Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwietniowe staraczki :)
Odpowiedz

Kwietniowe staraczki :)

Oceń ten wątek:
  • Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Dziewczyny dajecie Waszym mężczyznom ;) jakieś witaminki? Zastanakwiam się czy swojemu nie aplikować ;) Tylko tyle tego na rynku... że nie wiem które dobre...
    ja nic swojemu nie daje ;) jedynie dużo zdrowego jedzonka :) mam nadzieję, że to wystarczy :) ale znajoma ostatnio mówiła, ze jak się starała to lekarz zalecił i jej i narzeczonemu brać kwas foliowy, o innych przypadkach nie słyszałam :)

ckai9n73i3etzh5b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta95 wrote:
    Ahh zeby moj chcial to lykac ...

Mój pali... i za Chiny nie udaje się mu rzucić :/ a przez to i zolnierzyki moga byc lipne... wiec musze je jakos ratowac :p

• marta95 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzielec91 wrote:
    to zazdroszczę śluzu i tez mam ogromną nadzieję, że ten cykl zakończy się dla ciebie zafasolkowaniem :)
    a może mój śluz się jeszcze nie obudził...? :P ech nigdy nie miałam tak przed owulką, zawsze było tak jak teraz u Ciebie "jak z rynny" :P no nic, poczekamy, zobaczymy
    To tylko @ U mnie :D zobaczymy co będzie u mnie w tym cyklu po wiesiolku bo biorę go od początku :P
    E no u Ciebie jeszcze się ruszy, na sucho też można zajść więc spoko :p

Rudzielec91 lubi tę wiadomość

• marta95 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pali... i za Chiny nie udaje się mu rzucić :/ a przez to i zolnierzyki moga byc lipne... wiec musze je jakos ratowac :p
    Ratuj się jak tylko możesz :D

• Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiedziałam, że papieroski mogą mieć taki zły wpływ, na szczęście my nie palimy, no i w sumie tylko jedna osoba w całej naszej, dużej rodzinie pali :)

ckai9n73i3etzh5b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ostatecznosci usta usta haha ;D

• Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta95 wrote:
    To tylko @ U mnie :D zobaczymy co będzie u mnie w tym cyklu po wiesiolku bo biorę go od początku :P
    E no u Ciebie jeszcze się ruszy, na sucho też można zajść więc spoko :p
    aaa no tak bo Ty jeszcze masz @ :) zapomniałam :) wiesz, śluz bardzo pomaga w przemieszczaniu się plemników więc mam nadzieję, że jednak się pojawi :)

ckai9n73i3etzh5b.png
  • marta95 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie jak czuję fajki to mam dziwne odruchy prawie wymiotne :O nie lubię...no ale za 'młodu' się próbowało ale nie smakowało haha :d

• marta95 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzielec91 wrote:
    aaa no tak bo Ty jeszcze masz @ :) zapomniałam :) wiesz, śluz bardzo pomaga w przemieszczaniu się plemników więc mam nadzieję, że jednak się pojawi :)
    A no małpa, wredna jeszcze kilka dni i teraz zaczynamy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzielec91 wrote:
    nie wiedziałam, że papieroski mogą mieć taki zły wpływ, na szczęście my nie palimy, no i w sumie tylko jedna osoba w całej naszej, dużej rodzinie pali :)

Ma niestety. Wczoraj byłam u gin ( w końcu normalny ktory nie patrzy co chwile na zegarek, na wiesc o planowanej ciazy nie zbywa kwasem foliowym... ) i odbylam z nia długa i konkretna rozmowe.. pierwszy raz to lekarz pytal a nie ja :p
    No i muszę go trochę powitaminkowac :)

• Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to samo :P od razu mnie na wymioty bierze :P ale ja w ogóle jestem strasznie czuła na zapachy :P fajki, gaz, benzyna , wiadomo , nie są przyjemne dla nikogo ale ja od razu dostaje migreny i wymiotuje ;P

ckai9n73i3etzh5b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta95 wrote:
    Ja ogólnie jak czuję fajki to mam dziwne odruchy prawie wymiotne :O nie lubię...no ale za 'młodu' się próbowało ale nie smakowało haha :d

Ja też nienawidze zapachu fajek... nigdy nie palilam. I wnerwia mnie jak czuje zapach papierosow w aucie czy np w lazience ( pali w oknie )
    Ale wiem że ma bardzo "nerwowa" prace i wiem że nie da rady rzucic póki co... wiec zistaja witaminki

• Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza to super! chyba wszystkie zazdrościmy takiego lekarza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 09:23

ckai9n73i3etzh5b.png
  • Deneira Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dajecie Waszym mężczyznom ;) jakieś witaminki? Zastanakwiam się czy swojemu nie aplikować ;) Tylko tyle tego na rynku... że nie wiem które dobre...
    Tak. Bierze folik, L-karnityne, Ala z Olimpu, selen bodajze i salfazin. Ale to dopiero od miesiąca. A i androvit. :)

• marta95 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza no jak się ma taką pracę no to zrozumiałe...
    No lekarz super. Niesamowite ze są jeszcze tacy lekarze na świecie :P ja jestem w trakcie poszukiwań jakiegos normalnego, az chętnie pojechalabym do Twojego :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co... do mnie chyba już pół Gdańska "zajrzalo" ;D ale zaden z tych lekarzy nie sprawił ze u niego zostalam... a to gbur... a to leki "na oko" , olewanie pytań, wizyta na czas... o delikatnosci nie wspomne...
    Jeden kiedyś wykrył mi miesniaki... ja wystraszona pytam " i co teraz????" A on do mnie " a co ma byc? Nic.. " Chciałam z nim pogadac czy jakies leki.. co robimy to uslyszalam ze teraz konczy prace i musi po zone jechac i na nastepnej wizycie spohrzy dokladniej. Wtf ???
    Poszlam do innego i zadnych miesniakow nie było...

A wczoraj poszlam w ciemno.. po pozytywnych komentarzach.
    Mloda dziewczyna ale mega miła, ludzka, delikatna i poswiecils mi naprawde duzo czasu. Zrobiła wywiad (pierwszy raz w zyciu!) , odpowiadala na pytania i co fajne... bylam prywatnie a ona zapisala mnie do Siebie na nfz na przyszly tydz zeby porobic usg itd na fundusz :)

• marta95 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi jeden chciał dac tabletki anty chociaż wiedział ze staram się o dziecko :O chore..

I właśnie takich lekarzy się ceni, młoda i energiczna, nie znudzona tyloma latami pracy :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja x lat temu jak chciałam właśnie tabletki anty to mi chłop przepisał jakieś... ja że tak bez badań ? Na oko ? A on : wszystkim te same przepisuje i nikt się nie skarżył...
    Skwitowałam że nie chce mieć wąsów albo 20kg nadwagi i podziękowałam :p

• marta95 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha, dlatego mówię ze niektórzy to pajaceeeeeee :D

Zołza:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Także ja się w zoraj "zakochałam" w nowej Pani Doktor :p i chce przy niej zostać :p

‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ