Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać
Odpowiedz

Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać

Oceń ten wątek:
  • Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makio tak caly czas cos widze ale juz nie moge uwierzyc tym testom i nie ciemnieje nic a nic tylko takie niby cienie cienia... 🤯🤦🤷 testuje ale czekam cierpliwie do poniedzialku , z chlopcami testy pokazywaly cienie 27/28 dc (dawno to bylo i nie pamietam ile dpo to bylo) ale czekam a przede wszystkim sie nie nakrecam ...
    Sasanko tak napewno oznacz bete ! Ja wierze z calych sil w Twoja kropeczke!!! ❤🙏✊🙏✊🙏✊

Sasanka55. lubi tę wiadomość

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
    🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko, to są wciąż testy robione przed terminem @. Nadal trzymam kciuki!

Inga, faktycznie, słabo te testy wyglądają, brakuje trzeciej kreski...

No niestety po stracie ten lęk zakłóca radość. Ale poradzisz sobie i z każdym dniem będziesz się cieszyć coraz bardziej.

Dobrego dnia!

Inga28, Sasanka55., szona lubią tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Sasanko, to są wciąż testy robione przed terminem @. Nadal trzymam kciuki!

Inga, faktycznie, słabo te testy wyglądają, brakuje trzeciej kreski...

No niestety po stracie ten lęk zakłóca radość. Ale poradzisz sobie i z każdym dniem będziesz się cieszyć coraz bardziej.

Dobrego dnia!

Mam nadzieje! Testów więcej nie mam, wiec już się nie katuje😊

age.png

age.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko tak myślę o Tobie..nie znam się na biochemach w ogóle ale wydaje mi się że chyba są sterydy na to aby jednak ciążę zdrowo utrzymać więc może coś takiego byś w razie W spróbowała? Bo ja też mam je podobno dostać jak tylko będą II tak zapobiegawczo bo ja powiedziałam lekarzowi że mogę łykać wszystko byle utrzymać ciążę choć do 34tc... ale oczywiście wierzę że tym razem kropuś pięknie się wgryza :) kciuki!
    Mi dzisiaj teoretycznie jakaś apka wyznaczyła ovu..stary nawet coś się dobierał ale nic z tego nie wyszło przez mój zjazd psychiczny...no nic..może ovu była wcześniej i zdarzy się cud? ;)
    Uciekam dzisiaj do pracy, miłego dnia kochane :*

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w temacie sasanki może wypowiedziałaby się aeiouy, tylko u niej były poronienia a nie biochemy. Tak w ogóle to cały czas zastanawiam się co u niej... zniknęła :(
    Ja po cichu wierzę, że próbuje przeczekac do 12tc i prenatalnych, zeby odetchnąc i wtedy do nas wróci :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko, to ja już nie wtrącam swoich mądrości, po prostu bardzo mocno ściskam kciuki 😘 tak samo jak mocno chciałabym zobaczyć małego blondaska/małą blondyneczkę za 9 miesięcy 😊✊🏻✊🏻

Misia, ja na biochemy nic nie dostawałam, a tez miałam trzy. Po żadnym nikt mi nic nie zaproponował. No luteina, dupek, wiadomo. Tak to nie. 🤷🏼‍♀️

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Dziewczyny <3

Kingulla, masz racje, historia z blizniakami moze sie pojawic, ale jak pisalam wczesniej, jest naciagana. Kreski powinny ciemniec, a nie jasniec az do cieni, ale zobaczymy. Imunologie badalam, wszystko jest ok. O sterydach myslalam i bede o nich rozmawiac z lekarzem, ale na pewno nie wlacze ich w czasie epidemii...

Odnosnie bety- przepraszam Was dziewczyny, bo to moze wygladac, ze wchodze tu, zawracam Wam glowe, zabieram czas i rozkminiam cienie, zamiast pojsc do labo. Dla mnie to NIC nie zmienia, nie bede ladowac sie do przychodni, bo sie zwyczajnie bardzo boje. Jesli cien zacznie jakims fartem ciemniec, przemoge sie, oznacze bete i proga. Jesli nie, nie potrzebuje na pismie czwartej straty. Mam juz 3 udokumentowane, a i tak za wszystko place 100% - badania, wizyty, leki, a nawet w razie "w" in vitro, bo w moim miescie nie ma dofinansowania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2020, 08:48

moni05 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasaneczko podchodząc do tego zdroworozsądkowo- na dwoje babka wróżyła. Beta X2 rozwieje wątpliwości. Może maluchowi potrzebne jeszcze jakieś medyczne wsparcie? Heparynka? A może wszystko jest dobrze i wspaniale? No nie wiemy! Baaaaaaardzo mocno trzymam kciuki, żeby ta historia skończyła się szczęśliwie ❤️
    Edit: doczytałam o becie i rozumiem to podejście. Jeśli chodzi o in vitro, to ja jestem zdania, że najpierw trzeba znaleźć przyczynę niepowodzeń, strat, żeby nie wladowac kupę kasy, a potem okaże się, że dalej nic z tego, a można było "coś" z tym zrobić, żeby się ciąża utrzymała. Bo widać zachodzisz w ciążę, ale "coś" nie pozwala jej utrzymać. I najpierw spróbować znaleźć co to jest, to coś, żeby to coś później też nie przeszkodziło.... Ale ja specem nie jestem, to takie moje głośne myślenie

Inga bordokrecha prawie wyszła i stanęła obok, a Ty się czepiasz 🤣 pinki takie są po prostu, średnio się barwią i tyle. Uwierz w tego malucha! ;)

Misiaa stary może chciał Ci humor porządnym bzykankiem poprawić? Choć wiem, że lepiej by było jakby przyniósł kwiaty, bądź jakieś dobre żarełko. Ale chłopy to dziwne stworzenia są. Musimy na nich patrzyć łaskawym okiem, bo inaczej to większość miała by upitolony łeb przy samej dupie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2020, 08:50

Sasanka55., Misiaa, Madziandzia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla, jeszcze jedno i najwazniejsze - oby ten zjazd psychiczny szybko Ci minal :* Odpoczywaj duzo :*

Kingulla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Sasaneczko podchodząc do tego zdroworozsądkowo- na dwoje babka wróżyła. Beta X2 rozwieje wątpliwości. Może maluchowi potrzebne jeszcze jakieś medyczne wsparcie? Heparynka? A może wszystko jest dobrze i wspaniale? No nie wiemy! Baaaaaaardzo mocno trzymam kciuki, żeby ta historia skończyła się szczęśliwie ❤️

Inga bordokrecha prawie wyszła i stanęła obok, a Ty się czepiasz 🤣 pinki takie są po prostu, średnio się barwią i tyle. Uwierz w tego malucha! ;)

Misiaa stary może chciał Ci humor porządnym bzykankiem poprawić? Choć wiem, że lepiej by było jakby przyniósł kwiaty, bądź jakieś dobre żarełko. Ale chłopy to dziwne stworzenia są. Musimy na nich patrzyć łaskawym okiem, bo inaczej to większość miała by upitolony łeb przy samej dupie.

Frez, dziekuje :) Nie ma co na razie rozkminiac, za 2 dni pewnie wszystko bedzie jasne. Heparynke wstrzykuje dzielnie, duphaston biore :)

• moyeu Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko nie wiem co powiedzieć żeby Cię podnieść na duchu, niezmiennie wierzę w szczęśliwy finał ❤️

Dziewczyny proszę o zbiorowy opieprz i postawienie do pionu, nasikałam na bobka... jestem 8 dpo 🤦🏼‍♀️

652744f3944b.jpg 3104e00c0d63.jpg

Dlaczego one muszą być takimi oszukańczymi gadami? Na żywo ten cień jest nawet różowawy i pokazał się jakieś 2-3 min po zrobieniu. Stara jestem a głupia. Moje allegraki już czekają w paczkomacie ale narazie czekamy jeszcze na jedną paczkę, która ma być dzisiaj, żeby nie jeździć dwa razy.

EDIT: zamiast dwóch zdjęć wrzuciłam jedno, więc poprawka ;) ten na górze zdjęcie jakieś 30 min po zrobieniu, na dole jakieś 5 minut po zrobieniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2020, 08:58

Magddullina2, Sasanka55., Niercierpliwa v2.0, moni05, szona, Mlodamezatka, kittinka, Pati96, PaniKsięgowa, Madziandzia lubią tę wiadomość

30 lat 🍍 starania od II 2018
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
    ❌AMH
    IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻

👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

💉IVF💊
    IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭

💉IMMUNOLOGIA🦠
    IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
    ❌TEST IMK
    ❌TEST CBA
    ❓ANA 3
    ✅P/c przeciwplemnikowe
    ❓KIR
    ❓HLA-C

Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Sasanko nie wiem co powiedzieć żeby Cię podnieść na duchu, niezmiennie wierzę w szczęśliwy finał ❤️

Dziewczyny proszę o zbiorowy opieprz i postawienie do pionu, nasikałam na bobka... jestem 8 dpo 🤦🏼‍♀️

fb103ef784c8.jpg

Dlaczego one muszą być takimi oszukańczymi gadami? Na żywo ten cień jest nawet różowawy i pokazał się jakieś 2-3 min po zrobieniu. Stara jestem a głupia. Moje allegraki już czekają w paczkomacie ale narazie czekamy jeszcze na jedną paczkę, która ma być dzisiaj, żeby nie jeździć dwa razy.

Faktycznie kreska jest, ale kurde mnie one w poprzednich cyklach tez oszukały! Aleeee oby ciemniała ta krecha każdego dnia ❤️

age.png

age.png
  • Kingulla Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:

652744f3944b.jpg 3104e00c0d63.jpg

EDIT: zamiast dwóch zdjęć wrzuciłam jedno, więc poprawka ;) ten na górze zdjęcie jakieś 30 min po zrobieniu, na dole jakieś 5 minut po zrobieniu.

Też wiszę, ale u mnie mieni się szarością. Jutro powtórka? :)

moyeu lubi tę wiadomość

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    08.2016 - zaśniad całkowity
    05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
    beta <1.05
    03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
    07.2024 Invicta Wrocław
    22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
    ❄ 3.1.1 🙂
    ❄3.2.2
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    IO, hiperprolaktynemia
    TSH- 1,4
    Kariotyp ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
    04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
    07.10 - beta 3,1 cb?
    28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium)
    5 dpt⏸
    7 dpt - beta 57,4
    9 dpt - beta 134
    11dpt- beta 300,44 prog. 26
    15dpt - 1660 prog. 28
    17 dpt - plamienie
    18 dpt - 5718
    21 dpt - krwawienie, bez ustalonej przyczyny 2,1 CRL - miga ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moyeu 😍😍😍 ja tam widze rozowa poswiate :) Ciesze sie bardzo po cichutku :) Wiedzialam, ze przelom marca i kwietnia bedzie radosny :*

moyeu lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    Frez, dziekuje :) Nie ma co na razie rozkminiac, za 2 dni pewnie wszystko bedzie jasne. Heparynke wstrzykuje dzielnie, duphaston biore :)
    Bardzo zdrowe podejście, podoba mi się. Jak się okaże, że kaszana to będziemy szukać rozwiązania na następny raz ;)

Moyeu kopa w duuuu dostaniesz. Obie wiemy, że bobki lubią robić w bambuko i obie wiemy, że 8 dpo to możemy sobie rozkminiac i katować swoją psychikę. Zapitalaj do paczkomatu!

Sasanka55., lorinka9191, moyeu, Mlodamezatka, Makino, MonikA_89!, Ochmanka, PaniKsięgowa, agge lubią tę wiadomość

• moyeu Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Faktycznie kreska jest, ale kurde mnie one w poprzednich cyklach tez oszukały! Aleeee oby ciemniała ta krecha każdego dnia ❤️
    Inga mnie bobek nawet 3dc cień pokazał więc ja wiem co to za gadzina, nie wiem co ja sobie myślałam robiąc go 8dpo 🤦🏼‍♀️ No ale mleko wylane. Jutro powtórzę na allegraku, bo one raczej nie kłamią. Pokazywały mi kiedyś cienie ale teraz mam od innego sprzedawcy więc daje im kredyt zaufania 😉

Dzięki dziewczyny, jakoś mi teraz lepiej, odzyskałam zdrowy rozsądek 😁 jutro powtórka ale jestem raczej pewna wyniku, ale dlaczego by sobie nie pomarzyć 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2020, 09:06

szona lubi tę wiadomość

30 lat 🍍 starania od II 2018
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
    ❌AMH
    IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻

👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

💉IVF💊
    IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭

💉IMMUNOLOGIA🦠
    IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
    ❌TEST IMK
    ❌TEST CBA
    ❓ANA 3
    ✅P/c przeciwplemnikowe
    ❓KIR
    ❓HLA-C

Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻
  • Niercierpliwa v2.0 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moyeu wariatko:D no to czekamy :)

moyeu, Ochmanka lubią tę wiadomość

12.03.2020 II ♡
    H1rnp1.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moyeu, szalona! 🤣 weź wyrzuć te bobki. ❤️ Kup se pinki lub #allegraczkibeti (skoro opatentowane to zasługują na hasztag). 🤣

U mnie od wczoraj @. Mimo, ze się nie staram to obserwuje. Cykl 27 dni. Ostatnio były 34. Po porodzie to i tak ładnie...

moyeu lubi tę wiadomość

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moyeu to tak jakbyś tego testu nie zrobiła, bo na dwoje babka wróżyła, może to być już cień prawdziwy, a może być oszukańczy :p trzymam kciuki!
    Sasanko generalnie testów się nie porównuje i ja nadal wierzę w Twojego Kropusia! 😘 nie dziwię Ci się wcale, że boisz się jechać do labu... Trzymam kciuki! 😘

Sasanka55., moyeu lubią tę wiadomość

8p3os65gp79cy9ly.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i... wyprowadzamy się! 🤗 zmieniamy 34 metry na ponad 80! 😱 jaram się nieziemsko.
    Mieszkanie total PRL, ale jaki klimat... 😊dużo do roboty, ale tez dużo miejsca w ogródku, możliwość aranżowania wszystkiego totalnie po swojemu... wynajem tani jak na taki metraż. Będziemy płacić ledwie 350zl więcej.
    Na razie nie chcemy nic kupować, wiec idealnie. Za ok. 5-8 lat planujemy wybudować się... w okolicach Jeleniej Góry 🙈 krejzi, aj noł. Ale nowotwory, przeboje, to wszystko każe mi gnać za marzeniami.

PS: szukam hacków na tanie odświeżanie, remonty, odnowy... kafelki będę malować na bank. Jakieś pomysły? Salon tam jest wielkości naszego i Ali pokoju tutaj razem wziętych...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2020, 09:24

Niercierpliwa v2.0, Magddullina2, Nuch2, szona, Sasanka55., frezyjciada, Rucola, Makino, MonikA_89!, eemmiilliiaa, Mlodamezatka, moyeu, majka91, Pati96, Madziandzia, GrubAsia, Iseko, Ania_85_ lubią tę wiadomość

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ