Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać
-
WIADOMOŚĆ
-
Bobki the best. Ja się założę że moja beta w niedzielę była jednocyfrowa.
Fiore dziękuję, dzisiaj pójdę po Femibion bo też słyszałam że jest OK I może sobie dorzucę jakiś test żeby jeszcze zrobić 🤔
Edit: dziękuję za cyckowe uspokojenie, niby wiem że może być każdego dnia inaczej ale zawsze to lepiej coś takiego usłyszeć od kogoś doświadczonegoWiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2020, 07:49
Mlodamezatka, Fiore lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
pauliśka ja tez biore pregna start.
jakis czas temu byl watek odnosnie acardu. bylam wczoraj na wizyciu u ginekologo. pytalam ja o acard wlasnie. powiedziala ze moge lecz dawke 100 bo ma udowodnione dzialenie. na mamieginekolog widze ze jest mowa o 75. az napisze do mamy ginekolog chyba. bo 100 ma pluscard. a i mowila ze teraz jak jeszcze krwawie aby nie brac.
ja dziewczyny biore tez niepokalanek. delikatne ziola a mi po zatrzymaniu owulacji pomogly w owulacji. tez pytalam ginekolog i to powiedziala ze jak najbardziej ok. mowila, ze kiedys nie bylo lekow i kobiety sobie jakos radzily.
generalnie na wizycie Pani Doktor stwierdzila poronienie. lecz na kazde moje pytanie opowiadala mi o badaniach. a do mnie to przemawia bo pisze sama art, robie badania i doktorat.
zabiegu nie bede potrzebowala lecz mowila aby odczekac miesiac. niestety mam taka sytuavje ze umowa mi sie konczy za 3 miesiace wiec ostatni cykl aby sie na niej zalapac 🤷♀️
hashimoto, letrox 125
pregna plus, pregna DHA, acard, folian 400, metylowana wit b 12, wit D 2000, duphaston
15.05.2020 7pdo
⏸ beta HCG 19,7 🙏 🎈
18.05.2020 10 dpo
beta HCG 170,6 🎈
20.05.2020 12 dpo
beta HCG 375,3 🎈
TSH 1,211
progesteron 36,9
🔜 wizyta u ginekologa 29.05.2020 (6+0)
pecherzyk ciazowy 12,7 i ciałko żółte 😍pozniejsza owulacja raczej 5+4.
🔜 wizyta u ginekologa 10.06.2020 czekamy na zarodek i serduszko ♥️
pregna start,
14.04.20 II kreski
14.04.20 beta HCG - 45,1
TSH - 0,179
16.04.20 beta HCG 30😭
18.04.20 beta HCG 15😭
Ciaza biochemiczna strata ✨ -
szona wrote:A powiedzcie - jodid trzeba brać o konkretnej porze? I l-arganinę? :>
Suszarko, jesteś chodząca reklamą NAC Ale wow, aż trzy tabletki? Biorę się za to. Nie wiem czy nie mam tam jakichś torbieli - czy Nac może mi ewentualnie zrobić krzywdę? Zakładam, że nie :>
NACem sobie nie zaszkodzisz!!!! aczkolwiek ja jestem zdanie, ze to leczenie przeciwgrzybicze było kluczem do sukcesu u Suszarki#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Jeśli chodzi o acard to dawka 150 ma podobno najlepsze działanie, ale to głównie chodzi o zatrucie ciążowe - żeby zapobiegać. Ja biorę 75 mg, ale u mnie jest to kwestia mojego zdrowia i przepływów w mojej nodze. W 3-cim trymestrze będzie zamieniony na clexane.
-
nick nieaktualnyGosia1234 wrote:pauliśka ja tez biore pregna start.
jakis czas temu byl watek odnosnie acardu. bylam wczoraj na wizyciu u ginekologo. pytalam ja o acard wlasnie. powiedziala ze moge lecz dawke 100 bo ma udowodnione dzialenie. na mamieginekolog widze ze jest mowa o 75. az napisze do mamy ginekolog chyba. bo 100 ma pluscard. a i mowila ze teraz jak jeszcze krwawie aby nie brac.
ja dziewczyny biore tez niepokalanek. delikatne ziola a mi po zatrzymaniu owulacji pomogly w owulacji. tez pytalam ginekolog i to powiedziala ze jak najbardziej ok. mowila, ze kiedys nie bylo lekow i kobiety sobie jakos radzily.
generalnie na wizycie Pani Doktor stwierdzila poronienie. lecz na kazde moje pytanie opowiadala mi o badaniach. a do mnie to przemawia bo pisze sama art, robie badania i doktorat.
zabiegu nie bede potrzebowala lecz mowila aby odczekac miesiac. niestety mam taka sytuavje ze umowa mi sie konczy za 3 miesiace wiec ostatni cykl aby sie na niej zalapac 🤷♀️
Też biorę niepokalanek. Super mi obniżył prolaktynę
A z tą umową nie jest tak, że przedłuża ci się do dnia porodu jeśli jesteś w 12 tyg, gdy się kończy ? Tak kiedyś było 🤔
Suszarko, patrz jak zły się los odwrócił od was, jeden minus, że może sylwek na porodówce cię czeka :p -
Suszarka wrote:Bobki the best. Ja się założę że moja beta w niedzielę była jednocyfrowa.
Fiore dziękuję, dzisiaj pójdę po Femibion bo też słyszałam że jest OK I może sobie dorzucę jakiś test żeby jeszcze zrobić 🤔
Edit: dziękuję za cyckowe uspokojenie, niby wiem że może być każdego dnia inaczej ale zawsze to lepiej coś takiego usłyszeć od kogoś doświadczonego
http://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/Suszarka lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
nick nieaktualnyUf, beta oddana, ponad godzina stania w kolejce... oby wynik wynagrodzil...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2020, 09:07
lorinka9191, szona, DzulkaJ, Daniela, Pati96, moni05, Mlodamezatka, moyeu, agge, Madziandzia, Magddullina2, olik321, Okularnica_:) lubią tę wiadomość
-
Suszarka piękna krecha!!!! Ja bym na Twoim miejscu zbadała progesteron, ale ja jestem z tych, które lubią trzymać rękę na pulsie, żeby w razie "w" nie mówić sobie, ze czegoś nie dopatrzyłam, ze mogłam zrobić coś więcej#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Haha Makino, tak ze wstępnych obliczeń wynika że termin będzie chyba na 30.12, więc fajerwerki na porodówce całkiem realne 🤣 za to będzie miało fajnie bo urodziny plus imprezka sylwestrowa 😂
Annie dziękuję! Zaraz coś wybiorę
Rucola już decyzja podjęta, zbadam ten progesteron bo sama będę też spokojniejsza ♥️
Sasanko ✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2020, 08:32
Sasanka55., Rucola, Annie1981, Makino, olik321 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Annie1981 wrote:Femibion ma za mało kwasów DHA. Tu masz fajne porównanie preparatów dla kobiet.
http://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/
Sasanka kciuki za zerową betę!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2020, 08:32
Sasanka55., Annie1981 lubią tę wiadomość
-
O fajne te porównanie, zaraz tez obczaje. Sasanko mocne kciuki za tą cholerna bete, oby była już zerowa.
Sasanka55., Annie1981 lubią tę wiadomość
Starania od 04.2018.
Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
AMH 4,4.
03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
07.2019- HyCosy- oba drożne.
02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt-
-
nick nieaktualny
-
Suszarko, piękna krecha!
Sasanko, ✊✊✊!
Ja dziś po południu powtarzam betę, a wieczorem wizyta u lekarza, jeśli macie wolną rękę to nieśmiało proszę o ✊ Dziewczyny...Fiore, Sasanka55., Suszarka, Niercierpliwa v2.0, szona, DzulkaJ, Pati96, Mlodamezatka, Misiaa, moyeu, agge, olik321, Okularnica_:) lubią tę wiadomość
Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba -
nick nieaktualny
-
Makino wrote:Olik, właśnie chodziło mi o te drugie, bo kojarzyłam że powtarzałyście . Długo czekacie, myślałam że wszędzie są w ten sam dzień.
U nas
koncentracja plemników - 179 mln/ml
całkowita liczba plemników w ejakulacie 537 mln
ruch postępowy - 24%
ruch p+n - 46%
Plemniki żywe - 48%
Mnie martwi aglutynacja 1 stopień, obecną agregacja i mar 30
Jeśli nie będzie poprawy w czerwcu to mąż będzie musiał iść do lekarza, a o to będzie ciężki bój . Łyka te suplementy, pije olej z czarnuszki i sok pomidorowy plus pyłek. Oby to coś dało, jak nie to chyba będzie się trzeba pogodzić z 1 dzieckiem, bo na invitro raczej się nie zgodzi
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62