X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwietniowe staraczki :)
Odpowiedz

Kwietniowe staraczki :)

Oceń ten wątek:
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to dzień dobry :D
    Mój dzień powitałam pawiem i jak nigdy cieszę się z tego :D

dam23, Offca88, Rudzielec91 lubią tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • Iwonka 87 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez wiem coś o tym przechodzilam to samo mniej więcej od 1,5 roku o 3 lat starań był to okres walki. Moja najblizsza przyjaciółka zaszła w ciaze odrazu, bardzo bylam szczęśliwa ale w środku bolało i wylalo się po porodzie bylam może dwa razy u niej...z opowieści znajomych wiem ze było jej strasznie przykro ale ja nie moglam tego znieść, w kolo koleżanki z pracy, kuzynki zachodzily jakby na zawołanie to był straszny czas. Teraz moja przyjaciółka jest w drugiej już ciąży cieszę się z nią i często rozmawiamy o tamtych chwilach, teraz już jest ok. Każda z nas miała lub będzie miała taki zal ale to mija. Później po latach sporadycznie pojawiają się inne uczucia ale zatrzymam je dla siebie bo nie będę straszyć ;-)

1 iui- 01.2014 :(
    2 iui- 02.2014 :(
    3 iui- 04.2014 :(
    10.2015r.- Naprotechnologia
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta95 wrote:
    Offca, to poważna sprawa - samochód :P

Ja idę jakieś śniadanko zjeść i sprzątać. :)
    No tak i spada na mnie :P

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dam23 wrote:
    Dziękuje kochana :-) Ja z moim narzeczonym jestem właśnie od 17 roku życia, jesteśmy ze sobą 5 lat i 6 miesięcy :-) Od samego początku wiedziałam że to ten jedyny i on również chce już ze mną być zawsze ale oświadczył mi się dopiero po ponad 4 latach bycia razem a jeśli chodzi o ślub to jakoś za bardzo się nie spieszy :-)
    Nie ślub jest wyznacznikiem miłości, niemniej no u nas to tak było, ze względu na wiarę :) jeśli chodzi o kościelny, a cywilny chcieliśmy ze względu na wspólne kupno mieszkania :) Wiesz niektórzy po ślubie nie potrafią później ze sobą żyć, a jest wiele par bez ślubu bardzo szczęśliwych. To nie jest wyznacznik żaden :) No i wiadomo ja też najpierw mieszkałam, poznałam po tym był Kościelny :) Najpierw trzeba chłopa też poznać :) A wiem już z doświadczenia, że nie mieszkając wcześniej jest to znacznie trudniejsze :) Ja z moim byłym byłam tyle lat a praktycznie nie znałam go dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 09:43

dam23 lubi tę wiadomość

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święta prawda, dopóki nie zamieszkasz z drugą osobą nie wiesz o niej tak na prawdę za wiele. Dopiero wspólne mieszkanie, przyzwyczajenia pokazują nam z kim się związałyśmy, ja bynajmniej tak to odczuwam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 09:14

dam23, Offca88 lubią tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Nie ślub jest wyznacznikiem miłości, niemniej no u nas to tak było, ze względu na wiarę :) jeśli chodzi o kościelny, a cywilny chcieliśmy ze względu na wspólne kupno mieszkania :) Wiesz niektórzy po ślubie nie potrafią później ze sobą żyć, a jest wiele par bez ślubu bardzo szczęśliwych. To nie jest wyznacznik żaden :) No i wiadomo ja też najpierw mieszkałam, poznałam po tym był Kościelny :) Najpierw trzeba chłopa też poznać :) A wiem już z doświadczenia, że nie mieszkając wcześniej jest to znacznie trudniejsze :) Ja z moim byłam tyle lat a praktycznie nie znałam go dobrze :)

Ja wiem ze nie ślub jest wyznacznikiem miłości ale dla mnie jest ważny, chce abyśmy mieli to samo nazwisko :-) Mieszkamy ze sobą i docieramy się, jest nam ze sobą dobrze ale ja tak jak każda kobieta (podejrzewam) chce założyć białą suknie i stanąć przed ołtarzem :-) Mój N mówi że mieszkamy razem, jesteśmy szczęśliwi, będziemy mieli dziecko to wtedy pomyśli się o ślubie a ja chce wiedzieć na czym stoję :-)

Offca88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Święta prawda, dopóki nie zamieszkasz z drugą osobą nie wiesz o niej tak na prawdę za wiele. Dopiero wspólne mieszkanie, przyzwyczajenia pokazują nam z kim się związałyśmy, ja bynajmniej tak to odczuwam ;)

Ja mieszkam ze sowim narzeczonym już jakiś czas i dość dobrze się poznaliśmy więc dla mnie to nic dziwnego że chce mieć to samo co mój N i że chce nosić obrączkę na palcu :-)

• marta95 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Marta nie ma co dusić w sobie uczuć...miałam podobną sytuację staraliśmy się od lutego, w sierpniu dowiedziałam się, że mamy marne szanse, a we wrześniu brat przyjechał z ''nowiną'' rozryczałam się i powiedziałam, żeby wyszedł. Teraz wiem, że źle zareagowałam, wiedziałam to już po paru minutach od jego wyjścia, ale on to zrozumiał, przytulił mnie i powiedział, że wszystko będzie dobrze. W styczniu dowiedziałam się, że i ja będe mamą. Teraz mam przy sobie i córeczkę i wspaniałego chrzesniaka, ale wtedy wiem, że inaczej nie mogłam zareagować to było silniejsze ode mnie...
    No niestety niektórych rzeczy nie da się ukryć..I niedobrze jak się to dusi w sobie.
    Najważniejsze że u ciebie się to dobrze skończyło :)

• marta95 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z mężem mieszkam dłużej niz dwa lata i nie zamienilabym tego na nic innego :) szczególnie jego. Hihi

justyna1220, Offca88 lubią tę wiadomość

• justyna1220 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dam23 wrote:
    Ja mieszkam ze sowim narzeczonym już jakiś czas i dość dobrze się poznaliśmy więc dla mnie to nic dziwnego że chce mieć to samo co mój N i że chce nosić obrączkę na palcu :-)

Oczywiście, u mnie było tak samo ;) Jesteśmy ze sobą od 9 lat, a po ślubie niespełna 2lata, na pierścionek musiałam czekać 5 lat, myślę, że w moim przypadku to wynikało z tego, że mam męża w tym samym wieku i musiał chyba dojrzeć do tej decyzji ;)

dam23 lubi tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Oczywiście, u mnie było tak samo ;) Jesteśmy ze sobą od 9 lat, a po ślubie niespełna 2lata, na pierścionek musiałam czekać 5 lat, myślę, że w moim przypadku to wynikało z tego, że mam męża w tym samym wieku i musiał chyba dojrzeć do tej decyzji ;)

Ja z moim N jesteśmy ze sobą 5 lat i 6 miesięcy, oświadczył mi się w ubiegłe lato (czekałam na pierścionek ponad 4 lata) :-) Mój N jest starszy ode mnie o ponad 6 lat więc czas najwyższy na to żeby pomyśleć o ślubie :-)

• Offca88 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dam23 wrote:
    Ja wiem ze nie ślub jest wyznacznikiem miłości ale dla mnie jest ważny, chce abyśmy mieli to samo nazwisko :-) Mieszkamy ze sobą i docieramy się, jest nam ze sobą dobrze ale ja tak jak każda kobieta (podejrzewam) chce założyć białą suknie i stanąć przed ołtarzem :-) Mój N mówi że mieszkamy razem, jesteśmy szczęśliwi, będziemy mieli dziecko to wtedy pomyśli się o ślubie a ja chce wiedzieć na czym stoję :-)
    No to musicie poważnie porozmawiać :) My byliśmy zgodni. Ja np bez ślubu bym tak nie potrafiła . Tak więc no trzeba się po prostu dogadać :) Ja lubię mieć ład i porządek :P Najpierw praca, później ślub i dzidzi :D Taka jestem że lubię mieć wsio poukładane :D

dam23 lubi tę wiadomość

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dam23 wrote:
    Pewnie że tak ja Ci się zupełnie nie dziwię ;)

dam23 lubi tę wiadomość

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mój chyba najstarszy :P Bo w tym roku mój ma 32 lata :) A ja 28 lat:)
    Ale powiem Wam, że mój się bał pierwszego dziecka, odpowiedzialności itd. Ale jak się pojawiło to stracił dla niego głowę, rozochocił się i ciągle mnie namawiał na drugie :D

dam23 lubi tę wiadomość

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znaczy już w ciąży oszalał :D Hihi...Faceci. A był planowany ale wiadomo to i tak dopiero na niego spadło jak się dowiedział że się udało :D

dam23 lubi tę wiadomość

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra ja już wzięłam kąpiel, włosy i gęba do wyjścia zrobiona :D Teraz jeszcze kawusię piję :D A później do sklepu się wybiorę i może z małym na chwilę :D

justyna1220, dam23 lubią tę wiadomość

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Znaczy już w ciąży oszalał :D Hihi...Faceci. A był planowany ale wiadomo to i tak dopiero na niego spadło jak się dowiedział że się udało :D

Typowy facet :P Mój uwierzył dopiero jak zobaczył na USG co tam w brzuchu się wyprawia ;) Cały czas twierdził, że będzie Filip, wyszła jednak Hania, teraz jest jego oczkiem w głowie :D

dam23, Offca88 lubią tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh ja tez muszę się ogarnąć, iść na pocztę i na zakupy, a pogoda taka, że najchętniej bym się zbunkrowała w domu i nie wychodziła nigdzie ;)

dam23 lubi tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    No to musicie poważnie porozmawiać :) My byliśmy zgodni. Ja np bez ślubu bym tak nie potrafiła . Tak więc no trzeba się po prostu dogadać :) Ja lubię mieć ład i porządek :P Najpierw praca, później ślub i dzidzi :D Taka jestem że lubię mieć wsio poukładane :D

Rozmawialiśmy już nie raz :-) Ostatnio mi powiedział ze po roku narzeczeństwa ustalimy datę ślubu :-) Ja też lubię mieć wszystko poukładane ale z dzieckiem nie mogliśmy czekać aż weźmiemy ślub ponieważ ja choruję na epilepsję (potocznie padaczkę) no i lekarz powiedział ze jeśli chcemy mieć dziecko to teraz jest na to najlepszy czas ponieważ ataki się unormowały i leczenie w końcu zostało dopasowane więc decyzja dla nas była prosta :-) Więc zamieszkaliśmy razem, teraz staramy się o dziecko a później ślub :-) Mój kończy w tym roku 30 a ja 24 ;-) Mój narzeczony jest gotowy na dziecko i nie boi się tej odpowiedzialności, na ślub również jest gotowy ale powiedział że chce sam zapracować na nasz ślub i wesele a nie żeby pomagali nam rodzice :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Typowy facet :P Mój uwierzył dopiero jak zobaczył na USG co tam w brzuchu się wyprawia ;) Cały czas twierdził, że będzie Filip, wyszła jednak Hania, teraz jest jego oczkiem w głowie :D

Hania to piękne imię ;-) Ja mam takie imię ;-)

justyna1220 lubi tę wiadomość

‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ