Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5281 6746

    Wysłany: 28 marca 2018, 15:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, wypisz mnie z testowania proszę :* już doczytałam na stronie szpitala, że w tym cyklu zalecają abstynencję :P

    laUgp2.png
    listopad 2020 zmiana kliniki, druga procedura?
    CRIO 2 blastek -29.10.2080 :( :(
    po 45 cs - 8 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • Nat90 Ekspertka
    Postów: 232 165

    Wysłany: 28 marca 2018, 18:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś myślałam, że zwariuję, 11dpo, rano zrobiłam dwa testy z allegro niby 10tki (robię od trzech dni codziennie, bo mam ich mnóóóóstwo i dlatego też robię podwójnie, a że uwielbiam testować to swoją drogą ;p) no i zrobiłam jeden paskowy i jeden płytkowy i wyszłam z łazienki, bo zadzwoniła mama, wrociłam po 10 minutach a na tym płytkowym blada kreska, oczom nie mogłam uwierzyć, ale po kolejnych pięciu minutach ten bladzioch wygiął się jakby w łuk w stronę tej drugiej, kontrolnej kreski i pomyślałam, że jakiś trefny test mi się trafił i po wypiciu herbaty zrobiłam kolejne dwa takie same testy i biel bieli.
    Ehhh, a już myślałam, że jutro na dyżurze pobiorę sobie betę, ale chyba nie ma narazie co się kłuć bez sensu

    34bwvkcbc86rh45f.png
  • MartunQa Ekspertka
    Postów: 121 96

    Wysłany: 28 marca 2018, 19:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat90 wrote:
    ja dziś myślałam, że zwariuję, 11dpo, rano zrobiłam dwa testy z allegro niby 10tki (robię od trzech dni codziennie, bo mam ich mnóóóóstwo i dlatego też robię podwójnie, a że uwielbiam testować to swoją drogą ;p) no i zrobiłam jeden paskowy i jeden płytkowy i wyszłam z łazienki, bo zadzwoniła mama, wrociłam po 10 minutach a na tym płytkowym blada kreska, oczom nie mogłam uwierzyć, ale po kolejnych pięciu minutach ten bladzioch wygiął się jakby w łuk w stronę tej drugiej, kontrolnej kreski i pomyślałam, że jakiś trefny test mi się trafił i po wypiciu herbaty zrobiłam kolejne dwa takie same testy i biel bieli.
    Ehhh, a już myślałam, że jutro na dyżurze pobiorę sobie betę, ale chyba nie ma narazie co się kłuć bez sensu

    Tych poherbatnim testom bym nie wierzyła, tak wczesna ciąża to tylko z porannego moczu może coś wyjść.
    Ja też dziś 11dpo, chyba jutro już coś zatestuję bo nie mogę wytrzymać :P

    z37jp9m.png
    b347312746a64c5dfb4f61d12e3e47a7.png
  • Nat90 Ekspertka
    Postów: 232 165

    Wysłany: 28 marca 2018, 19:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    po 10 min: https://zapodaj.net/c77e6b78a5cef.jpg.html

    i po tych 15 razem: https://zapodaj.net/ad42db2182ec3.jpg.html

    34bwvkcbc86rh45f.png
  • MartunQa Ekspertka
    Postów: 121 96

    Wysłany: 28 marca 2018, 19:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    uciekająca kreska ? :D :D

    z37jp9m.png
    b347312746a64c5dfb4f61d12e3e47a7.png
  • Nat90 Ekspertka
    Postów: 232 165

    Wysłany: 28 marca 2018, 19:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja naprawdę z całego serca podziwiam dziewczyny testujące dopiero w dniu spodziewanej miesiączki, czemu ja jestem taka niecierpliwa?! ;p

    Simons_cat lubi tę wiadomość

    34bwvkcbc86rh45f.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 marca 2018, 19:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podziwiam te niecierpliwe :D
    Zawsze bałam się testów i odwlekam je w nieskończoność :D
    Teraz też najchętniej nie robiłabym bety, jestem sparaliżowana ze strachu :)
    Także szacun Nat90 i MartunQa :D

    MartunQa lubi tę wiadomość

  • MOJE Autorytet
    Postów: 1042 658

    Wysłany: 28 marca 2018, 21:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z nowym awatarkiem zapisuje się na kwiecień :) poproszę o wpisanie na 22.04

    Karma88, Siwulec, Bocianiątko, lamka, Malgonia lubią tę wiadomość

    7.02.2019 moje dwa Aniołki :(
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 28 marca 2018, 21:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje piękny zajączkowy avatarek

    MOJE lubi tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1042 658

    Wysłany: 28 marca 2018, 22:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję ;) oby był też szczęśliwy w końcu ;) chyba przyciągając bliźniaki za dużo chciałam. W sumie to się zdarza raczej co drugie pokolenie, a ja jestem jednym z bliźniaków. Postawiłam na jednego świątecznego bobaska. Oby do świąt jajeczko jakieś zaczęło rosnąć. W końcu w te "jajeczkowe" święta powinno to wszystko działać jak należy ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 22:03

    7.02.2019 moje dwa Aniołki :(
  • MartunQa Ekspertka
    Postów: 121 96

    Wysłany: 29 marca 2018, 10:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat90 jak testowanie? U mnie niestety - :(

    z37jp9m.png
    b347312746a64c5dfb4f61d12e3e47a7.png
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 29 marca 2018, 10:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Karola, wypisz mnie z testowania proszę :* już doczytałam na stronie szpitala, że w tym cyklu zalecają abstynencję :P

    Czyli obie robimy sobie prezent na Dzień Matki :D

    Bocianiątko lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1209 1864

    Wysłany: 29 marca 2018, 10:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Trzymam kciuki za wielkanocne jajeczka!

    Ja jestem chyba już po owu, więc pewnie termin testowania się przesunie z 14.04 na jakiś 10.04, ale zaczekam ze zmianą, aż of wyznaczy mi owulację, czyli za jakieś 3/4 dni.

    Kwiecień jest dla mnie chyba najgorszym miesiącem w roku, czeka mnie 8 rocznica śmierci mojej mamy. Nie jest już może tak źle, jak jeszcze parę lat temu, ale mimo wszystko źle znoszę Wielkanoc. Mam ogromną nadzieję, że się uda w tym cyklu i że kwiecień jednak będzie szczęśliwy.

    28lat 🍍 39cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH (0,72 ng/ml), Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage XR1500

    🔜powtorka badań nasienia
    ✔️7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: oligosp., morfologia 4% ➡ IVF ???🤦🏼‍♀️
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5281 6746

    Wysłany: 29 marca 2018, 11:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Czyli obie robimy sobie prezent na Dzień Matki :D
    Mam nadzieję ;) tylko ja jeszcze nie wiem czy następny cykl będzie staraniowy czy będzie laparoskopia... Ale Ty napewno! :* a ja jeśli nie na dzień matki to na dzień ojca ;)

    Siwulec lubi tę wiadomość

    laUgp2.png
    listopad 2020 zmiana kliniki, druga procedura?
    CRIO 2 blastek -29.10.2080 :( :(
    po 45 cs - 8 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • Karolina90 Autorytet
    Postów: 2651 2522

    Wysłany: 29 marca 2018, 12:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wpisałam i wypisałam :) ja męcze się nadal z grypą, więc proszę Was o wyrozumiałość, że mnie tu nie ma :)


    Za 2 dni NASZ MIESIĄC!! <3

    Malgonia, Simons_cat lubią tę wiadomość

    starania od I 2016
    M: morfo 1%
    Ja: rozjechane androgeny; mutacje PAI - 1 oraz V (R2) - (acard 75 mg); anemia, hiperinsulinemia (meta 1000);
    immuno - ok
    VII 2018 - histeroskopia - ok
    X 2018 - laparo + HSG - ok
    wrzesień 2020 - ICSI
    18.09.2020- punkcja
    23.09.2020 - transfer ET 5.1.1
    Mamy 4 ❄️
    7dpt - beta 83.4, progesteron <60ng/l
    9 dpt - beta 218
    12dpt - beta 1104
    22dpt - <3
  • summer86 Autorytet
    Postów: 8518 7909

    Wysłany: 29 marca 2018, 12:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, grypa Cię dopadła? :( Szybkiego powrotu do zdrowia kochana!

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Paulina_2603 Autorytet
    Postów: 4363 9339

    Wysłany: 29 marca 2018, 13:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

    Proszę o wpisanie na 28.04.
    Ostatnia szansa na urodzenie dziecka w tym roku... Oby nam się udało :)
    Ja dzisiaj zaczynam kolejny z CLO. W pierwszą ciążę zaszłam w pierwszym cyklu, a w drugą ciążę w trzecim podejściu, więc wiem że CLO na mnie działa :) Zobaczymy co to będzie.

    Achia do jakiego ginekologa chodzisz w Poznaniu?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 13:35

    17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Karolina90 Autorytet
    Postów: 2651 2522

    Wysłany: 29 marca 2018, 15:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Karolina, grypa Cię dopadła? :( Szybkiego powrotu do zdrowia kochana!

    Tak niestety tak, już wczoraj doszło do tego, że poszłam do lekarza :P ale że nie mam gorączki to nie dostałam antybiotyku.

    starania od I 2016
    M: morfo 1%
    Ja: rozjechane androgeny; mutacje PAI - 1 oraz V (R2) - (acard 75 mg); anemia, hiperinsulinemia (meta 1000);
    immuno - ok
    VII 2018 - histeroskopia - ok
    X 2018 - laparo + HSG - ok
    wrzesień 2020 - ICSI
    18.09.2020- punkcja
    23.09.2020 - transfer ET 5.1.1
    Mamy 4 ❄️
    7dpt - beta 83.4, progesteron <60ng/l
    9 dpt - beta 218
    12dpt - beta 1104
    22dpt - <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 marca 2018, 16:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Cześć dziewczyny :)

    Proszę o wpisanie na 28.04.
    Ostatnia szansa na urodzenie dziecka w tym roku... Oby nam się udało :)
    Ja dzisiaj zaczynam kolejny z CLO. W pierwszą ciążę zaszłam w pierwszym cyklu, a w drugą ciążę w trzecim podejściu, więc wiem że CLO na mnie działa :) Zobaczymy co to będzie.

    Achia do jakiego ginekologa chodzisz w Poznaniu?
    Ja w Gdańsku mieszkam i tu chodzę do ginekologa. Oryginalnie jestem z Poznania i tam brałam ślub :)

  • MOJE Autorytet
    Postów: 1042 658

    Wysłany: 29 marca 2018, 21:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Cześć dziewczyny :)

    Proszę o wpisanie na 28.04.
    Ostatnia szansa na urodzenie dziecka w tym roku... Oby nam się udało :)
    Ja dzisiaj zaczynam kolejny z CLO. W pierwszą ciążę zaszłam w pierwszym cyklu, a w drugą ciążę w trzecim podejściu, więc wiem że CLO na mnie działa :) Zobaczymy co to będzie.

    Achia do jakiego ginekologa chodzisz w Poznaniu?

    Paula a ile i w jakich dawkach bierzesz clo?

    7.02.2019 moje dwa Aniołki :(
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego