Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwietniowe staraczki :)
Odpowiedz

Kwietniowe staraczki :)

Oceń ten wątek:
  • Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taśka, Deneira no jak to? jak jeszcze wczoraj dałabym sobie głowę uciąć że Wam się udało ;/ mam nadzieję, że jednak jeszcze wyjdzie że macie już fasoleczki w brzuchu :*
    Kozisina no może rzeczywiście Cię coś bierze bo widzę, że owulki jeszcze nie było a temp wysoka, źle się czujesz, właź dziś pod kołderkę i odpoczywaj :)
    a ja mam tak dziwny śluz aż zastanawiałam się co wpisać w tabelę, na majtkach całkiem gęsty, biały a już w pochwie wilgotny, przejrzysty, delikatnie tylko zabarwiony na biało :P leci ze mnie strasznie, mam takie uczucie wilgoci a to już 5,6 dni po owulce

ckai9n73i3etzh5b.png
  • Iwonka 87 Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almanah leczysz się na coś...? Takie cylke świadczą o nieprawidlowosciach

1 iui- 01.2014 :(
    2 iui- 02.2014 :(
    3 iui- 04.2014 :(
    10.2015r.- Naprotechnologia
  • Iwonka 87 Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almanah leczysz się na coś...? Takie cylke świadczą o nieprawidlowosciach

• Iwonka 87 Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzielcu, mam małą poradę, nigdy nie sugeruj się sluzem na bieliźnie, to Ci nic nie da bo nie wiesz co to jest za śluz czy pochwowy czy szyjkowy. W obserwacji zwracamy tylko uwagę na śluz z szyjki. :-D

• Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki ;) w takim razie wykreślam ten kremowy i wpisuję wodnisty :)

ckai9n73i3etzh5b.png
  • Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo w ogóle przestane sprawdzać jest po owulce więc juz teraz obserwacja na nic mi się nie przyda ;) sprawdzałam głownie po to żeby wiedzieć kiedy będzie śluz typowo płodny

ckai9n73i3etzh5b.png
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sikacze nie dają 100% pewności, a stres też bardzo dużo robi i fałszuje wyniki... Ja nadal trzymam kciuki:*

17.11.17-poronienie całkowite
  • Iwonka 87 Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zgadzam się a Aja stres potrafi zachamowac owu i dokończyć ja tydzień później jak organizm uzna że są już sprzyjajace warunki do zapłodnienia ;-) wtedy powtórnie zauważymy śluz plodny

• Olinek Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś rano testowałam i niestety, oprócz jednej grubej krechy, nie dojrzałam tam nic więcej :( Ale w sumie dziś jest pierwszy dzień ewentualnej @, więc jeszcze się łudzę. Dopóki nie ma @ to ciągle mam nadzieję. I Ty Deneira też miej! :*

AJA_S lubi tę wiadomość

9 cykl starań
  • Seraya Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również nadal mocno trzymam kciuki za nas wszystkie :-) co do testów owulacyjnych mi ginekolog powiedział żebym robiła, a jak zapytałam o której porze dnia najlepiej to powiedział żeby patrzeć na instrukcje bo są takie, które powinno się robić rano, a są takie które wieczorem...

• Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinek trzymam nadal kciuki :) tak jak mówisz, nie ma @, jest nadzieja :)

ckai9n73i3etzh5b.png
  • Seraya Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka 87 wrote:
    Tak zgadzam się a Aja stres potrafi zachamowac owu i dokończyć ja tydzień później jak organizm uzna że są już sprzyjajace warunki do zapłodnienia ;-) wtedy powtórnie zauważymy śluz plodny
    o czymś takim nie słyszałam...że może organizm "dokończyć" owulację później...

• Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seraya wrote:
    o czymś takim nie słyszałam...że może organizm "dokończyć" owulację później...
    ja też nie ale zaobserwowałam dużo śluzu, mam uczucie wilgoci, bóle podbrzusza- owulke miałam kilka dni temu ale na wszelki wypadek zapisałam wczorajsze serduszko jakby to co napisała Iwonka okazało się prawdą ;)

ckai9n73i3etzh5b.png
  • Olinek Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka 87 wrote:
    A ja słyszałam :) Ginekolog mi mówiła, że nasz organizm ma instynkt samozachowawczy i faktycznie bywają takie sytuacje. Zdarza się, to np gdy kobieta żyje w stresie. Organizm przygotowuje się do owulki, ale jak się kapnie, że coś jest nie tak to potrafi ją na chwilę zawiesić i za kilka dni spróbować raz jeszcze :)

AJA_S lubi tę wiadomość

9 cykl starań
  • Deneira Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech chyba po dzisiejszych testach jakas czesc adrenaliny opadła. Moze to spowoduje ale @ albo zielone. Szlag wie. Czekam.

• Seraya Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinek wrote:
    A ja słyszałam :) Ginekolog mi mówiła, że nasz organizm ma instynkt samozachowawczy i faktycznie bywają takie sytuacje. Zdarza się, to np gdy kobieta żyje w stresie. Organizm przygotowuje się do owulki, ale jak się kapnie, że coś jest nie tak to potrafi ją na chwilę zawiesić i za kilka dni spróbować raz jeszcze :)
    to nieźle...człowiek się jednak całe życie uczy :D

• Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deneira wrote:
    Ech chyba po dzisiejszych testach jakas czesc adrenaliny opadła. Moze to spowoduje ale @ albo zielone. Szlag wie. Czekam.
    Będzie dobrze :* co by miało nie być @ czy fasolka to życzę żeby przyszło szybko, przynajmniej będziesz wiedziała na czym stoisz :*

ckai9n73i3etzh5b.png
  • Seraya Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deneira wrote:
    Jak patrzę na Twój wykres Kochana to brak dwóch kreseczek na teście jest dla mnie jakąś wielką tajemnicą...nakupowałaś w promocji na bank przeterminowane i stąd te fałszywie ujemne wyniki :D

Rudzielec91, Olinek, Almanah, Agula82, AJA_S lubią tę wiadomość

• Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinek wrote:
    to może ja tak teraz mam? niby dużego stresu nie miałam ale jednak przy owulce człowiek o tym myśli i jest pewne napięcie więc kto wie :P te bóle i śluz, dobrze że wczoraj było <3 ;D

ckai9n73i3etzh5b.png
  • Olinek Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deneira, czekaj spokojnie. Mam nadzieję, że wyczekasz jednak fasolkę. No kurczę, przecież Twój wykres na razie w ogóle nie wskazuje na @! :)

9 cykl starań
‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ