Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i bety dziewczyny ❤️
Sasanka55., Daniela, lorinka9191 lubią tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
nick nieaktualnyszona wrote:Iwona28, mam nadzieję, że życie Cię miło zaskoczy ❤️
U mnie 1 dc.
Najpierw, odpisujac, wstawilam smutne buzki, ale nie, nie, nie bede zamulac. Szoneczko, co powiesz na pierwszy dzien ciazy? Dzis rocznica mojego slubu, to w prezencie lap ode mnie mnostwo szczescia i fale pozytywnych mysliszona, Mama_Zuzia lubią tę wiadomość
-
Jagusia, jeśli chodzi o objawy to wczoraj mnie okropnie bolały piersi, dzisiaj trochę mniej ale są trochę tkliwe i na pewno zmienił się ich wygląd. Bolały od kilku dni inaczej niż przed @, nawet nie tyle mocniej co jakoś bardziej nieprzyjemnie. Zauważyłam to już w sobotę jak brałam prysznic ale stwierdziłam że sobie wkręcam... Poza tym to jestem zmęczona i wczoraj bym zasnęła na siedząco o 20, za to obudziłam się o 5 rano i przez to chyba się czuję jak pijana. Czuję palące policzki i nie mam wcale apetytu, chociaż to równie dobrze może być z emocji. No i strasznie chce mi się pić, ciągle chodzę z wodą. Nie mam żadnych bólów brzucha ani nic, czasem mnie troszkę ciągnie z boku brzucha jak szybko chodzę. Z zupełnych nowości dla mnie-nie wysypało mnie przed okresem a zazwyczaj wyglądam wtedy jak piętnastolatka. Nie miałam też objawów PMS. Myślałam że mi się po prostu okres spóźni...
Jednak mam apel do wszystkich staraczek, żeby się nie sugerowały nigdy śluzem. Ja miałam od owu do teraz sucho jak wiór. Dopiero dzisiaj zaczyna się coś pojawiać.
Szczerze to mam małą nadzieję że objawy się rozkręcą w jakieś bardziej typowe, byłabym spokojniejsza.Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
szona gratulacje, dzisiaj pierwszy dzień Twojej ciąży ♥️♥️♥️ termin na koniec stycznia jest bardzo spoko! Moja siostra jest z tego okresu, i jej synek, dwie bardzo kochane osoby 😍
Sasanko beta na pewno ładnie spadnie, tyle nas tu trzyma kciuki że nie może być inaczej 😘Sasanka55., szona lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
nick nieaktualnySuszarka wrote:Jagusia, jeśli chodzi o objawy to wczoraj mnie okropnie bolały piersi, dzisiaj trochę mniej ale są trochę tkliwe i na pewno zmienił się ich wygląd. Bolały od kilku dni inaczej niż przed @, nawet nie tyle mocniej co jakoś bardziej nieprzyjemnie. Zauważyłam to już w sobotę jak brałam prysznic ale stwierdziłam że sobie wkręcam... Poza tym to jestem zmęczona i wczoraj bym zasnęła na siedząco o 20, za to obudziłam się o 5 rano i przez to chyba się czuję jak pijana. Czuję palące policzki i nie mam wcale apetytu, chociaż to równie dobrze może być z emocji. No i strasznie chce mi się pić, ciągle chodzę z wodą. Nie mam żadnych bólów brzucha ani nic, czasem mnie troszkę ciągnie z boku brzucha jak szybko chodzę. Z zupełnych nowości dla mnie-nie wysypało mnie przed okresem a zazwyczaj wyglądam wtedy jak piętnastolatka. Nie miałam też objawów PMS. Myślałam że mi się po prostu okres spóźni...
Jednak mam apel do wszystkich staraczek, żeby się nie sugerowały nigdy śluzem. Ja miałam od owu do teraz sucho jak wiór. Dopiero dzisiaj zaczyna się coś pojawiać.
Szczerze to mam małą nadzieję że objawy się rozkręcą w jakieś bardziej typowe, byłabym spokojniejsza.
Suszarko, jak dla mnie to Ty masz milion ciazowych objawow :* Co do sluzu- zdecydowanie popieram. Rok temu mialam tak dziwnie sucho i teraz tez, a jednak owu byly, a z nich ciaze -
Lorinko, Ladinola, Daniela - ✊✊✊ za wizyty i same dobre wieści!
Sasanko - również ✊ za ostatnią negatywną betę. 😘
Iwona28, obyś wróciła szybko, oczywiście w ciąży.
Szona, jakoś czuję, że to Twoja ostatnia @ w tym roku.Sasanka55., Daniela, Ladinola, szona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIrvine90 wrote:Lorinko, Ladinola, Daniela - ✊✊✊ za wizyty i same dobre wieści!
Sasanko - również ✊ za ostatnią negatywną betę. 😘
Iwona28, obyś wróciła szybko, oczywiście w ciąży.
Szona, jakoś czuję, że to Twoja ostatnia @ w tym roku.
kochana Irvine :* Dziekuje Jak tam u Ciebie?Irvine90 lubi tę wiadomość
-
Suszarko Ty nie chciej mocniejszych objawów 🙈 ja już mam dość 🙈 mdłości i osłabienie mnie nie opuszczają ani na chwilę... Do tego najpierw miałam biegunki, a teraz zaparcia więc mam ciągle bóle brzucha 🙈 a ciąża to podobno stan błogosławiony
Trzymam kciuki za bety! 😘
Szonka do Ciebie też wróci kurczak w tym roku, tak jak wrócił do mnie! 😘szona lubi tę wiadomość
-
szona wrote:A powiedzcie - jodid trzeba brać o konkretnej porze? I l-arganinę? :>
Suszarko, jesteś chodząca reklamą NAC Ale wow, aż trzy tabletki? Biorę się za to. Nie wiem czy nie mam tam jakichś torbieli - czy Nac może mi ewentualnie zrobić krzywdę? Zakładam, że nie :>
szona lubi tę wiadomość
30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
Pauliska współczuję Ci bardzo tych nieprzyjemności bo od początku ta ciąża daje Ci popalić ale niedługo już drugi trymestr więc oby stopniowo było coraz lepiej ✊
Deris siusiaj jutro rano, trzymam kciuki ✊✊✊
Sasaneczko 😘 w weekend się okazało że zasiały mi się sasanki w ogrodzie. Przypadek??? Nie sądzę! Może później uda mi się zrobić zdjęcie 😘
Dzięki Dziewczyny za uspokojenie, sama bym pewnie powiedziała komuś tak samo, ale mój problem chyba polega na tym że ja nadal w to nie wierzę 🙊 już milczę na swój temat bo zdecydowanie za dużo tu o mnie 😀
Fiore jeśli masz problem z denerwowaniem się to gorąco polecam kolorowanki dla dorosłych. Mnie to totalnie głowę odcina ♥️Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2020, 11:40
Sasanka55., Fiore lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka myślałam o tym, albo puzzlach. Chociaż ja to jestem taka niecierpliwa, że nie wiem czy to nie przyniesie odwrotnego rezultatu Ale kolorowankę muszę ogarnąć. Tymczasem mobilizuje się, żeby czytać moje branżowe książki, które powinnam już dawno przeczytać, a jakoś zawsze czasu brak. Zaczął mi się wczoraj piąty tydzień na zwolnieniu, wiec trzeba ruszać jakoś tą łepetyną...aha i klinika testuje moja cierpliwość, bo wizytę mam w końcu nie jutro a w czwartek na 10.00...no ale co, czekam już tyle to jeden dzień mnie nie zbawi.Starania od 04.2018.
Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
AMH 4,4.
03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
07.2019- HyCosy- oba drożne.
02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt-
-
nick nieaktualnyJestem już po wizycie. Lekarz na wstępie pochwalił, że od razu po wyniku tsh 4 wzięłam euthyrox w dawce 50 i że od razu wzięłam duphaston. Skrupulatnie przeczytał wyniki genetyczne, wszystko sobie zapisał. Na usg wszystko w porządku, żadnych nieprawidłowości, lekarz powiedział, że widzi maleńki pęcherzyk ale jest tak maleńki, że do końca nie jest pewny. Więc wizyta za 2 tygodnie 7 maja. Zalecił brać 3x1 duphaston i euthyrox w dawce 62,5. Zamiast witamin pregna start (twierdzi, że te wszystkie witaminy wieloskładnikowe nie są ok) mam brać prevenit intensive, do tego witaminę d3 4000 z k2mk7, witaminę C 2000 i dicoflor. Zastanawiają mnie te dawki d3 i witaminy C. 🤔 Ale jak kazał to chyba wie co zaleca. Nie zalecił badań krwi, mówi, żeby teraz tak nie chodzić po laboratoriach ale ja i tak będę patrzyć jak przyrasta. Hm.. I to chyba wszystko.
Sasanka55., Fiore, Suszarka, agge, Rucola, moni05, Irvine90, Mildred, frezyjciada, Mlodamezatka, szona, olik321, MonikA_89!, Okularnica_:), Daniela, moyeu lubią tę wiadomość
-
Ladinola wrote:Jestem już po wizycie. Lekarz na wstępie pochwalił, że od razu po wyniku tsh 4 wzięłam euthyrox w dawce 50 i że od razu wzięłam duphaston. Skrupulatnie przeczytał wyniki genetyczne, wszystko sobie zapisał. Na usg wszystko w porządku, żadnych nieprawidłowości, lekarz powiedział, że widzi maleńki pęcherzyk ale jest tak maleńki, że do końca nie jest pewny. Więc wizyta za 2 tygodnie 7 maja. Zalecił brać 3x1 duphaston i euthyrox w dawce 62,5. Zamiast witamin pregna start (twierdzi, że te wszystkie witaminy wieloskładnikowe nie są ok) mam brać prevenit intensive, do tego witaminę d3 4000 z k2mk7, witaminę C 2000 i dicoflor. Zastanawiają mnie te dawki d3 i witaminy C. 🤔 Ale jak kazał to chyba wie co zaleca. Nie zalecił badań krwi, mówi, żeby teraz tak nie chodzić po laboratoriach ale ja i tak będę patrzyć jak przyrasta. Hm.. I to chyba wszystko.
-
nick nieaktualny