Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwietniowe staraczki :)
Odpowiedz

Kwietniowe staraczki :)

Oceń ten wątek:
  • Kozisina Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzielec91 wrote:
    no i ładnie, jak czytałam Wasze wpisy to układałam sobie w głowie po kolei co mam odpisać na poszczególne posty ale jak skończyłam to zapomniałam :P któraś z Was chciała dla syna imię Szymon-nigdy w życiu! wiem co mówię, w rodzinie mam kilku i mają tak ciężkie charakterki, istne diabełki :P naprawdę :P łupiki straszne :P hehe
    Iwonka przykro mi :* w końcu każdej z nas się uda :) będę trzymać kciuki :)
    dam to Ty miałaś iść na badania? daj znać koniecznie co i jak :)
    a ja byłam na zakupach i ... kupiłam test...:P
    ale obiecałam sobie, że wytrzymam do planowanego testowania :P ciekawe czy dam radę :P byłam po hennę w Rossmannie i o... :P tak się jakoś do koszyka samo zaplątało :P

Samo, samo... no pięknie;)
    Ja mam w domu 5- dwa mi zostały, jeden bobo a jeden taki sprzedawany w dwupaku w Rossman, i 3 z allegro, które z owulacyjnymi przyszły.
    Ale nie wiem już sama czy i kiedy będę testowała.
    Dziś boli znów podbrzusze- ostatnio ciągle.

PCOS, niedoczynność, problem męski
    2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
    4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284
  • Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ja kupiłam tylko jeden żeby nie kusiło :) bo jakbym kupiła więcej no na pewno już bym sikała do kubeczka :P
    mnie też ciągle boli albo podbrzusze albo jajniki także sama nie jesteś:)

ckai9n73i3etzh5b.png
  • Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i w ogóle jak stałam w sklepie przy kasie to myślałam, że @ przyszła przedwcześnie a jeszcze miałam jasne spodnie i myślę no pięknie to będę chodzić z plamą na dupce ale nie, okazało się, że to śluz, mam go duuużo, białego

ckai9n73i3etzh5b.png
  • Kozisina Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzielec91 wrote:
    hehe ja kupiłam tylko jeden żeby nie kusiło :) bo jakbym kupiła więcej no na pewno już bym sikała do kubeczka :P
    mnie też ciągle boli albo podbrzusze albo jajniki także sama nie jesteś:)

Haha tylko mnie ie ma od czego;) Ty zafasolkowana, i tyle..

4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284
  • Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozisina wrote:
    Haha tylko mnie ie ma od czego;) Ty zafasolkowana, i tyle..
    hehe fajnie by było ale wiesz jak jest... objawów mnóstwo było nie u jednej a @ i tak przyszła :P ;D ale nadzieję mam :) jeszcze tylko 6 dni:) w sumie 5 bo wtedy mam dostać @ a jak nie przyjdzie to ja już będę wiedziała ;) nigdy mi się jeszcze nie spóźniła ani o jeden dzień :)

ckai9n73i3etzh5b.png
  • Kozisina Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzielec91 wrote:
    hehe fajnie by było ale wiesz jak jest... objawów mnóstwo było nie u jednej a @ i tak przyszła :P ;D ale nadzieję mam :) jeszcze tylko 6 dni:) w sumie 5 bo wtedy mam dostać @ a jak nie przyjdzie to ja już będę wiedziała ;) nigdy mi się jeszcze nie spóźniła ani o jeden dzień :)

Zazdroszczę;)już miałam nadzieje, że mi się cykle wyregulowały- a tu znów wydłużony.. sama nie wiem.. ale serduszkuję, żeby się wbic w dobry moment.

• Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozisina wrote:
    Zazdroszczę;)już miałam nadzieje, że mi się cykle wyregulowały- a tu znów wydłużony.. sama nie wiem.. ale serduszkuję, żeby się wbic w dobry moment.
    no i super :) <3 serduszkuj ile się da ;D hehe
    ja gonie dalej sprzątać ;) :* miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 11:00

ckai9n73i3etzh5b.png
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzielec91 wrote:
    i w ogóle jak stałam w sklepie przy kasie to myślałam, że @ przyszła przedwcześnie a jeszcze miałam jasne spodnie i myślę no pięknie to będę chodzić z plamą na dupce ale nie, okazało się, że to śluz, mam go duuużo, białego
    Rudzielec ja dzisiaj też mówie no nie okres (ale czemu tak dziwnie wcześnie?! ) a jednak śluz :P

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
  • Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredkaczarna wrote:
    Rudzielec ja dzisiaj też mówie no nie okres (ale czemu tak dziwnie wcześnie?! ) a jednak śluz :P
    hehe to wiem co poczułaś :P a jak doleciałam do domu i zobaczyłam, że to tylko śluz to poczułam tak ogromną ulgę :P haha ;D

ckai9n73i3etzh5b.png
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogóle to wy tu macie niezłą produkcje postów, nie ma mnie jeden dzień i nie mogę znaleść gdzie skonczyłam czytać:P
    Zaciążył ktoś??

Czincja lubi tę wiadomość

ckai3e3kdf77majo.png
  • Czincja Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CO do imion gdybym miała syna to by był Aleksander albo Nikodem mam krótkie nazwisko wiec imie może by dziewczynka - Olesa ;) A córa ma na imię Anastazja:)
    Testy kupiłam już na allegro z przesyłką zapłaciłam 13 zł za 4!! po 1,99 normalnie z apteki i przyszły mi testy które u mnie w aptece jeden kosztuje 8zł!!

6 CS pierwszy z clo i pregnyl
    30.03.2017 - Aleksander ❤️
    13.01.2015 - Anastazja ♡
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co zaznaczyłyście że macie na suwaczku do testowania czas??

ckai3e3kdf77majo.png
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam synka Aleksandra ;) jak bedzie drugi synek to nie mam zielonego pojecia... Za to dla dziewczynki mam dużo ale chyba Lilianna :)

ckai3e3kdf77majo.png
  • Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredkaczarna wrote:
    A co zaznaczyłyście że macie na suwaczku do testowania czas??
    kredka wejdz na https://www.suwaczki.com/ tam wybierz"inne wydarzenia" i wpiszesz sobie ze czas do testowania :)

ckai9n73i3etzh5b.png
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam na inne wydarzenia :D

Rudzielec91 lubi tę wiadomość

ckai3e3kdf77majo.png
  • Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do imion to Ida i Nela :) jesli chodzi o chłopczyka podoba mi się Kornel, Tymon, Noel, Borys :P hehe ciężko wybrać :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 12:36

ckai9n73i3etzh5b.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dam23 wrote:
    Rozmawialiśmy już nie raz :-) Ostatnio mi powiedział ze po roku narzeczeństwa ustalimy datę ślubu :-) Ja też lubię mieć wszystko poukładane ale z dzieckiem nie mogliśmy czekać aż weźmiemy ślub ponieważ ja choruję na epilepsję (potocznie padaczkę) no i lekarz powiedział ze jeśli chcemy mieć dziecko to teraz jest na to najlepszy czas ponieważ ataki się unormowały i leczenie w końcu zostało dopasowane więc decyzja dla nas była prosta :-) Więc zamieszkaliśmy razem, teraz staramy się o dziecko a później ślub :-) Mój kończy w tym roku 30 a ja 24 ;-) Mój narzeczony jest gotowy na dziecko i nie boi się tej odpowiedzialności, na ślub również jest gotowy ale powiedział że chce sam zapracować na nasz ślub i wesele a nie żeby pomagali nam rodzice :-)
    To fajnie, że takie macie podejście :)
    Jasne jak chorujesz to siła wyższa :) Dobrze, że masz już unormowane napady, współczuję choroby, nie jest łatwa...

Ja też płaciłam sobie sama z mężem ale my robiliśmy takie małe wesele na 30 osób , zawsze takie chciałam. Więc to tam był koszt około 15 tys :) Więc nie było problemu :)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    To fajnie, że takie macie podejście :)
    Jasne jak chorujesz to siła wyższa :) Dobrze, że masz już unormowane napady, współczuję choroby, nie jest łatwa...

Ja też płaciłam sobie sama z mężem ale my robiliśmy takie małe wesele na 30 osób , zawsze takie chciałam. Więc to tam był koszt około 15 tys :) Więc nie było problemu :)
    15 tys za 30 osób? matko to i tak dużo ;/

Almanah lubi tę wiadomość

ckai9n73i3etzh5b.png
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robiliśmy na prawie 100 osob i 20tys chyba wyszło

ckai3e3kdf77majo.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzielec91 wrote:
    15 tys za 30 osób? matko to i tak dużo ;/
    No ale ja już mówię z garniturem, suknią, tak wsio. Drogo to wychodziło bo lokal by taki, a że akurat chcieliśmy na za pół roku, to nie było wielkiego wyboru. No i plus dj bo takiego chciałam.

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ