Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać
Odpowiedz

Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko super :). A jaka była reakcja twojego męża? Teraz niech rośnie w siłę!

Fiore, ja się ustawiam w kolejce, ale przepuszczę te dziewczyny, co jeszcze nie mają swojego skarba :)

Chociaż po dzisiejszym dniu, to ja się zastanawiam czy chce więcej dzieci. Dwa słowa - bunt dwulatka. Wszystko na nie, wykończyła mnie dziś... Ale jutro też jest dzień :)

Suszarka, Fiore lubią tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makino a u Was wyniki męża też były słabe przed pierwszym maleństwem?
    Mąż coś suplementuje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 20:48

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiore 😍 wyśniłaś to i miałaś rację!!!
    Jagusia ta przesyłka była już w tym cyklu więc jak najbardziej wirusy aktywne!
    agge, na razie czekam na kolejną betę w środę, i jak będzie ok to już chyba nie będę powtarzała. A po wizycie 11 maja zacznę wierzyć w to co się dzieje, bo na razie jestem oszołomiona jakbym dostała kamieniem w głowę :) czuję się jakby mi to ktoś opowiadał. Na zmianę się śmieję i płaczę, jak totalna wariatka. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Staram się w miarę pozytywnie myśleć chociaż wiem, że różnie może być.
    Makino mój mąż jest na bieżąco ze wszystkim, ciągle pytał o temperatury itd. także wczoraj jak przyniosłam ten test to się ucieszył ale z rezerwą ("bo ta kreska nie jest taka ciemna jak ta druga") a dzisiaj to już sama radość chociaż widać że jest oszołomiony. Mówiąc szczerze on chyba znacznie bardziej wierzył że się uda niż ja. Ja myślałam że może w czerwcu, jak skończy antybiotyk i miną 3 m-ce brania supli... Ale mamy piękną niespodziankę. Niesamowite uczucie.

Mam jeszcze pytanie bo może któraś z Was wie, powinnam teraz odstawić Miovelię prawda? Jakie witaminy teraz sobie kupić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 20:53

agge, ElfiaKsiężniczka, Makino, szona, Annie1981 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • MalaMi Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko ja tez mysle cieplo o Tobie. Mam nadzieje ze szybko nam sie uda miec dzieciatko.

Sasanka55. lubi tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko ogromnie się cieszę z Waszej niespodzianki !

A przypomnij mi bo nie pamietam, robiliście powtórne wyniki M?

Suszarka lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • MalaMi Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Beta 21.9 :) nie mogę w to uwierzyć!
    Gratulacje z calego serca. Nudnej ciazy

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka, MalaMi <3 dziekuje :* Uda sie, na pewno!

MalaMi lubi tę wiadomość

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik nie robiliśmy. Pierwsze badanie nasienia było jakoś w lutym więc jeszcze za krótki czas minął żeby powtarzać.

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko, ale pięknie!!!! Gratuluję z całego serca. Bardzo się cieszę :)

Ladinola, z Twoim tatą będzie dobrze. Już lekarze to czują, więc nie może być inaczej. Dojdzie do siebie i pozna swojego wnuka/wnuczkę w grudniu :)

Suszarka, Ladinola lubią tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka super gratulacje !! Pięknych przyrostów i nudnej ciąży !! Udało się 🙏🙏🙏💞💞💞♥️♥️💚

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, pierwsze badanie robił w 2016 I było wszystko w porządku. Temu teraz jak zaczęliśmy starania to nie robiliśmy badań, bo wiedzieliśmy że u mnie są nieprawidłowości. Zrobiliśmy pod koniec lutego i wynik nie powala. Na razie bierze suple z profertila, tylko pojedynczo, bo taniej wychodzi. A jak wyniki twojego męża? Bo nie kojarzę byś pisała? 🤔

• MalaMi Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras z was ma macice dwurozna. Lekarz mnie nastraszyl ze bedzie mi trudno zajsc w ciaze i ja utrzymac. Chyba bede musiala poszukac innego ginekologa

• Rucola Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko ogromnie Ci gratuluje! Wspaniała wiadomość! Czekam rano na test!!!
    MałaMi sa różne szkoły co do dwurożnej macicy, bo to dużo zalezy od tego, jak duża jest przegroda, bo jesli jest duża to chyba lepiej najpeirw poddac się zabiegowi jej usunięcia, jak jest mała to lekarze chyba każą próbować.

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makino wrote:
    Olik, pierwsze badanie robił w 2016 I było wszystko w porządku. Temu teraz jak zaczęliśmy starania to nie robiliśmy badań, bo wiedzieliśmy że u mnie są nieprawidłowości. Zrobiliśmy pod koniec lutego i wynik nie powala. Na razie bierze suple z profertila, tylko pojedynczo, bo taniej wychodzi. A jak wyniki twojego męża? Bo nie kojarzę byś pisała? 🤔
    mamy z końca listopada 2019 bardzo słabe..
    morfologia 0%
    koncentracja 2,32mln/ml
    ejakulat 8,14 mln.. :(
    ruch postępowy 45%
    ruch P + NP 65%

od stycznia bierze sumiennie suple, rzucił palenie w grudniu, popraiwły mu sie też wyniki hormonów.
    Powtarzaliśmy badanie nasienia w pt.. czekamy na wyniki ..

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • raisa122 Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Fiore 😍 wyśniłaś to i miałaś rację!!!
    Jagusia ta przesyłka była już w tym cyklu więc jak najbardziej wirusy aktywne!
    agge, na razie czekam na kolejną betę w środę, i jak będzie ok to już chyba nie będę powtarzała. A po wizycie 11 maja zacznę wierzyć w to co się dzieje, bo na razie jestem oszołomiona jakbym dostała kamieniem w głowę :) czuję się jakby mi to ktoś opowiadał. Na zmianę się śmieję i płaczę, jak totalna wariatka. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Staram się w miarę pozytywnie myśleć chociaż wiem, że różnie może być.
    Makino mój mąż jest na bieżąco ze wszystkim, ciągle pytał o temperatury itd. także wczoraj jak przyniosłam ten test to się ucieszył ale z rezerwą ("bo ta kreska nie jest taka ciemna jak ta druga") a dzisiaj to już sama radość chociaż widać że jest oszołomiony. Mówiąc szczerze on chyba znacznie bardziej wierzył że się uda niż ja. Ja myślałam że może w czerwcu, jak skończy antybiotyk i miną 3 m-ce brania supli... Ale mamy piękną niespodziankę. Niesamowite uczucie.

Mam jeszcze pytanie bo może któraś z Was wie, powinnam teraz odstawić Miovelię prawda? Jakie witaminy teraz sobie kupić?
    gratulacje, a powiedz długo brałaś miovelie? Ja tez biorę już 3 opakowanie..dlatego pytam...

• Jagusia84 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMi mi lekarz w też stwierdził częściową przegrode w macicy, starania trochę trwały (ok. 1,5 r być może też ze względu na brak owu )ale się udało.
    Po pierwszej ciąży okazalo się że nie ma po niej śladu, nie wiem czy to możliwe. Więc nie zgłebiałam tego tematu.

MalaMi lubi tę wiadomość

• szona Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko, jak się suplementowałaś? :>
    I czekam na test, taki do pocieszenia oczu ❤️

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i widzisz Suszarko, czy ja nie mówiłam, że po przeleczeniu antybiotykiem szybko zaskoczy? ;)
    Tak wróżył mi mój gin. Ale słaba z niego wróżka, bo ja nie zaszłam ani razu pod jego okiem :P

Też czekam na koniec tej epidemii... bo mam wrażenie, że cenny czas leci mi przez palce a potem obudzę się z ręką w nocniku. I to własnym, nie "bombelka"...

Suszarka, agge lubią tę wiadomość

• moyeu Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarki cuuuudnie!!! 🐥 jest Twój ❤️

30 lat 🍍 starania od II 2018
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
    ❌AMH
    IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻

👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

💉IVF💊
    IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭

💉IMMUNOLOGIA🦠
    IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
    ❌TEST IMK
    ❌TEST CBA
    ❓ANA 3
    ✅P/c przeciwplemnikowe
    ❓KIR
    ❓HLA-C

Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raisa, Miovelię brałam od początku tego cyklu. Nawet nie skończyłam całego opakowania. Co śmieszne w zeszłym tygodniu odebrałam nam zapas supli na najbliższy miesiąc 🙊
    szona, ja to jestem cienki zawodnik w suple. Brałam Miovelię, a od początku cyklu do owulacji po trzy tabletki NAC, po owu już sobie NAC odpuściłam. I szczerze to brałam to wszystko na raz, wieczorem po kolacji bo mi się nie chciało kombinować. Dodatkowo pogryzalam sobie migdały na endometrium. I to tyle :) jednak bardzo ten NAC polecam bo czułam owulację znaaaaacznie mocniej niz zwykle. Pamiątkowy test zrobię jutro rano i wrzucę na pewno :)

Rucola, szona lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ