Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwietniowe staraczki :)
Odpowiedz

Kwietniowe staraczki :)

Oceń ten wątek:
  • Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety nie jest tak łatwo jak mi się kiedyś wydawało... ale w końcu nam się uda :) :*

ckai9n73i3etzh5b.png
  • marta95 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj uda uda, byleby nie na starość :P

Rudzielec91 lubi tę wiadomość

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój poprzedni gin mówił że lepiej dopochwowo bo temp stabilniejsza... Ja mierze tylko dopochwowo, ale jak widać po tym cyklu i tu zdarzają się wariacje... Ale na pewno lepiej ta metoda mierzenia ;)

17.11.17-poronienie całkowite
  • Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też słyszałam, że dopochwowo najlepiej :) także próbuj ;)

ckai9n73i3etzh5b.png
  • reddie137 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, czyli trzymacie tylko do piknięcia, tak? Bo w ustach to wiem że dobrze dłużej potrzymać nawet w ulotce miałam że trzeba z 5 min. potrzymać.

• marta95 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reddie, no jak pika to wyciągam :P

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierze o 5rano i ostatnio wywiązała się dyskusja:
    'Która?
    '5...
    'To nastaw 10po i zmierz temperaturę.- zatkało mnie bo wszystko mówił przez sen...
    Nawet on się wdrożył w mierzenie temp :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 09:33

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te owulacyjne termometry są szybsze i dokładniejsze :)

• reddie137 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ok spróbuję, ale to dopiero po tym cyklu ;) Także jeszcze z 15 dni mam na pewno na oswojenie się z tym :p

• Olinek Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)

To mój pierwszy wpis na forum. Postanowiłam, że do Was dołączę, bo sama już wariuję czekając na testowanie. Staramy się z Mężem już 6 miesiąc i na razie bez rezultatów. Myślałam, że zajście w ciążę będzie łatwe, proste i przyjemne, a tu się okazuje, że to wcale nie tak... :(
    Na początku mierzyłam temperatury, tydzień przed miesiączką 2 razy dziennie się testowałam, a potem popadałam w minidepresję i histerię, gdy @ jednak przychodziła. Od tego cyklu przestałam prowadzić wykres, opieram się tylko na obserwacji śluzu i testach ovu. 3 kwietnia miałam piękną owulację i liczę, że w końcu się udało.
    We wtorek, 19 kwietnia, powinnam dostać @, ale oczywiście łudzę się, że jej nie będzie :) I oczywiście mam kilka objawów, które mogłyby wskazywać na ciążę np. senność, takie dziwne ciągnięcie w podbrzuszu, lekki ból piersi (Mąż twierdzi, że się powiększyły, ale ja tego nie widzę). A na dodatek przedwczoraj zobaczyłam na bieliźnie 2 małe jasnoróżowe plamki krwi.
    Aaaaa! Nie wiem czy wytrzymam jeszcze całe 6 dni z testowaniem. Najchętniej spróbowałabym już dzisiaj, ale z drugiej strony, szkoda mi marnować kolejny test ciążowy :P
    Mam nadzieję, że z Wami jakoś dotrwał do testowania :D

9 cykl starań
  • marta95 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja sobie właśnie taki kupiłam. Kiedyś mierzylam zwykłym ale stwierdziłam że tamten będzie dokladniejszy :)

• Kozisina Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzielec91 wrote:
    ja na 99 % owulka jutro także jeszcze dziś i jutro <3 ;) a później dam trochę swojemu odpocząć ;) zasłużył ;)

Haha, Ty Szaleńcu^^ My na razie co 2gi dzień sobie <3, jak Pani doktor nakazała- no chyba że owulacyjny wyjdzie "+" to wtedy po<3 tego dnia również:)

Dziś USG, ciekawe co mi wyjdzie, albo raczej nie wyjdzie;)

PCOS, niedoczynność, problem męski
    2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
    4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284
  • marta95 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinek wrote:

To mój pierwszy wpis na forum. Postanowiłam, że do Was dołączę, bo sama już wariuję czekając na testowanie. Staramy się z Mężem już 6 miesiąc i na razie bez rezultatów. Myślałam, że zajście w ciążę będzie łatwe, proste i przyjemne, a tu się okazuje, że to wcale nie tak... :(
    Na początku mierzyłam temperatury, tydzień przed miesiączką 2 razy dziennie się testowałam, a potem popadałam w minidepresję i histerię, gdy @ jednak przychodziła. Od tego cyklu przestałam prowadzić wykres, opieram się tylko na obserwacji śluzu i testach ovu. 3 kwietnia miałam piękną owulację i liczę, że w końcu się udało.
    We wtorek, 19 kwietnia, powinnam dostać @, ale oczywiście łudzę się, że jej nie będzie :) I oczywiście mam kilka objawów, które mogłyby wskazywać na ciążę np. senność, takie dziwne ciągnięcie w podbrzuszu, lekki ból piersi (Mąż twierdzi, że się powiększyły, ale ja tego nie widzę). A na dodatek przedwczoraj zobaczyłam na bieliźnie 2 małe jasnoróżowe plamki krwi.
    Aaaaa! Nie wiem czy wytrzymam jeszcze całe 6 dni z testowaniem. Najchętniej spróbowałabym już dzisiaj, ale z drugiej strony, szkoda mi marnować kolejny test ciążowy :P
    Hej! Każda z nas myślała ze zajście w ciążę jest proste i wystarczy jeden stosunek, a tu psikus :) ale trzymam kciuki żeby się udało. Z tym testowaniem poczekaj do dnia @ :)

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę ćwiczyć... głupa :D

• marta95 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny...powiedzcie mi, dlaczego mój mąż ma zawsze jakiś popęd seksualny jak ja mam @ ? Hahaha. Zastanawiam się zawsze nad tym, bo za każdym razem tak jest :P

• Olinek Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta95 wrote:
    Dziewczyny...powiedzcie mi, dlaczego mój mąż ma zawsze jakiś popęd seksualny jak ja mam @ ? Hahaha. Zastanawiam się zawsze nad tym, bo za każdym razem tak jest :P

Myślałam, że tylko mój tak ma :D Może chodzi o to, że wtedy jesteśmy takie niedostępne ^^
    Dzięki za wsparcie marta95, czekam do dnia @, ale to meeeega trudne :P

9 cykl starań
  • Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinek wrote:

witamy :) heh no niestety to czekanie najgorsze :) wszystkie mamy nadzieje, że tym razem sie uda :) trzymam kciuki :) nie ma co marnować testów ;) zrób dzień po spodziewanej @...:) albo leć na betę ok 12 dni po owulce, szybciej się dowiesz ;) senność, ciągnięcie w podbrzuszu, dobrze to wszystko wygląda :)

Olinek lubi tę wiadomość

ckai9n73i3etzh5b.png
  • reddie137 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinek wrote:

Trzymaj się warto poczekać dłużej, bo to mniejsza huśtawka nastrojów :)

Olinek lubi tę wiadomość

• marta95 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinek wrote:
    Myślałam, że tylko mój tak ma :D Może chodzi o to, że wtedy jesteśmy takie niedostępne ^^
    Dzięki za wsparcie marta95, czekam do dnia @, ale to meeeega trudne :P
    Nie wiem o co im chodzi ..:D A ja wtedy czuje się taka zkrepowana, bo ja nie mogę a on chce i co robić :D wiadomo ze czekanie jest gorsze, ale może warto :)

• Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozisina wrote:
    Haha, Ty Szaleńcu^^ My na razie co 2gi dzień sobie <3, jak Pani doktor nakazała- no chyba że owulacyjny wyjdzie "+" to wtedy po<3 tego dnia również:)

Dziś USG, ciekawe co mi wyjdzie, albo raczej nie wyjdzie;)

hehe ;D ja w tamtym cyklu <3 co drugi dzień a przy dodatnich wynikach testu owu 3 dni pod rząd, owulka była piękna ale niestety nie udało się, tym razem stawiam na większą ilość <3 :P oby to coś dało ;D hehe
    Dawaj znać koniecznie po USG co tam !!!;D

ckai9n73i3etzh5b.png
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ