Kwietniowe staraczki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewuszki ja nie chcę się wymadrzac ale poprostu przekazuję wam moja wiedzę która otrzymałam od mojej napro i która się sprawdza. Prowadzę kartę i widzę że tak jest. Przez 5 lat starańczegoś tam się dowiedziałam1 iui- 01.2014
2 iui- 02.2014
3 iui- 04.2014
10.2015r.- Naprotechnologia -
Rudzielec91 wrote:to może ja tak teraz mam? niby dużego stresu nie miałam ale jednak przy owulce człowiek o tym myśli i jest pewne napięcie więc kto wie te bóle i śluz, dobrze że wczoraj było9 cykl starań
-
Iwonka 87 wrote:Dziewuszki ja nie chcę się wymadrzac ale poprostu przekazuję wam moja wiedzę która otrzymałam od mojej napro i która się sprawdza. Prowadzę kartę i widzę że tak jest. Przez 5 lat starańczegoś tam się dowiedziałam
Więc bardzo możliwe, że właśnie mam późniejszą owulację dobrze wiedziećWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 09:57
-
Dziolszki, może mi tez udzielicie porady z zakresu biologii
Otóż chciałam sprawdzić śluz i...W pochwie sucho, dalej przy samej szyjce (chociaż jest tak wysoko że ledwo dotknelam) wyszedł taki gęsty 'czop' próbowałam rozciągnąć i nawet sporo dał radę, co o tym myśleć ? Zaznaczylam sluz rozciagliwy, ale nie wiem. Pomóżcie -
Iwonka 87 wrote:Dziewuszki ja nie chcę się wymadrzac ale poprostu przekazuję wam moja wiedzę która otrzymałam od mojej napro i która się sprawdza. Prowadzę kartę i widzę że tak jest. Przez 5 lat starańczegoś tam się dowiedziałam
-
Iwonka 87 wrote:Almanah leczysz się na coś...? Takie cylke świadczą o nieprawidlowosciach
To jest drugi cykl po odstawieniu antyków. Generalnie zawsze miałam krótkie fazy lutealne i cykle nieregularne, ale nigdy wcześniej nie zawracałam sobie tym głowy (przy odkładaniu poczęcia z NPR długie cykle to plus ). Jak trzeci też będzie taki jak te dwa (albo ten będzie dużo dłuższy niż poprzedni i nie skończy się zielonym kropkiem), to wtedy zacznę się martwić. -
Rudzielec91 wrote:Taśka, Deneira no jak to? jak jeszcze wczoraj dałabym sobie głowę uciąć że Wam się udało ;/ mam nadzieję, że jednak jeszcze wyjdzie że macie już fasoleczki w brzuchu :*
Kozisina no może rzeczywiście Cię coś bierze bo widzę, że owulki jeszcze nie było a temp wysoka, źle się czujesz, właź dziś pod kołderkę i odpoczywaj
a ja mam tak dziwny śluz aż zastanawiałam się co wpisać w tabelę, na majtkach całkiem gęsty, biały a już w pochwie wilgotny, przejrzysty, delikatnie tylko zabarwiony na biało leci ze mnie strasznie, mam takie uczucie wilgoci a to już 5,6 dni po owulce
Hmm.. podejrzewam, że jednak testy mogą być po prostu do dupy... Bo wczoraj miałam taką chęć na , że hej- no i śluz jednak wodnisty... Mam nadzieje, że to jednak to Bo i czas...PCOS, niedoczynność, problem męski
2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284 -
marta95 wrote:Dziolszki, może mi tez udzielicie porady z zakresu biologii
Otóż chciałam sprawdzić śluz i...W pochwie sucho, dalej przy samej szyjce (chociaż jest tak wysoko że ledwo dotknelam) wyszedł taki gęsty 'czop' próbowałam rozciągnąć i nawet sporo dał radę, co o tym myśleć ? Zaznaczylam sluz rozciagliwy, ale nie wiem. PomóżcieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 10:02
-
Kozisina wrote:Hmm.. podejrzewam, że jednak testy mogą być po prostu do dupy... Bo wczoraj miałam taką chęć na , że hej- no i śluz jednak wodnisty... Mam nadzieje, że to jednak to Bo i czas...
-
Mi też się wydaje, że jakby była już owulka to śluz powinien pojawić się chociaż w pochwie. Przed owulką rozpuszcza się ten czop ze śluzu, który ma hamować plemniki, więc może ten Twój śluz jest objawem tego, że czop powoli puszcza i lada dzień pojawi się owulacja?9 cykl starań
-
Kozisina, test testowi nie równy. Ja stosowałam już różne i powiem tak... Te z Rossmanna pokazują mi owulację wtedy, gdy wszystkie inne objawy na to wskazują, więc się ich trzymam. Ale miałam kiedyś takie kupione na Allegro, które pokazywały mi owulację wtedy, kiedy miały na to ochotę. Myślę, że jakby mój Mąż na nie nasikał, to też by mu wskazały owulację ;p
Seraya, Australijka lubią tę wiadomość
9 cykl starań -
Rudzielec91 wrote:może być i tak jak piszesz na wszelki wypadek serduszkuj
Dwa razy nie trzeba powtarzać Już wczoraj było , jakoś miałam przeczucie, że temp skoczy... Jakoś słabo i nie dobrze, ale raczej nie infekcja więc się wzrostów temp z tego tytułu nie spodziewam... 14dc, także pora na owulkę lepiej niż idealna;)
PCOS, niedoczynność, problem męski
2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284 -
Ja niestety o śluzie niewiele wiem. Ale coś mi dzwoni, że jeśli obserwujesz śluz na papierze przez cały cykl to obserwuj już na papierze i nie zmieniaj nagle na szyjkowy, bo to ci może zaburzyć obserwacje. To tak jakbyś nagle zaczęła mierzyć temperaturę w innym miejscu. Generalnie ja jako płodny zaznaczam wodnisty i ten, który wygląda jak białko jajka. Te wszystkie żółtawe, gęste nawet jeśli są rozciągliwe zaznaczam jako lepkie.
Olinek lubi tę wiadomość
-
Almanah wrote:Ja niestety o śluzie niewiele wiem. Ale coś mi dzwoni, że jeśli obserwujesz śluz na papierze przez cały cykl to obserwuj już na papierze i nie zmieniaj nagle na szyjkowy, bo to ci może zaburzyć obserwacje. To tak jakbyś nagle zaczęła mierzyć temperaturę w innym miejscu. Generalnie ja jako płodny zaznaczam wodnisty i ten, który wygląda jak białko jajka. Te wszystkie żółtawe, gęste nawet jeśli są rozciągliwe zaznaczam jako lepkie.
-
Seraya- napro stosuje od października, polega to tylko na obserwacji śluzu na papierze przed i po załatwieniu się. Nie można zwracać uwagi na śluz na bieliźnie, badać w pochwie. Nie posuguje się również temperatura. Tylko śluz na papierze za każdym razem codziennie zapisuje się wyniki na koniec dnia te najbardziej płodne. Ogólnie jesteśmy z mezem bardzo zadowoleni mimo że może nie zajde wiele dowiedzieliśmy się o sobie. Wiem dokładnie w jakiej fazie jestem i kiedy mam ovu
Seraya lubi tę wiadomość
1 iui- 01.2014
2 iui- 02.2014
3 iui- 04.2014
10.2015r.- Naprotechnologia