X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwietniowe testowanie ;)
Odpowiedz

Kwietniowe testowanie ;)

Oceń ten wątek:
  • inaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj skąd ja to znam kochana... za każdym razem mówie sobie ... nie bede sie nakrecała.. nie wyszukuje niczego ... i zawsze spoko jest do 5 dpo od tego dnia przeważnie zaczynam świrować... ehhh te czekanie jest o kro pne !

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam to samo w tym cyklu - tak się nakręciłam, że 3 noce POD RZĄD śniło mi się coś z tym związanego - a to, że okres dostałam, a to test ciążowy pozytywny, aż w końcu dziś śniło mi się, że miałam dziecko.
    Moja psychika w tym miesiącu zwariowała, staramy się o dziecko od 5 m-cy, ale teraz przeżywam to wszystko ze zwiększoną intensywnością. Do tej pory, jak dostawałam okres, to specjalnie nie przejmowałam się tym. W tym cyklu jakoś nie umiem sobie z tym poradzić. Może dlatego, że w tym miesiącu intensywniej odczułam owulację (śluz etc.) i miałam pewność, że ona wystąpiła, a mimo to nie wyszło.
    Muszę odpocząć, chyba zrobię sobie przerwę od wszystkiego - od wykresu, od tego forum, od kalendarza... nic nie będę liczyć, co ma być, to będzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, czemu zdublował mi się post. Więc ten edytuję :PP

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 19:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze to ja mam to samo... okres mial byc wczoraj do dzia nie ma do tego test wczoraj negatywny ale moze u mnie za wczesnie bo wg koich obserwacji to dopiero 10dpo. Jak do jutra wieczorem nie przyjdzie w srode rano testuje.

• Memka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie niestety przyszła @... Załamałam się i poryczalam..

"Nie ma pośpiechu. Jeśli coś jest nam przeznaczone, wydarzy się, tylko we właściwym czasie."

26.10.2015 - 1IUI :-(
    17.12.2015 - laparoskopia :-(
    I Procedura- IVF- protokół długi (od 10.03 anty)
    Punkcja- 20.04.2016
    Transfer- 23.04.2016 :(
    II Procedura- walczymy dalej

Czekamy na Ciebie Skarbie. ..
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam takie fazy, że jak wiedziałam że rano będę robić test to mi się śniło że pozytywny... Jejku jaki człowiek pokrecony jest

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Memka wrote:
    Do mnie niestety przyszła @... Załamałam się i poryczalam..
    Nie łam się... Ja już kilka razy przez to przechodziłam. Teraz też jestem na etapie @ na szczęście już końcówka

wac4wpq.png

• Chellsy Koleżanka

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane pamietajmy ze kolejny cykl to nowa nadzieja! W koncu sie uda!!:)

kofeinka lubi tę wiadomość

Staramy sie <3 <3 <3 <3 <3 miesiac
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chellsy wrote:
    Kochane pamietajmy ze kolejny cykl to nowa nadzieja! W koncu sie uda!!:)
    Dokładnie tak :-) tylko jak tu aż tak bardzo się nie przejmować z cyklu na cykl...

wac4wpq.png

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ściskam Was dziewczyny:*

to tak chyba jest,że starając się o dziecko bardziej obserwujemy swoje ciało, wsłuchujemy się w nie i wszystkie sygnały potencjalnej ciąży bierzemy za pewniki. A ja jestem pewna,że w połowie przypadków po prostu zauważamy to,czego nie zauważałyśmy wcześniej, a w połowie same je nakręcamy;)

Ja w tym cyklu własnie nie miałam typowych bóli, ale też właśnie dlatego się nie nakręcałam tak jak wcześniej.

Chellsy lubi tę wiadomość

• Chellsy Koleżanka

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz_anna wrote:

to tak chyba jest,że starając się o dziecko bardziej obserwujemy swoje ciało, wsłuchujemy się w nie i wszystkie sygnały potencjalnej ciąży bierzemy za pewniki. A ja jestem pewna,że w połowie przypadków po prostu zauważamy to,czego nie zauważałyśmy wcześniej, a w połowie same je nakręcamy;)

Amen!

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz_anna wrote:

Ja w tym cyklu własnie nie miałam typowych bóli, ale też właśnie dlatego się nie nakręcałam tak jak wcześniej.
    Masz rację... Nakrecamy się i byle lekki ból którego wcześniej nawet nie zauważyliśmy juz jest przypisywany jako objaw ciąży. Doszukujemy się na siłę

wac4wpq.png

• Chellsy Koleżanka

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Dokładnie tak :-) tylko jak tu aż tak bardzo się nie przejmować z cyklu na cykl...

Ja sie ostatnio labo degaduje z mezem wiec mi sie odechcialo troche dziecka... jak mi sie CALKIEModechce to pewnie wpadne bo nie bede chciala ;) (oczywiscie tak czy siak bym sie bardzo cieszyla...w sumie wpadki sa super w pewnym wieku bo ograniczaja to nasze przeklete myslenie!!)

• baba_Jagna Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, w końcu wybiorę się na badania. Mam je zrobić między 2 a 5 dc. Ciekawe co pokażą ...

My z M ostatnio też słabo się dogadywaliśmy. Ale w święta wydarzył się jakiś cud że było nam razem naprawdę dobrze. Pomimo że fatalnie się czułam z powodu okresu ... Ale za to pozytyw - biust skoczył mi o rozmiar :P szkoda ze schudnąć tak szybko nie da rady :P

Gratuluję tym którym się udało :)

Nie ważne ile razy upadniesz. Ważne jest ile razy się podniesiesz.
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chellsy wrote:
    Ja sie ostatnio labo degaduje z mezem wiec mi sie odechcialo troche dziecka... jak mi sie CALKIEModechce to pewnie wpadne bo nie bede chciala ;) (oczywiscie tak czy siak bym sie bardzo cieszyla...w sumie wpadki sa super w pewnym wieku bo ograniczaja to nasze przeklete myslenie!!)
    Masz rację. Ale czy którakolwiek z nas jest w stanie sobie odpuścić?? Wątpię... Za bardzo nam zależy. I nawet jak mówimy, że dajemy na luz, to i tak prędzej czy później zaczynamy znów obserwować siebie, bo podświadomie bardzo pragniemy dziecka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 20:45

Chellsy, natalia__ lubią tę wiadomość

wac4wpq.png

• Chellsy Koleżanka

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obawiam sie Kofeinka, ze masz racje... ale tym razem sprobuje jednak odpuscic.

kofeinka lubi tę wiadomość

• Ann.naa Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze nie tylko ja mialam wczoraj gorszy dzien. Dzis termin @ wczoraj zrobilam test i negatyw. Bylam pewna ze sie udalo w tym miesiacu wiec zalamka

• Biaziczka Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28 dc

noc ciężka ...z dużym bólem piersi i ciągłym sprawdzaniem czy @ nie przyszła.....teraz wynajduję u siebie jej oznaki.....ciągle nie mam odwagi zrobić testu .. nie jestem przygotowana na jedną kreskę....już wolę wcześniej @.

Rozumiem was wszystkie doskonale....mimo tego że czuję że nadchodzi @..to i tak będzie załamanie i płacz....nie umiem się na to przygotować i przed tym ochronić.....

Biaziczka
  • ciasteczkowy potwór Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baba Jagna jakie wyniki bedziesz robic? ja Tez ide od 3 do 5dc na wyniki i tak czekam i czekam na ten @ dzisiaj juz 48 dzien cyklu a @ jak nie bylo tak nie ma. Testu nie robilam. Dzisiaj bylam pewna ze @ dostalam bo rano bol brzucha i wiedzialam, ze jak wstane to się poleje :) sucho.. temperatura wyzsza niz wczoraj. Idzie zdurniec.

" Nigdy nie mów nigdy"
    f2w3dqk3ff0nea4g.png
  • Biaziczka Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczkowy potwór...a czemu nie robisz testu??? dość długi już ten cykl

Biaziczka
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ