Kwietniowe staraczki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dla mnie to po prostu dziwne, że ci wychodzą testy pozytywne, a beta negatywna. Bo tak jak pisała ewel, testy sikane < beta < USG. Jeśli lekarz ci potwierdził ciążę, to spoko, nie było tematu. Ale jeśli jeszcze nie byłaś u lekarza, to idź jak najszybciej.
Dziewczyny już miewały testy pozytywne, bety negatywne i potem przychodził okres, więc nigdy nie wiadomo, a test sikany nie jest 100% potwierdzeniem ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 20:44
ewelelel lubi tę wiadomość
-
Ja miesiac temu miałam pozytywny test, a 2 dni później @ przyszła tez nie mam torbieli, ani nie biorę leków z hcg, czasami poprostu zawodzą.
Także nie ma reguły, testy czasami zawodzą, nikt Ci źle nie radzi, jak najbardziej ciesz się z weekendu, ale ja na Twoim miejscu potwierdziła bym betę jak najszybciej
I mam nadzieje, ze to jednak ciaza, a nie co innegoWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 20:56
Almanah, Czincja, ewelelel lubią tę wiadomość
Kwiatek6 -
Dokładnie, tak jak mówią dziewczyny, nikt Ci na złość nic nie mówi tylko po prostu doradzamy bo różnie z tym bywa, wiele było przypadków pozytywnych testów a potem okresów sta wiemy że beta lepiej to potwierdzi. Ja robiłam 6 testów i każdy był pozytywny a nic na usg jeszcze nie było widać, dopiero beta określiła że to faktycznie początek ciąży i czekam na potwierdzenie jeszcze jednym usg
Ciesz się weekendem ale przemyśl co mówimy na spokojnie bo beta to dobra rzeczAlmanah lubi tę wiadomość
Ewel
Zuzia urodzona 02.01.2017
9 Tc ciąża zagrożona, bliźniaki prawdopodobnie. -
Panan, implantacja to na pewno nie jest. Miałaś negatywną betę, lekarzem nie jestem, ale to jest jednoznaczne. Zresztą, jak patrzę na twój wykres to skok temperatury wyznaczyłabym 33/34, bo dopiero wtedy faktycznie rośnie temperatura. Nie ma co na ślepo ufać programowi. Mówiłyśmy ci, że pozytywne testy sikane nie zawsze świadczą o ciąży.
Poza tym, jeśli faktycznie jesteś w ciąży i plamisz, to jedź do szpitala. Bardziej boisz się tego, co ktoś powie jak się okaże, że jednak nie jesteś w ciąży, niż tego, że możesz stracić dziecko? Mocno niepoważne, ale ok. Rób jak uważasz. -
A mnie dzis spadła temp jak na @ wiec moze dzis malpeczka przyjdzie i zakończę cykl!! Zrobie sobie badania i do dzieła juppi. Miałam ostatnio sny dwa. Z serii moich proroczych. Ja czasem mam takie i sie sprawdzają. Jakies tydzien temu albo 1,5 śniło mi sie ze dostałam @. A potem kilka dni pozniej ze byłam w ciazy. Kolejność mi pasuje. Teraz @. Potem badania i lekarz wyprowadzi mnie na prosta i bede w ciazy!!!!! Juppi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 12:49
Offca88 lubi tę wiadomość
-
Przepraszam jesli będę niemiła, ale muszę to napisać.
Droga Panan- po co korzystasz z forum, zadajesz pytania skoro zdajesz się być najmądrzejsza?
Twoje wypowiedzi są przeczące.
Twierdzisz ze masz dodatnie sikance a na betę za wcześnie. Z fizjologicznego pkt widzenia to nie możliwe! Hormon który jest beta hcg pojawia się wpierw we krwi a dopiero potem w moczu. Jeśli więc pozytywny test sikany wychodzi z racji ciąży, a nie innych przyczyn jak np inne hormony, leki, wadliwy test, to nie ma prawa by beta z krwi nie wyszła. Gdyż obydwa testy wykazują obecność tego samego hormonu.
Ponadto owy hormon wykrywany przy ciąży produkowany jest po ok 24-36 h od implantcji, więc jeżeli testy masz pozytywne to krwawienie nie może świadczyć o implantacji bo to po prostu bez sensu.
Jesli faktyznue mówisz ze to ciąża, czemu nie przeczę, a Ty krwawsz to idź jak radzą dziewczyny do lekarza- przeciez chyba lepiej dowiedzieć się że to nie ciąża niż poronić bo zbagatelizowałaś objawy.
I ostatnie... Nikt tu Cie nie atakuje. Straty się sobie radzić wspierać dzielić się wiedzą i doświadczeniami więc proszę nie atakuj dziewczyn za to że mówią coś co Tobie jest nie w smak.
Przepraszam jesli kogos uraziłam, ale musiałam to napisać. Po prostu irytuje mnie gdy ktos pisze głupoty atakując osoby mówiące z sensem.
Pozdrawiam i przepraszam za literówki, piszę z Tel.Offca88, innamorata88, Tygrysek86, Patricia, Almanah, Deneira, ewelelel lubią tę wiadomość
PCOS, niedoczynność, problem męski
2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284 -
panan12 wrote:Hej ja mam dziś spadek bola jajniki tak dają w dupe ze szok mam krwawienie ale lekkie może też być implantacji zobaczę czy @ się rozkręca a jak pozostanie na pełnieniu to po @ wykonam kolejny test i bete
Dla mnie po prostu okres Ci się rozkręca. Beta ujemne, czyli test wadliwy.Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości