X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać
Odpowiedz

Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać

Oceń ten wątek:
  • moyeu Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucky_ wrote:
    Z wczoraj :

6ec29dd2bbef.jpg

z 30.03

2fd62db4f483.jpg

8d0edc48966c.jpg

2c2e49dea366.jpg

Lucky, Słonko, a kogo one nie oszukały? Bobki i facelle są tak samo oszukańcze. Ja kupuję bobki bo lubię się trochę masochistycznie ponakręcać, mało jest we mnie nadziei i one na chwilę przynoszą takie poczucie że może się uda. Do tego trzeba mieć jednak dość twardą dupkę. To jest mój 30 cykl, a testuję jak pojebana od początku, więc większość testów przerobiłam, nie mam już takich jazd jak przez pierwszy rok gdzie nie mogłam sobie miejsca znaleźć i spóźniałam się do pracy bo musiałam codziennie zahaczyć o rossmanna i kupić testy. Boziu ile ja kasy wydałam w tym rossmannie... Ale, co chcę powiedzieć, to to, że bobki nie są dla każdego, bo można się bardzo przejechać. Z drugiej strony pinki słabo się wybarwiają. Jeśli chcesz mieć pewność co do testu, to trzeba testować po terminie @, wtedy możesz testować testem dowolnej marki, ale polecam na taką sytuację pinki, jak coś się dzieje to na bank pokaże, bez cieni.
    Jeszcze co do facelle, w zeszłym roku w wakacje pokazał mi nie cień a jasną kreseczkę, różową i w ogóle... Nic bardziej mylnego, kolejny test dwa dni później, też facelle ale paskowy był całkiem biały. Także nie ma idealnych testów :(

30 lat 🍍 starania od II 2018
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
    ❌AMH
    IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻

👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

💉IVF💊
    IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭

💉IMMUNOLOGIA🦠
    IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
    ❌TEST IMK
    ❌TEST CBA
    ❓ANA 3
    ✅P/c przeciwplemnikowe
    ❓KIR
    ❓HLA-C

Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Lorinka powtórzę się- testów się nie porównuje! Są dwie kreski? Są! Dwie kreski to ciąża? Ciąża! A więc jesteś w ciąży. AMEN❤️

Znowu mam mdłości- może komuś oddać? Kto chętny?

A ja sie z Toba nie zgodze niestety.
    Mieszkam za granica i tu nie da rady zrobic bety prywatnie, tak jak w Polsce. Dla mnie wyznacznikiem byla ciemniejaca kreska testowa.
    Ponizej zdjecia testow - tych samych testow - z pierwszej i drugiej ciazy. Wszystkie robione co 2 dni z czego te najjasniejsze robione po południu, reszta juz z rana.

Pierwsza ciaza:
    31de9512b117.jpg

Druga ciaza:
    d1bd81fb2ff0.jpg

• Pauliśka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    A ja sie z Toba nie zgodze niestety.
    Mieszkam za granica i tu nie da rady zrobic bety prywatnie, tak jak w Polsce. Dla mnie wyznacznikiem byla ciemniejaca kreska testowa.
    Ponizej zdjecia testow - tych samych testow - z pierwszej i drugiej ciazy. Wszystkie robione co 2 dni z czego te najjasniejsze robione po południu, reszta juz z rana.

Pierwsza ciaza:
    31de9512b117.jpg

Druga ciaza:
    d1bd81fb2ff0.jpg
    No ja właśnie mieszkając za granicą tak robiłam i się przejechałam. Bo robiłam testy, ciemniały a potem na kolejny dzień tylko cień... Wstawiałam nawet tu zdjęcie. Ile ja się wtedy stresu najadlam... Oczywiście wszystko było w jak najlepszym porządku. Dlatego uważam że jaśniejszy czy ciemniejszy test niczego nie przesądza.

szona, moni05, Ktototaki lubią tę wiadomość

8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam, przy tak ladnych kreseczkach i braku dostepu do badan bety jak najbardziej ma to sens, ale tez bym z tym uwazala, bo w bardzo wczesnej ciazy mozna sie na takim porownywaniu przejechac. W poprzednich ciazach kreska ani nie jasniala ani nie ciemniala, a beta przyrastala prawidlowo

szona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    No ja właśnie mieszkając za granicą tak robiłam i się przejechałam. Bo robiłam testy, ciemniały a potem na kolejny dzień tylko cień... Wstawiałam nawet tu zdjęcie. Ile ja się wtedy stresu najadlam... Oczywiście wszystko było w jak najlepszym porządku. Dlatego uważam że jaśniejszy czy ciemniejszy test niczego nie przesądza.

Ja kontrolnie robiłam jeszcze niedawno test raz w tygodniu.
    Mialam tylko wizyte online. Kolejna wizyta 17.04 i musza zrobic juz usg czy bedzie koronawirus czy nie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    Casteam, przy tak ladnych kreseczkach i braku dostepu do badan bety jak najbardziej ma to sens, ale tez bym z tym uwazala, bo w bardzo wczesnej ciazy mozna sie na takim porownywaniu przejechac. W poprzednich ciazach kreska ani nie jasniala ani nie ciemniala, a beta przyrastala prawidlowo

Normalnie bym pobiegla na bete :)

Tez straciłam jedna ciaze w wieku 22 lat. I to ciaze o ktorej nie wiedzialam. Wtedy nie mialam nawet szansy zrobić testu bo bylo juz po wszystkim :(

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona przyjęłam zaproszenie 😘
    Sasanko, ja kciuków nie puszczam. I wierzę że szczęśliwe zakończenie to jedyne możliwe 😍
    moyeu ✊✊✊ wiem że bobek to złośnica jakich mało ale kciuki trzymam taaaak bardzo!
    W ogóle mój mąż powiedział że bobki to testy dla ludzi którzy nie chcą mieć dzieci bo ten dzieciak na opakowaniu ma nieźle wku*wioną minę 🤣

Sasanka55., szona, moyeu, eemmiilliiaa, Madziandzia, Pati96, olik321, agge lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Normalnie bym pobiegla na bete :)

Tez straciłam jedna ciaze w wieku 22 lat. I to ciaze o ktorej nie wiedzialam. Wtedy nie mialam nawet szansy zrobić testu bo bylo juz po wszystkim :(

Bardzo mi przykro :( Spokooooojnej, nudnej ciazy i duzo zdrowka Ci zycze

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    Bardzo mi przykro :( Spokooooojnej, nudnej ciazy i duzo zdrowka Ci zycze

Dziękuję, oby taka byla :)

Sasanka55. lubi tę wiadomość

• moni05 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niercierpliwa v2.0 wrote:
    A ta dostawka na ile miesięcy Ci wystarczy ?:) też myślałam o dostawcę Ale raczej prędko nie zmienimy mieszkania, więc potrzebuje czegoś na dłużej :)
    Ja mam taka lionelo 2w1 co można z niej zrobić kołyskę. Starczy na długo, bo ma metr długości. Ale później może stać się niebezpieczna jak zacznie siadać czy wstawać, ale to tez zależy gdzie stoi itd. Tania i wygodna opcja. W podróży super, bo składa się na pół i zajmuje bardzo mało miejsca w bagażniku.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Ochmanka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko ja też dalej wierzę w pozytywny finał tej historii ale widać jak sytuacja wygląda. Tak jak piszesz, za dwa dni się okaże. Nie u każdej kreski ciemnieją w oczach. Buziaczek😚
    I dziękuję za spełnienie zachcianki, LovU❤

Moyeu Ty wariatko😂 ale czemu odbierać sobie nadzieję nie?😉

Moni wyprowadzacie się do jakiegoś domku, szeregowca czy coś w tym stylu?

moyeu, Sasanka55. lubią tę wiadomość

K5IHp2.png

starania od 09.2018
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    10.2019 - 7tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 16:07

moni05 lubi tę wiadomość

• moni05 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka, pięknie :) ale ja mam ekstremalny lek wysokości. Z mieszkań wybraliśmy to na pietrze, wiec nie wiem kto okna będzie mył 😋😬

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka - teraz mieszkamy w szeregowcu, co prawda kawałek trawki tez jest, ale metraż słabizna. No i parter. A tam to dom z dwoma mieszkaniami - górnym i dolnym. Po ponad 80 metrów każde. Z ogrodem, wiadomo. Tylko dużo do ogarnięcia tam.

Sasanka55., Ochmanka lubią tę wiadomość

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Ochmanka - teraz mieszkamy w szeregowcu, co prawda kawałek trawki tez jest, ale metraż słabizna. No i parter. A tam to dom z dwoma mieszkaniami - górnym i dolnym. Po ponad 80 metrów każde. Z ogrodem, wiadomo. Tylko dużo do ogarnięcia tam.

Moni, baaaardzo sie ciesze, ze udalo sie Wam ogarnac domek <3 Wbije sie na pewno z Zuzia na niedzielnego grilla ;) :* Jak w ogole eMek sie czuje?

moni05, kittinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    Sasanko ja też dalej wierzę w pozytywny finał tej historii ale widać jak sytuacja wygląda. Tak jak piszesz, za dwa dni się okaże. Nie u każdej kreski ciemnieją w oczach. Buziaczek😚
    I dziękuję za spełnienie zachcianki, LovU❤

Moyeu Ty wariatko😂 ale czemu odbierać sobie nadzieję nie?😉

Moni wyprowadzacie się do jakiegoś domku, szeregowca czy coś w tym stylu?

Dziekuje :* A jak Ty sie, Pieknotko, czujesz?

• Ktototaki Znajoma

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko moja kreska która właśnie trzymam na rękach też bladła. Głowa do góry i nie odsatawiaj leków! Ps. Pełny pęcherz może oznaczac też bardziej rozcieńczony mocz.

No chyba że wątpisz specjalnie żebym tu siedziała i przywolywala do porządku to dobrze Ci idzie :p

Sasanka55., Ochmanka, *Agape*, szona, olik321 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni na FB jest grupa "wyzwanie-urzadzam mieszkanie" czy coś w tym stylu. Tam jest mega dużo zdjęć, porad, postów ludzi, którzy robią remonty, metamorfozy, skarbnica wiedzy! Polecam!

moni05 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktototaki wrote:
    Sasanko moja kreska która właśnie trzymam na rękach też bladła. Głowa do góry i nie odsatawiaj leków! Ps. Pełny pęcherz może oznaczac też bardziej rozcieńczony mocz.

No chyba że wątpisz specjalnie żebym tu siedziała i przywolywala do porządku to dobrze Ci idzie :p

Tak, watpie ;) Siedz tu z naaaami i przywoluj do porzadku tak, jak to zawsze robilas, nasza dobra duszyczko :) Napiszesz, co u Was, jak sie czujecie, co porabiacie? :*

kittinka lubi tę wiadomość

• Ochmanka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko czuje się dobrze i będę się tego trzymać! Jak się będę trzymać tego że jest dobrze to musi tak być😉

Malinka weź no napisz jak tam u Was lecą wspólne chwile🙏 taka jestem ciekawa🙈

Moni a mogę się dowiedzieć ile będziecie płacić? To jest w samym Toruniu czy przedmieścia?

Sasanka55., kittinka lubią tę wiadomość

K5IHp2.png

starania od 09.2018
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    10.2019 - 7tc [*]
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ