potrzebne, ale ja wiem, że nie wytrzymasz bez nas 😂 kciuki i jak coś to czekamy 👌

❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

Starania od 11.2018 r. z przerwami

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raisa122 wrote:
    Ja biorę miovelie acard resweratrol letrox i femibion 1 a mąż tak jak pisałam wyżej...
    napro nie dał ci jeszcze żadnych leków do stymulacji owulacji? Nawet jak masz swoje owulacje to np letrozol mógłby ją wzmocnić, ewentualnie byś miała więcej jajeczek. Co jeszcze mi przychodzi do głowy to zbadanie immunologii.
    Wejdź może jeszcze na wątek naprotechnologii na ogólnym. Ja osobiście w napro nie wierzę. Jest bardzo niski odsetek par którym to pomaga. Tym bardziej, że sama piszesz, że z punktu widzenia napro powinno się udać naturalnie, ale jednak tyle czasu nie wychodzi.

• lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Destiny80 wrote:
    Ale czy Ty miałaś bóle miesiączkowe tzn ucisk i brak sił? Mnie nie boli konkretna strona tylko tam w środku jakby kamień.

Ja czułam się, jak na okres. Nie bolała mnie konkretną strona, dlatego nawet do głowy wtedy mi nie przyszło, że to może być torbiel.

Destiny80 lubi tę wiadomość

• agge Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko! no ja nie wierzę że to evap, to musi być TO! Trzymam kciuki 😍😍

Suszarka lubi tę wiadomość

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • raisa122 Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    napro nie dał ci jeszcze żadnych leków do stymulacji owulacji? Nawet jak masz swoje owulacje to np letrozol mógłby ją wzmocnić, ewentualnie byś miała więcej jajeczek. Co jeszcze mi przychodzi do głowy to zbadanie immunologii.
    Wejdź może jeszcze na wątek naprotechnologii na ogólnym. Ja osobiście w napro nie wierzę. Jest bardzo niski odsetek par którym to pomaga. Tym bardziej, że sama piszesz, że z punktu widzenia napro powinno się udać naturalnie, ale jednak tyle czasu nie wychodzi.
    Stymulację owulacji już przerabiałam w klinice monitoring zastrzyki na pęknięcie, nie pomogło... pecherzyki były i pękały, ciaży brak... a co masz na myśli jeżeli chodzi o immunologię? Co zbadać?

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raisa122 wrote:
    Stymulację owulacji już przerabiałam w klinice monitoring zastrzyki na pęknięcie, nie pomogło... pecherzyki były i pękały, ciaży brak... a co masz na myśli jeżeli chodzi o immunologię? Co zbadać?

kiry implantacyjne, komórki nk maciczne pobrane podczas histeroskopii ok 7 dpo, ocenę cytokin th1 / th2, test CBA, ANA, APA, allo mlr.

Z genetyki jeszcze to podstawa kariotypy - może macie jakieś translokacje w chromosomach.
    I dodatkowo badanie na trombofilie, bo acard to może być za mało i potrzebujesz heparyny już od owulacji.

Edit: ale poczekaj na spokojnie do @, bo jest nadzieja. Szczególnie ten spadek temperatury może być obiecujący.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 16:02

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makino wrote:
    Bo TY jesteś w ciąży nie ma innej opcji :). Dobrze kojarzę, że u twojego męża był posiew jałowy, a lekarz dał mu antybiotyk? A u Ciebie wyszło w wymazie coś? U nas w obu przypadkach niby posiew/wymaz dobry.
    Dokładnie tak jak pisze Rucola, u emka w nasieniu wyszły leukocyty i mimo że posiew był jałowy to lekarz kazał mu brać antybiotyk bo powiedział że ma zapalenie prostaty i obstawia że stąd leukocyty, a to że bakterie nie wyszły w posiewie nie znaczy że ich tam nie ma. Zresztą na zapalenie prostaty zrzucił też nieprawidłową morfologię. U mnie wyszły grzyby drozdzopodobne i streptococcus agalactiae. Gin mi powiedział że w zasadzie obecność grzybów jest normalna i jeśli nie mam objawów infekcji to on na bank jej też nie stwierdzi, ale powiedziałam że lekarz emka kazał mnie przeleczyć przeciwgrzybiczo, i dostałam leki. A co do tej bakterii to powiedział że jestem nosicielem i ona nie jest groźna, tego się nie leczy bo ma ją kilkadziesiąt procent kobiet nawet o tym nie wiedząc.

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • raisa122 Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    kiry implantacyjne, komórki nk maciczne pobrane podczas histeroskopii ok 7 dpo, ocenę cytokin th1 / th2, test CBA, ANA, APA, allo mlr.

Z genetyki jeszcze to podstawa kariotypy - może macie jakieś translokacje w chromosomach.
    I dodatkowo badanie na trombofilie, bo acard to może być za mało i potrzebujesz heparyny już od owulacji.

Edit: ale poczekaj na spokojnie do @, bo jest nadzieja. Szczególnie ten spadek temperatury może być obiecujący.
    Dzieki, na razie i tak z badaniami i lekarzami kiepsko wiec trzeba liczyć na naturę...

‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ