X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać
Odpowiedz

Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać

Oceń ten wątek:
  • Fiore Autorytet
    Postów: 870 1742

    Wysłany: 30 kwietnia 2020, 16:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka, ja popieram dziewczyny i podpisuje się pod tym co napisała Elfia.. Nie przerywałabym starań jako takich i na pewno nie zabezpieczała się, ale szła dalej w tą immunologię zaczynając od konsultacji u Paśnika albo prof Jerzak. Coś niestety może być na rzeczy z tymi twoimi cb, nie chciałabym strasznie, żebyś musiała znowu przez to przechodzić! :( :( :(

    szona, Sasanka55. lubią tę wiadomość

    Starania od 04.2018.
    Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
    AMH 4,4.
    03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
    07.2019- HyCosy- oba drożne.
    02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
    03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt- <3
    f2wl2n0a4zf2jm0h.png
  • szona Autorytet
    Postów: 7571 16771

    Wysłany: 30 kwietnia 2020, 16:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodamezatka wrote:
    Sasanko ja bym nie przerywala staran tzn nie zaczela unikac plodnych albo sie zabezpieczala. Jak wyjdzie to wyjdzie. Ale ruszylabym z diagnostyka tak jak dzoewczyny mowia. Troche tak w polowie drogi bym sie starala to ogarnac. Ja wiem ze bezczynnie bym nie wytrzymala.

    Szona jasnieja powolutku wiec pewnie juz po owu skoro mialas tez takie bole. Ale na wszelki wypadek jutro jeszcze mozecie poprawic 🤪

    Elfiku faktycznie z poludnia/malopolski to nie ma tak duzo dziewczyn. Wiem ze Suszarka tez malopolska ale nie Krk.

    U mnie bol jajnikow znikl cakowicie. Juz po ptokach chyba. Dzisiejszy bzyk to bedzie juz za pozno chyba. Trudno. Zajde w swoje urodziny bo kolejna owulka wypada mi w tych bardzo wstepnych obliczeniach dokladnie w dzien urodzin ! 🤪

    Ten ból jajnika, to ja bym olała ;) pamietam dwa monity - raz byłam z bólami i mówię, ze owu nadciąga a gin do mnie „już po” innym razem nie bolało zupełnie nic, wiec w mojej głowie był to cykl bez owulacji - a tymczasem urósł piękny pęcherzyk. Działajcie :)

    6Rnmp2.png

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • *Agape* Autorytet
    Postów: 1019 1877

    Wysłany: 30 kwietnia 2020, 16:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    u mnie lipa niestety :(
    Przykro mi ☹️
    Miałam nadzieję, że będzie ktoś na podobnym etapie...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2020, 16:59

    Nasz tęczowy synek 😍🌈
    mhsv6iyef4wh4u59.png

    05.2016 synek 👦🏻
    01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼
  • szona Autorytet
    Postów: 7571 16771

    Wysłany: 30 kwietnia 2020, 17:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    u mnie lipa niestety :(

    Buuu :/

    6Rnmp2.png

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Suszarka Autorytet
    Postów: 3811 8294

    Wysłany: 30 kwietnia 2020, 17:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    u mnie lipa niestety :(
    :(

    Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Mlodamezatka Autorytet
    Postów: 5202 8031

    Wysłany: 30 kwietnia 2020, 17:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    u mnie lipa niestety :(
    Nie lubie :( przykro mi ;(

    13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    Ignaś 56cm, 3300g, 10/10 🐻

    6 miesięcy - 6800 gram do kochania 💕

    Starania od 07.2019

    11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

    8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

    👩🏻 25🧔🏻 31
    MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • Mlodamezatka Autorytet
    Postów: 5202 8031

    Wysłany: 30 kwietnia 2020, 17:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Ten ból jajnika, to ja bym olała ;) pamietam dwa monity - raz byłam z bólami i mówię, ze owu nadciąga a gin do mnie „już po” innym razem nie bolało zupełnie nic, wiec w mojej głowie był to cykl bez owulacji - a tymczasem urósł piękny pęcherzyk. Działajcie :)
    Nie sugeruje sie jakos bardzo. Malz bedzie dzis dopadniety na bank. Potem jeszcze dla bezpieczenstwa i funu powtorzymy co 2 dni.

    Ale ten cykl jest do kosza. W kolejnym w urodzinki w maju zachodze a w czerwcu wysikuje kreseczki 🤰🏻

    szona lubi tę wiadomość

    13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    Ignaś 56cm, 3300g, 10/10 🐻

    6 miesięcy - 6800 gram do kochania 💕

    Starania od 07.2019

    11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

    8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

    👩🏻 25🧔🏻 31
    MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 30 kwietnia 2020, 18:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, że ból owu wcale nie oznacza, że owu była a brak bólu, że jej nie było. Zaszłam w cyklu według mnie bezowulacyjnym 🙈 i śluz był kiepski i bóle takie bez sensu...

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 kwietnia 2020, 18:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko, dziekuje :* Tez tak samo mysle, ale zastanawialam sie, czy to nie szalenstwo :)

    Elfia, dziekuje :* :) Nazwisko dr Pasnika mam juz zapisane od kilku tygodni, a o dr Jerzaku nie slyszalam, no ale chce zrobie wczesniej te badania. Niestety nie jest tanio, ale wole zrec kamienie, niz cierpiec :*

    MonikA, dziekuje :* Tez obstawiam jakies przeciwciala. W poniedzialek dzwonie do kliniki :)

    GrubAsia, dziekuje :) :* Tak, to jest plan. Seksy, badania, diagnoza :)

    Niecierpliwa, dziekuje :* Oj tak, implantacja...

    Szoneczko, dziekuje :* Jestem naiwna, ale tak bardzo chce wierzyc, ze to przypadki...

    Mlodamezatka, dziekuje :* Ja tam wierze, ze w urodziny to bedziesz miala juz wizyte serduszkowa :*

    Fiore, dziekuje :* Teraz skupie sie glownie na imunologii

    Rucola, bardzo mi przykro :(

    Powiem Wam, ze strasznie sie dzis poryczalam. Mialam boski humor, wiec stwierdzilam, ze pojade zrobic zakupy rodzicom i kupie alko do Aperolka, by napic sie go wieczorem z mezem na balkonie. Kiedy wnosilam rodzicom zakupy, spotkalam ich sasiada. Zapytal, kiedy rodze 🤯🤯🤯 Mam dystans do swojego brzucha, bo przez problemy gastryczne od dziecka potrafilo mi go wydymac, do tego jeszcze IO, ale dzis wydalo mi sie to bardzo przykre. Wracalam do domu, ryczac i czujac sie jak brzydka grubaska

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 30 kwietnia 2020, 18:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki zaglądam do Was na chwilkę. Przepraszam ale praca i remont w domu nie wyrabiam. Nadrobię Was w weekend. Mam do Was pytanie dziś dostałam wyniki badań 5dpo co o nich sądzicie?
    wyniki wyszły następująco:
    Progesteron 12,66
    TSH 4,45 ulU/ml (0,38 - 5,33)
    Anty-TPO 0,6IU/ml (0-9)
    Anty-TG <0,9IU/ml (0-4)

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • Fiore Autorytet
    Postów: 870 1742

    Wysłany: 30 kwietnia 2020, 18:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko co za debil!!!! Przestań w ogóle tak myslec o
    sobie, jesteś piękna, a on to zwykły kretyn. To prof Jerzak: https://www.znanylekarz.pl/malgorzata-jerzak/ginekolog-onkolog-immunolog/warszawa

    Sasanka55. lubi tę wiadomość

    Starania od 04.2018.
    Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
    AMH 4,4.
    03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
    07.2019- HyCosy- oba drożne.
    02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
    03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt- <3
    f2wl2n0a4zf2jm0h.png
  • dolores12 Koleżanka
    Postów: 32 148

    Wysłany: 30 kwietnia 2020, 18:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Cześć dziewczynki zaglądam do Was na chwilkę. Przepraszam ale praca i remont w domu nie wyrabiam. Nadrobię Was w weekend. Mam do Was pytanie dziś dostałam wyniki badań 5dpo co o nich sądzicie?
    wyniki wyszły następująco:
    Progesteron 12,66
    TSH 4,45 ulU/ml (0,38 - 5,33)
    Anty-TPO 0,6IU/ml (0-9)
    Anty-TG <0,9IU/ml (0-4)


    Jedyne co mogę powiedzieć to TSH dość wysokie.
    Ja miałam 4,9 ginekolog kazała zbić do min. 2,5 a endokrynolog powiedziała że idealnie byłoby 1 jeżeli chcę starać się o dzidzi.

    Mam euthyrox 50 i już zeszłam do 3! :)

  • Niercierpliwa v2.0 Autorytet
    Postów: 1182 2201

    Wysłany: 30 kwietnia 2020, 18:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka nie przesadzaj, nie jesteś gruba A sąsiad to burak :/ nie ma co sie takimi komentarzami przejmować.
    Mam nadzieję, że masz wszystkie składniki do drineczka i rozchmurz się:*

    Sasanka55. lubi tę wiadomość

    12.03.2020 II ♡
    H1rnp1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 kwietnia 2020, 18:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiore, dziekuje :* Piekna bestia ;) Jeszcze w pon. postaram sie zbadac KIRy i NK.

    KIRy to M. tez powinien zrobic? Wlasnie doszukalam sie, ze z tych powszechnych badan nie mam zrobionych przeciwcial przeciwko antygenom jajnika :o Nie wiecie moze, czy u mnie ma to sens?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2020, 18:20

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 kwietnia 2020, 18:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niercierpliwa v2.0 wrote:
    Sasanka nie przesadzaj, nie jesteś gruba A sąsiad to burak :/ nie ma co sie takimi komentarzami przejmować.
    Mam nadzieję, że masz wszystkie składniki do drineczka i rozchmurz się:*

    <3 Aperolek juz czeka :) :* Dziekuje

    dolores12, szona lubią tę wiadomość

  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 30 kwietnia 2020, 18:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dolores12 wrote:
    Jedyne co mogę powiedzieć to TSH dość wysokie.
    Ja miałam 4,9 ginekolog kazała zbić do min. 2,5 a endokrynolog powiedziała że idealnie byłoby 1 jeżeli chcę starać się o dzidzi.

    Mam euthyrox 50 i już zeszłam do 3! :)

    A jak wezmę na własną rękę euthyrox 50 to niezaszkodze sobie? Po jakim czasie stosowania spadło ci do 3?

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • dolores12 Koleżanka
    Postów: 32 148

    Wysłany: 30 kwietnia 2020, 18:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    <3 Aperolek juz czeka :) :* Dziekuje

    Jeju, Aperol to najlepsze co może być 😍❤️
    Mi pomaga na wszystko!

    😁

    Sasanka55., szona lubią tę wiadomość

  • dolores12 Koleżanka
    Postów: 32 148

    Wysłany: 30 kwietnia 2020, 18:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    A jak wezmę na własną rękę euthyrox 50 to niezaszkodze sobie? Po jakim czasie stosowania spadło ci do 3?

    Osobiście nie brałabym nic na własną rękę.
    Najlepiej skonsultować bo są różne dawki i różne przypadki.
    Ja mam poprostu za małą tarczycę.

    Zajęło mi to 2 miesiące ale czasem zapominałam o tabletce. 😁😁


  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 kwietnia 2020, 18:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dolores12 wrote:
    Jeju, Aperol to najlepsze co może być 😍❤️
    Mi pomaga na wszystko!

    😁

    Mnie tez :D

    dolores12 lubi tę wiadomość

  • Mlodamezatka Autorytet
    Postów: 5202 8031

    Wysłany: 30 kwietnia 2020, 18:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj Sasnko co za burak z tego kolesia! Olej go! Na pewno jestes sliczna blondyneczka (juz mi ktos to potwierdzial chyba tutaj 🤔)

    Aperolik sobie walnij, jakis fajny film z emkiem i do przodu. Grr nienawidze takich wiesniakow co takimi tesktami rzucaja!

    A co do wizyty serduszkowej. Jak to napisalas to az sobie zamarzylam i to wyobrazilam. 24 urodziny, leze na tej lezance a na monitorze fasolka i serduszko bijace jak szalone ... ochhh 🤭 musze przestac bo sie zaraz rozplacze 😭

    Sasanka55., szona lubią tę wiadomość

    13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    Ignaś 56cm, 3300g, 10/10 🐻

    6 miesięcy - 6800 gram do kochania 💕

    Starania od 07.2019

    11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

    8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

    👩🏻 25🧔🏻 31
    MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
‹‹ 234 235 236 237 238
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ