Kwietniowe staraczki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
panan12 wrote:wiesz co kochana tulę :*:*:* będzie dobrze ja też mam dość tego cyklu choć jestem w ciąży chyba zmęczona zmęczona strasznie. Moim zdaniem zrób tak nie myśl tylko o tym. Co rano weź kwas foliowy, (olejek z wiesiołka na poprawę śluzu po miesiączce !!) i witaminy, nie bierz żadnych leków żadnych nie wyciągaj rąk do góry ani nie wysilaj się . Mierz rano temp zażyj leki i nie myśl o tym. Na podstawie temp wyznaczysz sobie mniej wiecej dzień owulacji pójdziesz do ginekologa na USG raz w tygodniu i wtedy będziesz pewna. A i wyślij męża na badanie nasienia ja to zrobiłam i przynajmniej wiem że z nim SUPER
-
Ja dawno nic nie szylam. Wracam do robienia swojej biżuterii sutasz zaczynam wracać do żywych zamowie sobie nowe koraliki i swarovskie wresCiw wydam kase na cis innego jak testy hahaha wczoraj z tego wszystkiego kupiłam sobie dwie koszulki na swoje salsation
-
Kochane. Raz jeszcze bardzo gratuluje naszym kwietniowym ciężarówkom
Oficjalnie uciekam do majówek.
Caluski!:*PCOS, niedoczynność, problem męski
2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284 -
No dobrze, ale jeśli wychodzi ci test pozytywny sikany, który wykrywa 10/25 mIU/ml (w zależności od testu), a beta HCG jest jednak dokładniejsza niż test ciążowy sikany, to chyba jednak jest coś nie tak? Skoro masz pozytywny sikany (czyli powinnaś mieć poziom HCG na poziomie ponad 10 mIU/ml), to tym bardziej powinnaś mieć pozytywną betę jeśli jesteś w ciąży (test z krwi w większości labów jest pozytywny od 5 mIU/ml). Oba testy (z krwi i moczu) badają stężenie tego samego hormonu. I skoro to jest już dawno po terminie miesiączki to tym bardziej beta powinna wyjść pozytywna jeśli jesteś w ciąży, bo HCG skacze po zagnieżdżeniu.
Byłaś na USG? Ciąża jest potwierdzona przez lekarza? -
Ale że się tak wtrącę, sprawdź to bo test może Ci wyjśc pozytywny z wielorakich przyczyn a beta hcg to beta hcg i to ona potwierdzi ciąże w prawdziwym tego zdania znaczeniu a nie test
Almanah lubi tę wiadomość
Ewel
Zuzia urodzona 02.01.2017
9 Tc ciąża zagrożona, bliźniaki prawdopodobnie.