Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać
Odpowiedz

Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać

Oceń ten wątek:
  • Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i bety dziewczyny ❤️

Sasanka55., Daniela, lorinka9191 lubią tę wiadomość

13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
    14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
    40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F

6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻

Starania od 07.2019

11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • szona Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona28, mam nadzieję, że życie Cię miło zaskoczy ❤️

U mnie 1 dc.

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Iwona28, mam nadzieję, że życie Cię miło zaskoczy ❤️

U mnie 1 dc.

Najpierw, odpisujac, wstawilam smutne buzki, ale nie, nie, nie bede zamulac. Szoneczko, co powiesz na pierwszy dzien ciazy? Dzis rocznica mojego slubu, to w prezencie lap ode mnie mnostwo szczescia i fale pozytywnych mysli <3

szona, Mama_Zuzia lubią tę wiadomość

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagusia, jeśli chodzi o objawy to wczoraj mnie okropnie bolały piersi, dzisiaj trochę mniej ale są trochę tkliwe i na pewno zmienił się ich wygląd. Bolały od kilku dni inaczej niż przed @, nawet nie tyle mocniej co jakoś bardziej nieprzyjemnie. Zauważyłam to już w sobotę jak brałam prysznic ale stwierdziłam że sobie wkręcam... Poza tym to jestem zmęczona i wczoraj bym zasnęła na siedząco o 20, za to obudziłam się o 5 rano i przez to chyba się czuję jak pijana. Czuję palące policzki i nie mam wcale apetytu, chociaż to równie dobrze może być z emocji. No i strasznie chce mi się pić, ciągle chodzę z wodą. Nie mam żadnych bólów brzucha ani nic, czasem mnie troszkę ciągnie z boku brzucha jak szybko chodzę. Z zupełnych nowości dla mnie-nie wysypało mnie przed okresem a zazwyczaj wyglądam wtedy jak piętnastolatka. Nie miałam też objawów PMS. Myślałam że mi się po prostu okres spóźni...

Jednak mam apel do wszystkich staraczek, żeby się nie sugerowały nigdy śluzem. Ja miałam od owu do teraz sucho jak wiór. Dopiero dzisiaj zaczyna się coś pojawiać.

Szczerze to mam małą nadzieję że objawy się rozkręcą w jakieś bardziej typowe, byłabym spokojniejsza.

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona gratulacje, dzisiaj pierwszy dzień Twojej ciąży ♥️♥️♥️ termin na koniec stycznia jest bardzo spoko! Moja siostra jest z tego okresu, i jej synek, dwie bardzo kochane osoby 😍
    Sasanko beta na pewno ładnie spadnie, tyle nas tu trzyma kciuki że nie może być inaczej 😘

Sasanka55., szona lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Jagusia, jeśli chodzi o objawy to wczoraj mnie okropnie bolały piersi, dzisiaj trochę mniej ale są trochę tkliwe i na pewno zmienił się ich wygląd. Bolały od kilku dni inaczej niż przed @, nawet nie tyle mocniej co jakoś bardziej nieprzyjemnie. Zauważyłam to już w sobotę jak brałam prysznic ale stwierdziłam że sobie wkręcam... Poza tym to jestem zmęczona i wczoraj bym zasnęła na siedząco o 20, za to obudziłam się o 5 rano i przez to chyba się czuję jak pijana. Czuję palące policzki i nie mam wcale apetytu, chociaż to równie dobrze może być z emocji. No i strasznie chce mi się pić, ciągle chodzę z wodą. Nie mam żadnych bólów brzucha ani nic, czasem mnie troszkę ciągnie z boku brzucha jak szybko chodzę. Z zupełnych nowości dla mnie-nie wysypało mnie przed okresem a zazwyczaj wyglądam wtedy jak piętnastolatka. Nie miałam też objawów PMS. Myślałam że mi się po prostu okres spóźni...

Jednak mam apel do wszystkich staraczek, żeby się nie sugerowały nigdy śluzem. Ja miałam od owu do teraz sucho jak wiór. Dopiero dzisiaj zaczyna się coś pojawiać.

Szczerze to mam małą nadzieję że objawy się rozkręcą w jakieś bardziej typowe, byłabym spokojniejsza.

Suszarko, jak dla mnie to Ty masz milion ciazowych objawow :) :* Co do sluzu- zdecydowanie popieram. Rok temu mialam tak dziwnie sucho i teraz tez, a jednak owu byly, a z nich ciaze

• Irvine90 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorinko, Ladinola, Daniela - ✊✊✊ za wizyty i same dobre wieści!

Sasanko - również ✊ za ostatnią negatywną betę. 😘

Iwona28, obyś wróciła szybko, oczywiście w ciąży.

Szona, jakoś czuję, że to Twoja ostatnia @ w tym roku. ;)

Sasanka55., Daniela, Ladinola, szona lubią tę wiadomość

01.2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek

age.png

Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm

age.png

Alicja 07.04.2023 <3 3600 g, 57 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine90 wrote:
    Lorinko, Ladinola, Daniela - ✊✊✊ za wizyty i same dobre wieści!

Sasanko - również ✊ za ostatnią negatywną betę. 😘

Iwona28, obyś wróciła szybko, oczywiście w ciąży.

Szona, jakoś czuję, że to Twoja ostatnia @ w tym roku. ;)

<3 <3 <3 kochana Irvine :* Dziekuje :) Jak tam u Ciebie?

Irvine90 lubi tę wiadomość

• Dariss Debiutantka

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj na papierze zobaczyłam taką delikatną niteczkę krwi. Implantacja ?? Kiedy test najlepiej zrobić ?? Już jutro czy poczekać jeszcze ??
    Przepraszam jeżeli zadaje banalne pytania, ale jestem dość zielona 🙈

• Daniela Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariss, jesli to implantacja, to jutro może już wyjść test.

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Dariss Debiutantka

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie się boje, że będzie znowu rozczarowanie....

• Pauliśka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko Ty nie chciej mocniejszych objawów 🙈 ja już mam dość 🙈 mdłości i osłabienie mnie nie opuszczają ani na chwilę... Do tego najpierw miałam biegunki, a teraz zaparcia więc mam ciągle bóle brzucha 🙈 a ciąża to podobno stan błogosławiony :D
    Trzymam kciuki za bety! 😘
    Szonka do Ciebie też wróci kurczak w tym roku, tak jak wrócił do mnie! 😘

szona lubi tę wiadomość

8p3os65gp79cy9ly.png
  • moyeu Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    A powiedzcie - jodid trzeba brać o konkretnej porze? I l-arganinę? :>

Suszarko, jesteś chodząca reklamą NAC :) Ale wow, aż trzy tabletki? Biorę się za to. Nie wiem czy nie mam tam jakichś torbieli - czy Nac może mi ewentualnie zrobić krzywdę? Zakładam, że nie :>
    Szonka ja biorę kelp, to jest jod bez recepty i jego biorę w trakcie jedzenia śniadania albo po zjedzeniu, żeby się najlepiej wchłaniał, jak jest z jodidem to nie wiem, może jest coś na ulotce? L argininę kiedyś brałam na odchudzanie i brałam ją pół godziny przed posiłkiem jeśli dobrze pamietam. Co do NACa to krzywdy sobie nie zrobisz, jego trzeba brać sporo żeby działał jak trzeba, on genialnie oczyszcza wątrobę więc ma dużo fajnych zastosowań, nie tylko przy staraniach, ja odkryłam go w książce o Hashimoto dr Izabelli Wentz, bardzo polecam! I wkleję Wam znowu infografikę od karolinaeng z insta, kupiłam sobie inozytol w proszku i powoli dochodzę do tej dawki wskazanej bo każde zwiększenie dawki to niestety rewolucje żołądkowe 😆
    3e462a4f79d6.png

szona lubi tę wiadomość

30 lat 🍍 starania od II 2018
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
    ❌AMH
    IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻

👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

💉IVF💊
    IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭

💉IMMUNOLOGIA🦠
    IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
    ❌TEST IMK
    ❌TEST CBA
    ❓ANA 3
    ✅P/c przeciwplemnikowe
    ❓KIR
    ❓HLA-C

Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliska współczuję Ci bardzo tych nieprzyjemności bo od początku ta ciąża daje Ci popalić :( ale niedługo już drugi trymestr więc oby stopniowo było coraz lepiej ✊
    Deris siusiaj jutro rano, trzymam kciuki ✊✊✊
    Sasaneczko 😘 w weekend się okazało że zasiały mi się sasanki w ogrodzie. Przypadek??? Nie sądzę! Może później uda mi się zrobić zdjęcie 😘
    Dzięki Dziewczyny za uspokojenie, sama bym pewnie powiedziała komuś tak samo, ale mój problem chyba polega na tym że ja nadal w to nie wierzę 🙊 już milczę na swój temat bo zdecydowanie za dużo tu o mnie 😀
    Fiore jeśli masz problem z denerwowaniem się to gorąco polecam kolorowanki dla dorosłych. Mnie to totalnie głowę odcina ♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2020, 11:40

Sasanka55., Fiore lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • agge Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki, dziewczyny 😘😘

Sasanka55., Daniela lubią tę wiadomość

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela kciuki!!! Liczę na sliczką fotkę misia haribo :)

szona, Daniela lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Fiore Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka myślałam o tym, albo puzzlach. Chociaż ja to jestem taka niecierpliwa, że nie wiem czy to nie przyniesie odwrotnego rezultatu ;) Ale kolorowankę muszę ogarnąć. Tymczasem mobilizuje się, żeby czytać moje branżowe książki, które powinnam już dawno przeczytać, a jakoś zawsze czasu brak. Zaczął mi się wczoraj piąty tydzień na zwolnieniu, wiec trzeba ruszać jakoś tą łepetyną...aha i klinika testuje moja cierpliwość, bo wizytę mam w końcu nie jutro a w czwartek na 10.00...no ale co, czekam już tyle to jeden dzień mnie nie zbawi.

Starania od 04.2018.
    Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
    AMH 4,4.
    03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
    07.2019- HyCosy- oba drożne.
    02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
    03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt- <3
    f2wl2n0a4zf2jm0h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie. Lekarz na wstępie pochwalił, że od razu po wyniku tsh 4 wzięłam euthyrox w dawce 50 i że od razu wzięłam duphaston. Skrupulatnie przeczytał wyniki genetyczne, wszystko sobie zapisał. Na usg wszystko w porządku, żadnych nieprawidłowości, lekarz powiedział, że widzi maleńki pęcherzyk ale jest tak maleńki, że do końca nie jest pewny. Więc wizyta za 2 tygodnie 7 maja. Zalecił brać 3x1 duphaston i euthyrox w dawce 62,5. Zamiast witamin pregna start (twierdzi, że te wszystkie witaminy wieloskładnikowe nie są ok) mam brać prevenit intensive, do tego witaminę d3 4000 z k2mk7, witaminę C 2000 i dicoflor. Zastanawiają mnie te dawki d3 i witaminy C. 🤔 Ale jak kazał to chyba wie co zaleca. Nie zalecił badań krwi, mówi, żeby teraz tak nie chodzić po laboratoriach ale ja i tak będę patrzyć jak przyrasta. Hm.. I to chyba wszystko.

Sasanka55., Fiore, Suszarka, agge, Rucola, moni05, Irvine90, Mildred, frezyjciada, Mlodamezatka, szona, olik321, MonikA_89!, Okularnica_:), Daniela, moyeu lubią tę wiadomość

• Pauliśka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Jestem już po wizycie. Lekarz na wstępie pochwalił, że od razu po wyniku tsh 4 wzięłam euthyrox w dawce 50 i że od razu wzięłam duphaston. Skrupulatnie przeczytał wyniki genetyczne, wszystko sobie zapisał. Na usg wszystko w porządku, żadnych nieprawidłowości, lekarz powiedział, że widzi maleńki pęcherzyk ale jest tak maleńki, że do końca nie jest pewny. Więc wizyta za 2 tygodnie 7 maja. Zalecił brać 3x1 duphaston i euthyrox w dawce 62,5. Zamiast witamin pregna start (twierdzi, że te wszystkie witaminy wieloskładnikowe nie są ok) mam brać prevenit intensive, do tego witaminę d3 4000 z k2mk7, witaminę C 2000 i dicoflor. Zastanawiają mnie te dawki d3 i witaminy C. 🤔 Ale jak kazał to chyba wie co zaleca. Nie zalecił badań krwi, mówi, żeby teraz tak nie chodzić po laboratoriach ale ja i tak będę patrzyć jak przyrasta. Hm.. I to chyba wszystko.
    No ta wit C i wit D zbyt wysokie dawki moim zdaniem... W pregnie przecież też jest wit D... No ale to lekarz, może wie lepiej. W ogóle przed suplementacją dużych dawek wit D powinno zbadać się najpierw jej poziom. A dicoflor po co? 🤔

8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola, cudownie :) Czekamy na piekne foto za 2 tygodnie :) Co do bety i labo- uwazaj, prosze, na siebie. Czy dzwonilas juz do szpitala w zwiazku z tata?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2020, 12:29

‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ