Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać
Odpowiedz

Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać

Oceń ten wątek:
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magddullina2 wrote:
    Ahh taki dół mnie jakiś złapał... Jak pomyślę ile już cykli nic... Dziewczyny tutaj na rzęsach stają z badaniami itd.
    Stymulację, ivf.. Tyle suplementów.. 😢
    A ja nic nie robię w tym kierunku... Mam już dwóch synów i pozostawiłam naturze i Bogu co dalej mi pisane... Nie nawidzę lekarzy... Nie będę się badać mam już jeden epizod za sobą i może dlatego tak. Błagam nie oceniajcie mnie po tym co teraz piszę ale w UJ mi ciężko z tym wszystkim... Teraz już postanowiłam i na dobre będę się tego trzymać... Daje nam czas do września jak mały pójdzie do przedszkola jeżeli się nie uda nie będę już walczyć... Jest mi przykro ale życie niejednokrotnie pokazało mi że trzymam rodzinę w kupie i nie wiem jak moje życie potoczy się dalej... Mnóstwo zdarzeń które nie powinny mieć miejsca dają mi taki jebany pytajnik w mózgu... Jeszcze moja mama.... Eh.. 😢 Toczę wojnę sama ze sobą... Jak nie raz patrzę jak piszecie o czasach z mkami i te piękne zdj na grupie... Serce mi pęka... Po ciekim lodzie stąpam do wybuchu
    Magda może daj sobie czas :) masz już 2 łobuzów, jesteś jeszcze młoda więc na córeczkę masz jeszcze spokojnie czas :) uporządkuj wszystkie swoje sprawy z M..spędźcie wspólnie trochę czasu..poróbcie sobie wspólnie też jakieś fajne zdjęcia na pamiątkę...ja w staraniach gdzieś tam się w pewnym momencie pogubiłam..skupiłam się tylko na staraniacha a M gdzieś tam był z boku...na szczęście otworzyłam oczy..może i Ty spróbuj najpierw skupić swoją uwagę na M a córeczka pojawi się w najmniej oczekiwanym momencie ;)

Magddullina2, Suszarka, szona, MonikA_89!, moni05 lubią tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdulina bardzo smutno mi sie zrobilo jak przeczytalam co napisalas. Bardzo mi przykro, ze jestes teraz w takiej sytuacji. :(
    Ale masz juz dwoch maluszkow, dwoje urwisow krew z krwi. Mysle ze to dobry moment zeby skupic sie na nich, na mezu. Spedzic razem dobrze czas, pomyslec o sobie nawzajem. Dac sobie wiecej czasu i po prostu sie nie zabezpieczac. Pozwolic losowi zeby dzialal a w miedzyczasie cieszyc sie swoja rodzina.

Nie mnie oceniac i nie chce zeby to zle zabrzmialo. Ale masz juz dwojke kochanych dzieci. Ciesz sie tym. A trzecie przyjdzie w niespodziewanym momencie. Tego Ci zycze ❤️

Magddullina2, MonikA_89! lubią tę wiadomość

13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
    14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
    40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F

6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻

Starania od 07.2019

11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodamezatka wrote:
    Magdulina bardzo smutno mi sie zrobilo jak przeczytalam co napisalas. Bardzo mi przykro, ze jestes teraz w takiej sytuacji. :(
    Ale masz juz dwoch maluszkow, dwoje urwisow krew z krwi. Mysle ze to dobry moment zeby skupic sie na nich, na mezu. Spedzic razem dobrze czas, pomyslec o sobie nawzajem. Dac sobie wiecej czasu i po prostu sie nie zabezpieczac. Pozwolic losowi zeby dzialal a w miedzyczasie cieszyc sie swoja rodzina.

Nie mnie oceniac i nie chce zeby to zle zabrzmialo. Ale masz juz dwojke kochanych dzieci. Ciesz sie tym. A trzecie przyjdzie w niespodziewanym momencie. Tego Ci zycze ❤️

Wiem kochana mnie serce pęka jak tutaj dziewczyny piszą o stymulacjacch i in vitro... Te wszystkie suplementy, wspomagacze.... Ile kasy ładują w to żeby być mamami kuźwa mam takiego dola że tj mój 3 post =2 już usunęłam... W moim życiu dzieja się cuda na kiju ostatnio... Nie chcę aż za bardzo pisać na forum... Myślę o blogu bo muszę gdzieś to wyrzucić z siebie

Chaos i emocje to moja druga buzia za miekkie serce a dupa nie nadąża stwardniec...
    Pod życie kocham synów, siebie stawia na ostatnim planie....

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
    🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [cut]

Rucola wrote:
    No to wklejam link do pewniaka, bo ten test wyszedł mi pozytywny równoczasowo z ciążowym, ale beta była powyżej 400jednostek
    https://allegro.pl/oferta/testy-owulacyjne-50szt-ciazowe-10szt-premium-7572788668
    A moze masz jakiegoś owulaka pod ręką i sikniesz kontrolnie? Tak z czystej ciekawości Cię o to proszę :)
    U mnie w pierwszej ciąży, 14dpo, wyszedł test ciążowy, a owulak miał mocna kreskę, ale nie był pozytywny. 17 dpo owulak był już mega pozytyw.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 21:41

MamaStasia :), Magddullina2 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby miesiąc urodzin jest tym najpłodniejszym? :D To by oznaczało, że w maju próbuję 2 raz zajść w ciążę a nie 20 :D zawsze to mniej ryje banie :D
    Pomyślimy z eMkiem co i jak z badaniami. W razie czego w klinice nas pokierują i mam nadzieję dadzą jakieś skierowania gdzie zrobimy wsio za free. Dobrze bh było iść z aktualnymi badaniami nasienia no i mojego tsh, bo biorę euthyrox w ciemno...
    W ogóle laski ile ja supli nakupowałam 😱 szafka się nie zamyka.

Suszarko nie czytaj głupot, jest pięknie 😘

Ladinola nie puszczam kciuków za tatę ✊

Magdullina przykro mi, że macie problemy 🙁 ale dziewczyny dobrze piszą, warto zawalczyć i poświęcić sobie więcej uwagi, a dziewczynka przyjdzie niespodziewanie ;)

MalaMi czy Ty czasem nie jesteś w obecnych czasach "na froncie"? Wszystkich nas boli pandemia, warstwią się problemy, siada na mózg brak kontaktu z ludźmi a przede wszystkim z najbliższymi. W domach skaczemy sobie do gardeł wyładowując frustrację, ale jeśli dobrze pamiętam i w tej chwili pracujesz u źródła to nie wyobrażam sobie jak Wam musi być ciężko. Musicie to jakoś przegadać, zebrać do kupy, wniosek o separację jest wołaniem o pomoc i szansą na zawalczenie o to co Was połączyło. Ja jestem z ludzi dość wybuchowych, drę japę, że mnie pół osiedla słyszy. Co więcej ani ja ani eMek nie chcemy przeprosić, bo głupio zakładamy, że kto przeprosił ten "przegrał". No myślenie z przedszkola. Ale czasem jestem tą, która chowa dumę do kieszeni i pyta "Czego się ze mną żresz? Co się dzieje? Sytuacja w rodzinnym domu, praca?". To pomaga... myślę, że kluczem jest zawsze rozmowa.

Suszarka, Magddullina2, GrubAsia, szona, Sasanka55., lorinka9191 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko dziewczyny, aleście się rozpisały :P. Spróbuję nadrobić póki młoda śpi, ale nie wiem czy mi się uda, bo już się kręci.

Suszarko , powodzenia na wizycie! Betą się nie martw, moja beta 30 w dniu okresu daje mi od 2 lat nieźle popalić :)

EwaS87 , gratuluję, oby beta rosła w sile dalej :)

_lucky_ , dobrze Cię rozumiem, też mam ochotę już odpuścić i pogodzić się z jednym dzieckiem, ale za cholerę nie umiem zrezygnować. Oby w maju na teście pojawiły się II kreski!

Ladinola , niezmiennie trzymam kciuki za Ciebie, kurczaka i Twojego tatę :*

Szona , ja to nawet o takich badaniach co piszesz nie wiedziałam. Ciekawe czy moją gin wie :P. Muszę sobie zapisać je i może spytam na wizycie w maju, o ile się odbędzie...Immunologia to dla mnie czarna magia, pytanie tylko czy kopać tak głęboko i się załamać wynikami :/. Dużo za nie zapłaciłaś?
    Fiore , mogłabyś napisać tą listę z immu, o której piszesz?
    Poza tym, super, że wszystko dobrze, niech maleństwo rośnie <3

Madziandzia , ja bym badanie męża też powtórzyła, skoro od poprzedniego minęło 3 miesiące. Ale jeśli finanse was ograniczają to idź z tym co masz. Skoro wizyta na NFZ, to cudów bym się nie spodziewała. Przynajmniej po swoim doświadczeniu ginekologów i innych specjalistów na kasę chorych :P

Misiaa , bardzo Ci życzę, by ten spokój i odpuszczenie przyniósł Ci mały cud <3.

MalaMi , mam nadzieję, że z mężem się ułoży. Niestety przy staraniach często pojawia się kryzys, bo często wszystko podporządkowane jest temu by mieć dziecko. A jeszcze twoja praca i sytuacja w kraju wam nie pomaga. My też mieliśmy kryzys po poronieniu. Mijaliśmy się i żyliśmy obok siebie, każdy zajęty sobą. Na szczęście udało się to zmienić. Teraz jest różnie, ale kocham tego mojego marudę :)

GrubAsia , mi się marzy dwójka. Przy większej ilości chyba bym w wariatkowie wylądowała :P. Życzę Ci tej piątki dzieci, może nie na raz, ale bliźniaki na początek mogą być ;)

Lorinko, Sasanko , oby w końcu wasze bety poszły w cholerę :*. Bawcie się z mężami ile wlezie, ważne, że macie w nich wsparcie!

Magddullina2 , obyś sobie wszystko w głowie poukładała :*

Ciążówki, bardzo wam współczuję mdłości i innych dolegliwości, oby szybko przeszły. Poza tym mały bobas, który się za jakiś czas urodzi, na pewno wam to wynagrodzi! Albo dokopię jeszcze bardziej, kiedy będzie miał kolki i nie będzie spania :P

Tyle udało mi się przeczytać, zanim Młoda wstała. Nie wiem czy komuś w ogóle będzie się chciało czytać ten długi post :P. Miłego dnia :)

Suszarka, Magddullina2, GrubAsia, Sasanka55., Fiore, lorinka9191 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makino to mnie podłamałaś teraz, bo liczyłam, że tu mi pomogą za mniejszą kasę niż wawalałam do tej pory ;)

Mam pytanie poza tematem, zwłaszcza do właścicielek sierści wąsatej. Czy Wasze koty też trzeba odganiać od tabletek? Moja nigdy nie była zainteresowana, ale odkąd kupiłam oddzielnie wszystko zamiast wieloskładnikowej drożyzny na plemniory to jest dramat. Tak trzeba pilnować żeby niczego nie dopadła, że zaraz osiwieję. Nawet nie wiem do czego ona tak leci. Omega 3, selen, Wit.E, L-glutation? A może jej czegoś brakuje?

Póki nie mam dziecka to przelewam całą miłość na to stworzenie. Nie wiem co będzie jak kiedyś będzie stara i schorowana 😱

• szona Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makino wrote:
    Matko dziewczyny, aleście się rozpisały :P. Spróbuję nadrobić póki młoda śpi, ale nie wiem czy mi się uda, bo już się kręci.

Suszarko , powodzenia na wizycie! Betą się nie martw, moja beta 30 w dniu okresu daje mi od 2 lat nieźle popalić :)

EwaS87 , gratuluję, oby beta rosła w sile dalej :)

_lucky_ , dobrze Cię rozumiem, też mam ochotę już odpuścić i pogodzić się z jednym dzieckiem, ale za cholerę nie umiem zrezygnować. Oby w maju na teście pojawiły się II kreski!

Ladinola , niezmiennie trzymam kciuki za Ciebie, kurczaka i Twojego tatę :*

Szona , ja to nawet o takich badaniach co piszesz nie wiedziałam. Ciekawe czy moją gin wie :P. Muszę sobie zapisać je i może spytam na wizycie w maju, o ile się odbędzie...Immunologia to dla mnie czarna magia, pytanie tylko czy kopać tak głęboko i się załamać wynikami :/. Dużo za nie zapłaciłaś?
    Fiore , mogłabyś napisać tą listę z immu, o której piszesz?
    Poza tym, super, że wszystko dobrze, niech maleństwo rośnie <3

Madziandzia , ja bym badanie męża też powtórzyła, skoro od poprzedniego minęło 3 miesiące. Ale jeśli finanse was ograniczają to idź z tym co masz. Skoro wizyta na NFZ, to cudów bym się nie spodziewała. Przynajmniej po swoim doświadczeniu ginekologów i innych specjalistów na kasę chorych :P

Misiaa , bardzo Ci życzę, by ten spokój i odpuszczenie przyniósł Ci mały cud <3.

MalaMi , mam nadzieję, że z mężem się ułoży. Niestety przy staraniach często pojawia się kryzys, bo często wszystko podporządkowane jest temu by mieć dziecko. A jeszcze twoja praca i sytuacja w kraju wam nie pomaga. My też mieliśmy kryzys po poronieniu. Mijaliśmy się i żyliśmy obok siebie, każdy zajęty sobą. Na szczęście udało się to zmienić. Teraz jest różnie, ale kocham tego mojego marudę :)

GrubAsia , mi się marzy dwójka. Przy większej ilości chyba bym w wariatkowie wylądowała :P. Życzę Ci tej piątki dzieci, może nie na raz, ale bliźniaki na początek mogą być ;)

Lorinko, Sasanko , oby w końcu wasze bety poszły w cholerę :*. Bawcie się z mężami ile wlezie, ważne, że macie w nich wsparcie!

Magddullina2 , obyś sobie wszystko w głowie poukładała :*

Ciążówki, bardzo wam współczuję mdłości i innych dolegliwości, oby szybko przeszły. Poza tym mały bobas, który się za jakiś czas urodzi, na pewno wam to wynagrodzi! Albo dokopię jeszcze bardziej, kiedy będzie miał kolki i nie będzie spania :P

Tyle udało mi się przeczytać, zanim Młoda wstała. Nie wiem czy komuś w ogóle będzie się chciało czytać ten długi post :P. Miłego dnia :)

Badam po kolei. Sama byłam raczej zdystansowana do badań z testDNA, ale gdy poroniłam, a akurat brałam acard w tym cyklu, w którym zaszłam - to zrobiłam mutacje. Później białko C i S. Dalej hematolog zlecił badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego. Po nich mam powtórzyć w maju homocysteinę b12, kwas foliowy, a na następnej wizycie ma mnie skierować ba badanie antytrombiny III i krzepliwość będę miała przebadaną - z raczej dobrymi wynikami. Teraz chciałabym posprawdzać znowu bakterie i podstawowe przeciwciała. Powtórzę wiec wyniki tarczycowe i stąd też decyzja o przeciwciałach - przeciwplemnikowych i przeciwjajnikowych. Wczoraj zapłaciłam ok. 215 zł w alabie - 60 i 66 zł z groszami AOA i ASA, i po ok. 44 zł helicobacter w dwóch klasach.

Dodam, że w diagnistyce AOA kosztowały 148 zł, ASA ok 100 zł. Wiec różnica znacząca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 09:03

GrubAsia, Makino lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli chodzi o ten helicobacter, jest sens robić ten test z apteki? Czy on może nie wyjść, a coś będzie na rzeczy i lepiej uderzać od razu do labolatorium?

• Daniela Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w sobotę,

Powiem Wam, że nie nadaje się do chodzenia w maseczce. Kolejny raz zrobiło mi się ciemno przed oczami w sklepie, duszę się w masce :(

Madziandzia, ja mogę potwierdzić z tym miesiącem urodzin. U mnie dwukrotnie luty okazał się szczęśliwy.

Nie, mój kot nie ciągnie do tabletek. Choć w sumie nie ma do nich dostępu, u mnie wszystko pochowane ze względu na dzieci. Ale i tak na blaty nie wskakuje, nigdy nie miał w zwyczaju, a teraz to już chyba forma nie taka, choć jak na 19 lat trzyma się bardzo dobrze :)

Ladinola, masz jakieś nowe wieści o tacie? Cały czas trzymam za niego kciuki.

Co do macierzynstwa, przypomniała mi się koleżanka. Najpierw długo starała się o pierwsze dziecko. W końcu udało się i urodziła się córeczka. Potem kilka lat staran o drugie. Gdy się w końcu udało, urodziły się kolejne trzy córki. Trojaczki. Także ten. A mąż marynarz, żeby było weselej :)

Madziandzia, GrubAsia, Okularnica_:), Rucola, Magddullina2 lubią tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makino <3 :* Ty zawsze tak o wiekszosci z nas pamietasz :* Jak u Ciebie?

MalaMi, Magdulinka, Annie, bardzo wierze w to, ze wkrotce miedzy Wami a mezami bedzie idealnie, ale pamietajcie, ze ciaza niestety nie jest lekarstwem na zwiazek, wiec warto najpierw naprawic relacje, a i ufam, ze wtedy Dzidzia blyskawicznie sie pojawi :* Sciskam Was bardzo mocno

Madziandzia, a moze jakas tabletka zawiera waleriane? Koty maja na jej punkcie fiola. Kiedys, jak mialam kotke, na podloge wylalam kilka kropli waleriany. Jeszcze przez pol roku dzien w dzien tam stala i lizala to miejsce

Ja dzis obudzilam sie z potwornym bolem podbrzusza. Wystraszylam sie najgorszego, wzielam wiec szybki prysznic, by w razie W byc czysta w szpitalu. To chyba jednak jelita...

Madziandzia, Magddullina2 lubią tę wiadomość

• szona Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Dzień dobry w sobotę,

Powiem Wam, że nie nadaje się do chodzenia w maseczce. Kolejny raz zrobiło mi się ciemno przed oczami w sklepie, duszę się w masce :(

Madziandzia, ja mogę potwierdzić z tym miesiącem urodzin. U mnie dwukrotnie luty okazał się szczęśliwy.

Nie, mój kot nie ciągnie do tabletek. Choć w sumie nie ma do nich dostępu, u mnie wszystko pochowane ze względu na dzieci. Ale i tak na blaty nie wskakuje, nigdy nie miał w zwyczaju, a teraz to już chyba forma nie taka, choć jak na 19 lat trzyma się bardzo dobrze :)

Co do macierzynstwa, przypomniała mi się koleżanka. Najpierw długo starała się o pierwsze dziecko. W końcu udało się i urodziła się córeczka. Potem kilka lat staran o drugie. Gdy się w końcu udało, urodziły się kolejne trzy córki. Trojaczki. Także ten. A mąż marynarz, żeby było weselej :)

Może kup sobie przyłbicę? Znam osoby, które z uwagi na różne dolegliwości nie mogą nosić masek i przyłbice świetnie się sprawdzają

Sasanka55., Daniela lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• szona Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    Makino <3 :* Ty zawsze tak o wiekszosci z nas pamietasz :* Jak u Ciebie?

MalaMi, Magdulinka, Annie, bardzo wierze w to, ze wkrotce miedzy Wami a mezami bedzie idealnie, ale pamietajcie, ze ciaza niestety nie jest lekarstwem na zwiazek, wiec warto najpierw naprawic relacje, a i ufam, ze wtedy Dzidzia blyskawicznie sie pojawi :* Sciskam Was bardzo mocno

Madziandzia, a moze jakas tabletka zawiera waleriane? Koty maja na jej punkcie fiola. Kiedys, jak mialam kotke, na podloge wylalam kilka kropli waleriany. Jeszcze przez pol roku dzien w dzien tam stala i lizala to miejsce

Ja dzis obudzilam sie z potwornym bolem podbrzusza. Wystraszylam sie najgorszego, wzielam wiec szybki prysznic, by w razie W byc czysta w szpitalu. To chyba jednak jelita...

Kiedy planujesz sprawdzić betę? Albo jaki masz dalej plan działania? Jak najbardziej mogą być jelita, bo stres masz konkretny :/

Sasanka55. lubi tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• szona Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makino wrote:
    Dziewczyny, jeśli chodzi o ten helicobacter, jest sens robić ten test z apteki? Czy on może nie wyjść, a coś będzie na rzeczy i lepiej uderzać od razu do labolatorium?

Nigdy nie robiłam takiego testu, ale chyba wolałabym sprawdzić z krwi. Generalnie ponoć najlepsze jest badanie kału - tak mi mówił kiedyś gastrolog.

Rucola lubi tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Dzień dobry w sobotę,

Codziennie mam dzwonić po 12 więc czekam...

• Pati96 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela ja też się dusze w tych maseczkach. To jest jakaś masakra. Jak na chwilę mam założyć to jeszcze, jeszcze. Ale jak ostatnio poszłam na spacer to myślałam, że padnę i oddechu nie mogłam złapać. Jak usłyszałam, że niby porody też mają być w maseczkach..to ja nie wiem jak to ma wyglądać..

preg.png

23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    28.06.2020 urodził się synek Filip
    03.2022 laparoskopia macicy usunięcie endometriozy i zszycie ponowne macicy po rozejściu blizny po cc
    07.2023 drugi raz laparoskopia macicy usunięcie endometriozy i zszycie ponowne macicy po rozejściu blizny po cc
    08.06.2024 II kreski

Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G , cukrzyca ciążowa

Euthyrox 100/112, ,acard 150,depratal, ascofer,aspargin insulina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Kiedy planujesz sprawdzić betę? Albo jaki masz dalej plan działania? Jak najbardziej mogą być jelita, bo stres masz konkretny :/

To jest pelen spontan... W poniedzialek beta, a pozniej jakas wizyta.

Przypomniala mi sie historia kolegi, ktory wezwal pogotowie do silnego bolu brzucha, zabrali go do szpitala, a tam puscil baka i przeszlo :D Glupio mu bylo sie do tego przyznac :D

GrubAsia, olik321, szona, *Agape*, Iseko lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makino wrote:

Tak jak Szonka napisala, mi zawsze kazali robic z kalu. Slyszalam o tym tescie z apteki, ale zupelnie nie znam opinii :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie coraz częściej jajnik pobolewa, tydzień do okresu. Oby to była ciąża a nie okres :)

moni05 lubi tę wiadomość

• Daniela Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj odebrałam bawełniane maseczki, może będzie lepiej. Do tej pory używałam jednorazowych z apteki. Jak nie będzie poprawy, to chyba trzeba będzie faktycznie z przylbica spróbować.

W ogóle dobilo mnie trochę stwierdzenie ministra, że szczyt zachorowań będzie w listopadzie :(

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ