Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać
Odpowiedz

Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    witaj 😊
    Chciało by się zajść od złotego strzału 😋 Czasem jednak trzeba uzbroić się w cierpliwość. Dwa lub trzy cykle to jeszcze nie tak tragicznie. Czasem organizm potrzebuje trochę czasu, żeby dojść do siebie po antykach. Jak długie masz cykle? Jesteś pewna kiedy była owulacji? Mierzysz temperaturę?
    No i testowanie 8dpo zakrawa na masochizm 😁
    Więc jeszcze wszystko może się wydarzyć. Powtórz test za tydzień. A jajnik może boleć, bo ciałko żółte produkuje proga 🍀

Cykle mam około 28-29 dni, raczej wiem kiedy mam owulację, bo badam śluz, temp, robię te testy, ale o dziwo ostatio jak robiłam test pierwszego dnia to wyszły takie same kreski, drugiego dnia już jedna była mniej widoczna, a trzeciego MOCNO widoczne. Wiem, z tym testem to się pośpieszyłam :D

• Pauliśka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Oj nie zazdroszczę Wam z tymi mdłościami... Mi się zdarzają co któryś dzień i to jest dramat 😩 także mi tez by tylko wystarczył ból piersi 😅 Za to w tym tygodniu dopada mnie około 13 takie zmęczenie jak bym całą noc nie spała i wtedy drzemka jest nieunikniona
    Co któryś dzień to mogłyby być 🙈 ja mam od rana do wieczora i jeszcze w nocy się zdarzają 🙈 chodzę jak zombie 🙈

8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A słuchajcie kobitki - które testy ciążowe są "najlepsze"? Te z domowego laboratorium "co wykrywają ciąże 6 dni wcześniej"? Czy tutaj może być nawet najtańszy Rossmanowski?

• Pauliśka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati111 wrote:
    A słuchajcie kobitki - które testy ciążowe są "najlepsze"? Te z domowego laboratorium "co wykrywają ciąże 6 dni wcześniej"? Czy tutaj może być nawet najtańszy Rossmanowski?
    Najlepsze, najszybciej wyłapują bobotest, ale...one czasami pokazują drugą szarą kreskę jak nie ma ciąży, więc są oszustami. No ale bobotest był różowy, kiedy na pinku tym najczulszym nie było absolutnie nic widać. Więc mimo wszystko ja bobotest polecam.

8p3os65gp79cy9ly.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati111 wrote:
    Bobo żółty, ale czasem wychodzą na nim brzydkie kreski po czasie które są fałszywe. Jednak bobo wybarwia się najładniej. W niedzielę pokazał mi blada kreskę, a następnego dnia beta była 21.9, także założę się że wyłapał taką jednocyfrową :)

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati111 wrote:
    jak chcesz wykryć bardzo wczesną ciążę to chyba bobotesty, potrafią wykryć bardzo wczesną ciążę, ale dają też fałszywe kreski (chociaż mnie nigdy coś takiego nie spotkało)
    przy Pinkach beta musi być mega wysoka, bo się słabo wybarwiaja.
    Ja zazwyczaj używałam facelle, bo najtańsze były, nigdy nie miałam fałszywych kresek.
    Dziewczyny zamawiają też Nord testy, i "testy od beti" z allegro.

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • szona Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłama AOA, ASA i helicobacter pylori. Pani w labie nie ogarniała ANA, a ja chcę zrobić ANA 3 bez 1 i 2. Nie czaiła jednak bazy czy w ogóle mają to w ofercie, więc zrobię następnym rzucie w Diagnostyce. W drugiej połowie cyklu zrobię może tę subpopulację limfocytów i myślę o allo-mlr. Zobaczymy.

Suszarka, Judit, olik321, Pauliśka, Niercierpliwa v2.0, Misiaa, Rucola, Pati96, Makino, Mlodamezatka, Madziandzia lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam za pomoc :) Ale jak to jest - przecież Pink niby ma czułość 10, a bobo testy 25, to chyba Pink powinien lepiej działać :D

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Co któryś dzień to mogłyby być 🙈 ja mam od rana do wieczora i jeszcze w nocy się zdarzają 🙈 chodzę jak zombie 🙈

Masakra! Mnie właśnie jak złapią to tez trwa to cały dzień. A najgorsze że jestem ciagle głodna a przy tych miłościach to tak średni cokolwiek podchodzi 😂

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati111 wrote:

Te ze sklepu Action 🥳

• szona Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem, że mogłabym mieć mdłości, rzygać dalej niż widzę, mieć cycki jak wory i spać cały dzień ;) Wolę to sto razy bardziej niż zastanawianie się czy ból w dole brzucha to torbiel, owulacja, endometrioza oraz czy ten cykl skończy się sukcesem, czy tradycyjnie :P

ElfiaKsiężniczka, GrubAsia, Fiore, Suszarka, Sasanka55., *Agape*, Daniela, Judit, olik321, eemmiilliiaa, Nuch2, Misiaa, Rucola, Pati96, Annie1981, Mlodamezatka, lorinka9191, Madziandzia, moyeu lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona ja absolutnie nie narzekam. I nawet jak będę rzygać codziennie to nie będę. Przeżyję co tylko będzie trzeba, byle było dobrze.

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Judit Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    A ja Wam powiem, że mogłabym mieć mdłości, rzygać dalej niż widzę, mieć cycki jak wory i spać cały dzień ;) Wolę to sto razy bardziej niż zastanawianie się czy ból w dole brzucha to torbiel, owulacja, endometrioza oraz czy ten cykl skończy się sukcesem, czy tradycyjnie :P

Ja też chce rzygi ciążowe 😂 będę rzygać z uśmiechem na twarzy 😆

szona, Pauliśka, Nuch2, Rucola, Mlodamezatka, lorinka9191, moni05, Madziandzia lubią tę wiadomość

ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
    została ❄ 4AA

13.02 kriotransfer ❄️4AA
    14.03 jest serduszko❤️

endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • Lilou Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:

Mam dokładnie to samo, wykluczając endo, bo nigdy nie miałam do tego przesłanek.

Jeszcze nie porzucam nadzieji na ten cykl. Owu chyba jeszcze nie było. Działamy regularnie. No zobaczymy. To bedzie dopiero drugi cykl na prawde regularnych staran co 2 dni, bo poprzednie to tak nie do końca nam wychodziło. Ogólnie 6cs.

Ale wydaje mi się że dopiero od poprzedniego miesiąca cykle sie uregulowały po anty. Chociaż w marcu @ przyszła po 27, teraz w kwietniu po 31.
    Przed zatrzymaniem okresu i wywoływaniem go dupkiem były 34 dniowe. Może ten duphatson namieszał?

Zobaczyby jak będzie teraz, a najlepiej żeby @ w ogóle nie zawitała z wiadomego powodu.

PCOS❌
    Starania od 11.2019

🏳 - 2022 - IVF.
    START IVF - luty 2022; priming estrofenowy.
    2 ❄❄
    24.03.22 - transfer ❄ 💔😥
    27.05.22 - transfer ❄ 💔😥

Naturalne cudy:
    26.08.2022 - 11tc poronienie zatrzymane 8+5. 💔
    10.01.2023 - 9tc poronienie zatrzymane 6+3 💔

06/07.2024 - stymulacja gonadotropinami.
    9 dpo - II
    5.08 - 6+2 mamy 4 mm kropeczka i <3 -> 21.08 - 2 cm człowieczka. -> krwawienie -> szpital, krwiak. -> 26.08 - 9+2 2,5 cm malucha. -> 07.09 11+0 4,2 cm <3 -> 20.09 - 12+6 7cm najprawdopodobniej dziewczynki 🩷 -> 10.10 - 15+5 132 g kruszynki 🩷 -> 31.10 - 18+5 259g... chłopaka 😆💙 -> 15.11 20+6 404g zdrowego synka 🩵🥹

Leki: euthyrox N50, Clexane 0,4, Acard 150, Encorton 15 mg - do 13 tc, Glucophage 1500 XR, Prenatal Duo

Zostań z Nami 🙏🙏🙏

preg.png
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się staram nie narzekać :) Zwłaszcza na wątku dla staraczek - przecież wiadomo, że tak naprawdę tutaj każda z nas marzy o tych objawach :)

To kto teraz będzie testować w najbliższym czasie?

Misiaa, ja wytrwale szturmuje Górę modlitwą, mam nadzieję, że pomogę :) A Twoje podejście bardzo mnie cieszy, czerp radość z każdego dnia i ciesz się miłością męża, to bardzo ważne :) Będzie dobrze.

Szonka, Sasanka, o Was też pamiętam :)
    Każdej z serca kibicuję.

Edit. Nati, u mnie Pink pokazał dwie kreski 8/9 dpo. Bobka chyba nigdy nie miałam. Za to raz na nordzie miałam dwie kreski przed wykonaniem testu... Wydaje mi się, że szybko ciąże pokazują też te strumieniowe z rossmana, ale nie facelle tylko check & go o ile nie pokrecilam nazwy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2020, 10:45

szona, Suszarka, Misiaa, eemmiilliiaa lubią tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Edit. Nati, u mnie Pink pokazał dwie kreski 8/9 dpo. Bobka chyba nigdy nie miałam. Za to raz na nordzie miałam dwie kreski przed wykonaniem testu... Wydaje mi się, że szybko ciąże pokazują też te strumieniowe z rossmana, ale nie facelle tylko check & go o ile nie pokrecilam nazwy.

Ok dzięki :) A słuchajcie - jakie macie temp. po owulacji, bo u mnie od kilku dni z rana jest 37,1 w pochwie.

• szona Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko, żeby nie było! Ja absolutnie nie wjeżdżam na nasze ciężarne - bo to żadna frajda cały dzień chodzić jak mumia. I tak samo - naturalne, że piszecie o swoich odczuciach. Ja po prostu ze swojej perspektywy NA TĘ CHWILĘ o tym wszystkim marzę, ale nie jest powiedziane, że jak mnie to dotknie to nie odszczekam ;)

*Agape*, Pauliśka, Magddullina2, Rucola, Pati96, Makino, Mlodamezatka, moni05, agge, Madziandzia lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I drugie pytanie - czy słyszałyście o testach ciążowych z krwi, ale domowych? :) One są już najczulsze? Opłaca się je kupować?

• Daniela Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona, wiem :)

Nie mogę się doczekać, aż zaczniesz odszczekiwac i myślę, że to już wkrótce :)

szona, Magddullina2 lubią tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • szona Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati111 wrote:
    I drugie pytanie - czy słyszałyście o testach ciążowych z krwi, ale domowych? :) One są już najczulsze? Opłaca się je kupować?

Nigdy nie badałam temperatury okołoowulacyjnej w innym miejscu niż buzia ;) I nigdy nie robiłam testów domowych z krwi. Wykorzystam testy z Allegro, które mam i wracam do bobków.

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ