Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać
Odpowiedz

Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać

Oceń ten wątek:
  • Niercierpliwa v2.0 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    A i... wyprowadzamy się! 🤗 zmieniamy 34 metry na ponad 80! 😱 jaram się nieziemsko.
    Mieszkanie total PRL, ale jaki klimat... 😊dużo do roboty, ale tez dużo miejsca w ogródku, możliwość aranżowania wszystkiego totalnie po swojemu... wynajem tani jak na taki metraż. Będziemy płacić ledwie 350zl więcej.
    Na razie nie chcemy nic kupować, wiec idealnie. Za ok. 5-8 lat planujemy wybudować się... w okolicach Jeleniej Góry 🙈 krejzi, aj noł. Ale nowotwory, przeboje, to wszystko każe mi gnać za marzeniami.

PS: szukam hacków na tanie odświeżanie, remonty, odnowy... kafelki będę malować na bank. Jakieś pomysły? Salon tam jest wielkości naszego i Ali pokoju tutaj razem wziętych...

Moni super:) będziecie mieć więcej dla siebie :) i ogródek:)
    Zazdro:D
    Ja ostatnio chodziłam z metrem po sypialni mierząc gdzie wcisne łóżeczko i jest hardcore , trzrba będzie zmienić meble:)

moni05 lubi tę wiadomość

12.03.2020 II ♡
    H1rnp1.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niercierpliwa v2.0 wrote:
    Moni super:) będziecie mieć więcej dla siebie :) i ogródek:)
    Zazdro:D
    Ja ostatnio chodziłam z metrem po sypialni mierząc gdzie wcisne łóżeczko i jest hardcore , trzrba będzie zmienić meble:)
    My mamy dostawkę z lionelo... ale łóżeczka tu nie zmieszczę. Nie ma szans na to. Wiec wiem o czym mówisz 😋 śpimy w pokoju z aneksem jeszcze... także masz sypialnie, wow! 🤣

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni super wiesci 😍😘😉😊

moni05 lubi tę wiadomość

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
    🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔
  • Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis dostalam wiadomosc ze moj mlody dostal sie do przedszkola 😊😊😊😅🥂 heh

Niercierpliwa v2.0, szona, Sasanka55., Makino, MonikA_89!, Nuch2, eemmiilliiaa, Mlodamezatka, moyeu, ElfiaKsiężniczka, moni05, Pati96, Gosiek1993, Ochmanka, PaniKsięgowa, Madziandzia, olik321, agge, Iseko lubią tę wiadomość

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
    🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    My mamy dostawkę z lionelo... ale łóżeczka tu nie zmieszczę. Nie ma szans na to. Wiec wiem o czym mówisz 😋 śpimy w pokoju z aneksem jeszcze... także masz sypialnie, wow! 🤣
    A ta dostawka na ile miesięcy Ci wystarczy ?:) też myślałam o dostawcę Ale raczej prędko nie zmienimy mieszkania, więc potrzebuje czegoś na dłużej :)

12.03.2020 II ♡
    H1rnp1.png
  • szona Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadążam za Wami 🤯

Po kolei - GrubAsia odpalę sobie Twoją jogę. Wczoraj włączyłam kilka na chybił trafił - w jednej pani 20 minut uczyła oddechu, w kolejnej trzeba było robić głośne Mmmmmmmmmmm. Mój mąż „był poważny i mi nie przeszkadzał”, zupełnie inaczej niż jego spontaniczny śmiech w strategicznych momentach 😤 Także taki challenge po 15 min to może być to :)

Lucky, jeszcze nie wszystko stracone!

Kingulla, bariera psychiczna zawsze najtrudniejsza do przejścia. Ja miałam „tylko” biochem, a mój seks od ubiegłego maja wyglada zupełnie inaczej :/

Sasanko, Twoje testy z 31 ściemniały, jak pisała mlodamezatka - allegraki też ciemnieją (u mnie też). Jestem bardzo daleka od utraty nadziei. Będzie wszystko jak należy!

Moni, marzenie! Duże mieszkanie, urządzanie wszystkiego 😍 uwielbiam. My jesteśmy w trakcie ogarniania swojego mieszkania. Wszystko wstrzymane przez koronę. Najbardziej marze by zrobić balkon. Mieszkamy na 7 pietrze i mam zamiar tam spędzić lato :)

Rucola, Sasanka55., moyeu, moni05, GrubAsia lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakoś spektakularnie to te moje testy nie ciemnieją 🤷🤔 Co myślicie?

8adee46ad40c.jpg[/url

Edit: lepiej widać przy powiększeniu zdjęcia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2020, 09:40

Mlodamezatka, Okularnica_:) lubią tę wiadomość

Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba
  • szona Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Sasanko nie wiem co powiedzieć żeby Cię podnieść na duchu, niezmiennie wierzę w szczęśliwy finał ❤️

Dziewczyny proszę o zbiorowy opieprz i postawienie do pionu, nasikałam na bobka... jestem 8 dpo 🤦🏼‍♀️

652744f3944b.jpg 3104e00c0d63.jpg

Dlaczego one muszą być takimi oszukańczymi gadami? Na żywo ten cień jest nawet różowawy i pokazał się jakieś 2-3 min po zrobieniu. Stara jestem a głupia. Moje allegraki już czekają w paczkomacie ale narazie czekamy jeszcze na jedną paczkę, która ma być dzisiaj, żeby nie jeździć dwa razy.

EDIT: zamiast dwóch zdjęć wrzuciłam jedno, więc poprawka ;) ten na górze zdjęcie jakieś 30 min po zrobieniu, na dole jakieś 5 minut po zrobieniu.

Ja rozumiem robienie bobków ;) Patrzę na nie zawsze pobłażliwie. Jeśli tylko człowiek ogarnie ten fragment pt „on może klamac” to oczekiwanie na szybko wyłapaną betę jest naprawdę spoko. Życzę bardzo zeby to był ten ciemniejący przypadek :*

moyeu lubi tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorinka powtórzę się- testów się nie porównuje! Są dwie kreski? Są! Dwie kreski to ciąża? Ciąża! A więc jesteś w ciąży. AMEN❤️

Znowu mam mdłości- może komuś oddać? Kto chętny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2020, 09:44

Sasanka55., lorinka9191, moyeu, szona, Mlodamezatka, olik321 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Sasanko nie wiem co powiedzieć żeby Cię podnieść na duchu, niezmiennie wierzę w szczęśliwy finał ❤️

Dziewczyny proszę o zbiorowy opieprz i postawienie do pionu, nasikałam na bobka... jestem 8 dpo 🤦🏼‍♀️

652744f3944b.jpg 3104e00c0d63.jpg

Dlaczego one muszą być takimi oszukańczymi gadami? Na żywo ten cień jest nawet różowawy i pokazał się jakieś 2-3 min po zrobieniu. Stara jestem a głupia. Moje allegraki już czekają w paczkomacie ale narazie czekamy jeszcze na jedną paczkę, która ma być dzisiaj, żeby nie jeździć dwa razy.

EDIT: zamiast dwóch zdjęć wrzuciłam jedno, więc poprawka ;) ten na górze zdjęcie jakieś 30 min po zrobieniu, na dole jakieś 5 minut po zrobieniu.

Mnie tez oszukaly !!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wczoraj :

6ec29dd2bbef.jpg

z 30.03

2fd62db4f483.jpg

8d0edc48966c.jpg

2c2e49dea366.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2020, 09:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Lorinka powtórzę się- testów się nie porównuje! Są dwie kreski? Są! Dwie kreski to ciąża? Ciąża! A więc jesteś w ciąży. AMEN❤️

Znowu mam mdłości- może komuś oddać? Kto chętny?

Polubilam za pierwsza czesc :) Mdlosci moge od Ciebie zabrac <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jest mi mega przykro :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dzis testuje tylko na pinkach. Chyba tylko one nie oszukują...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucky mi w grudniu tak bobki oszukiwały i facelle tak samo. Ba! Facelle to nawet ciemniały, być może biochem nie wiem bo bety nie robiłam. Ale na kolejny cykl kupiłam tylko pinki, no i to był ten powalony a szczęśliwy cykl, gdzie pozytyw mi wyszedł w 60dc!

• lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko, mamy podobnie z tymi testami. Chyba za dużo analizujemy... I powtarzanie ich ciągle to chyba też nie najlepszy pomysł 😏🤨

Lucky, przykro mi. Niestety niejedna już się na tych testach przejechała...

Frez, wczoraj dokładnie to samo pisałam Sasance, a dzisiaj ja porównuje i doszukuje się różnić 🤭😏 Wstyd!

Kingulla, cały czas o Tobie myślę. Mam nadzieję, że szybko to wszystko się skończy...

Sasanka55., Kingulla lubią tę wiadomość

Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez ja mogę przygarnac, w ogóle się nie czuje w ciąży:) A przydałoby się bo do 4 mają to tyyyyyle czasu.
    W normalnych okolicznościach poszlabym na NFZ na dodatkowe Ale nie będę teraz ryzykować:) A jak Nick wskazuje, do cierpliwych osób nie należę:)

moni05 lubi tę wiadomość

12.03.2020 II ♡
    H1rnp1.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez ja mogę przygarnac, w ogóle się nie czuje w ciąży:) A przydałoby się bo do 4 mają to tyyyyyle czasu.
    W normalnych okolicznościach poszlabym na NFZ na dodatkowe Ale nie będę teraz ryzykować:) A jak Nick wskazuje, do cierpliwych osób nie należę:)

Mam to samo, zero objawów 😊 ale akurat nie chciałabym ani mdłości ani wymiotów, jestem zdania że żadne objawy oraz ich brak nie są wyznacznikiem zdrowej ciąży a jedynie może to potwierdzić usg, wiec czekam cierpliwie do pierwszej wizyty. Ciąża to duża lekcja cierpliwości ✊🏽

age.png

age.png
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Ci swoje też oddam 🙈 masakra, przez pół dnia czuję się totalnie wypompowana, a do kuchni staram się nie wchodzić, bo nawet widok jedzenia mnie odrzuca 🙈

8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chętnie oddam, serio! Najgorsze jak chcesz wymitowac a nie masz czym.... Masakra. Już było lepiej w ostatnim tygodniu a tu od nowa 🤮

‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ