Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać
-
WIADOMOŚĆ
-
Mildred i Pati- wspaniale te wasze chłopaki, cieszę się że wszystko w porządku 🥰
Pati96, Mildred lubią tę wiadomość
Starania od 04.2018.
Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
AMH 4,4.
03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
07.2019- HyCosy- oba drożne.
02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt-
-
Sasanko jeśli tylko jesteście z mężem gotowi to ja bym się starała. Ale ja jestem takim charakterem że wolę działać niż siedzieć z założonymi rękoma jakąkolwiek decyzję podejmiecie, najważniejsze żebyście byli w zgodzie ze sobą
szona, Sasanka55., Okularnica_:), Annie1981 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Mlodamezatka wrote:Elfiku ale super! Moze kiedys jak ten caly koronaświrus sie skończy uda sie nawet zrobic takie ovuspotkanie 😛
Ja w korpo ale w podgorzu pracuje aktualnie.
A Ty Elfiku do Artvimedu z mezem chodzicie?Mlodamezatka lubi tę wiadomość
-
Sasanka55. wrote:Dziewczyny, mam do Was pytanie- staralybyscie sie na moim miejscu, jezeli beta spadnie do zera? Kolezanka napisala mi kilka dni temu, ze wg niej powinnam sie najpierw zdiagnozowac, a dopiero pozniej probowac starac. Wiem, ze to byloby rozsadne, ale robilam juz miliony badan, maz tez. Lekarze smieja sie z mojej grubej teczki wynikow. Oczywiscie dalej bede sie diagnozowac, ale nie mam pewnosci, czy kiedykolwiek znajde przyczyne... Nie wiem tez, kiedy powroce do kliniki
Uprawialabym seks dla przyjemności, niekoniecznie pod starania. Jednocześnie szukając diagnozy. Spróbowałam się umówić do immunologa, bo tu może być problem. Kiry implantacyjne, komórki nk. Możesz spróbować się skonsultować np z Pasnikiem z Łodzi poprzez email , bo.on teraz takie konsultacje prowadzi (odpłatnie)szona, Sasanka55., Rucola lubią tę wiadomość
-
Pati, Mildred i Majka - cudne wieści, wspaniałe dzieciaczki Wam rosną 😊❤️
Sasanko ja bym też się dalej diagnozowała, a ❤️❤️ dla przyjemności 😉 zgadzam się z Elfią.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2020, 15:57
Pati96, majka91, Sasanka55. lubią tę wiadomość
32 lata | starania od stycznia 2017
IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌
💉Szczepienia limfocytami
12.01.2022 Allo-mlr 54,5%
06.2022 - start IVF
21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
8tc 💔 3.09.2022 🖤
27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓
22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
6dpt - beta 15 mlU
8dpt - beta 32 mlU
10dpt - beta 91,19 mlU
13dpt - beta 358,61 mlU
17dpt - beta 2064 mlU
20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
6tc💔 -
Agape właśnie doczytałam, kochana z całego mojego serca życzy ci kochana aby była to piękna ciąża !!! Bez komplikacji, nudna z wesolo kopajacym dzieciątkiem !! Niech to wszystko do Ciebie wróci 💚♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️
*Agape* lubi tę wiadomość
-
Mildred wrote:Pochwalę się.
650 gram miłości ❤️
Zdrowy synek, szyjka trzyma, przeplywy dobre, rośnie ładnie.
[/url
Szczęśliwa i spokojniejsza.
♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️💚💚💚💚💚💚
Co mnie zasmuciło to słowa profesora, że nie mam co liczyć na porody rodzinne w sierpniu na Polnej w Poznaniu, ale ja nadal nam nadzieję że się jeszcze to wszystko zmieni.
Piekny!! 😍 -
Sasanka55. wrote:Dziewczyny, mam do Was pytanie- staralybyscie sie na moim miejscu, jezeli beta spadnie do zera? Kolezanka napisala mi kilka dni temu, ze wg niej powinnam sie najpierw zdiagnozowac, a dopiero pozniej probowac starac. Wiem, ze to byloby rozsadne, ale robilam juz miliony badan, maz tez. Lekarze smieja sie z mojej grubej teczki wynikow. Oczywiscie dalej bede sie diagnozowac, ale nie mam pewnosci, czy kiedykolwiek znajde przyczyne... Nie wiem tez, kiedy powroce do kliniki
Sasanka55. lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Mildred wrote:Agape właśnie doczytałam, kochana z całego mojego serca życzy ci kochana aby była to piękna ciąża !!! Bez komplikacji, nudna z wesolo kopajacym dzieciątkiem !! Niech to wszystko do Ciebie wróci 💚♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️
Dziękuję ♥️
Boję się okrutnie, ale staram się myśleć jak najbardziej pozytywnie 🙂Mildred lubi tę wiadomość
Nasz tęczowy synek 😍🌈
05.2016 synek 👦🏻
01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼 -
ElfiaKsiężniczka wrote:właśnie kiedyś weszłam na krakowianki i Cię tam wyhaczylam. Ola, z watku majowego też chyba Kraków/okolice i Maria87 też krakuska 😊 do tej pory to się tak "rodzynkowo" tutaj, bo zdecydowanie przeważa północ Polski 😁
Ja też południe jakby co!! Ale aż 100km od Krk bo pod Tatrami 😁😊 -
Mildred, Pati, Majka, cudowne wieści! Rośnijcie zdrowo ♥️ Trzymam kciuki, żeby w wakacje przywrócili rodzinne porody ✊😊
Pati96, majka91, Mildred lubią tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Sasanko, ja bym nie przerwała starań, bez nich na pewno się nie uda 😉 ale w między czasie musisz mieć jakiś plan, bo bez tego bardzo ciężko przetrwać... Tak jak Elfia mówi kiry i nk - to drogie badania ale dobry początek no i wizyta u immuno (też terminy są odległe to może warto już się nad tym zastanowic 🤔
No i wyzyta w klinice jak tylko będzie to możliweSasanka55. lubi tę wiadomość
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
Sasanko ja bym stricte starania jednak odlozyla, bo samo zachodzenie nie jest u Ciebie problemów tylko ta implantacja nieszczęsna.
Seks dla przyjemnosci A przede wszystkich posprawdzac to co masz zaplanowaneSasanka55. lubi tę wiadomość
-
Kittinko, wielkie gratulacje - taka rocznica ślubu to już wyższa szkoła jazdy
Mildred, Pati - miód po prostu! Fantastyczni Chłopcy Wam rosną, bardzo się cieszę
Sasanko, mam takie podejście jak Ty. Będziesz się diagnozować ileś czasu, a okaże się, że dotychczasowe straty to pech - najpierw np nasienie męża (już poprawione), później niedomoga (już masz proga z zewnątrz), później np. zle połączenie komórek (zdarza się bez żadnej konkretnej przyczyny). Uwazam, ze diagnostyka - jak najbardziej, ale ja sama starań bym nie przerwała.
A to moje owulaki. Jaśniejszy wiec mam nadzieje, że ta wczorajsza masakra w dole brzucha to była owulacja.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2020, 16:21
dolores12, *Agape*, Iseko, Mlodamezatka, Sasanka55., Pati96, Rucola, Okularnica_:), Magddullina2 lubią tę wiadomość
-
Sasanko, jedna dziewczyna miała w tym tygodniu taką konsultację , nie jest tanio, bo 350 zł, trzeba zadzwonić tam do Salve Medica i się umówić, ale czeka się krócej niż na wizytę face to face. A najbliżej chyba masz do prof Jerzak
Tutaj info, które znalazła frelcia:
Przyczyny alloimmunologiczne stanowią obecnie do 60 % strat ciąży. Zaburzenia te mogą ujawniać się od samego powstania zarodka najczęściej jednak uaktywniają się w obrębie doczesnej w macicy. Nieprawidłowe powstawanie tutaj limfocytów oraz komórek NK działa niszcząco na zarodka i wywołuje jego utratę poprzez lub z towarzyszącym naciekiem zapalnym. Dodatkowo sprzyja temu obniżona produkcja progesteronu w okresie ciąży co z kolei wywołuje uszkodzenie pęcherzyka żółtkowego i brak rozwoju zarodka. Niezdiagnozowane zaburzenie immunologiczne może wywoływać inne nieprawidłowości jak wolna akcja serca płodu we wczesnej ciąży, nieregularny kształt pęcherzyka czy też powstawanie krwiaków.
Kto w pierwszej kolejności powinien poddać się badaniom immunologicznym?
– W grupie ryzyka są wszystkie osoby ze zdiagnozowaną niepłodnością, szczególnie o niejasnym źródle, kobiety cierpiące na endometriozę , częste infekcje, po nieudanych zabiegach in vitro oraz te, które doświadczyły poronień nawykowych, tzn. co najmniej 3 razy z rzędu doszło u nich do poronienia. Podstawą jest też wywiad rodzinny pod kątem chorób immunologicznych u obu partnerów: tocznia rumieniowatego, niedoczynności tarczycy czy reumatoidalnego zapalenia stawów – tłumaczy dr Mercik.Sasanka55., Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Sasanko ja bym nie przerywala staran tzn nie zaczela unikac plodnych albo sie zabezpieczala. Jak wyjdzie to wyjdzie. Ale ruszylabym z diagnostyka tak jak dzoewczyny mowia. Troche tak w polowie drogi bym sie starala to ogarnac. Ja wiem ze bezczynnie bym nie wytrzymala.
Szona jasnieja powolutku wiec pewnie juz po owu skoro mialas tez takie bole. Ale na wszelki wypadek jutro jeszcze mozecie poprawic 🤪
Elfiku faktycznie z poludnia/malopolski to nie ma tak duzo dziewczyn. Wiem ze Suszarka tez malopolska ale nie Krk.
U mnie bol jajnikow znikl cakowicie. Juz po ptokach chyba. Dzisiejszy bzyk to bedzie juz za pozno chyba. Trudno. Zajde w swoje urodziny bo kolejna owulka wypada mi w tych bardzo wstepnych obliczeniach dokladnie w dzien urodzin ! 🤪szona, Sasanka55., olik321, Rucola lubią tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Ja też małopolska, Nowy Sącz, dobrze Mlodamezatka kojarzysz agge tak samo z moich okolic na szczęście to całkiem blisko do Krakowa. Może jak korona minie to faktycznie jakieś spotkanie ♥️ byłoby fajnie 😊 kciuki za owocne owulacje dziewczyny, oby za niecałe dwa tygodnie były z tego tłuste bety 😘
Mildred, Pati cudne chłopaki!
Co do imion to u nas dziewczynka będzie Izabela albo Dominika, podoba mi się jeszcze Malwina, a dla chłopca żadne się nam nie podoba więc będzie problem 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2020, 16:43
Pati96, Magddullina2, agge lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:Ja też małopolska, Nowy Sącz, dobrze Mlodamezatka kojarzysz agge tak samo z moich okolic na szczęście to całkiem blisko do Krakowa. Może jak korona minie to faktycznie jakieś spotkanie ♥️ byłoby fajnie 😊 kciuki za owocne owulacje dziewczyny, oby za niecałe dwa tygodnie były z tego tłuste bety 😘
Jak korona sie zwinie w koncu trzeba cos pomyslec moze. Moze wszystkie juz z brzuszkami bysmy byly? 🤰🏻Bo ja np zachodze w swoje urodziny 31 maja 🎁🎉Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2020, 16:44
ElfiaKsiężniczka, Rucola lubią tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚