X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwietniowe staraczki :)
Odpowiedz

Kwietniowe staraczki :)

Oceń ten wątek:
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, że mnie skusi, tym bardziej że zatestuję 1 a 2 idę na 10 godzin do pracy wolałabym wiedzieć :)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozisina wrote:
    Ha, też mam suwak.. cóż za technologia!

Jednak zmieniam na datę planowej @;) U mnie ta owu stanowczo nie jest jasna...
    Mogłaś zmienić suwak równie dobrze na datę @, ale jak wolisz :)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe :) ale jestem ciekawa jak będzie z tym testowaniem :) mam nadzieję, że posypią się tu gratulacje :)

ckai9n73i3etzh5b.png
  • Deneira Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzielec91 wrote:
    Deneira coś czuje, że będzie to wyglądało następująco, ja czuje, że mi się udało i wyjdzie dupka a Ty czujesz, że nie i będzie fasolka ;) hehe chociaż wiadomo wolałabym żeby fasolka była i u mnie i u Ciebie :)
    Może będzie odwrotnie? ;) tak jak czujemy? :) ja juz żadnych objawów nie mam haha

• Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech nie ma co gdybać :) oby nam wszystkim się udało :)

ckai9n73i3etzh5b.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo chciałybyśmy dla każdej zieloności, ale pewnie niektóre z nas łykną smak porażki, niemniej ja sobie tak myślę, że mam WAS, a to już naprawdę dużo, sama pewnie bym się zdołowała i tyle by było ze starań, a tak w takim wsparciu i towarzystwie jest znacznie łatwiej przez to przejść :)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Wiadomo chciałybyśmy dla każdej zieloności, ale pewnie niektóre z nas łykną smak porażki, niemniej ja sobie tak myślę, że mam WAS, a to już naprawdę dużo, sama pewnie bym się zdołowała i tyle by było ze starań, a tak w takim wsparciu i towarzystwie jest znacznie łatwiej przez to przejść :)
    to fakt :) może to głupio zabrzmi ale jak dowiedziałam się, że się nie udało to wiadomo troszkę przykro było ale na drugi dzień z radością przeniosłam się do kwietniówek :) wiedziałam, że nie jestem sama, że mam wsparcie :) a to bardzo pomaga :)

Offca88 lubi tę wiadomość

ckai9n73i3etzh5b.png
  • reddie137 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ja tak myślę, że w tym cyklu już zrobiłam wszystko co się dało. Ale jak nie wyjdzie to znaczy że przyszły cykl będzie szczęśliwy ;) Trzeba mieć jakieś pozytywne podejście. Mniej się teraz przejmuje, że będę musiała zrobić 4 miesiące przerwy w staraniach. Chociaż gdyby się teraz udało to pewnie zrealizowałabym swoje wielkie marzenie przespania sylwestra :)

Rudzielec91, Offca88 lubią tę wiadomość

• marta95 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już suwaczek mam :P

Oby każdej się udało teraz :( :*

• Olinek Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, super pomysł z tymi suwaczkami! :) Ja dopiero co testowałam, następny test za miesiąc, więc swojego suwaczka zrobię w maju. Liczę na to, że będę miała piękny prezent na Dzień Matki xD

Wczoraj mój M wrócił do domu trochę podłamany tym, że znów się nam nie udało. I w trakcie rozmowy zaproponował, że może on powinien brać jakieś witaminy czy zmienić dietę. Pół roku go do tego namawiałam, a teraz sam to zaproponował. Jupi! ;D Lecę do apteki :D

Przy okazji, ja zacznę brać coś więcej niż witaminy i kwas foliowy. Marcia, Ty chyba mówiłaś że bierzesz wiesiołka, tak? Mogłabyś mi powiedzieć czy bierzesz go w całym cyklu czy tylko do owulacji? Bo już różne teorie słyszałam.

9 cykl starań
  • marta95 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinek wrote:
    Dziewczyny, super pomysł z tymi suwaczkami! :) Ja dopiero co testowałam, następny test za miesiąc, więc swojego suwaczka zrobię w maju. Liczę na to, że będę miała piękny prezent na Dzień Matki xD

Wczoraj mój M wrócił do domu trochę podłamany tym, że znów się nam nie udało. I w trakcie rozmowy zaproponował, że może on powinien brać jakieś witaminy czy zmienić dietę. Pół roku go do tego namawiałam, a teraz sam to zaproponował. Jupi! ;D Lecę do apteki :D

Przy okazji, ja zacznę brać coś więcej niż witaminy i kwas foliowy. Marcia, Ty chyba mówiłaś że bierzesz wiesiołka, tak? Mogłabyś mi powiedzieć czy bierzesz go w całym cyklu czy tylko do owulacji? Bo już różne teorie słyszałam.
    Olinek biorę wiesiolek od 1dc do owulki ale jeszcze jej chyba nie było więc czekam i lykam dalej. Co prawda dzisiaj sluz mam piękny prawie książkowy, takiego jeszcze nie mialam i mam nadzieję że to jego zasługa :P ale nic się nie stanie jak jeszcze po owulce będziesz brała 2-3 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 11:17

Olinek lubi tę wiadomość

• Iwonka 87 Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej staraczki, powracam, znowu w pracy,oczywiście na przerwie, dalej bez@ dzis 33dc jutro meta, czy w sobote? Hmm chyba poczekam do soboty bo znając siebie jutro zatestuje a w sobotę rano przyjdzie @

1 iui- 01.2014 :(
    2 iui- 02.2014 :(
    3 iui- 04.2014 :(
    10.2015r.- Naprotechnologia
  • Deneira Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzielec91 wrote:
    to fakt :) może to głupio zabrzmi ale jak dowiedziałam się, że się nie udało to wiadomo troszkę przykro było ale na drugi dzień z radością przeniosłam się do kwietniówek :) wiedziałam, że nie jestem sama, że mam wsparcie :) a to bardzo pomaga :)
    No ka byłam tak zdolowana we wtorek jak pierwszy test wysEdl negatywnie. Koszmarny dzien. Ale bylyscie ze mna :) pogodzilam sie juz wtedy ze bede próbować dalej. O dzis juz jest ok :) trudno. Nic na to nie poradzę.

Rudzielec91 lubi tę wiadomość

• Offca88 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzielec91 wrote:
    Ja też byłam pełna werwy, jednak mimo wszystko człowiek nie jest z tym sam, to naprawdę bardzo pomaga :)

Rudzielec91 lubi tę wiadomość

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Kozisina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta95 wrote:
    Olinek biorę wiesiolek od 1dc do owulki ale jeszcze jej chyba nie było więc czekam i lykam dalej. Co prawda dzisiaj sluz mam piękny prawie książkowy, takiego jeszcze nie mialam i mam nadzieję że to jego zasługa :P ale nic się nie stanie jak jeszcze po owulce będziesz brała 2-3 dni.

Ah może i ja w nast się skuszę na wiesiołka... bo z tym moim śluzem to bieda.

PCOS, niedoczynność, problem męski
    2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
    4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284
  • Rudzielec91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka 87 wrote:
    Hej staraczki, powracam, znowu w pracy,oczywiście na przerwie, dalej bez@ dzis 33dc jutro meta, czy w sobote? Hmm chyba poczekam do soboty bo znając siebie jutro zatestuje a w sobotę rano przyjdzie @
    spróbuj wytrzymać do soboty :) trzymam mocno kciukasy :)

ckai9n73i3etzh5b.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reddie137 wrote:
    Kurczę ja tak myślę, że w tym cyklu już zrobiłam wszystko co się dało. Ale jak nie wyjdzie to znaczy że przyszły cykl będzie szczęśliwy ;) Trzeba mieć jakieś pozytywne podejście. Mniej się teraz przejmuje, że będę musiała zrobić 4 miesiące przerwy w staraniach. Chociaż gdyby się teraz udało to pewnie zrealizowałabym swoje wielkie marzenie przespania sylwestra :)
    A to musisz zrobić przerwę? Po tym cyklu?

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • marta95 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozisina wrote:
    Ah może i ja w nast się skuszę na wiesiołka... bo z tym moim śluzem to bieda.
    W sumie większość twierdzi że to siedzi w naszej głowie ze pomaga, ale ja wierzę. Warto czasami :)

• marta95 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka 87 wrote:
    Próbuj wytrzymać ! :P

• Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale głupek ze mnie :P pisałam, że może skusze się na betę ale dopiero teraz doszło do mnie, że 12 dpo to dzień przed @ więc już wytrzymam :P przy dłuższych cyklach beta wcześniej ma sens ale u mnie...:P zastanawiam się tylko czy dzień po @, która mam nadzieję się nie pojawi, robić test zwykły czy iść od razu na betę , może beta? w końcu to nieduży koszt a pewność 100 % :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 11:26

ckai9n73i3etzh5b.png
‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ