Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiaasia28, gratulacje!!! 😘
Suszarka, super, że udało się dostać tak szybko do gina. Jak pęcherzyk jer w macicy to już musi być dobrze. Za 2 tygodnie usłyszysz serduszko 😍
A ja dzisiaj upiekłam Emkowi jabłecznik 😋 Trzeba trochę go rozpieścić i odstresować, bo niedługo dni płodne 😂
Swoją drogą dzisiaj 6dc, a nadal mam plamienia. Jak brałam estrofem przy sztucznym cyklu przed transferem, to @ trwała 3 dni. Czwartego dnia minimalne plamienie z rana i potem już czysto. Dzisiaj ostatni dzień wzięłam lamettę i liczę na przyspieszenie owu 🙏Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 14:35
Suszarka, kasiasiasia28, Niercierpliwa v2.0, moni05, moyeu lubią tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Suszarka super, teraz sobie odpoczywaj 2 tygodnie i relaksuj się 🙂 i kiedy suwaczek, cykasz się jak ja?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 14:38
Suszarka lubi tę wiadomość
Starania od 04.2018.
Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
AMH 4,4.
03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
07.2019- HyCosy- oba drożne.
02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt-
-
Makino wrote:Czemu nie był? Takie zaostrzenia :o. Przyjaciółka miała 2 tyg temu prenatalne i normalnie facet z nią był. Tylko wiadomo, maseczki, rękawiczki musieli mieć. Przykro mi, że u was jest inaczej . Fajnie, że czekają jeszcze na was zarodki, aby wasza "córeczka" miała rodzeństwo (pisze w cudzysłowu, bo może jednak synkiem się okazać)
No niestety w mojej okolicy i tam gdzie robiłam prenatalne wpuszczają wyłącznie pacjentki, bez osób towarzyszących. Mężowie czekają w samochodach
Suszarko, z głębi serca gratuluję, teraz tylko wytrzymać 2 tygodnie do serduszka ❤️
Kasiu, Tobie również gratuluję są emocje 🍀 będziesz sikac na pamiątkowy test?
Niercierpliwa v2.0 wrote:Zrobiłam sobie smaka:( to będzie pierwsza rzecz po urodzeniu dziecka, która zjem:)
Też z pieczoną ryba do mnie nie przemawiają
A może zrobisz sobie takie sushi np z zielonym ogórkiem i awokado zamiast surowej ryby lub jakimś dobrym jakościowo wędzonym łososiem?kasiasiasia28, Suszarka lubią tę wiadomość
-
ElfiaKsiężniczka, będę! Może w poniedziałek przed beta.
ElfiaKsiężniczka lubi tę wiadomość
Starania od 2017
HSG, hormony - OK, AMH - 3,64
Czynnik męski - morfologia 2%, słaby ruch, ŻPN
2 x IUI nieudane
03.2020 - punkcja - zostało: 1 x morula ❄️ 1 x 2AB ❄️
04.2020 - crio transfer 1 x 2AB ❄️
7dpt - beta 35, prog 77, tsh 1.
9 dpt - beta 114,4, prog 90.
16 dpt - beta 1652.
22.06.2020 12t0d - prenatalne - OK
Spodziewamy się córeczki 🥰😍
26t3d Edit: spodziewamy się synka! 💙
30.12.2020 na świecie pojawił się synek 💙 -
kasiasiasia28 wrote:ElfiaKsiężniczka, będę! Może w poniedziałek przed beta.
szona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nati111 wrote:Beta powinna się pokazać dzień przed planowaną miesiączką?
-
nick nieaktualnyElfiaKsiężniczka wrote:beta zaczyna być produkowana prZez zarodek, który się implantuje, zazwyczaj pomiędzy 5-12 dpo. Jest to proces, u jednej będzie 6dpo i juz 9 dnia test sikany wyjdzie a u drugiej implantacja będzie dopiero tego 12 dpo i test sikany niekoniecznie wyjdzie. Nie ma reguły.
No ja robiłam w 8 dpo i nic nie wyszło A ogólnie dzisiaj, w 9dpo odczuwam delikatny ból piersi i co dziwne - mój mocz zaczyna dziwnie pachnieć, nie wiem może jestem nienormalna ale zapach mojego moczu jest bardziej intensywny. Miała któraś z was taką sytuację? -
Nati111 wrote:No ja robiłam w 8 dpo i nic nie wyszło A ogólnie dzisiaj, w 9dpo odczuwam delikatny ból piersi i co dziwne - mój mocz zaczyna dziwnie pachnieć, nie wiem może jestem nienormalna ale zapach mojego moczu jest bardziej intensywny. Miała któraś z was taką sytuację?
no objaw ciekawy, aczkolwiek wydaje mi się, że na tak wczesnym etapie to ciąża się nie objawa. Spróbuj poczekać cierpliwie to terminu @ -
Nati111 wrote:No ja robiłam w 8 dpo i nic nie wyszło A ogólnie dzisiaj, w 9dpo odczuwam delikatny ból piersi i co dziwne - mój mocz zaczyna dziwnie pachnieć, nie wiem może jestem nienormalna ale zapach mojego moczu jest bardziej intensywny. Miała któraś z was taką sytuację?
W każdym razie o niczym to nie musi świadczyć i lepiej, żebyś się nie nastawiała, ale oczywiście trzymam kciuki 🙂
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Fiore wrote:Suszarka super, teraz sobie odpoczywaj 2 tygodnie i relaksuj się 🙂 i kiedy suwaczek, cykasz się jak ja?
Co do suwaczka to chyba mamy podobnie z tym strachem, ale jeśli za dwa tygodnie będzie serduszko to ustawię i będę się nim upajać ♥️
Nati, ja sobie zawsze szukałam objawów w nieudanych cyklach. Nakręcałam się a potem bolało jak cholera. Nie zapomnę jak rok temu w lipcu zrobilo mi się niedobrze na rowerze kilka dni przed @, byłam pewna na bank że to ciąża. No niestety nie było tak. Mój pozytywny test wyszedł około 11 dpo i przed nim nie miałam prawie żadnych objawów, prócz bólu piersi (innego niz zwykle, ale zdałam sobie z tego sprawę dopiero po teście). Trzymam kciuki za pozytywny test ✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 17:02
GrubAsia, Fiore lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
nick nieaktualnyAnnie1981 wrote:Mamaginekolog mówila, ze zapach moczu w ciąży się zmienia i niektóre kobiety umieją na tej podstawie ją przewidzieć. Ja bym nie umiała 😁
W każdym razie o niczym to nie musi świadczyć i lepiej, żebyś się nie nastawiała, ale oczywiście trzymam kciuki 🙂
Rozumiem No dziwny objaw, zobaczymy. -
Cześć Dziewczyny,
Beta:
23.04 - 53
25.04 - 147
Nadal jednak boli mnie brzuch i czuje się jak 💩
W poniedziałek idę do gina, wiem że nic pewnie nie zobaczy, ale może chociaż potwierdzi że te bóle to nic groźnego. Nie sądziłam, że będę się tak źle czuć już na samym początku 😣
Postaram się nadrobić to co naskrobałyście. Mimo to trzymam kciuki za wszystkie starania ✊🐥Suszarka, olik321, Rucola, Annie1981, szona, eemmiilliiaa, Sasanka55., MonikA_89!, moyeu, Mlodamezatka, monnkej, Magddullina2, moni05, lorinka9191, Okularnica_:), agge, Iseko lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego malucha od około połowy 2018
👩🏻 33 lata, łuszczyca
12.2018 - cb
02.2019 - cb
02.2020 - cb (?)
P/c p. kardiolipinie, P/c. p. beta-2 glikoproteinie, ANA, antykoagulont toczniowy - ujemne ✅
P/c. p. plemnikom - ujemne✅
Progesteron, TSH - 1,9, FT3 - 3,31, FT4-1,05, anty-TPO, anty-TG, FSH, LH, estradiol - w normie ✅
prolaktyna - lekko ponad normę
Mykoplazma, ureaplasma, chlamydia, toksoplazmoza, CMV - ujemne. ✅
Cytologia ✅
Antytrombina III, MG, Fe, D-dimery - w normie ✅
Homocysteina - 11
Glukoza - na granicy (5,55), insulina w normie
🧔🏻38 lat
tarczyca ✅
Asthenoteratozoospermia
🚀 morfologia - 0% (11.2019)->3% (03.2020)
całkowita liczba 308 mln, koncentracja 85 mln
ruch (a+b) - 26% -> 30,5%; (a+b+c) - 47% ->39,9%
agregacja -
EwaS87 wrote:Cześć Dziewczyny,
Beta:
23.04 - 53
25.04 - 147
W poniedziałek idę do gina, wiem że nic pewnie nie zobaczy, ale może chociaż potwierdzi że te bóle to nic groźnego. Nie sądziłam, że będę się tak źle czuć już na samym początku 😣
Postaram się nadrobić to co naskrobałyście. Mimo to trzymam kciuki za wszystkie starania ✊🐥 -
EwaS87 wrote:Cześć Dziewczyny,
Beta:
23.04 - 53
25.04 - 147
Postaram się nadrobić to co naskrobałyście. Mimo to trzymam kciuki za wszystkie starania ✊🐥Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
ElfiaKsiężniczka wrote:gratuluję! Może masz zaparcia, stąd bóle brzucha.
Elfia, to raczej podbrzusze (macica), trochę jak na okres, ale też czasem kłucie 😖
Boję się, że to zły znak.Starania o pierwszego malucha od około połowy 2018
👩🏻 33 lata, łuszczyca
12.2018 - cb
02.2019 - cb
02.2020 - cb (?)
P/c p. kardiolipinie, P/c. p. beta-2 glikoproteinie, ANA, antykoagulont toczniowy - ujemne ✅
P/c. p. plemnikom - ujemne✅
Progesteron, TSH - 1,9, FT3 - 3,31, FT4-1,05, anty-TPO, anty-TG, FSH, LH, estradiol - w normie ✅
prolaktyna - lekko ponad normę
Mykoplazma, ureaplasma, chlamydia, toksoplazmoza, CMV - ujemne. ✅
Cytologia ✅
Antytrombina III, MG, Fe, D-dimery - w normie ✅
Homocysteina - 11
Glukoza - na granicy (5,55), insulina w normie
🧔🏻38 lat
tarczyca ✅
Asthenoteratozoospermia
🚀 morfologia - 0% (11.2019)->3% (03.2020)
całkowita liczba 308 mln, koncentracja 85 mln
ruch (a+b) - 26% -> 30,5%; (a+b+c) - 47% ->39,9%
agregacja -
Dziewczyny mam problem ze zwolnieniem, może będziecie wiedziały gdzie teraz powinnam to ogarnąć, 31.03 miałam wystawione zwolnienie od 01.04, ale problem w tym że moją umowę przejęła inna firma i jakby od 01.04 mam innego pracodawcę, problem w tym, że zwolnienie automatycznie zostało wystawione na ten NIP starej firmy, a teraz nowa firma mówi, że mi nie wypłaci za ten okres zwolnienia... I nie wiem gdzie ja mam iść /dzwonić w tej sprawie?
-
Kasia, Ewa, Suszarka gratulacje!! Zastanawiam się czy dzieciaczki będę z 2020 czy z 2021
MałaMi dużo myślałam o tym napisałaś o swoim związku i życzę Ci z całego serca, żeby przeszedł te próby. Tą związaną z pandemią i tą związaną ze staraniami. To jest dla Was cholernie trudny czas ale może emek złożył pozew bo uznał, że musi zrobić cokolwiek, bo bezsilności wobec sytuacji która Was spotyka jest dla niego przytłaczająca.
Jak wygląda Twoja sytuacja w pracy? Wracasz w ogóle do domu?Suszarka lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
EwaS87 wrote:Elfia, to raczej podbrzusze (macica), trochę jak na okres, ale też czasem kłucie 😖
Boję się, że to zły znak.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔