Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwietniowe staraczki :)
Odpowiedz

Kwietniowe staraczki :)

Oceń ten wątek:
  • marta95 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzielec91 wrote:
    I love You :*:*:*
    Hihi I Love you too :D :*:*:*

• Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tu człowiek ma się nie nakręcać :P nie chcę za dużo o tym myśleć bo wiem, że czasem potrafimy sobie wmówić wiele rzeczy ale ja od wczoraj mam bóle piersi aż chwilami się za nie łapie, no i ten ból jajników i podbrzusza nadal jest... oby to nie był tylko mój mózg tylko prawdziwe objawy ;D :P ale jeszcze tylko tydzień i wszystko będzie wiadomo :) będę się cieszyć albo fasolką albo doborowym towarzystwem majóweczek ;)

ckai9n73i3etzh5b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro idę do ginekologa.Jak myślicie o jakie badania powinnam zapytać? Trochę się stresuje przed tą wizytą i nie potrafię się skupić i zebrać myśli.

• marta95 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzielec91 wrote:
    I jak tu człowiek ma się nie nakręcać :P nie chcę za dużo o tym myśleć bo wiem, że czasem potrafimy sobie wmówić wiele rzeczy ale ja od wczoraj mam bóle piersi aż chwilami się za nie łapie, no i ten ból jajników i podbrzusza nadal jest... oby to nie był tylko mój mózg tylko prawdziwe objawy ;D :P ale jeszcze tylko tydzień i wszystko będzie wiadomo :) będę się cieszyć albo fasolką albo doborowym towarzystwem majóweczek ;)
    Ja Ci się zaraz dam nakrecac! Osz Ty. Jak Ci mówię to Ci mówię to mnie słuchaj :P

Rudzielec91 lubi tę wiadomość

• Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dam23 wrote:
    Jutro idę do ginekologa.Jak myślicie o jakie badania powinnam zapytać? Trochę się stresuje przed tą wizytą i nie potrafię się skupić i zebrać myśli.
    hej dam23, jesteś tu to podejrzewam, że jesteś staraczką :) zaczęłaś dopiero nowy cykl czy już jesteś w trakcie, jak tak to który to dzień, obserwowałaś wcześniej swoje cykle? są regularne? :)

dam23 lubi tę wiadomość

ckai9n73i3etzh5b.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinek wrote:
    Ja też wierzę, że może jednak warto się wspomóc farmakologicznie :) Dzisiejszy poranek poświęciłam na przeszukanie internetu i opinii i różnych suplementach diety i historie niektórych dziewczyn, które zaczęły brać wiesiołka są naprawdę niesamowite. Jedna 15 miesięcy się starała, potem zaczęła brać wiesiołka i kwas foliowy, mąż też łykał kwas foliowy i nagle była w ciązy! :D
    Czasami naprawdę prosta rzecz a pomaga :)
    Ja wierze w siłę ziół :) Często są bardziej skuteczne niż środki chemiczne :)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Rudzielec91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta95 wrote:
    Ja Ci się zaraz dam nakrecac! Osz Ty. Jak Ci mówię to Ci mówię to mnie słuchaj :P
    hahaha dobrze ;D :*:*:* już będę grzeczna ;D

ckai9n73i3etzh5b.png
  • asiaa1987 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Mogę do Was dołączyć?
    Mam 28 lat, ślub we wrześniu zeszłego roku, jesteśmy z tżtem prawie 9 lat;)
    Staramy się o dzidziusia dobre kilka miesięcy. W tym miesiącu i ja również będę testować. U Mnie dzisiaj 20 dc;)

31.08.2017 Moja kochana córeczka przyszła na świat
    3330 gram 54 cm
  • marta95 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dam23 wrote:
    O hej kochana! Znowu ta @ przylazla do Ciebie ? :(

dam23 lubi tę wiadomość

• Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej asiaa!!! kiedy dokładnie testujesz?:)

ckai9n73i3etzh5b.png
  • marta95 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzielec91 wrote:
    hahaha dobrze ;D :*:*:* już będę grzeczna ;D
    No ja myślę! Bo się nie będę odzywać :P

Rudzielec91 lubi tę wiadomość

• marta95 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiaa1987 wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Mogę do Was dołączyć?
    Mam 28 lat, ślub we wrześniu zeszłego roku, jesteśmy z tżtem prawie 9 lat;)
    Staramy się o dzidziusia dobre kilka miesięcy. W tym miesiącu i ja również będę testować. U Mnie dzisiaj 20 dc;)
    Hej Asia, pewnie ze możesz. Witamy w skromnych progach :P

• Kozisina Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Kochana ja jestem po owu i mam kremowy taki ciągnący, to niekoniecznie już śluz płodny, u mnie jest taki gęsty bardziej, że plemniki już by się miały bidę przez niego przebić. A u Ciebie?

Hmm.. w sumie jest nieco gęściejszy- choć ja nie mam pojęcia jak wygląda ten książkowy- na oczy u siebie nie widziałam;)

Marta.. na pewno bym była... ale pierwsze starania, do 5 cykl... nikt mi jeszcze nie proponował. To dopiero moj 2 cykl z owu, do tej pory nawet nie wiedziałam czy w ogóle tak naprawdę mam owulację... W nast cyklu mam mieć badania hormonalne- one już chyba też wyjaśnią czy i kiedy...
    Znaczy kiedy to ok... nie tak istotne... pytanie czy w ogóle..

PCOS, niedoczynność, problem męski
    2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
    4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzielec91 wrote:
    hej dam23, jesteś tu to podejrzewam, że jesteś staraczką :) zaczęłaś dopiero nowy cykl czy już jesteś w trakcie, jak tak to który to dzień, obserwowałaś wcześniej swoje cykle? są regularne? :)

Tak jestem staraczką, jest to już mój 9 cykl :-) Jestem po @, jest to 9dc :-) Obserwuje swoje cykle od 9 miesięcy, są regularne :-)

• Offca88 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Asia :) Kiedy testujesz?:)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do Was :) Nastawiam się na test 14 dni po owu czyli wtorek/środa. Test z krwi 2 dni temu był negatywny, ale jeszcze nie tracę nadziei - w końcu ta umiera ostatnia. :)

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta95 wrote:
    O hej kochana! Znowu ta @ przylazla do Ciebie ? :(

Witam Cię słońce :-* <3 A no przyszła do mnie ta wredota ;-)

• marta95 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozisina wrote:
    Hmm.. w sumie jest nieco gęściejszy- choć ja nie mam pojęcia jak wygląda ten książkowy- na oczy u siebie nie widziałam;)

Marta.. na pewno bym była... ale pierwsze starania, do 5 cykl... nikt mi jeszcze nie proponował. To dopiero moj 2 cykl z owu, do tej pory nawet nie wiedziałam czy w ogóle tak naprawdę mam owulację... W nast cyklu mam mieć badania hormonalne- one już chyba też wyjaśnią czy i kiedy...
    Znaczy kiedy to ok... nie tak istotne... pytanie czy w ogóle..
    Sama możesz zaproponować :)
    Mi tak się teraz nie uda to chyba też pójdę na ten monitoring. Warto zobaczyć co się dzieje, co i kiedy ma miejsce :)

• Offca88 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam witaj :)
    Może warto pomierzyć temperaturę ?:)Może to by pomogło w wyznaczeniu Owu?

dam23 lubi tę wiadomość

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • marta95 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Dołączam do Was :) Nastawiam się na test 14 dni po owu czyli wtorek/środa. Test z krwi 2 dni temu był negatywny, ale jeszcze nie tracę nadziei - w końcu ta umiera ostatnia. :)
    Hej. Warto mieć nadzieję może się uda - udało :) trzymam kciuki.

‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ