Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwietniowe staraczki :)
Odpowiedz

Kwietniowe staraczki :)

Oceń ten wątek:
  • Deneira Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never give up wrote:
    Dzień dobry :)

Czy Wy oszalałyście :):):):):):)

Nie było mnie tu kilka godzin i tyle stron natrzaskałyście :) Szalone :)

Aż się boję co to będzie dziś ;)
    Ja sie tez tego boje dlatego jak na razie śledzę Was na komórce ;)

never give up lubi tę wiadomość

• marta95 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bójcie się!
    Chociaż...Z takimi fajnymi dziolszkami można normalnie popisać :D :D

• Deneira Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No.....potem 30min nadrabiania zaległości i czytania hahaha zeby byc w temacie ;)

never give up, AJA_S lubią tę wiadomość

• Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozisina wrote:
    Wstał i nasz zacny EKSPERT ;)
    haha ;D przestańcie juz bo aż się głupio czuje :D haha ze mnie ekspert jak z koziej du..y trąbka :P hahaha ;D

Deneira tak jak Marta mówi , każdy cykl inny, może spróbuj zasugerować się skokiem temp metodą Rotzera, to temp większa o min. 0,05 stopnia od najwyższej temp z 6 poprzednich ... zresztą ja widziałam takie wykresy, że nic tam nie wskazywało na owulacje a na pewno nie na wyraźną a zakończyło się ciążą ;) nasz organizm to wielka tajemnica ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 08:43

ckai9n73i3etzh5b.png
  • Kozisina Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzielec91 wrote:
    haha ;D przestańcie juz bo aż się głupio czuje :D haha ze mnie ekspert jak z koziej du..y trąbka :P hahaha ;D

Deneira tak jak Marta mówi , każdy cykl inny, może spróbuj zasugerować się skokiem temp metodą Rotzera, to temp większa o min. 0,5 stopnia od najwyższej temp z 6 poprzednich ... zresztą ja widziałam takie wykresy, że nic tam nie wskazywało na owulacje a na pewno nie na wyraźną a zakończyło się ciążą ;) nasz organizm to wielka tajemnica ;)

Ekspercie mój Ty.. nie no ok, już nie żartuję sobie...;)
    Ale... dziwna ta moja tempka dziś, zastanawiam się czy to nie jakiś jednorazowy wybryk nie jest- skoczyla jak malpka cyrkowa dzisiaj.. jak na złość nie mam testów jeszcze, bym zaczęła robić od dziś, nie wiem czy nie skoczyć do apteki, kupić i zrobić... bo to dziwacznie- aż tak króciutkich cykli to nie miałam...

PCOS, niedoczynność, problem męski
    2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
    4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284
  • Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz co, ja czytałam kiedyś , że skok temp może pojawić się właśnie tuż przed spadkiem owulacyjnym :) także poczekaj jeszcze, może jutro lub pojutrze zobaczysz duży spadek, wtedy to na moje oko będzie owulka :) ale jak masz blisko do apteki to możesz podskoczyć ;) nie zaszkodzi :)

ckai9n73i3etzh5b.png
  • Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uprzedzam że czytałam o tym jakiś czas temu i już nawet nie wiem gdzie także to nie jest pewna informacja ;) ale oby tak właśnie w Twoim przypadku było :)

ckai9n73i3etzh5b.png
  • marta95 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tym nadrabianiem to racja...dlatego na telefonie mam włączone i staram się być na bieżąco ale wiadomo nie cały czas haha :D

Ruda jest mądra ❤

• Kozisina Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzielec91 wrote:
    wiesz co, ja czytałam kiedyś , że skok temp może pojawić się właśnie tuż przed spadkiem owulacyjnym :) także poczekaj jeszcze, może jutro lub pojutrze zobaczysz duży spadek, wtedy to na moje oko będzie owulka :) ale jak masz blisko do apteki to możesz podskoczyć ;) nie zaszkodzi :)

Hehe, ciekawe, nie słyszałam, ale ja wiele jeszcze nie słyszałam- no właśnie daleko nie mam... tylko czekam na te co zakupiłam ostatnio- mają dojść listem poleconym. Nie chciałabym ew przegapić. No zobaczymy...

PCOS, niedoczynność, problem męski
    2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
    4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7aa45bda247a.jpg

Dzień Dobry Kwietniowe dziewczynki :)

• Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Zołza :) żeby taka pogoda była za oknem jak na zdjęciu :P a niestety nadal pochmurno ;/
    Marta to tylko info wygrzebane gdzieś w necie...;) ale też Cię kocham :* :)
    A ja mam dzisiaj mniej śluzu :( zawsze mam go mnóstwo, wczoraj już zaczęły się bóle jajników, dużo wodnistego śluzu , aż miałam mokro a dziś ino, ino :( mam nadzieję, że jeszcze się dziś pojawi bo to prawie owu u mnie :P

ckai9n73i3etzh5b.png
  • Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozisina to leć jak nie masz daleko :) kup jeden, zrób wieczorkiem :) będziesz miała pewność, a jak dojdą te z neta to nic, przydadzą się :) bo czasem może się okazać, że to co wyczytałam gdzieś tam to bzdura ...;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 09:07

ckai9n73i3etzh5b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Gdańsku niestety też szaro buro i ponuro... dlatego postanowiłam poprosić wujka google o trochę słońca dla nas :)
    U mnie już po owu... teraz pozostaje czekać do 22.04 ;) Trzymam mocno kciuki za te przed jak i te po owulce :*

• Deneira Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzielec91 wrote:

Deneira tak jak Marta mówi , każdy cykl inny, może spróbuj zasugerować się skokiem temp metodą Rotzera, to temp większa o min. 0,05 stopnia od najwyższej temp z 6 poprzednich ... zresztą ja widziałam takie wykresy, że nic tam nie wskazywało na owulacje a na pewno nie na wyraźną a zakończyło się ciążą ;) nasz organizm to wielka tajemnica ;)
    Dziekuje :* zaraz prześledze ;) ale to chyba wyjdzie na to co program wykreślił wczesniej ze 17go miałam ow i ja tez tak obstawialam. I racja co do wykresów gdzie ow nie była zaznaczona a dziewczyny były w ciazy. Tez wiele takich widziałam.

• Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza Gdańsk? to mieszkamy od siebie jak najdalej tylko można :P ja Bieszczady ;D

ckai9n73i3etzh5b.png
  • marta95 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej zołza :) właśnie u mnie też pada i ponuro...nic tylko koc i herbata :):)

Ruda też cię kocham :D :*
    U mnie jak z rynny, tak mocniutko :P ale jestem dobrej myśli, że może się w końcu uda nooo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 09:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dajecie Waszym mężczyznom ;) jakieś witaminki? Zastanakwiam się czy swojemu nie aplikować ;) Tylko tyle tego na rynku... że nie wiem które dobre...

• Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to zazdroszczę śluzu i tez mam ogromną nadzieję, że ten cykl zakończy się dla ciebie zafasolkowaniem :)
    a może mój śluz się jeszcze nie obudził...? :P ech nigdy nie miałam tak przed owulką, zawsze było tak jak teraz u Ciebie "jak z rynny" :P no nic, poczekamy, zobaczymy

ckai9n73i3etzh5b.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta95 wrote:
    Hej zołza :) właśnie u mnie też pada i ponuro...nic tylko koc i herbata :):)

Ruda też się kocham :D :*
    U mnie jak z rynny, tak mocniutko :P ale jestem dobrej myśli, że może się w końcu uda nooo.

Hej :) U mnie niestety praca :p o kocyku i herbacie będę intensywnie myśleć do 15 :D

• marta95 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh zeby moj chcial to lykac ...

‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ