Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać
Odpowiedz

Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać

Oceń ten wątek:
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    Moni, baaaardzo sie ciesze, ze udalo sie Wam ogarnac domek <3 Wbije sie na pewno z Zuzia na niedzielnego grilla ;) :* Jak w ogole eMek sie czuje?
    Czuje się jak zwykle, chyba dobrze 😋 zrzędzi i mnie wnerwia jak zwykle, wiec jest w formie 👍🏻 Zapraszamy 😘❤️

Sasanka55. lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuch, Frez, dziękuje. Już tam wbijam 😁

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • DzulkaJ Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    14183dbc5e96.jpg

Elfia mamo, chciałam bardzo podziękować za prezenty ❤️ W tych ciężkich momentach podnosi to na duchu. Mam nadzieję, że będę się mogła odwdzięczyć i fajnego bodziaka wysłać, proszę tylko podaj adres na fb 😍 a za jakiś czas pochwalic się krechami !

Zdrówka dla Wszystkich!

moni05, eemmiilliiaa, Nuch2, ElfiaKsiężniczka, *Agape*, Ochmanka, Niercierpliwa v2.0, Mlodamezatka, Makino, frezyjciada, PaniKsięgowa, moyeu, Gosiek1993, Madziandzia, Sasanka55., kittinka, Magddullina2, Rucola, Pati96, szona, olik321, MonikA_89!, agge, Iseko lubią tę wiadomość

❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzulkaJ wrote:
    14183dbc5e96.jpg

Elfia mamo, chciałam bardzo podziękować za prezenty ❤️ W tych ciężkich momentach podnosi to na duchu. Mam nadzieję, że będę się mogła odwdzięczyć i fajnego bodziaka wysłać, proszę tylko podaj adres na fb 😍 a za jakiś czas pochwalic się krechami !

Zdrówka dla Wszystkich!
    nie ma za co ❤️

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, nie nadążę :P

Inga ja co prawda nie mam za sobą żadnych przykrych przeżyć, ani żadnych pozytywów ale jestem sobie w stanie wyobrazić co przeżywasz. Będzie dobrze kochana 😘

Sasanko ja tam trzymam kciuki ✊

Ochmanko jak mi się gęba cieszy, że więcej się udzielasz :D

Magdullina gratuluję Twojemu małemu mężczyźnie 😘

Lorinko też nie puszczam kciuków 😘✊

Jak o kimś zapomniałam to przepraszam!

Suszarko jak tam? Zachodzimy w tym miechu? :D

lorinka9191, Sasanka55., Magddullina2, Ochmanka lubią tę wiadomość

• Ochmanka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia a ja się zastanawiam czy nie powinnam się trochę zamknąć bo jak się nie udawało to cicho siedziała a teraz nagle królowa parkietu się kur** znalazła...
    No ale z drugiej strony już kilka razy Wam pisałam że ja jestem beznadziejna w pocieszaniu, sama nie mam natury "narzekańczej" a same rozumiecie że ciąża wprowadza głowę na trochę inne tory.

I uwierzcie mi że ja naprawdę się staram "podążać nurtem" wątkowych dyskusji ale czasem ni chu chu mi to nie wychodzi albo czytam, przykro mi i chciałabym coś napisać no ale właśnie, co?? Skoro ja beznadziejna w tych tematach🤷‍♀️🤦‍♀️

GrubAsia, moni05, Rucola, Daniela, *Agape*, moyeu, agge, Madziandzia lubią tę wiadomość

K5IHp2.png

starania od 09.2018
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    10.2019 - 7tc [*]
  • GrubAsia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko, ciemniejsze czy jaśniejsza, ale jest! Jesteś w ciąży! Jest tak wcześnie, że dramatycznego "ciemnienia" jeszcze nie będzie, ale ja naprawdę wierzę, że już za tydz zobaczysz bordo ✊😘 wiem, że i Ty nie tracisz nadziei i się nie podajesz. Kiedyś moja dr. powiedziała, żeby nastawić się pozytywnie, bo nie ma znaczenia czy jak się nastawiasz - jeśli się nie uda to zawsze boli tak samo mocno (wypróbowane i u mnie niestety to prawda).

Szonka ja ćwiczę jak stary śpi, żeby nie robił heheszkow z mojego kalecznego wygnania. Kiedyś namowilam go żeby zrobił że mną takie 15 min to tak się zmeczyl, że teraz patrzy na mnie z podziwem i wszystkim opowiada jak to jestem świetna w jogę (co w ogóle nie jest prawdą - nadal mam problem nawet z psem z głową w dół 🤪). Namow swojego to zobaczysz kto będzie się bardziej śmiał 😁😉

Lucky, może to nadal jest za wcześnie, może oszukują - nie poddawaj się psychicznie, póki nie ma @

Lorinka pięknie ciemnieja, przypomnisz ile to dni po owu?

szona, Sasanka55. lubią tę wiadomość

age.png

"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"

3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
    Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
    03.05.2022r 💔 10t.c.
    2 miesiące odpoczynku i :
    04.02.2023 - || naturalny cud
    11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
    12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
    18+0 225g akrobaty 🥹
    23+0 559g połówkowe 🤩
    28+6 1330g bobaska,
    31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
    33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
    36+1 3060g małego gigantka🥹
    37+0 3300g
    39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵
  • Judit Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja mam paskudną bliznę po tej laparoskopii 😞 robi się taki gruby bliznowiec. Bardzo mi była potrzebna ta operacja.. Torbiel wróciła w ciągu 2 miesięcy a ja mam "cudowne" pamiątki na brzuchu. Ehh

ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
    została ❄ 4AA

13.02 kriotransfer ❄️4AA
    14.03 jest serduszko❤️

endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • GrubAsia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    Madziandzia a ja się zastanawiam czy nie powinnam się trochę zamknąć bo jak się nie udawało to cicho siedziała a teraz nagle królowa parkietu się kur** znalazła...
    No ale z drugiej strony już kilka razy Wam pisałam że ja jestem beznadziejna w pocieszaniu, sama nie mam natury "narzekańczej" a same rozumiecie że ciąża wprowadza głowę na trochę inne tory.

I uwierzcie mi że ja naprawdę się staram "podążać nurtem" wątkowych dyskusji ale czasem ni chu chu mi to nie wychodzi albo czytam, przykro mi i chciałabym coś napisać no ale właśnie, co?? Skoro ja beznadziejna w tych tematach🤷‍♀️🤦‍♀️

Dla mnie sam fakt, że jesteś w ciąży jest pocieszający, nie musisz głaskać i wysyłać serduszek😉 w sumie to ja bardzo lubię Twój humor i racjonalności 😁
    Wasze ciąże, po tak długich i czasem dramatynych staraniach dają mi nadzieję, że i mi się kiedyś uda.

Ochmanka lubi tę wiadomość

age.png

"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"

3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
    Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
    03.05.2022r 💔 10t.c.
    2 miesiące odpoczynku i :
    04.02.2023 - || naturalny cud
    11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
    12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
    18+0 225g akrobaty 🥹
    23+0 559g połówkowe 🤩
    28+6 1330g bobaska,
    31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
    33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
    36+1 3060g małego gigantka🥹
    37+0 3300g
    39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵
  • Ktototaki Znajoma

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje kochane, wszystko u nas dobrze. Po cięższych początkach i lzach przyszły piękne momenty. Musiałam się na nowo odnaleźć w tej rzeczywistości i jest pięknie.

Ogólnie wygrałam los na loterii albo wszechświat wynagradza nam wcześniejsze problemy albo młody czuje nasze emocje i odwdzięcza się tym samym, albo wszystkiego po trochu:)
    - budzi się (albo raczej my go budzimy jeszcze) raz w nocy. Mamy średnio 11-12h snu z jedną tylko pobudka tylko na szybkie karmienie.
    - praktycznie nie płacze, dużo gada po swojemu i nasza uwagę stara się ściągnąć uśmiechem albo tym swoim gadulstwem ale nie płacze.
    - lubi się bawić z nami ale lubi też bawić się sam, potrafi sobie leżeć pod palaczkiem edukacyjnym i łapać zabawki, oglądać a ja mogę w tym czasie wypić ciepła kawę ;) bawi się albo u siebie w pokoju - obserwuje mnie jakie cuda robię w kuchni albo obok nas i wtedy bez problemu jesteśmy w stanie z M pracować, obejrzeć film itd.

Ja od samego początku trochę pracuje, dostałam nawet nowe ciekawe propozycje i projekty, teraz wiadomo jest ciężko przez obecną sytuację. Siedzimy wszyscy w domu i korzystamy z czasu razem. Piekę różne bezglutenowe rzeczy i będę gruba po tej kwarantannie ;)

A po wczesniactwie prawie nie ma śladu, trochę musieliśmy rehabilitować główkę a poza tym moj szkrab ma już ponad 6kg i ok 65 cm. W 4 miesiące potroil masę urodzeniowa ;)

kittinka, Nuch2, *Agape*, Mlodamezatka, Inga28, szona, Makino, moni05, GrubAsia, Sasanka55., Gosiek1993, eemmiilliiaa, Ochmanka, MamaStasia :), MonikA_89!, Madziandzia, Okularnica_:), Iseko, Ania_85_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinko <3
    Cieszę się , że napisałaś! Bardzo ciepło Was pozdrawiam!!

• Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wy tu skrobiecie dziś! tyle informacji, że nie odniose sie do wszystkiego, bo już mi się poplątało.

Malinko super, ze napisałaś. Bardzo pocieszające są takie historie <3

Ochmanko rozumiemy. Sama Twoja ciąża jest dla nas super wsparciem więc po prostu bądź a jak trzeba to sprowadź na ziemie :D

Kingulla dobrze, że lepiej sie czujesz. Teraz jesteś pewnie jeszcze w szoku po tym wszystkim i przetrawiasz, ale będzie lepiej kochana. A jak minie wam seksualna kwarantanna na pewno już spokojnie wrócicie do starań. <3 ja trzymam za to kciuki <3

Judit kurcze przykro, że blizna nieładnie się goi. Może wypróbujesz jakieś maści na blizny? albo są takie specjalne plastry.

A u mnie ovu wyznaczyło owulacje :D teraz czekam aż zaczną mi się naliczać punkty za objawy ciążowe hahaha. Stęskniłam się za tym. Staram się jak najbardziej pozytywnie nastawiać. Porażka to prawda, będzie bolała tak samo. Więc wole myśleć, że jestem już w ciąży póki co :) Ostatni raz gdy miałam wykres z ovu zaszłam w ciążę. Co prawda pozamaciczną, ale ciążę. Liczę na to, że tym razem ovu wykres przyniesie mi więcej szczęścia i będzie ciąża i to w dobrym miejscu <3

13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
    14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
    40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F

6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻

Starania od 07.2019

11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i przypomnialo mi się! Moni super z tą przeprowadzka! Większy metraż to zawsze fajniej. A etap remontowania i urządzania bardzo lubie <3

Ze swojej strony na szybkie remonty mogę polecić płytki winylowe. Można je kłaść bezpośrednio na inne płytki czy powierzchnie po ich oczyszczeniu. Nie są jakieś drogie a mają mase super wzorów :D

moni05, GrubAsia lubią tę wiadomość

13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
    14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
    40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F

6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻

Starania od 07.2019

11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GrubAsia, dzisiaj mija tydzień, jak spóźnia mi się @, czyli jest jakieś 20 dpo...

W każdym razie staram się myśleć pozytywnie, bo chyba nie każda ma kreski, jak z reklamy. Nie mam porównania żadnego, bo z synkiem zrobilam tylko dwa testy w ten sam dzień i tyle (i te kreski jakieś powalające też nie były) a z ciążą było wszystko dobrze. Także pozostaje mi czekać na wizytę. Pocieszam się też tym, że nic się nie dzieje, nic mnie nie boli, nie mam plamień, jedyne co to zmęczona jestem, że zasypiam na stojąco. Wierzę, że teraz wszystko będzie dobrze i tego się trzymam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2020, 13:21

szona, GrubAsia, Mlodamezatka lubią tę wiadomość

Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia wrote:
    Suszarko jak tam? Zachodzimy w tym miechu? :D
    Kochana, z jednej strony bym bardzo chciała...a z drugiej moja racjonalna natura mówi że teraz to nie jest dobry moment :( a z trzeciej to idealny moment nie istnieje. Niech się dzieje wola nieba, problem się chyba i tak sam rozwiąże ;)

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Judit Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maści stosuje. Cepan, sutricon. Jakoś mega się tym nie dołuje tylko dzisiaj się zdenerwowałam bo czuje że ta laparoskopia u mnie była kompletnie zbędna. Pozytywnych skutków zdrowotnych nie przyniosła a jeszcze zyskałam brzydkie blizny.

ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    została ❄ 4AA

13.02 kriotransfer ❄️4AA
    14.03 jest serduszko❤️

• szona Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape, czy Ty mi wysłałaś zaproszenie do Przyjaciółek? Bo naklikałam w telefonie jakieś herezje, coś się zawiesiło i nie wiem teraz - czy wyrzuciłam zaproszenie czy wtf. (Tak, specjalista z dziedziny informatyki i ogarniania urządzeń technicznych - TO JA). W ogóle powinnam chyba częściej sprawdzać tu pocztę :D

Judit, myślę, że za wcześnie na ocenę działania laparo. Nawet jeśli tfu tfu torbiel odrosła, pamiętaj, że wywalili to coś z zatoki Douglasa. Niemniej - na razie każda, która w połowie cyklu mówiła "po co mi tki zabieg/wróciło mi PCOS/ śluz mi zanikł/ lekarz nie stwierdził owulacji" po chwili wjeżdżała z pozytywem. Także cycki w górę, będzie dobrze! A na bliznach się niestety nie znam :/ Chociaż jakiś czas temu czytałam o jakiejś mega maści. Jeśli znajdę jej nazwę - od razu Ci podeslę.

Judit, *Agape* lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Judit Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra Szona. Posłucham się.
    To cycki w górę 🍊🍊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2020, 13:51

szona, Mlodamezatka, Madziandzia lubią tę wiadomość

ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    została ❄ 4AA

13.02 kriotransfer ❄️4AA
    14.03 jest serduszko❤️

• lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit, ja słyszałam dobre opinie o olejku bio-oil na blizny i rozstępy.

Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba
  • *Agape* Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Agape, czy Ty mi wysłałaś zaproszenie do Przyjaciółek? Bo naklikałam w telefonie jakieś herezje, coś się zawiesiło i nie wiem teraz - czy wyrzuciłam zaproszenie czy wtf. (Tak, specjalista z dziedziny informatyki i ogarniania urządzeń technicznych - TO JA). W ogóle powinnam chyba częściej sprawdzać tu pocztę :D

Judit, myślę, że za wcześnie na ocenę działania laparo. Nawet jeśli tfu tfu torbiel odrosła, pamiętaj, że wywalili to coś z zatoki Douglasa. Niemniej - na razie każda, która w połowie cyklu mówiła "po co mi tki zabieg/wróciło mi PCOS/ śluz mi zanikł/ lekarz nie stwierdził owulacji" po chwili wjeżdżała z pozytywem. Także cycki w górę, będzie dobrze! A na bliznach się niestety nie znam :/ Chociaż jakiś czas temu czytałam o jakiejś mega maści. Jeśli znajdę jej nazwę - od razu Ci podeslę.
    Tak kochana, naklikałaś i zaakceptowałaś 😉
    Jak na zawieszenie telefonu, to poszło Ci świetnie 😅

lorinka9191, szona, Ochmanka lubią tę wiadomość

Nasz tęczowy synek 😍🌈
    mhsv6iyef4wh4u59.png

05.2016 synek 👦🏻
    01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ