Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać
Odpowiedz

Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać

Oceń ten wątek:
  • moyeu Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucky_ wrote:
    Z wczoraj :

6ec29dd2bbef.jpg

z 30.03

2fd62db4f483.jpg

8d0edc48966c.jpg

2c2e49dea366.jpg

Lucky, Słonko, a kogo one nie oszukały? Bobki i facelle są tak samo oszukańcze. Ja kupuję bobki bo lubię się trochę masochistycznie ponakręcać, mało jest we mnie nadziei i one na chwilę przynoszą takie poczucie że może się uda. Do tego trzeba mieć jednak dość twardą dupkę. To jest mój 30 cykl, a testuję jak pojebana od początku, więc większość testów przerobiłam, nie mam już takich jazd jak przez pierwszy rok gdzie nie mogłam sobie miejsca znaleźć i spóźniałam się do pracy bo musiałam codziennie zahaczyć o rossmanna i kupić testy. Boziu ile ja kasy wydałam w tym rossmannie... Ale, co chcę powiedzieć, to to, że bobki nie są dla każdego, bo można się bardzo przejechać. Z drugiej strony pinki słabo się wybarwiają. Jeśli chcesz mieć pewność co do testu, to trzeba testować po terminie @, wtedy możesz testować testem dowolnej marki, ale polecam na taką sytuację pinki, jak coś się dzieje to na bank pokaże, bez cieni.
    Jeszcze co do facelle, w zeszłym roku w wakacje pokazał mi nie cień a jasną kreseczkę, różową i w ogóle... Nic bardziej mylnego, kolejny test dwa dni później, też facelle ale paskowy był całkiem biały. Także nie ma idealnych testów :(

30 lat 🍍 starania od II 2018
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
    ❌AMH
    IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻

👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

💉IVF💊
    IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭

💉IMMUNOLOGIA🦠
    IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
    ❌TEST IMK
    ❌TEST CBA
    ❓ANA 3
    ✅P/c przeciwplemnikowe
    ❓KIR
    ❓HLA-C

Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Lorinka powtórzę się- testów się nie porównuje! Są dwie kreski? Są! Dwie kreski to ciąża? Ciąża! A więc jesteś w ciąży. AMEN❤️

Znowu mam mdłości- może komuś oddać? Kto chętny?

A ja sie z Toba nie zgodze niestety.
    Mieszkam za granica i tu nie da rady zrobic bety prywatnie, tak jak w Polsce. Dla mnie wyznacznikiem byla ciemniejaca kreska testowa.
    Ponizej zdjecia testow - tych samych testow - z pierwszej i drugiej ciazy. Wszystkie robione co 2 dni z czego te najjasniejsze robione po południu, reszta juz z rana.

Pierwsza ciaza:
    31de9512b117.jpg

Druga ciaza:
    d1bd81fb2ff0.jpg

• Pauliśka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    A ja sie z Toba nie zgodze niestety.
    Mieszkam za granica i tu nie da rady zrobic bety prywatnie, tak jak w Polsce. Dla mnie wyznacznikiem byla ciemniejaca kreska testowa.
    Ponizej zdjecia testow - tych samych testow - z pierwszej i drugiej ciazy. Wszystkie robione co 2 dni z czego te najjasniejsze robione po południu, reszta juz z rana.

Pierwsza ciaza:
    31de9512b117.jpg

Druga ciaza:
    d1bd81fb2ff0.jpg
    No ja właśnie mieszkając za granicą tak robiłam i się przejechałam. Bo robiłam testy, ciemniały a potem na kolejny dzień tylko cień... Wstawiałam nawet tu zdjęcie. Ile ja się wtedy stresu najadlam... Oczywiście wszystko było w jak najlepszym porządku. Dlatego uważam że jaśniejszy czy ciemniejszy test niczego nie przesądza.

szona, moni05, Ktototaki lubią tę wiadomość

8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam, przy tak ladnych kreseczkach i braku dostepu do badan bety jak najbardziej ma to sens, ale tez bym z tym uwazala, bo w bardzo wczesnej ciazy mozna sie na takim porownywaniu przejechac. W poprzednich ciazach kreska ani nie jasniala ani nie ciemniala, a beta przyrastala prawidlowo

szona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    No ja właśnie mieszkając za granicą tak robiłam i się przejechałam. Bo robiłam testy, ciemniały a potem na kolejny dzień tylko cień... Wstawiałam nawet tu zdjęcie. Ile ja się wtedy stresu najadlam... Oczywiście wszystko było w jak najlepszym porządku. Dlatego uważam że jaśniejszy czy ciemniejszy test niczego nie przesądza.

Ja kontrolnie robiłam jeszcze niedawno test raz w tygodniu.
    Mialam tylko wizyte online. Kolejna wizyta 17.04 i musza zrobic juz usg czy bedzie koronawirus czy nie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    Casteam, przy tak ladnych kreseczkach i braku dostepu do badan bety jak najbardziej ma to sens, ale tez bym z tym uwazala, bo w bardzo wczesnej ciazy mozna sie na takim porownywaniu przejechac. W poprzednich ciazach kreska ani nie jasniala ani nie ciemniala, a beta przyrastala prawidlowo

Normalnie bym pobiegla na bete :)

Tez straciłam jedna ciaze w wieku 22 lat. I to ciaze o ktorej nie wiedzialam. Wtedy nie mialam nawet szansy zrobić testu bo bylo juz po wszystkim :(

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona przyjęłam zaproszenie 😘
    Sasanko, ja kciuków nie puszczam. I wierzę że szczęśliwe zakończenie to jedyne możliwe 😍
    moyeu ✊✊✊ wiem że bobek to złośnica jakich mało ale kciuki trzymam taaaak bardzo!
    W ogóle mój mąż powiedział że bobki to testy dla ludzi którzy nie chcą mieć dzieci bo ten dzieciak na opakowaniu ma nieźle wku*wioną minę 🤣

Sasanka55., szona, moyeu, eemmiilliiaa, Madziandzia, Pati96, olik321, agge lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Normalnie bym pobiegla na bete :)

Tez straciłam jedna ciaze w wieku 22 lat. I to ciaze o ktorej nie wiedzialam. Wtedy nie mialam nawet szansy zrobić testu bo bylo juz po wszystkim :(

Bardzo mi przykro :( Spokooooojnej, nudnej ciazy i duzo zdrowka Ci zycze

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    Bardzo mi przykro :( Spokooooojnej, nudnej ciazy i duzo zdrowka Ci zycze

Dziękuję, oby taka byla :)

Sasanka55. lubi tę wiadomość

• moni05 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niercierpliwa v2.0 wrote:
    A ta dostawka na ile miesięcy Ci wystarczy ?:) też myślałam o dostawcę Ale raczej prędko nie zmienimy mieszkania, więc potrzebuje czegoś na dłużej :)
    Ja mam taka lionelo 2w1 co można z niej zrobić kołyskę. Starczy na długo, bo ma metr długości. Ale później może stać się niebezpieczna jak zacznie siadać czy wstawać, ale to tez zależy gdzie stoi itd. Tania i wygodna opcja. W podróży super, bo składa się na pół i zajmuje bardzo mało miejsca w bagażniku.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Ochmanka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko ja też dalej wierzę w pozytywny finał tej historii ale widać jak sytuacja wygląda. Tak jak piszesz, za dwa dni się okaże. Nie u każdej kreski ciemnieją w oczach. Buziaczek😚
    I dziękuję za spełnienie zachcianki, LovU❤

Moyeu Ty wariatko😂 ale czemu odbierać sobie nadzieję nie?😉

Moni wyprowadzacie się do jakiegoś domku, szeregowca czy coś w tym stylu?

moyeu, Sasanka55. lubią tę wiadomość

K5IHp2.png

starania od 09.2018
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    10.2019 - 7tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 16:07

moni05 lubi tę wiadomość

• moni05 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka, pięknie :) ale ja mam ekstremalny lek wysokości. Z mieszkań wybraliśmy to na pietrze, wiec nie wiem kto okna będzie mył 😋😬

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka - teraz mieszkamy w szeregowcu, co prawda kawałek trawki tez jest, ale metraż słabizna. No i parter. A tam to dom z dwoma mieszkaniami - górnym i dolnym. Po ponad 80 metrów każde. Z ogrodem, wiadomo. Tylko dużo do ogarnięcia tam.

Sasanka55., Ochmanka lubią tę wiadomość

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Ochmanka - teraz mieszkamy w szeregowcu, co prawda kawałek trawki tez jest, ale metraż słabizna. No i parter. A tam to dom z dwoma mieszkaniami - górnym i dolnym. Po ponad 80 metrów każde. Z ogrodem, wiadomo. Tylko dużo do ogarnięcia tam.

Moni, baaaardzo sie ciesze, ze udalo sie Wam ogarnac domek <3 Wbije sie na pewno z Zuzia na niedzielnego grilla ;) :* Jak w ogole eMek sie czuje?

moni05, kittinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    Sasanko ja też dalej wierzę w pozytywny finał tej historii ale widać jak sytuacja wygląda. Tak jak piszesz, za dwa dni się okaże. Nie u każdej kreski ciemnieją w oczach. Buziaczek😚
    I dziękuję za spełnienie zachcianki, LovU❤

Moyeu Ty wariatko😂 ale czemu odbierać sobie nadzieję nie?😉

Moni wyprowadzacie się do jakiegoś domku, szeregowca czy coś w tym stylu?

Dziekuje :* A jak Ty sie, Pieknotko, czujesz?

• Ktototaki Znajoma

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko moja kreska która właśnie trzymam na rękach też bladła. Głowa do góry i nie odsatawiaj leków! Ps. Pełny pęcherz może oznaczac też bardziej rozcieńczony mocz.

No chyba że wątpisz specjalnie żebym tu siedziała i przywolywala do porządku to dobrze Ci idzie :p

Sasanka55., Ochmanka, *Agape*, szona, olik321 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni na FB jest grupa "wyzwanie-urzadzam mieszkanie" czy coś w tym stylu. Tam jest mega dużo zdjęć, porad, postów ludzi, którzy robią remonty, metamorfozy, skarbnica wiedzy! Polecam!

moni05 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktototaki wrote:
    Sasanko moja kreska która właśnie trzymam na rękach też bladła. Głowa do góry i nie odsatawiaj leków! Ps. Pełny pęcherz może oznaczac też bardziej rozcieńczony mocz.

No chyba że wątpisz specjalnie żebym tu siedziała i przywolywala do porządku to dobrze Ci idzie :p

Tak, watpie ;) Siedz tu z naaaami i przywoluj do porzadku tak, jak to zawsze robilas, nasza dobra duszyczko :) Napiszesz, co u Was, jak sie czujecie, co porabiacie? :*

kittinka lubi tę wiadomość

• Ochmanka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko czuje się dobrze i będę się tego trzymać! Jak się będę trzymać tego że jest dobrze to musi tak być😉

Malinka weź no napisz jak tam u Was lecą wspólne chwile🙏 taka jestem ciekawa🙈

Moni a mogę się dowiedzieć ile będziecie płacić? To jest w samym Toruniu czy przedmieścia?

Sasanka55., kittinka lubią tę wiadomość

K5IHp2.png

starania od 09.2018
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    10.2019 - 7tc [*]
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ