Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać
-
WIADOMOŚĆ
-
Pauliśka wrote:Dziewczyny mam problem ze zwolnieniem, może będziecie wiedziały gdzie teraz powinnam to ogarnąć, 31.03 miałam wystawione zwolnienie od 01.04, ale problem w tym że moją umowę przejęła inna firma i jakby od 01.04 mam innego pracodawcę, problem w tym, że zwolnienie automatycznie zostało wystawione na ten NIP starej firmy, a teraz nowa firma mówi, że mi nie wypłaci za ten okres zwolnienia... I nie wiem gdzie ja mam iść /dzwonić w tej sprawie?Nasz tęczowy synek 😍🌈
05.2016 synek 👦🏻
01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼 -
Kurczę Pauliśka lipa że już tyle czasu minęło może zadzwoń na infolinię ZUSu i spytaj co zrobić w tej sytuacji? Chociaż chyba bez korekty się nie obejdzie, ale co zrobić, sytuacja wyjątkowa...
Rucola mnie wychodzi termin na 30.12 z pierwszych obliczeń więc może urodzę pierwsze dziecko w 2021 i dostanę prezent od prezydenta 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 21:20
MonikA_89!, Rucola, ElfiaKsiężniczka, olik321, lorinka9191, agge lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
No właśnie mnie dopiero dziś firma raczyła poinformować... Skąd ja miałam wiedzieć, że tak to będzie wyglądało, nawet nie myślałam o tym zadzwonię w poniedziałek do lekarza chyba po prostu, może uda się coś pokombinować, chociaż czytam, że korektę można zrobić jedynie w ciągu 3 dni
-
Jak byłyby problemy to ja bym zadzwoniła mimo wszystko do ZUSu, szkoda tracić pieniądze a chyba gdzieś kiedyś słyszałam że w takiej sytuacji można wystawić korektę później, ale nie chcę mieszać
Pauliśka lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Pauliśka wrote:No właśnie mnie dopiero dziś firma raczyła poinformować... Skąd ja miałam wiedzieć, że tak to będzie wyglądało, nawet nie myślałam o tym zadzwonię w poniedziałek do lekarza chyba po prostu, może uda się coś pokombinować, chociaż czytam, że korektę można zrobić jedynie w ciągu 3 dni
Pauliśka lubi tę wiadomość
Nasz tęczowy synek 😍🌈
05.2016 synek 👦🏻
01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼 -
Nati111 wrote:No ja robiłam w 8 dpo i nic nie wyszło A ogólnie dzisiaj, w 9dpo odczuwam delikatny ból piersi i co dziwne - mój mocz zaczyna dziwnie pachnieć, nie wiem może jestem nienormalna ale zapach mojego moczu jest bardziej intensywny. Miała któraś z was taką sytuację?Lipiec 2020 cb, luty 2021 cb
Mama trójki dzieci z ogonami🐶
Zoi ❤️ 36+5, 1900g -
Gratuluje udanych wizyt ciazowych.
Rucola milo ze ktos o mnie pamieta. Nie wracamy do domu jako pielegniarki lekarze tez nie. Na dodatek jezt nas malo. I duze ryzyko ze zarazimy najblizsze. Maz milczy. Praktycznie nie rozmawiamy. Wiec malo sie udzielam bo starania mnie nie dotycza. Dziekuje za mile przyjecie. Zycze kazdej z was dojscia do upragnionego celu jakim jest dziecko -
Pauliśka wrote:Pokaż fotkę
https://zapodaj.net/885cf11ec3bb4.jpg.html
Ciężko uchwycić mi to na zdjęciu albo sobie wymyśliłam ta kreseczkę jak w poprzednim miesiącu 🙂🙂🙂Lipiec 2020 cb, luty 2021 cb
Zoi ❤️ 36+5, 1900g -
MalaMi wrote:Gratuluje udanych wizyt ciazowych.
Rucola milo ze ktos o mnie pamieta. Nie wracamy do domu jako pielegniarki lekarze tez nie. Na dodatek jezt nas malo. I duze ryzyko ze zarazimy najblizsze. Maz milczy. Praktycznie nie rozmawiamy. Wiec malo sie udzielam bo starania mnie nie dotycza. Dziekuje za mile przyjecie. Zycze kazdej z was dojscia do upragnionego celu jakim jest dziecko
Trzymajcie się, niedługo to wszystko się skończy ..Lipiec 2020 cb, luty 2021 cb
Zoi ❤️ 36+5, 1900g -
Hej dziewczyny. Mnie dzis caly dzien pochlonelo pisanie pracy magisterskiej. W koncu po 2 miesiacach prokrastynacji sie za to zabralam i zaczelam pisac drugi rozdzial 🤦🏻♀️
Duzo tu dobrych wiesci dzis. Kasia juz gratulowalam ❤️ Czekam na zdj testu 😍
Suszarko jakos bardzo bliska memu sercu sie zrobilas, ciesze sie bardzo ze wizyta u gina udana. Odpoczywaj i czekaj cierpliwie na wizyte zeby zobaczyc fasolke i ❤️❤️ Szybko zleci na pewno! ✊🏻
Ewa piekny przyrost, gratuluje! 🤰🏻❤️
Sasanko my zamawiamy z emkiem sushi w czasach korony. My lubimy akurat to grillowane i tempure i takie staram sie zamawiac, ale pare razy jedlismy tez surowa rolke. Tez czytalam o tym ze przez jedzenie wirus sie nie przenosi bo ma slabe warunki.
MalaMi duzo o tobie myslalam ostatnio, ale jakos nie wiedzialam co powiedziec. Znalazlas sie w bardzo trudnej sytuacji teraz. Mam nadzieje, ze gdy ten caly wirus w koncu minie uda wam sie z mezem na nowo dogadac. Przykro mi ze tak to u Ciebie teraz wygladaSuszarka, Sasanka55. lubią tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Pauliśka wrote:No właśnie mnie dopiero dziś firma raczyła poinformować... Skąd ja miałam wiedzieć, że tak to będzie wyglądało, nawet nie myślałam o tym zadzwonię w poniedziałek do lekarza chyba po prostu, może uda się coś pokombinować, chociaż czytam, że korektę można zrobić jedynie w ciągu 3 dni
Skomplikowane to wszystko.. spróbuj pogadać o korekcie l4
Ale no fakt ze przejęła Cię inna firma bez Twojej wiedzy jest chyba bezprawny
MiałaMi bsrdzo mi przykro.. naprawdę nie wiem co napisać. Jesteście niesamowicie obciążeni fizycznie i psychicznie sytuacja w kraju.. mam ogromną nadzieję, że uda się dogadać z mężem i odbudować relacje.. mocno trzymam kciuki -
Suszarka wrote:A ja dodam tylko że u nas zaskoczyło w cyklu w którym byliśmy leczeni oboje flukonazolem, także polecam
jeśli mogę dopytać o tą grzybice - czy mieliście jakieś objawy? Bo szukam u siebie powodu tak słabej morfologii - niestety partner miał tylko badanie nasienia bez posiewu wiec się zastanawiam czy to nie jest powod🍀 -
cześć dziewczyny, wczoraj wypadał termin okresu (kalendarz na androidzie) a od 3 dni tempka pnie się w górę, wiadomo że przed okresem mi spadła nigdy nie szła wyżej. Miała któraś z Was podobny przypadek? bo ja już sobie w głowie robię nadzieję 🤣
-
Pauliska Ale wiedziałaś o przejęciu firmy z dniem 1.04.2020?
Bo jeśli tak to faktycznie to l4 powinno mieć dane nowego pracodawcy. Więc tu pozostaje raczej kwestia jego unieważnienia i wystawienia nowego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2020, 08:16
-
flowerbox wrote:cześć dziewczyny, wczoraj wypadał termin okresu (kalendarz na androidzie) a od 3 dni tempka pnie się w górę, wiadomo że przed okresem mi spadła nigdy nie szła wyżej. Miała któraś z Was podobny przypadek? bo ja już sobie w głowie robię nadzieję 🤣
Run tesciorek to dobry znak😉2015 córcia
Obecnie 3 lata starań
Wyniki nasienia w normie.
01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)
Progesteron:
7 dpo 5,91
9 dpo 8,49
13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1
Beta HCG
22.03.2021 - 53,6 🥰
24.03.2021 - 97,0
26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
06.04.2021 - 17920 😍
13.04.2021 mamy ♥️
20.05.2021 🎂 prenatalne
15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
18.08.2021 960g
30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
02.11.2021 2800g
08.11.2021 3400g
16.11.2021 przyjęcie na odział CC.
17.11.2021 Anielka ♥️
3100g, 55cm szczęścia 😍 -
Lilka u mojego męża w badaniu ogólnym wyszły leukocyty. Posiew był czysty. Lekarz jednak stwierdził zapalenie prostaty i poza antybiotykiem zalecił też leczenie przeciwgrzybicze. A Twój partner był już u lekarza z wynikami?
flowerbox podziwiam za cierpliwość, sikaj śmiało bo temperatury wysokie to bardzo dobry znakIga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022